Het overige nieuws

Mia Mortelmans overleden

Donderdag 27 september 2007
In het Mariaziekenhuis is maandag Mia Mortelmans overleden, de weduwe van Jan Eerens. Ze was 70 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 u) in de kerk van Lommel-centrum.

Nieuws uit eigen huis

Woensdag 26 september 2007
Lommel - Nieuws uit eigen huisZoomWe zijn niet zo ijdel dat we elke dag naar de bezoekerscijfers van de Internetgazet kijken, maar vandaag deden we dat wel, en wat blijkt: we hebben de kaap van de 5.000 verschillende bezoekers per dag genomen! Maandag werden er op de kop af 5.100 unieke bezoekers geteld. En wat héél interessant is: in tegenstelling tot andere nieuwssites blijft men bij de Internetgazet bijzonder lang op de site: gemiddeld 383 seconden of 6 minuten en 23 seconden. Dat zal de adverteerders als muziek in de oren klinken, want tenslotte zijn zij het die de kosten van de site helpen betalen. Dank aan hen, maar ook aan u, lezer. Op naar de 6.000 !

Leonie Verbraeken overleden

Woensdag 26 september 2007
Lommel - Leonie Verbraeken overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Leonie Verbraeken overleden, de weduwe van Jozef Janssens. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 u) in de parochiekerk van Kerkhoven.
Lommel - Nieuwe dialysetoestellen in MariaziekenhuisZoomIn het collectief autodialysecentrum van het Mariaziekenhuis in Overpelt werden zopas 12 uiterst moderne, nieuwe dialysetoestellen geplaatst. Ze zijn de laatste levering van een bestelling van 56 toestellen waarmee de hemodialyseafdeling van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) een volledige metamorfose heeft ondergaan. Het dialysecentrum is hiermee een van de grootste en best uitgeruste centra in Vlaanderen. De nieuwe toestellen hebben niet alleen belangrijke voordelen voor de patiënten maar laten ook toe verpleegkundigen sneller op te leiden. Ze sluiten menselijke fouten praktisch helemaal uit. De totale investering van het project bedraagt meer dan 1,5 miljoen euro.

En nu allemaal!

Maandag 24 september 2007
Lommel - En nu allemaal!ZoomVandaag beginnen ook de universiteiten aan hun nieuwe academiejaar. Voor een nieuwe rubriek - eigenlijk een herneming van een ouder idee - zoekt de Internetgazet jongelui die verder studeren en ergens op kot zullen zitten. Het maakt niet uit wát je studeert, in welk jaar je zit, of naar welke school je gaat, als je maar op kot zit! Het is de bedoeling dat de thuisblijvers in Noord-Limburg dan een idee krijgen van je kot en van jezelf. Er zijn twee mogelijkheden:
  • je volgt hogere studies in Diepenbeek of Hasselt. Onze razende reporter zou je dan graag eens een bezoekje komen brengen om jouw kot - en de bewoner of bewoonster - in beeld te brengen. Stuur dan een mailtje met je naam, thuisadres, kotadres, gsm-nr, studierichting en -jaar naar opkot[!]internetgazet.be;
  • je volgt elders hogere studies - Leuven, Antwerpen, Gent, Brussel, maakt niet uit. Laat dan even je vaardigheden en je netwerk werken en zorg dan zelf voor een foto en een kort stukje met de elementen die hierboven vermeld werden.Stuur die informatie meteen naar onze razende reporter: opkot[!]internetgazet.be. En geniet voor de rest van het studentenleven!

Een gewaarschuwde middenstander...

Zaterdag 22 september 2007
De federale politie meldt: 'Sinds begin deze week trachten onbekenden met valse kredietkaarten (Visa en MasterCard), waarbij de gegevens via “phishing” werden bekomen, goederen aan te kopen in handelszaken (merendeel kledingszaken en juweliers). Dergelijke feiten gebeurden oa. in Genk, Hasselt, Tienen en Sint-Truiden.
De daders zijn meestal met twee, soms betreft het één persoon, van het Oost-Europese type, één persoon +/- 1,90 m groot, zwaar gebouwd en brildrager, een (…) Het hele nieuwsbericht

Autoluw weekend

Vrijdag 21 september 2007
Vandaag start het autoluwe weekend.  Misschien de moeite om even stil te staan bij de vraag of u sommige verplaatsingen ook met de fiets kunt maken - al was het maar voor uw conditie. Liever met de bus? Dan kunt u profiteren van het aanbod van De Lijn: vanaf vandaag tot en met zondag worden daar dagpassen aangeboden aan de prijs van 2,5 euro.

Opendeurdag in het ziekenhuis

Donderdag 20 september 2007
Op zaterdag 29 september tussen 14u en 18u organiseert het Mariaziekenhuis in Overpelt een opendeuractie naar aanleiding van de week van het hart. Geïnteresseerden kunnen dan gratis laten meten welk risico zij lopen op hart- en vaatziekten. Men mikt  daarbij op personen die nooit met hart- en vaatlijden werden geconfronteerd: man en vrouw, jong en oud. Het is niet de bedoeling om verder medisch advies te geven: bij een verhoogd risico krijgt men de raad om zich verder te laten evalueren bij de huisarts.

Een trekwedstrijd, anders dan anders

Dinsdag 18 september 2007
Het is een op zijn minst merkwaardige wedstrijd die de Landelijke Gilden hebben uitgewerkt voor komend weekend. Zaterdagavond vindt dan op de Eurorockterreinen aan Hennemeewis (tussen de Peerderbaan en de Zandstraat) in Neerpelt een wedstrijd gewichttrekken plaats. Dat kan best de moeite worden, want er mogen niet alleen mannen- maar ook vrouwenploegen aan deelnemen. Ze moeten zich wel vooraf inschrijven via de telefoonnummers die verder op deze pagina in de banner vermeld staan. De deelnemers vormen ploegen van acht man en moeten dan uiteraard proberen een gewicht zo ver mogelijk te trekken.
Hetzelfde gebeurt zondag, maar dan met Brabantse trekpaarden. Die wedstrijd wordt meteen het Vlaams kampioenschap voor die discipline. Mooi is dat de paarden niet geslagen mogen worden en dus op eigen initiatief en onder de aanmoedigingen van het publiek moeten laten zien wat ze kunnen. Nog even het aanvangsuur: zaterdagavond vanaf 20 uur, zondagnamiddag vanaf 13 uur.
De metaalgroothandel AND-Steel nv in Overpelt is het grootste Noord-Limburgse bedrijf qua omzet. Dat blijkt uit de TOP 500 van VKW-Limburg. AND-Steel, een dochter van de staalgroep Arcelor, behaalde vorig jaar een omzet van 128.877.000 euro. Het bedrijf komt daarmee op de 38ste plaats in de Top 500 van de grootste bedrijven in Limburg. AND-Steel moet in die lijst weliswaar Farm Frites uit Lommel laten voorgaan, maar dat bedrijf gaf geconsolideerde cijfers door voor het totaal van drie zusterbedrijven: Farm Frites zelf, Farmo en Bravi uit Sint-Truiden, waardoor het omzetcijfer zowat het dubbele bedraagt van Farm Frites zelf. (Top 500 van Limburg, een uitgave van VKW-Limburg, Kunstlaan 16, Hasselt.)

Maria Thomas overleden

Dinsdag 18 september 2007
Lommel - Maria Thomas overledenZaterdag is Maria Thomas overleden, de weduwe van Pierre Hendriks. Ze was 84 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 12 u) in de parochiekerk van Lommel-centrum.

François Gielen overleden

Dinsdag 18 september 2007
Lommel - François Gielen overledenZaterdag is François Gielen overleden, de echtgenoot van Maria Boonen, van de Rijtenstraat. Hij was 82 jaar. Donderdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-centrum.

Zondag wordt DE veldrit gereden

Dinsdag 18 september 2007
Vanaf morgen legt de organisatie van de Grote Prijs Neerpelt, de veldrit die zondag plaatsvindt in het park van Dommelhof, een honderdtal kaarten in voorverkoop aan de balie van de schouwburg Dommelhof. Tot vrijdagavond kunnen liefhebbers daar dan een toegangskaart voor zondag krijgen aan 8 euro ipv 10 euro. Ondertussen is het aantal deelnemers al behoorlijk gegroeid. Nieuw is ook dat de veldrit de atletiekpiste dit jaar links laat liggen. Meer info

Brussels Jazz Orchestra in Dommelhof

Dinsdag 18 september 2007
Lommel - Brussels Jazz Orchestra in DommelhofZoomDonderdag om 20.30 u. speelt het Brussels Jazz Orchestra in Dommelhof, in een organisatie van het gloednieuwe jazzlabel JAZZCASE. De band telt liefst 16 leden!
In 1993 besloten Frank Vaganée, Serge Plume en Marc Godfroid een nieuwe, professionele bigband op te richten. Kort daarvoor was immers de BRT-Bigband uit het Vlaamse muzieklandschap verdwenen en waren er geen mogelijkheden meer voor componisten en musici om bigband-muziek op hoog niveau uit te voeren. Bijgevolg kreeg het publiek (…) Het hele nieuwsbericht

Hilde Hoeks overleden

Maandag 17 september 2007
Lommel - Hilde Hoeks overledenIn het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven is vrijdag Hilde Hoeks overleden, de echtgenote van Rik Didden, van Werkplaatsen. Ze was 42 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 u) in de parochiekerk van Heeserbergen.

Aan alle N.-Limburgse kotstudenten

Maandag 17 september 2007
Lommel - Aan alle N.-Limburgse kotstudentenZoomStilaan beginnen ook de hogescholen en uiniversiteiten aan hun nieuwe academiejaar. Voor een nieuwe rubriek - eigenlijk een herneming van een ouder idee - zoekt de Internetgazet jongelui die verder studeren en ergens op kot zullen zitten. Het maakt niet uit wát je studeert, in welk jaar je zit, of naar welke school je gaat, als je maar op kot zit! Het is de bedoeling dat de thuisblijvers in Noord-Limburg dan een idee krijgen van je  kot en van jezelf. Er zijn twee mogelijkheden:
  • je volgt hogere studies in Diepenbeek of Hasselt. Onze razende reporter zou je dan graag eens een bezoekje komen brengen om jouw kot - en de bewoner of bewoonster - in beeld te brengen. Stuur dan een mailtje met je naam, thuisadres, kotadres, gsm-nr, studierichting en -jaar naar opkot[!]internetgazet.be;
  • je volgt elders hogere studies - Leuven, Antwerpen, Gent, Brussel, maakt niet uit. Laat dan even je vaardigheden en je netwerk werken en zorg dan zelf voor een foto en een kort stukje met de elementen die hierboven vermeld werden. Stuur die informatie meteen naar onze razende reporter: opkot[!]internetgazet.be.
Dank bij voorbaat. En veel succes, ook met je studies!
Lommel - Dinsdagavond in Zebracinema: 'Slumming'ZoomWe zijn alweer toe aan de derde film van het nieuwe Zebracinemaseizoen. Dat wordt Slumming, een film van Michael Glawogger uit 2006. 'Kallmann, een drankverslaafde zwerver, wordt door enkele Weense jongeren opgepikt en over de grens in Tsjechië gezet. Een flauwe grap. Een steengoede film. ‘Slumming’ betekent zoveel als doelloos ronddolen door stedelijke buitenwijken en zonder schroom door de ingeving van het moment de weg laten bepalen. Dit onconventionele tijdverdrijf is (…) Het hele nieuwsbericht

Tentoonstellingen in Dommelhof

Zaterdag 15 september 2007
Naar aanleiding van de 40ste verjaardag van Dommelhof zijn er daar twee mooie tentoonstellingen te zien. De eerste is die van de Queeste. Tien jaar geleden ging in Dommelhof de eerste échte voorstelling van de Queeste, KOONINGSKINDEREN, in première. Om zijn 10de verjaardag te vieren laat de Queeste de bezoekers nu in avant-première in een fotobox meegenieten van theatrale momentopnamen uit het afgelopen decennium.
Een andere tentoonstelling wordt gebracht door Villa Basta uit Houthalen. Expo Bastart is een tentoonstellingsplatform voor jonge kunstenaars dat een aantal kwalitatieve exposities organiseert om de nationale zichtbaarheid van jonge kunstenaars te vergroten. Deze expositie is nog te zien tot 7 oktober.

Morgen Dommelhoffeest

Vrijdag 14 september 2007
Een korte samenvatting van wat de 40ste verjaardag van Dommelhof morgen allemaal oplevert voor de toeschouwer:
09.30u - 12.00u op het Marktplein in Neerpelt: MartHa!Tentatief – 'Tornado Dragon' 

's Namiddags in Dommelhof:
14.00u - 14.45u Cie Pol & Freddy
14.30u - 17.00u Circo Ripopolo – 'Fazzoletto'
14.45u - 15.15u Caro, Antoine & Rocco
15.15u - 16.15u Yalliya
16.15u - 17.00u Cie Pol & Freddy
17.00u - 18.15u Berlin - 'Bonanza'
17.30u - 19.30u Officieel moment met receptie en circustheater
19.30u - 20.15u Woesh - 'Shake That'
20.30u - 21.40u Alibi Collectief – 'Echafaudages'
20.30u - 21.45u Berlin - 'Bonanza'
22.00u - 22.15u Vuurwerk
22.30u - 23.15u Surprise! (concert)
Als u de tijd heeft zou u eigenlijk niets mogen missen... Hier vindt u meer informatie over de voorstellingen.

Neerpelt Open Air gaat 'indoor'

Vrijdag 14 september 2007
Na een best schitterende NOA-editie in mei heeft de organisatie van Neerpelt Open Air besloten een indoorfestival te organiseren op 20 oktober, "NOA INDOOR". Het festival vindt plaats in tenten die opgesteld worden op de terreinen van het Sportcentrum Dommelhof in Neerpelt. De eerste bevestigde namen voor dit indoorfestival zijn o.a. Shameboy, Nailpin, Flatcat en Full of Averice. Normaliter zou er op 21 september in Dommelhof een concert van Nailpin plaatsvinden, maar omdat NOA deze groep graag opnieuw op het programma had staan wordt dit concert afgelast en zijn alle tickets geldig voor NOA Indoor. De tickets voor het nieuwe festival van 20 oktober zijn online te koop via www.ticket4u.be vanaf maandag 17 september rond 10u. Meer info

Provincie lanceert 'Zonneloket'

Donderdag 13 september 2007
Het provinciebestuur heeft het Zonneloket gelanceerd. Dat geeft antwoorden op vragen als: hoe vraagt u de provinciale premie voor geplaatste zonne-installaties aan? Waar vindt u de lijst van installateurs? Wanneer is er een infoavond bij u in de buurt? Hoeveel kost een zonne-installatie? Op welke premies heeft u recht? Elke maandag, donderdag en vrijdag van 9 tot 17 uur kunt u het loket telefonisch bereiken op het nummer 011 51 70 59. U kunt uw vragen ook mailen naar
elkedagzondagHet hele nieuwsbericht

Wachten op De Verrassing

Woensdag 12 september 2007
Al de hele week vragen we ons af wie of wat "de verrassing" zal zijn die Dommelhof heeft aangekondigd voor zaterdagavond, als afsluiter van de viering van het 40-jarig  bestaan van het complex. De viering op zichzelf staat al als een huis - niet te geloven wat er zaterdag allemaal gaat gebeuren in het kader daarvan. Maar die verrassing? Alleen al dààrom... 40 jaar Dommelhof

Niets interessanter dan iets bijleren

Woensdag 12 september 2007
Bonan vesperon, kara vizanto de la interetgazeto. Kiel vi fartas? Dat is Esperanto voor "Goede avond, beste bezoeker van de Internetgazet. Hoe gaat het?" Esperanto! We hebben het al willen leren van in onze jeugd, alleen al omdat het ons gemakkelijker leek één taal te leren die iedereen verstaat dan Frans, Engels, Duits en Spaans. Maar het is er nooit van gekomen. Toch gaan we op donderdag 27 september om 20 u kijken en luisteren in het Poorthuis in Peer. Daar vindt dan een informatievergadering plaats van de Limburgse Esperantovereniging, die in de regio een Esperantocursus wil inrichten. Wij gaan er dus naartoe, en als u ook komt kan het best een gezellige avond worden...

Een ringetje voor het leven...

Woensdag 12 september 2007
Lommel - Een ringetje voor het leven...ZoomNiet alleen mensen dragen ringen voor het leven, ook vogels, maar dan voor wetenschappelijk onderzoek. Op bepaalde locaties op de trekroutes worden vogels geringd. Op de Belgische ringen staat Bruxelles en een uniek nummer. Als men na een aantal maanden of jaren de vogels terugvangt, komt men meer over deze vogelsoorten te weten: maximum leeftijden, trekgedrag en trekafstanden. Niet alleen terugvangsten leveren gegevens, maar ook verongelukte geringde vogels helpen de puzzel van het trekgedrag (…) Het hele nieuwsbericht

Lina Vinken overleden

Woensdag 12 september 2007
Maandag is Lina Vinken overleden, de weduwe van Jaak Vanderkrieken. Ze was 67 jaar.  Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 u) in de parochiekerk van Lutlommel.

Francine Mertens overleden

Woensdag 12 september 2007
Lommel - Francine Mertens overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Francine Mertens overleden, de weduwe van Jozef Theuwissen. Ze was 67 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 u) in de parochiekerk van Heeserbergen.

De vacatures komen naar u toe

Maandag 10 september 2007
Onder het motto ‘Werk zoekt mensen’ organiseert de VDAB op zaterdag 29 september in Dommelhof een banenmarkt. De VDAB doet dit in heel Vlaanderen; in Limburg gebeurt dat in Neerpelt, Genk en Tongeren. De banenmarkt is de plek voor iedereen die op zoek is naar een (andere) baan. Werkgevers krijgen de mogelijkheid er hun vacatures én hun bedrijf onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Geïnteresseerde werkzoekenden kunnen op de beurs terecht van 10 tot 17 uur en er meteen solliciteren. Ook de Nederlandse tegenhanger van de VDAB, het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), werkt aan de actie mee.

Mina Jansen overleden

Maandag 10 september 2007
Lommel - Mina Jansen overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Mina Jansen overleden, de weduwe van Albert Geysmans. Ze was 92 jaar. Woensdag wordt ze begraven op het kerkhof in het centrum na een rouwmis (om 10.30 u) in de parochiekerk van Heeserbergen.

Virginie Lyen overleden

Maandag 10 september 2007
Lommel - Virginie Lyen overledenIn het rusthuis Hoevezavel is donderdag Virginie Lyen overleden, de weduwe van Mathieu Mannaerts. Ze was 81 jaar. Woensdag wordt ze begraven na een rouwmis in de kerk van het centrum.
De A-veldrit tijdens de Grote Prijs Neerpelt, die op 23 september in het Dommelhofpark wordt gereden, verwacht weer enkele grote renners. Dat blijkt uit de lijst op de site van de organisatie. Enkele namen: Erwin Vervecken, Sven Nijs, Bart Wellens, Niels Albert, Tom Vannoppen... Grote Prijs Neerpelt

Richt 'de leukste halte' in!

Zondag 9 september 2007
Naar aanleiding van het Autoluw Weekend van 22 en 23 september daagt de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers lokale jeugd- en buurtverenigingen uit om een halte van De Lijn om te toveren tot een gezellige stopplaats. Kamerplanten, tapijtjes, een knusse sofa, sfeervolle verlichting, muziek, een hapje of een drankje... alles wat het wachten aan de halte aangenamer maakt is toegelaten. De leukste realisaties maken kans op een akoestisch optreden van Axl Peleman of gratis Lijnpassen. Met de actie wil de BTTB het uitgebreide aanbod aan bussen en trams en Vlaanderen op een feestelijke manier in de kijker zetten. Deelnemers kunnen zich registreren op www.varieerinhetverkeer.be. Een gelegenheidsjury selecteert de finalisten op basis van de ingezonden foto’s. Dus: aan het werk!

Tips tegen fietsdiefstallen

Vrijdag 7 september 2007
Een mail van een bezorgde fietsliefhebber: 'Als fietsliefhebber misschien een domme suggestie, maar... Er worden de jongste tijd heel wat fietsen gestolen. Misschien is het een idee om op de Internetgazet wat tips te geven om fietsen tegen diefstal te beveiligen? Bijvoorbeeld een slot zorgen dat je fiets aan een vast voorwerp vastmaakt, je fiets niet op onbewaakte plaatsen achterlaten, je fiets laten graveren, het slot niet in je voorwiel leggen want dat kunnen ze eruit halen,... Dieven proberen vaak (…) Het hele nieuwsbericht

Daar komt de E-portemonnee

Vrijdag 7 september 2007
Vermijd afval en ga gratis naar de film. Dat is één van de vele mogelijkheden die de ‘E-portemonnee’ biedt. In november starten alvast Lommel, Zonhoven, Overpelt en Diest ermee. Idee is dat men punten verdient door milieuvriendelijk te handelen, en dat men die punten inruilt voor leuke activiteiten. De E-portemonnee is het vervolg op ‘Zet Milieu op de Kaart’ dat sinds november 2005 in Overpelt loopt. Inwoners kunnen met hun elektronische identiteitskaart of hun (…) Het hele nieuwsbericht

Francisca Lavreysen overleden

Donderdag 6 september 2007
In het rusthuis in Neeroeteren is zaterdag Francisca Lavreysen overleden, de weduwe van Mathieu Hendriks. Ze was 93 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 12 u) in de parochiekerk van het centrum.

Paul Bosmans overleden

Donderdag 6 september 2007
Lommel - Paul Bosmans overledenIn het Virga Jesseziekenhuis in Hasselt is vrijdag Paul Bosmans overleden, de echtgenoot van Rina Clemens, van de Sterstraat. Hij zou deze maand 72 jaar worden. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 u) in de kerk van het Centrum.

Zinkassen worden gratis verwijderd

Woensdag 5 september 2007
De gemeentebesturen in Noord-Limburg en de Antwerpse Kempen hebben hun steun betuigd aan een plan van de OVAM, Umicore en de provinciebesturen van Antwerpen en Limburg om de non-ferro assen -zoals zinkassen - gratis te verwijderen uit particuliere tuinen en opritten. Dat heeft gedeputeerde voor Leefmilieu Frank Smeets vandaag bekendgemaakt. Het is de bedoeling eerst de nodige vergunningen aan te vragen, vervolgens op basis van de gegevens van inwoners een zo breed mogelijke inventaris op te stellen, en de (…) Het hele nieuwsbericht

'Belgen winkelen meer over de grens'

Woensdag 5 september 2007
Sinds de invoering van de ecotaks in 2003 hebben de Belgen bijna 50 procent meer uitgegeven aan winkelen over de grens, gelokt door de lagere prijzen voor water en limonade. Dat schrijft De Morgen vandaag. Volgens Fedis, de federatie van de distributiesector, zouden jaarlijks bijna 1,1 miljoen Belgen (één op de vier gezinnen) over de grens shoppen en in totaal daar voor 477 miljoen euro aankopen doen. In 2002, het laatste jaar voor de invoering van de ecotaks, bedroegen die uitgaven 323 miljoen euro. Fedis vreest dat door de ecotaks 2.200 banen in de distributie- en productiesector verloren zijn en wil een klacht indienen bij de Europese Commissie.
De meesten onder ons hebben het al gemerkt, maar sinds maandagavond voeren de F-16's van de vliegbasis Kleine-Brogel weer nachtvluchten uit. En dat kan duren tot eind mei. Op maandag- en dinsdagavond wordt er weer gevlogen tot 24 uur; vanaf 5 november zal dat tot 21 uur kunnen. De vluchten waren begin juni opgeschort vanwege de examens en de daaropvolgende vakantie.

Lucia Dirikx overleden

Dinsdag 4 september 2007
Lommel - Lucia Dirikx overledenIn Hasselt is zaterdag Lucia Dirikx overleden, de weduwe van Jaak Jansen. Ze was 90 jaar. Donderdag wordt ze begraven op het kerkhof van Lommel-Kerkhoven na een rouwmis (om 10.30 u) in de parochiekerk van Kerkhoven.

Anna Schelmans overleden

Dinsdag 4 september 2007
Lommel - Anna Schelmans overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Anna Schelmans overleden, de weduwe van Mathieu Geuens. Ze was 83 jaar. Morgen wordt ze begraven op het kerkhof in het centrum na een rouwmis (om 10.30 u) in de parochiekerk van Lommel-Barrier.

Zebracinema start vanavond

Dinsdag 4 september 2007
Vanavond start Zebracinema in Dommelhof het 12° seizoen met Das Leben der Anderen van Florian Henckel von Donnersmarck, die volledig terecht de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film 2006 ontving en bij de European Film Awards uitgeroepen werd tot Beste Europese Film 2006. Ulrich Mühe kreeg daar de Award voor Beste Acteur. De film is zonder twijfel één van de meest indringende films van de jongste jaren.
Oost-Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onder de duim gehouden door het Ministerium für Staatssicherheit (Stasi), de Oost-Duitse geheime politie. De Stasi wordt alom gezien als een van de meest effectieve inlichtingendiensten ter wereld. Het doel van de Stasi: alles te weten komen. Deze tragedie over een bries "pure menselijkheid" temidden van duffe "vazaliteit" en bot "opportunisme" palmt de kijker hoe dan ook snel en grondig in. Das Leben der Anderen is, behalve een subtiele geduldig geobserveerde karakterstudie, ook een meeslepend verteld drama, dat zonder omwegen je hart verovert. Een ontroerend en deerniswekkend portret.
Met: Martina Gedeck (Christa-Maria Sieland), Sebastian Koch (Georg Dreyman), Ulrich Mühe (Gerd Wiesler), e.a. De film is vanavond om 20.15 u in Dommelhof in Neerpelt te zien.
27/09

Proficiat met jullie gouden jubileum! Vanwege de kinderen en kleinkinderen

Elly Jansen
11/09

Voor Gerarda Linten: Gefeliciteerd met je 100ste verjaardag. Dan ben je zonder twijfel een sterke dame!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel