De
"Paalse Vosjes" hebben hun eerste kookboek klaar en daar zijn ze heel fier op. Op sociale media toonden
Chloé en Magali Szpyt zich gisteren dolgelukkig bij de presentatie van het boek. En terecht want het is dan ook een prachtig kookboek geworden. De foto's van de bekende foodfotograaf Heikke Verdurme doen je meteen watertanden maar het zijn de toffe recepten en de filosofie van de meisjes die me aanspreken als hobbykok.
"Door te werken aan dit kookboek en als minutieus op te schrijven, hebben we geleerd dat die manier van koken niet de juiste is. Eten draait in de eerste plaats om s
maak en gevoel. En die kun je niet uitdrukken in theelepels of millimeters, want die zijn voor niemand gelijk', zegt Chloé.
En dat klopt natuurlijk als een bus. Koken is een gevoel dat je een goed gevoel moet geven en waar je niet mag worstelen met weegschaaltjes en schepjes.
"Daarom moedigen we je aan om voortdurend te proeven terwijl je kookt", gaan de zusjes verder.
"Beslis zelf of je dat chilipepertje toevoegt of liever een andere vinaigrette gebruikt. Pas de recepten aan volgens jou persoonlijke voorkeur", geven de meisjes als goede raad.
Het boek presenteert toffe wereldse gerechten geserveerd in een kommetje. Zo heeft heel Vlaanderen de zusjes leren kennen tijdens de vorige editie van 'Mijn Pop-uprrestaurant'. Chloé en Magali hebben Italiaans en Pools-Oekraïnse roots en brengen in dit boek smaken van overal ter wereld samen. Een aantal gerechten konden we al zien via de tv-reeks en aantal gerechten heb ik mocht proeven in hun pop-uprestaurant in de Japanse tuin dit voorjaar. Het is nu uitkijken naar de horecazaak die Chloé wil openen. Dit kookboek mag alleszins niet ontbreken in je boekenrek.
(Hans Put) Het boek is uitgegeven bij Lannoo en ligt nu in de boekhandel.