Gisteren rook het heerlijk in het Huis van de Jeugd. Wanneer je dan je neus achterna ging, kwam je uit in de keuken waar een 17-tal kinderen tussen 7 en 12 jaar druk in de weer was, tijdens de Grabbelpas-activiteit
'Creatief in de keuken', in samenwerking met L'Equipe Magique die staan voor smaakvolle beleving en verwondering.
In de voormiddag maakten de kinderen hun eigen
middagmaal. En dat het lekker was, dat rook je meteen al. Een groep kinderen was bezig met het maken en bakken van kipnuggets, lekkere kipblokjes met een krokant laagje rond. Een andere groep hield zich bezig met het schillen en snijden van aardappelen tot dunne aardappelschijfjes die ze 's middags in de oven gingen bakken tot krokante chips. Daarna werden alle groenten gewassen en gesneden: sla, wortelen en tomaten. En dat allemaal omdat er iets heel speciaals op het menu stond:
Sunny pockets, een boterhammenzakje met daarin die lekkere zelfgemaakte kipnuggets, met rauwkost en gemalen kaas. Boven en onder werd dit afgewerkt met een boterham. Het geheel ging daarna in de machine en kwam eruit als een soort ovalen croque monsieur. Het zag eruit als kleine ufo's met daarin gesmolten kaas, met de rauwe groenten en de krokante kipnuggets. "Het binnenste wordt niet gebakken, dat blijft rauw", vertelde Tinne van L'Equipe Magique. Daarna werden de aardappelschijfjes gebakken en konden de kinderen genieten van hun heerlijke, zelfbereide maaltijd.
In de namiddag waren ze opnieuw creatief in de keuken. Want er werden ook nog lekkere
desserts gemaakt: fruitbrochettes en lekkere pannenkoeken.
Het werd een dagje met heerlijk koken en smullen!
(Foto's Robert Boons).
Meer foto's.