Vandaag opende de
21ste vestiging van Foodmaker. In
Sportoase Beringen op de be-MINE site kan je voortaan gerecht voor het concept van Foodmaker.
Elleke Van Win is de uitbaatster en nodigt iedereen van harte uit om kennis te malen met Foodmaker. Sinds 2004 zorgt Foodmaker voor ultraverse
maaltijden, met ingrediënten die zoveel mogelijk van
eigen biovelden komen. “Groenten wassen en snijden doen we zelf, waarna onze chefs ze verwerken tot heerlijk gezonde gerechten. We produceren op een duurzame manier zonder smaakversterkers, mayonaise of geraffineerde suikers en met respect voor mens, dier en planeet. Dat is onze filosofie”, zegt stichter Lieven Vanlommel.
De CEO heeft een inspirerend verhaal dat vier generaties teruggaat. Lievens overgrootouders verkochten al groenten en fruit en zijn moeder was eind jaren tachtig de bezieler van saladebowls met een yoghurt dressing. Lieven groeide dus letterlijk op tussen de groenten en begon zijn eerste bedrijf al op 18-jarige leeftijd. In 2012 won hij de prijs voor ‘jonge ondernemer van het jaar’, in 2018 die voor ‘persoonlijkheid van het jaar’. Verder staat hij bekend als een Belgische pionier in de wereld van gezonde voeding.
De biovelden van Foodmaker liggen in een prachtig stukje natuur bij Diest. Onze biologische kruiden en groenten worden elke dag met veel passie verzorgd door bioboer Mark.
“In 2020 oogstten we op één hectare 50 ton zoete aardappel, die we dus niet meer moeten importeren uit Midden-Amerika. Een mooi voorbeeld van innovatie en duurzaamheid, waardoor we een certificaat van biocyclische vegan landbouw behaalden. Zo zijn er maar drie in België”, zegt Elleke Van Win nog.
Meer info via deze link. (foto's Hans Put en Marleen Abeels)