Het overige nieuws

Fons Bortels overleden

Woensdag 31 december 2014
Houthalen-Helchteren - Fons Bortels overledenIn zijn woning in Houthalen is zaterdag Fons Bortels overleden, de weduwnaar van Lieske Ceyssens. Hij was 86 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (10.30 uur) in de Sint-Martinuskerk in Houthalen-Centrum.

Fredje Nys overleden

Zaterdag 27 december 2014
Houthalen-Helchteren - Fredje Nys overledenGisteren is Fredje Nys overleden, de echtgenoot van Lenie Snyers. Hij was 81 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk in Houthalen-Oost.

Florentine Froidmont overleden

Woensdag 24 december 2014
Houthalen-Helchteren - Florentine Froidmont overledenMaandag is Florentine Froidmont overleden. Ze was 76 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis in de parochiekerk van Sint-Trudo in Helchteren.  Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Limburg zoekt Stroomtrainers

Zaterdag 20 december 2014
De provincie Limburg zoekt Stroomtrainers voor de nieuwe energiecampagne 'De Stroomlijners'. Die wil een slanke energiefactuur voor elke Limburger. De provincie wil hiermee aantonen dat elektriciteit besparen pijnloos kan gebeuren zonder aan comfort in te boeten.
Als Stroomtrainer leg je enkele huisbezoeken af waarbij je de bewoners helpt met het afslanken van hun energiefactuur. Je staat hen bij met raad en daad. Als je wil, kan je ook meehelpen met de gemeente met het opzetten en begeleiden (…) Het hele nieuwsbericht

Afgelastingen in het voetbal

Vrijdag 19 december 2014
Er is dit weekend geen voetbal voor de jeugd, de dames, reserven en ook in het G-voetbal wordt niet gespeeld. Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist tot de algemene afgelasting omdat de overvloedige regen veel terreinen onbespeelbaar maakt of het risico op grote schade vergroot.

100 euro/jaar méér voor stroom

Vrijdag 19 december 2014
In het werkingsgebied van de energie-intercommunale Infrax zal een gemiddeld gezin volgend jaar 100 euro meer betalen voor zijn elektriciteit. De aardgasfactuur daalt dan weer met 50 euro. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Die heeft vandaag de distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas voor 2015 bekendgemaakt. Dankzij de nieuwe methodologie die de VREG toepast, worden de tarieven voor de stroomleveranciers opnieuw kostendekkend. Door de bevriezing van de elektriciteitsprijs was dat de afgelopen jaren niet meer het geval.

Geheimtips over alcoholcontrole

Vrijdag 19 december 2014
Tribunaliteiten
‘Vandaag is er alcohol- en autocontrole in heel de zone. Het is maar dat je het weet hé. Bobby’s! Nog tot vijf uur morgenvroeg.’ Dat sms’je verzond een politie-inspecteur aan veertien kennissen. Een korte boodschap met een lange staart. Het parket vervolgde hem wegens schending van het beroepsgeheim, zodat hij een gevangenisstraf en een fikse geldboete riskeerde.
Uiteindelijk kwam de zaak voor het hof van beroep van Antwerpen. Het hof wees erop dat de inspecteur vooraf van (…) Het hele nieuwsbericht

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.

Ingrid Schmalz overleden

Dinsdag 16 december 2014
Houthalen-Helchteren - Ingrid Schmalz overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is zondag Ingrid Schmalz overleden. Ze was 52 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost.

Eva van der Molen overleden

Maandag 15 december 2014
Houthalen-Helchteren - Eva van der Molen overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Eva van der Molen overleden, de echtgenote van Georges Pirijns en de weduwe van Horst Schulze. Ze was 79 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Er kan een laatste groet gebracht worden op donderdag 18 december van 19 tot 19.45u in uitvaartcentrum Severens in de Stationsstraat.

Maria Hermans overleden

Maandag 15 december 2014
Houthalen-Helchteren - Maria Hermans overledenDonderdag is Maria Hermans overleden, de weduwe van Emmanuel Van Briel. Ze was 88 jaar. Morgen wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Louis Meykens overleden

Maandag 15 december 2014
Houthalen-Helchteren - Louis Meykens overledenWoensdag is Louis Meykens overleden, de echtgenoot van Alfonsine Cuypers. Hij was 80 jaar. Morgen wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 11 uur) in de aula van het crematorium van Hasselt. Maandag om 19 uur is er een gebedswake in de parochiekerk Sint-Martinus.
Waar riskeert u morgen tegengehouden te worden door stakingspiketten? Een gunstige wind bezorgde ons enkele plaatsen waar het zeker al van datte zal zijn: industrieterrein Centrum Zuid: afrit snelweg industrieterrein; toegangsweg aan Quick; toegangsweg via NAC.

De Lijn heeft de dienstregeling op lijn 18a (Hasselt - Houthalen - Neerpelt - Achel) grondig onder de loep genomen en beter afgestemd op de situatie op de weg, zegt de vervoersmaatschappij. Omdat heel weinig reizigers er gebruik van maakten worden vanaf vandaag enkele ritten niet meer via Overpelt-Valkenhof uitgevoerd. Er worden ook enkele andere haltes niet meer bediend. Dat is onder meer het geval voor de halte Neerpelt-Kanaal. Mer info bij www.delijn.be.

Ook in Engeland zo'n bord

Vrijdag 12 december 2014
Houthalen-Helchteren - Ook in Engeland zo'n bordZoomEr is veel te doen over het bord waarop in de gemeente Beersel gewaarschuwd wordt voor overstekende ouderen. Maar zo'n bord is in Engeland al lang geen uitzondering meer, zegt Marcella Stappers, die in dat land deze foto maakte.

Martha Van Roey overleden

Donderdag 11 december 2014
Houthalen-Helchteren - Martha Van Roey overledenMaandag is Martha Van Roey overleden, de weduwe van Basiel Bijnens. Ze was 91 jaar. Volgens de wens van de overledene zal de rouwmis in intieme kring plaatsvinden.

Irma Jacobs overleden

Woensdag 10 december 2014
Houthalen-Helchteren - Irma Jacobs overledenMaandag is Irma Jacobs overleden, de weduwe van Casimir Janssen. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Op 1 januari 2014 telde Limburg in totaal 856.280 inwoners. Dat zijn er 3.041 meer dan een jaar ervoor en liefst 65.102 meer dan in 2000. Tussen 2000 en 2014 nam de Limburgse bevolking van jaar tot jaar toe. De stijging van 791.178 tot 856.280 inwoners over de hele periode is een groei met 8,2 %. In Vlaanderen groeide de totale bevolking tussen 2000 en 2014 met 7,9 %. De Limburgse bevolking nam dus iets sterker toe dan de bevolking in Vlaanderen.
Tussen 2000 en 2014 kenden haast alle Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Wie in de huwelijksboot stapt weet dat er voortaan een gemeenschappelijke geldbuidel is. Hij of zij haalt daaruit wat nodig is en de partner respecteert dit. Alleen bij belangrijke transacties die opgesomd zijn in de wet, moeten de echtgenoten samen beslissen. Dat kan voor verrassingen zorgen als ze het huwelijksbootje voelen kantelen. Het valt vaak voor dat één van beiden ‘in het belang van het gezin’ alle geld van de bank haalt net voor de boot water maakt. Het voelt aan als een (…) Het hele nieuwsbericht

Koningin Fabiola overleden

Vrijdag 5 december 2014
Koningin Fabiola is overleden. Dat heeft het paleis zopas gemeld. “Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en de Leden van de Koninklijke Familie melden met zeer grote droefheid het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola vanavond in het Kasteel Stuyvenberg te Brussel”, aldus het persbericht. Koningin Fabiola was 86 jaar oud.

Waar sta ik op de wachtlijst?

Donderdag 4 december 2014
Sinds 1 december kunnen kandidaat-huurders voor een sociale huurwoning op de website van Kempisch Tehuis hun plaats op de wachtlijst opvragen. Door enkel het kandidaat- of inschrijvingsnummer in te voeren, krijgen ze een overzicht van de plaats op hun wachtlijst voor elke woning waarvoor ze ingeschreven zijn. Dit overzicht kan doorgemaild of afgedrukt worden. Deze opvraging is mogelijk vanaf elke pc met internet.
In de inkomhal van de hoofdzetel van Kempisch Tehuis is een pc ter beschikking waarop kandidaten een opvraging kunnen doen en deze meteen kunnen afdrukken. De diensten van Kempisch Tehuis blijven ter beschikking voor vragen of het opvragen van zo'n lijst.

Annie Rottie overleden

Donderdag 4 december 2014
Houthalen-Helchteren - Annie Rottie overledenZondag is Annie Rottie overleden, de echtgenote van Paul Cipers. Ze was 80 jaar. Zaterdag om 10.30 uur is er een dankviering in de Sint-Martinuskerk van Houthalen.
In de sector van de sociale economie telt Limburg meer dan 150 kleine en middelgrote ondernemingen, die samen zorgen voor meer dan 3.000 voltijdse jobs. We kennen deze ondernemingen als kringwinkels, beschuttende werkplaatsen, invoegbedrijven, maar ook als leerwerkbedrijven die tijdelijke werkervaring bieden aan 400 langdurig werkzoekenden die daarna doorstromen naar een reguliere job.

660 km minder file op E313

Woensdag 3 december 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg werkt momenteel aan twee opzienbarende projecten die de efficiëntie van de Limburgse logistieke bedrijven moeten verhogen en tegelijkertijd de fileproblematiek op de E313 moeten verlichten. Gedeputeerde Marc Vandeput, voorzitter POM Limburg: “Samen met de Limburgse bedrijven zetten wij sterk in op de omschakeling van goederenvervoer over de weg naar de binnenvaart. Daarnaast ontwikkelde het Vlaams Instituut voor de Mobiliteit (VIM) in (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Al 35 kranige motards bij Okra-LimburgZoomNa de regio's Oost-Vlaanderen en Antwerpen is ook OKRA-Limburg van start gegaan met een heuse motorclub voor 55-plussers. Er hebben zich al 35 motards bij aangesloten. Zij maken korte tourritten, dagtrips en meerdaagse reizen. Lange vermoeiende ritten zijn echter niet meer aan hen besteed. Alle ritten zijn op voorhand uitgestippeld en er wordt enkel met droog weer gereden.
Voorzitter van de motorclub is Berto Vanbrabant, 0486-101957 of vanbrabantberto[!]hotmail.com.
Op dit moment zijn er in Limburg maar liefst 58 waterlopenbeheerders zoals de VMM,  nv De Scheepvaart, de provincie, 11 wateringen en 44 steden of gemeenten. Gedeputeerde Ludwig Vandenhove wil meer efficiëntie en uniformiteit in die structuur: "Door de waterlopen van de steden en gemeenten toe te voegen bij de provinciale waterlopen krijgen we een efficiënter beheer en een uniformer beleid, mét provinciale financiering."
Door de geplande overname vermindert het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Schiltz overleden

Dinsdag 2 december 2014
Houthalen-Helchteren - Anna Schiltz overledenDonderdag is Anna Schiltz overleden, de weduwe van Eugène Nonweiler. Ze was 90 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 11 uur) in het crematorium in Hasselt. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Centrum.

Lia Van Hees overleden

Dinsdag 2 december 2014
Houthalen-Helchteren - Lia Van Hees overledenVrijdag is Lia Van Hees overleden, de echtgenote van Willy Van Der Wielen. Ze was 70 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 20 uur is er daar een gebedswake.
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren