Overpelt
Het Overpeltse barbecueteam BBCats gaat van 12 t/m 18 november in Las Vegas deelnemen aan het “World Food Championship”, een soort barbecue-WK. Samen met een 50-tal andere teams gaan de BBCats daar strijden om de titel van ‘World Barbecue Champion’.
Dat het Overpeltse team deel uit maakt van de selectie - uit heel Europa werd slechts een tiental teams geselecteerd - is volgens teamchef Dimitri Schoofs gemakkelijk te verklaren: “Dit is de bekroning van al de mooie resultaten die we de voorbije jaren gehaald hebben op Belgische en internationale wedstrijden. De organisatie in Las Vegas is onze prestaties op de voet blijven volgen.”
In de VS wordt er volgens een zeer specifieke wijze gejureerd. Er zijn vier verschillende vleesgerechten die bereid moeten worden en waarbij de focus uitsluitend op de gaarwijze, de smaak en de textuur van het vlees ligt. Dit lijkt evident, maar als je bedenkt dat sommige vleessoorten tot wel 10 uur onafgebroken moeten garen op de barbecue - het zogenaamde ‘slow cooking’-principe - dan blijft dit toch wel de ultieme uitdaging voor elke barbecueliefhebber.
Wij wensen de BBCats alvast veel succes! www.worldfoodchampionships.com