PXL Education Hasselt heeft een uniek kookboek gemaakt. 'Goesting' is het resultaat van een moeilijk coronajaar in het onderwijs. Het is een bijzonder leuk en origineel kookboek met lievelingsrecepten van de collega's van PXL Education. Het idee komt van
Marc Hermans uit Paal, het departementshoofd van PXL-Education. Hij schakelde voor de realisatie van het boek de hulp in van zijn echtgenote Marijke Henkens als redacteur en fotografe en ook zoon Yves werd opgetrommeld als fotograaf. Het werd zo een mooi familieproject maar voor Marc werd het ook een speciaal coronaproject.
"We deden een oproep naar de personeelsleden om op vrijwillige basis hun lievelingsgerecht in te sturen en dat was meteen een groot succes. Niet minder dan 80% van het vaste personeelsteam engageerde zich hiervoor. Het werken aan dit boek leverde twee grote voordelen op. Enerzijds een team dat mekaar nog beter leert kennen en waarderen, ook in een niet schoolse context. Anderzijds kan het boek ook gebruikt worden als dankbare gift voor de vele personen die pro deo diensten leveren aan PXL-Education zoals jurering, gastcollege's of voor bezoekers", zegt Marc Hermans.
Het eindresultaat is een
mooie verzameling van 95 recepten die zo een staalkaart vormen van ons hedendaags culinair erfgoed.
Er zijn klassiekers zoals de koekjeskoek, chocomousse, stoofvlees op Vlaamse wijze, wafels op wijze van de bomma of pruimentaart.
Maar ook hedendaagse of internationale gerechten zoals moambe, Portugees sudderpotjes, enchilade met kip, ceviche of een bietenquiche met geitenkaas behoren ondertussen tot onze lievelingsgerechten. En die combinatie maakt 'Goesting' extra uniek.
Het boek is jammer genoeg niet te koop maar misschien kom je wel ooit wel in de gunst van PXL Education en mag je het als geschenk ontvangen.