Weinig reacties op de foto die we maandag in onze reeks Herinneringen van Johan Bloemen publiceerden, maar we weten nu ook waarom. Want er stonden maar bitter weinig Peltenaren op de foto. Want in tegenstelling tot wat we eerst dachten (dat het allemaal leden waren van Handboogmaatschappij Kunst na Arbeid Neerpelt-Herent) bleek het om een handbooginterland te gaan.
Die informatie kregen we wederom van Paul Cuyvers, en natuurlijk heeft hij het krantenknipsel van toen nog. Daarin staat beschreven dat de handboogvereniging in 1912 door een zekere Jan Geussens (hoofdonderwijzer) werd opgericht en dat de zetel was gevestigd in lokaal Franssen. In 1941 volgt een andere hoofdonderwijzer, Paul Keunen, hem op. In 1948 werden de schietbanen vernieuwd en nog eens vier jaar later werden in het lokaal 'mooie schietbanen gebouwd die aan alle moderne eisen voldoen'.
Toen de vereniging haar 70-jarig bestaan vierde, deden ze dat met een 'sfeervolle handbooginterland'. Dat was een interland tussen België en Nederland, en die zou op zondag plaatsvinden. Maar, zo lezen we verder in het artikel, voelde de organisatie van Kunst en Arbeid zich wat bekocht, want de gecontracteerde Neerpeltse fanfare kwam niet opdagen. Lambert Kelchtermans en schepen Alfons Plessers waren er gelukkig wel.
Nog volgens Paul Cuyvers staat er maar één gelauwerd lid uit Neerpelt op de foto: Ruddi Thijs die bij de jeugdcategorie 2 won. De vereniging is ter ziele gegaan toen het café Den Handboog in 1994 werd verkocht.
Paul vond ook nog een foto terug van toen de club 50 jaar bestond en dus de titel Koninklijke kreeg. Die foto werd gemaakt voor café Den Handboog (foto rechtsonder)
Angèle Custers herkende nog wel Philomène Van Son op de foto (nr. 19).
Josee Vanhees laat wetendat haar man Freddy Van Heel ook op de foto stond (nr. 12), hij won daar een beker voor de Oude Stam Neerpelt.