Sinds kort is er stiekem
een klein stukje Italië in Houthalen binnengeslopen. Weinigen weten het, maar
Pizzeria La Ruota in de Kiezelweg, (zijstraat Dorpsstraat) van Lina D'Arnese en Claudio Veppi, offreert niet alleen lekkere pizza's maar ook pasta's. "We hebben eerst een 6 weken durende opleiding gevolgd in Italië," vertelt Lina, "daarna hebben we zes maanden keihard gewerkt aan de inrichting van de zaak. We hebben zo goed als alles zelf gedaan, zoals ook de oven en de tafel met dezelfde mozaïek. De pasta maak ik op grootmoeders wijze met alleen maar verse producten. We waren hier deze morgen al om kwart na vijf om de verse sauzen te maken." Claudio, een gepensioneerde mijnwerker die zich herschoolde, stookt zijn oven met eik. "Het deeg voor de pizza maak ik 24 uur op voorhand zodat dat rustig kan rijzen. Dat zorgt er voor dat mijn klanten nooit buikpijn krijgen door het gisten van het brood. Wij maken alles met hart en ziel. Onze grootste beloning is de waardering van de klanten."
Open van donderdag tot en met zondag van 11:30 tot 14:00 en van 17:00 tot 22:00. (Jef Lingier)