Nori Catering, een op en top Lommelse cateraar uit Kerkhoven, heeft een prestigieuze prijs gewonnen. Afgelopen maandag reikte
Gault&Millau voor de zesde keer de
Catering Awards uit om de beste collectiviteitskeukens en event cateraars van het land in de schijnwerpers te zetten, en één van die gouden medailles was voor Nori. Zij ontvingen de
Health Award 2024 dankzij hun inspanningen om gezonde voeding met lokale, verse producten aan hun klanten voor te schotelen.
Deze award kwam voor Dax Huberdault en Vicky Janssens van Nori, die al 25 jaar ervaring hebben opgebouwd in ‘duurzame catering’ en lang niet alleen bruiloften, verjaardagsfeesten en babyborrels verzorgen, als een complete verrassing. Ze waren op een retraite op locatie in Geetbets druk aan het cateren voor een groep van 70 personen toen de recensent kwam binnenvallen. Ze konden hem dus niet echt ontvangen, gezien hun drukke bezigheden op dat moment, waardoor hij wel goed kon zien hoe ze precies te werk gaan om de gerechten op tafel te toveren.
Vicky en Dax koken al 25 jaar met focus op vegetarische gerechten en met een voorkeur voor biologische producten. Soms gaan ze ook verder, naar vegan of vedische gerechten. Altijd gefocust op fraîcheur, fijne beet, kruidigheid, intensiteit en kleur als in andere keukens. Maar even goed bereiden ze gerechten met vis en vlees, wel met een belangrijke rol voor groenten en fruit om de maaltijden in balans te houden. Ze hebben dus een
heel breed repertoire aan gerechten.
Toen ze uitgenodigd werden op het event dachten ze een volgende stap in de verkiezing te moeten nemen. Maar nee, ze werden meteen beloond met de Health Award 2024.
Proficiat Dax en Vicky!(Foto's Nori Catering, credits Marie Bouly)