De roots van
Jeroen Meus liggen in Kleine-Brogel, en dus zijn we met z'n allen toch heel fier op het feit dat Jeroen met zijn tv-programma
"Dagelijkse Kost" al zoveel prijzen en onderscheidingen heeft gekregen. Daar kwam er vandaag nog een bij: de
Johannes van Damprijs 2021, een internationale onderscheiding van het Allard Pierson, museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Volgens de jury krijgt hij de prijs omdat hij "een verbinder is die in al zijn activiteiten laat zien hoe de keuken mensen dichter bij elkaar kan brengen."
De Volkskrant brengt vandaag
een mooi interview met Jeroen. Over zijn grootouders zegt hij onder meer: "Bij mijn oma aten we vroeger op zondag altijd een lekker stukje rundvlees met rodewijnsaus, heerlijke frietjes erbij, sla uit haar eigen tuin. Moet dat overboord? Nee hoor. Ik zal dat mijn hele leven blijven maken, maar niet elke zondag."