Beringen heeft nu ook een
koffiebranderij. Het is een initiatief van
Peter Claes en Lieve Deconinck die op be-MINE Vestal Communicatie hebben. Op de Mijnhappening kon je gisteren al proeven van de koffie.
"Net zoals wel meer kleine koffiebranderijen, leggen we ons toe op het branden van specialty coffees: koffies uit kleinere plantages die geselecteerd worden op smaak en zo worden gebrand dat de beste aroma’s naar boven komen. Een kenner zal bij ons dus zeker terecht kunnen. We zijn echter niet de puristen waar alleen de echte die hards met diepe zakken terecht kunnen. Iedereen die houdt van een goeie koffie is bij ‘de charbonnage’ helemaal op zijn plaats", vertelt Peter.
De eerste twee koffies kregen de naam
Barbara en Bazaz, een verwijzing naar ons rijke mijnverleden. Barbara verwijst naar St-Barbara, de patrones van de mijnwerkers. En Bazaz verwijst naar de tas of zak waarmee de mijnwerkers elke dag naar hun werk vertrokken.
"Onze houseblend Barbara is een samengestelde koffie, gemaakt uit een mengeling van koffies uit Brazilië, Costa Rica, Columbia en Ethiopië. Barbara heeft een lage aciditeit met zoete toetsen en de smaak van donkere chocolade en cacao.
Bazaz is een single origin Braziliaanse koffie. Hij wordt verbouwd door de family Dutra. Bazaz heeft toetsen van karamel en hazelnoot. De bonen hebben een lage aciditeit. Daardoor is de koffie ook geschikt voor koffiezetautomaten die, omdat het zetten niet zo precies kan worden geregeld als bij een espressomachine, nogal eens de neiging hebben om de aciditeit overdreven naar boven te brengen". Meer info
via deze link.