Ons Lommelse sterrenrestaurant 'Cuchara' behoudt zijn
twee sterren! Proficiat aan
Jan Tournier en zijn equipe. Een bewijs van de uitstekende kwaliteit en sfeer die er in dit restaurant heersen. We geven dan ook graag de beoordeling van de jury uit de Michelin Gids mee:
"Twee MICHELIN sterren: uitzonderlijke keuken.
Een omweg waard! Muziek en natuur spelen een opmerkelijke rol bij Cuchara. Terwijl het eerste voor een loungy/club vibe zorgt, geeft het tweede een aparte feel aan het trendy interieur. Zo wordt er veel met hout en leer gewerkt. Een zeven meter lange glazen boom lijkt dan weer in de zaal te zweven! Cuchara heeft iets mysterieus. Jan Tournier houdt van verrassing.
"Zijn keuken draait om
intensiteit en heeft een
eigen identiteit. Hij kent geen grenzen. Met twee à drie ingrediënten en een flinke portie creativiteit weet hij te verbazen. De diverse bewerkingen zorgen bij elke hap voor verschillende nuances. Van krachtig naar zacht, friszuur naar aromatisch, … Of het nu de klassieke beurre blanc is waarin een oester wordt gepocheerd of de zilte plankton en friszure toetsen van yuzu bij een perfect gegaard stukje rog: het verhaal van chef Tournier is expressief en boeiend. Bij Cuchara blaast de intrigerende smakensymfonie u van uw sokken."
(Foto Manu Bloemen)