Deze voormiddag werden de plannen uit de doeken gedaan voor
de uitbating van het Burgemeestershuis.
Uitbaters
Lut en Ronald kijken enorm uit naar dit nieuwe Lommelse avontuur, na de '
Tafel van Adrian' een aantal jaren geleden. Van wat we vandaag van hen konden vernemen straalde vooral een enorm groot enthousiasme af; ze staan werkelijk te popelen om te kunnen van start gaan.
Deze start is voorzien in de loop van mei dit jaar, na een aantal herinrichtingswerken, vooral aan het keukengedeelte. De huidige salons worden omgetoverd tot
een exclusief restaurant in Louis XVI-stijl met ongeveer een 30-tal couverts, mét zilveren bestek en kristallen glazen. De huidige eetkamer wordt ingericht als
een taperia, waar de gasten kunnen genieten van kleine gerechten in combinatie met een lekker wijntje of een bijzonder Belgisch bier. Het bovenste gedeelte wordt voorbehouden voor vergaderingen, eventueel gecombineerd met een lunch.
Het terras achteraan wordt in de zomer tevens een verlengstuk van de taperia.
Wat de keuken betreft opteert kok Ronald voor een
klassieke keuken met een moderne toets, met oog voor streek- en seizoensproducten. Wat prijszetting betreft zijn de uitbaters ook heel duidelijk: het moet voor iedereen toegankelijk blijven. De eerste ambitie van Lut en Ronald is om in meerdere culinaire gidsen opgenomen te worden én vooral ook om Lommel iets te bieden wat er nog niet was.
Over de nieuwe naam wilden de uitbaters nog niets kwijt.Burgemeester Vanvelthoven benadrukte nogmaals dat er nu méér dan vroeger te gebeuren staat in dit prachtige pand én dat Lommel, na de eerdere Michelinster van Cuchara, verder
op de culinaire kaart wordt gezet. Schepen van cultuur Rita Phlippo benadrukte van haar kant dat
het park publiek toegankelijk blijft, dat alle activiteiten zoals Lommel Leeft en de meerdere festivals gewoon blijven doorgaan én dat dit zelfs in synergie met de uitbaters zal gebeuren.
(Foto Jan Buyens)