Hotel/restaurant
Belfleur in de Stationsstraat heet voortaan
De Boskar. De vernieuwde zaak ging gisteren voor het eerst open. De zaak ressorteert nu onder Luc Weynen en Cihan Alacaoglu. “We hebben vijf restaurants en drie
hotels,” vertelt hij. “We zijn begonnen in Peer met onze eerste Boskar. Die naam dateert al van in de
17de eeuw, toen boeren met hun kar uit het bos kwamen en elkaar daar ontmoetten. Het jeugdhuis,
en later ook het bluesfestival, ontleenden hun naam aan die plek. Hier in Houthalen willen we dat de
klanten zich thuis voelen. Onze persoonlijke aanpak en de gezelligheid staan daar garant voor.
Vriendelijkheid kost geen geld. We hebben hier bijna alles vernieuwd. Ons pronkstuk is de wijnstand,
waarbij je advies kan krijgen van onze sommelier
(foto).”
Maar er moet ons iets van het hart. Sinds de overname heerst er in de restaurants van Weynen en Alacaoglu een andere eetcultuur, zo is onze ervaring - en die van velen. In de keuken ontbreekt het vermoedelijk aan kennis van westerse gerechten. De groep heeft nu restaurants in Houthalen, Hechel-Eksel, Peer en Pelt, en misschien vergeten we er nog een paar. We hebben ze sinds de overname allemaal bezocht, behalve Houthalen. En we vrezen dat, als de maaltijden er niet op verbeteren, vroegere klanten met weemoed aan de tijd van voor de overname zullen terugdenken - en daar de gevolgen uit zullen trekken. (JL/PP)