Vandaag was het voor
Michiel Eyckens (foto) zijn laatste dag als kelner bij brasserie
The Lodge waar hij gedurende 6,5 jaar de klanten altijd met een
smile bediend heeft. Met rustige tred en altijd goed gezind, zo kennen de klanten hem. "Het doet me wel wat," vertelt hij. "Ik behoorde onderhand zowat tot het vast meubilair van de zaak. Het meubilair zal ik niet missen, wel mijn collega's en de klanten."
Michiel, die in Helchteren woont, verkast naar de stad. Hij gaat vanaf 1 maart als ober aan de slag in De Gusto, rechtover het station van Genk. "De overstap heeft niets te maken met de verkoop van The Lodge die op stapel staat. Het ene heeft niets met het andere te maken. Toevallig valt dit nu samen. Er zijn verschillende kandidaten voor de overname van de brasserie. Over enkele weken wordt de knoop doorgehakt. De nieuwe eigenaar(s) zouden het hele interieur eruit willen gooien en alles vernieuwen. Dat zal ik dus niet meer meemaken."
Ook de naam The Lodge zal dan verdwijnen. Welke naam deze gezellige place-to-be zal dragen valt nog even af te wachten. Wat als een paal boven water staat: het zal niet meer als voorheen zijn, zo zonder Michiel.
(Jef Lingier)