Het overige nieuws

Wie hoger onderwijs of volwassenenonderwijs volgt en moeite heeft om het allemaal betaald te krijgen, kan bij de provincie een studielening aanvragen. Die werd vorig jaar door nauwelijks 60 studenten aangevraagd, zegt gedeputeerde voor financiën Frank Smeets in het blad Visie. De provincie wil dat aantal flink verhogen en heeft een aanzienlijk budget klaarliggen.
Het Fonds van de Limburgse Studieleningen geeft renteloze studieleningen aan studenten. Deze lening betaal je terug na je (…) Het hele nieuwsbericht

Spottersdag op Kleine Brogel

Woensdag 28 augustus 2013
Oudsbergen - Spottersdag op Kleine BrogelZoomOp zaterdag 14 september organiseert de Vliegbasis Kleine Brogel een Spottersdag. Die dag komen ruim 2.000 luchtvaartfanaten naar de vliegbasis om er beelden te maken van de Belgische en buitenlandse vliegtuigen die daar staan naar aanleiding van de Internationale Sanicole Airshow. Wie er bij wil zijn, moet zich eerst inschrijven via www.spottersday.be. Daar staat ook meer info over dat evenement. UPDATE En hier kunt u zich inschrijven voor de spottersdag.  (Foto spottersday.be)
Oudsbergen - De nieuwe NIKO-tas is een groot succesZoomDankzij de verkoop van de originele kunstkalender met tekeningen van de NIKO-leerlingen steunde men daar al vele jaren een meisjesschool met internaat in het Indische Maranghada. Afgelopen schooljaar werd iets helemaal nieuws gelanceerd: de NIKO-tas! Ontworpen door leerlingen van de NIKO-Kunstacademie en door hen voornamelijk gebruikt om materiaal in te vervoeren. Maar ook bij de leerlingen van podiumkunsten is ze heel gegeerd en ze duikt ook regelmatig op in de supermarkt. Dan zijn ze (…) Het hele nieuwsbericht

Word imker!

Maandag 26 augustus 2013
De Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB  organiseren van 7 januari e.k. tot 17 juni (zeg niet dat we er niet tijdig bij zijn) een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelname aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen." 
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. UPDATE Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.

Mia Evens overleden

Maandag 26 augustus 2013
Meeuwen-Gruitrode - Mia Evens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Mia Evens overleden, de weduwe van Jef Deckers. Ze was 86 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Meer en andere vlinders door de zomer

Donderdag 22 augustus 2013
Oudsbergen - Meer en andere vlinders door de zomerZoomHet is een goede zomer voor de vlinders. Er zijn er beduidend meer dan de voorbije jaren, meldt Natuurpunt. Daarnaast waren er onder de 41 soorten die tijdens de nationale tuinvlindertelling geregistreerd werden ook vele zeldzame nieuwkomers. Toch boeren sommige soorten ook achteruit: graslandvlinders als het icarusblauwtje doen het jaar na jaar slechter.
‘Op 3 en 4 augustus telden 7.747 Vlaamse gezinnen meer dan 202.000 vlinders in hun tuin’, zegt Wouter Vanreusel van Natuurpunt. (…) Het hele nieuwsbericht

Politici blijven fors cumuleren

Vrijdag 16 augustus 2013
In Vlaanderen oefent een politicus gemiddeld 3,5 bezoldigde mandaten tegelijk uit, berekende De Tijd op basis van het mandatenoverzicht dat het Rekenhof deze week publiceerde in het Belgisch Staatsblad. De Noord-Limburgse burgemeesters blijven duidelijk boven dat gemiddelde. Kampioen is burgemeester Raf Drieskens van Neerpelt, die vorig jaar 14 mandaten cumuleerde waarvan er 9 betaald werden. Theo Schuurmans (Hamont-Achel) kreeg er 7 van de 14 betaald, Jaak Fransen (Overpelt) 6 van de 8, Peter Vanvelthoven (Lommel) 3 van de 7, Theo Kelchtermans (Peer) 5 van de 10, Raf Truyens (Hechtel-Eksel) 6 van de 14 en Lode Ceyssens (Meeuwen-Gruitrode) 2 van de 2.
Men kan de cumuls die de politici er vorig jaar op na hielden, raadplegen op www.cumuleo.be. Klik eerst rechtsboven op NL en vul dan in de tweede kolom, onder "Een mandataris zoeken", de naam van de gezochte politicus in.

Gelukkige moederdag aan alle mama's

Donderdag 15 augustus 2013
Oudsbergen - Gelukkige moederdag aan alle mama'sZoomVan harte een mooie moederdag gewenst aan alle moeders, vanwege het hele team van Internetgazet! (Foto Jan Buyens)

Brand op Gruitroderkiezel

Zaterdag 3 augustus 2013
Oudsbergen - Brand op GruitroderkiezelZoom
Een uitslaande brand heeft gisternamiddag rond 15u op de Gruitroderkiezel in Bree een woning volledig vernield. De bewoner was niet thuis; de brandweer van Bree kon zijn hond redden. (Foto Maurice Loncke)

Tel de tuinvlinders dit weekend

Vrijdag 2 augustus 2013
Oudsbergen - Tel de tuinvlinders dit weekendZoomDit weekend is het tuinvlindertelling. Hou gedurende een halfuurtje uw tuin in het oog en geef dan de resultaten van uw telling door aan www.vlindermee.be. Daar vindt u ook de naam van de vlinders die u misschien hebt gezien. 
Op de foto: vandaag zaten er in 't Lindel in Overpelt alvast twee citroenvlinders die een terrasje aan 't doen waren op de vlinderstruik. Links het vrouwtje, rechts het mannetje. (Foto Trinette Paesen)

Gaat Bob het maken?

Donderdag 1 augustus 2013
Oudsbergen - Gaat Bob het maken?ZoomOp het internet vind je vaak originele ideeën die na verloop van tijd een eigen leven gaan leiden. Vanavond maakten we op Facebook kennis met Bob, de party-wc-rol. Het is een idee van Jana Weinertova, een artistiek begaafde oud-leerlinge van Mater Dei in Overpelt. Haar creatie is een WC-rolletje dat zich graag uit als feestbeest en bevriend is met Fester, nog zo'n feest-wc-rol. Vanavond betrapten we Bob in een hangmat met Sandra (foto)...
Het is een origineel idee, dat knap uitgewerkt is, met dank aan Jana's tekentalent. Benieuwd in welke toestanden Bob verzeild gaat geraken! Bob, de party-wc-rol

Hubert Dreesen overleden

Donderdag 1 augustus 2013
Meeuwen-Gruitrode - Hubert Dreesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

In  het ziekenhuis in Genk is gisteren Hubert Dreesen overleden, de echtgenoot van Toke Kerkhofs. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid en de bijzetting van de urne op het kerkhof van Gruitrode zal in intieme kring plaatsvinden. Maandag is er om 19u een avondwake in de parochiekerk van Gruitrode. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen