We kenden al 'Lommel Brouwt' en 'Loemelaer', maar gisteren kwamen we op
Supermarkt in De Adelberg nóg een Lommelaar tegen die een bier brouwt, nl.
Pieter Vermeir die de
'Trappieter' op de markt heeft gebracht. 'Trappieter' is door Pieter in de eerste plaats in onze stad ontwikkeld. Hij heeft een passie voor bier en besloot als amateurbrouwer het tuinhuis in de Heuvel voor lange tijd te bezetten met brouwketels en gistingsvaten. Om zijn eerste brouwsel te kunnen verfijnen volgde hij de opleiding tot industrieel ingenieur 'Mouterij & Brouwerij' in Gent, waar hij omwille van werk en 'de liefde' ook is blijven hangen... De combinatie van een levenslange passie en zijn motivatie om een eigen bier te commercialiseren zouden in juni 2008 in Gent leiden tot de langverwachte lancering van Trappieter.
Momenteel wordt Trappieter in de Proefbrouwerij in Lochristi op zorgvuldige wijze gebrouwen volgens het recept van Pieter. Het gebruik van verschillende moutsoorten (pils- en ambermout), meerdere hopsoorten en een unieke hoofdgisting, gevolgd door een hergisting op de fles, maken dit natuurlijke bier zo speciaal. Over smaak valt niet te twisten. Het is een licht troebel amberblond bier met een (citrus)fruitige aandronk en een vrij bittere nasmaak. Ondanks zijn relatief licht alcoholpercentage (6,5 %) heeft het bier een vol aroma. Je kunt ervan genieten op een terrasje tijdens een warme zomerdag of naast de open haard tijdens een natte maar koude Belgische winteravond.
(Foto's Jan Buyens)