Het overige nieuws

Thuiswerk is een blijver

Vrijdag 31 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De coronacrisis heeft het thuiswerken in verschillende sectoren mogelijk gemaakt. 33,9% van de werknemers werkte in 2022 regelmatig of soms thuis, tegenover 18% in 2019; de gevolgen van de COVID-crisis op lange termijn zijn duidelijk zichtbaar.
Het zijn de werknemers met een hoog opleidingsniveau die het vaakst gebruik maken van het thuiswerken met 54,7%. Dat percentage bedraagt 14,7% bij de middengeschoolde werknemers en 4,7% van de laaggeschoolden. (Statbel)
Genk - Degeling langer bij Eendracht TermienSiegerd Degeling (34) heeft nu toch contractverlenging gekregen bij Eendracht Termien. Tijdens de winterstop had de middenvelder nochtans te horen gekregen dat hij mocht beschikken.

Dender - Jong Genk 1-0

Vrijdag 31 maart 2023
Genk - Dender - Jong Genk 1-0Jong Genk heeft vanavond met 1-0 verloren van Dender. Aan de rust was de stand 0-0. Dender scoorde in de 70ste minuut op strafschop: Bangoura had de bal ongelukkig tegen de arm gekregen. Jong Genk zakt door deze nederlaag van 7 naar 6 punten voorsprong op hekkensluiter Virton. Normaal gezien bleven het 7 punten, maar de Disciplinaire Raad van het Profvoetbal ontnam vanmiddag SL16 en Jong Genk één punt na een klacht van Virton dat beide team in hun onderlinge wedstrijd spelers hadden opgesteld, die niet speelgerechtigd waren. Vrijdagavond speelt Jong Genk thuis tegen Dender.
Genk - Voetganger (74) gewond bij aanrijdingOp de Hasseltweg raakten deze namiddag rond 13.30 uur een auto en een 74-jarige voetgangerr uit Zonhoven in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Auto van de baan op N76

Vrijdag 31 maart 2023
Vanochtend rond 5 uur ging een wagen van de baan op de N76. Een 21-jarige vrouw uit Bilzen raakte daarbij gewond.

Willy Poelmans overleden

Vrijdag 31 maart 2023
Genk - Willy Poelmans overledenWoensdag is Willy Poelmans overleden, de echtgenoot van Jeannine Houben. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (19-20 uur).
Genk - Nieuw provinciaal klimaatbomenprojectZoomIn het Provinciaal Natuurcentrum in Genk hebben 41 Limburgse gemeenten - alle gemeenten behalve Herstappe - gisteren het charter ondertekend dat het startschot geeft van het nieuwe provinciale klimaatbomenproject. Tegen september 2024 zullen de deelnemende gemeenten stappen rond een doordacht gemeentelijk bomenbeleid gezet moeten hebben. Het doel is de bomen in de provincie op een goede manier te onderhouden en te behouden. Daarbij krijgen ze advies en steun van de provincie Limburg. 
Het is maar dat je 't weet
In 2022 zijn 6,4% van de 18-24-jarigen vroegtijdige schoolverlaters. Het gaat om het percentage personen van 18 tot 24 jaar dat geen diploma secundair onderwijs heeft behaald en geen enkele vorm van onderwijs of opleiding meer volgt.
In 2022 werd de daling van de afgelopen jaren verdergezet. Het percentage bedraagt 8% bij mannen en 4,8% bij vrouwen. In Wallonië zijn 8,6% van de 18-24-jarigen vroegtijdige schoolverlaters. Daarna volgt Brussel met 7,4% en Vlaanderen met 4,9%. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Genk - Uitstekend jaar voor toerisme in LimburgZoom2022 was een uitstekend jaar voor het toerisme in Limburg, met 4.882.000 overnachtingen. Dat is 11 procent meer dan in 2019, het jaar voor de coronacrisis. Limburg doet het daarmee beter dan de rest van Vlaanderen.

Vooral jongeren veranderen van job

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
De job-naar-job transities bleven nog steeds toenemen tussen 2017 en 2022. Terwijl er tussen 2017 en 2018 maar 5,3% van de werkenden een jaar later van job veranderd was, is dat nu 8,2%. We zien dat vooral jongeren van job veranderen. Leeftijd is de belangrijkste bepalende factor of iemand van job verandert.
Vooral de horeca en cultuursector zijn twee sectoren met veel job-naar-job transities, met dat verschil dat mensen in de cultuursector vaak in een andere sector gaan werken, terwijl mensen in de horeca vaker in de horeca blijven. Mensen die in openbare besturen en in het onderwijs werken, veranderen minder vaak van job, en als ze dat toch doen, blijven ze heel vaak in dezelfde sector werken. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
41 procent van de zestigplussers kijkt negatief tot zeer negatief tegen het ouder worden aan. 38 procent denkt dat hij of zij goed voorbereid is op een lang leven maar 26 procent vreest niet voldoende financiële middelen te hebben om tot op een gezegende leeftijd rond te komen. (KBS)

Maria Theresia Kerkhofs overleden

Donderdag 30 maart 2023
Genk - Maria Theresia Kerkhofs overledenGisteren is Maria Theresia Kerkhofs (92) overleden. Zij woonde in Genk en was afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in  Genk, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaatsvan Tongeren-Centrum. Begroeting: woensdag (19-20 uur).
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk uit competitieIn eerste provinciale van het damesvoetbal is Bokrijk Sport is uit competitie genomen. De ploeg gaf voor de vijfde keer dit seizoen forfait en dat wordt automatisch omgezet in een algemeen forfait.
Genk - Inbraak in bestelwagen in NijverheidslaanIn de Nijverheidslaan is ingebroken in een bestelwagen. Uit het voertuig zijn allerlei materialen en elektrische machines gestolen. De diefstal is vandaag vastgsteld.

Voetganger (62) aangereden

Donderdag 30 maart 2023
Een 62-jarige voetganger raakte gewond toen hij door een auto werd aangereden in de Hoevenzavellaan. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.40 uur.

Twee doden bij brand

Donderdag 30 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Twee doden bij brandVanochtend zijn twee personen om het leven gekomen bij een brand in een appartement aan de Windmolenstraat in Zutendaal. Uit het onderzoek van de branddeskundige blijkt dat de brand ontstaan is in de zetel in de woonkamer, vlakbij de keuken. Vermoedelijk is een achtergebleven sigaret of aangebleven theelichtje de oorzaak. Het staat vast dat de slachtoffers bevangen zijn geraakt door de rook en dat zij overleden zijn aan CO-intoxicatie. Omdat de rookmelder in het appartement zelf defect bleek te zijn, werden de andere bewoners pas gealarmeerd toen de rookmelder bij de bovenburen is afgegaan.

9,7 % minder bouwvergunningen

Donderdag 30 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het jaar 2022 wordt gekenmerkt door een daling met 9.7% van het aantal bouwvergunningen, een tendens die in de drie gewesten merkbaar is. De maand december is gunstiger voor Vlaanderen, dat een stijging van de residentiële gebouwen (13,5%) registreert, terwijl er in Wallonië (15,7%) een daling wordt waargenomen. Ten slotte bevestigt 2022 dat de renovatie van residentiële gebouwen groter is dan de nieuwbouw. (Statbel)

Volleybal: LVL - Tchalou 1-3

Donderdag 30 maart 2023
In de Challenge Play-Off van het volleybal heeft LVL Genk met 1-3 verloren van Tchalou. Sets: 18-25, 25-22, 19-25, 23-25.
Genk - Muzikaal verhaal van de Limburgse KoolputterZoomMorgenavond brengen Toon Debaye (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en de Noord-Limburgse Brass Band uit Hechtel-Eksel 'De Limburgse Koolputter', een muzikale vertelling over het leven in de mijn. Het is het levensverhaal van Stefano, een Limburgse oud-mijnwerker, het is fictief maar gebaseerd op waargebeurde feiten. De voorstelling dompelt je onder in alle aspecten van dit belangrijke stuk Limburgs erfgoed, met beelden en zorgvuldig gekozen muziek.
Morgen/donderdag om 20.30u wordt de voorstelling gebracht in C-Mine in Genk, zaterdag om 20u in de balzaal van CC Muze in Heusden-Zolder. Tickets kosten €10, of - voor studenten - €5. Tickets te reserveren via deze link of per mail via toondby[!]gmail.com.

Veroordeeld voor wietplantages

Woensdag 29 maart 2023
Genk - Veroordeeld voor wietplantagesDe rechter heeft een vijftiger uit Genk veroordeeld voor het telen van wietplanten in twee wonigen. Hij kreeg 30 maanden cel en een boete van 12.000 euro, beide voor de helft met uitstel. De man heeft altijd ontkend dat hij bij de teelt betrokken was. (PG)

Aannemer en restaurant failliet

Woensdag 29 maart 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren aannemer Enissa & Ayaz en Germo (restaurant Cine Citta op C-mine), beide uit Genk, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 april ingediend worden.

Vrachtwagens gecontroleerd

Woensdag 29 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Vrachtwagens gecontroleerdTien van de zeventien vrachtwagens die vandaag in de Boudewijnlaan in Diepenbeek werden gecontroleerd waren niet in orde. Dat resulteerde in 8.247 euro aan boetes.

Het deeltijds werken daalt licht

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werkte 26,1% van de werknemers deeltijds. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 25,6% in 2021 en de 26,8% in 2020. Vooral vrouwen werken deeltijds: 40,7% van de vrouwelijke werknemers werkt deeltijds, tegenover 11,9% van de mannen. Zoals de vorige jaren is 4/5de werken het populairste deeltijdse regime bij zowel vrouwen als mannen. (Statbel)

5,2% heeft een tweede job

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aandeel werkende Belgen die een tweede job hebben, stijgt verder aanzienlijk. 5.2% had in 2022 een tweede job tegenover 4,5% in 2021. Het percentage is vrijwel identiek tussen de 135.000 mannen (5,1%) en de 124.000 vrouwen (5,3%).
Het zijn de 25-49-jarigen die het vaakst een tweede job hebben met 5,9% van de werkende bevolking. Dat is 3,7% van de jongeren van 15-24 jaar, tegenover 4,2% bij de 50-plussers.
Hoe hoger het onderwijsniveau, hoe hoger het percentage van personen met een tweede job. Zo is dit voor 6,5% van de werknemers met een hoog opleidingsniveau het geval, voor 4,4% van de middengeschoolden en 2,2% voor degenen met een laag opleidingsniveau. (Statbel)

Parkwachter hardhandig aangepakt

Woensdag 29 maart 2023
In het recyclagepark heeft een bezoeker een parkwachter bij de keel gegrepen. Dat gebeurde nadat de parkwachter de man erop gewezen had dat hij zich aan de sorteerregels moest houden.

Zestigplussers negatief over WZC

Woensdag 29 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Bijna vier op tien zestigplussers zijn (zeer) negatief over woonzorgcentra (WZC). Positiever (of minder negatief) zijn tachtigplussers die iemand kennen in een woonzorgcentrum, en wie er dagelijks komt. 71 procent hoopt nooit naar een woonzorgcentrum te (moeten) verhuizen. (KBS)

Anna Jaenen overleden

Woensdag 29 maart 2023
Genk - Anna Jaenen overledenGisteren is Anna Jaenen overleden. Zij was 91 jaar. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Mia Jacobs overleden

Woensdag 29 maart 2023
Genk - Mia Jacobs overledenGisteren is Mia Jacobs overleden, de ecbtgenote van Edgard Quets. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Zacht maar nat weer

Woensdag 29 maart 2023
Weerbericht
Genk - Zacht maar nat weerNa de inval van de koude verandert het weerbeeld voor de volgende dagen volledig. Het wordt gevoelig zachter bij maxima rond 15 of 16 graden. De regen, buien en strakke wind moeten we er wel bijnemen. In het weekend wordt het terug wat kouder en na het weekend lijkt het ook droger te worden.
Vandaag domineren wolken. Aanvankelijk is het, op een lokaal drupje regen na, meestal droog. Na de middag trekt echter een verzwakt warmtefront over onze streken en valt er tijdelijk wat lichte regen of (…) Het hele nieuwsbericht

René Hermans overleden

Woensdag 29 maart 2023
Genk - René Hermans overledenOp 25 maart is René Hermans overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Lisette Baptist. Hij was 78 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wiemesmeer. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Jorissen in Zutendaal.

Reiner Blömke overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Genk - Reiner Blömke overledenOp 25 maart is Reiner Blömke overleden, de echtgenoot van Danielle Pawlak. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Twee meisjes op de vuist

Dinsdag 28 maart 2023
Deze namiddag raakten twee meisjes slaags in Shopping 1. Een jongere die de twee wilde scheiden werd op de grond geduwd en raakte daarbij gewond aan het hoofd. Toen de politie ter plaatse kwamen bleek er van de vechtende meisjes geen spoor meer te bekennen.

Tonia Cuypers overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Genk - Tonia Cuypers overledenOp 25 maart is in Tongeren Tonia Cuypers overleden. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Rouwbetuiging: www.uitvaartzorg-driesen.be

Alexandra Tsavokalis overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Genk - Alexandra Tsavokalis overledenOp 25 maart is Alexandra Tsavolakis overleden, de weduwe van de in 1974 gestorven Elefterios Fountoulakis. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (13 uur) plaats in de Grieks-Ortthodoxe kerk aan de Gallopinstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Valentina Pedko overleden

Dinsdag 28 maart 2023
Genk - Valentina Pedko overledenGisteren is Valentina Pedko overleden. Zij was 75 jaar. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.45 uur raakten een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken in de Dorpsstraat in As. Een 42-jarige vrouw uit As  liep daarbij zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis in Genk gebracht.

Reset vzw lanceert 'bommetjes'

Dinsdag 28 maart 2023
Genk - Reset vzw lanceert 'bommetjes'ZoomReset vzw, de koepel van kringwinkels in Beringen, Bilzen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen, Riemst, Tessenderlo en Tongeren,  lanceert een nieuw systeem van opleidingen in hun maatwerkbedrijf: bommetjes, ofwel ‘Beperkte OpleidingsMomentjes’. De medewerkers zullen hierdoor dagelijks een 10-tal minuten opleiding krijgen i.p.v. enkele keren per jaar een volledige dag. Deze shift is een actie die volgt uit een tevredenheidsenquête bij de medewerkers van Reset en sluit bovendien aan (…) Het hele nieuwsbericht

Hélène Kaminski overleden

Maandag 27 maart 2023
Genk - Hélène Kaminski overledenOp 24 maart is Hélène Kaminski overleden, de echtgenote van Jozef Bzdenga. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

El Khannous beste debutant

Maandag 27 maart 2023
Genk - El Khannous beste debutantDe Prijs Dominique D'Onofrio voor de beste debutant in de Jupiler Pro League gaat naar KRC Genk-speler El Khannous. De Trofee Raymond Goethals voor de beste Belgische voetbalcoach gaat naar Karel Geraerts (Union) die het haalde voor KRC-coach Wouter Vrancken.
De politie registreert in ons land jaarlijks meer dan 20.000 aangiftes van stalking. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz, zetten daarom verder in op het gebruik van het mobiel stalkingalarm. Dat werd vandaag in Hasselt voorgesteld.
Dankzij het mobiel stalkingsalarm kunnen slachtoffers van stalking met één subtiele druk op de knop de (…) Het hele nieuwsbericht

Miroslaw Nowicki overleden

Maandag 27 maart 2023
Genk - Miroslaw Nowicki overledenOp 22 maart is Miroslaw Nowicki overleden. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring.

Irène Schruers overleden

Maandag 27 maart 2023
Genk - Irène Schruers overledenOp 24 maart is Irène Schreurs overleden, de weduwe van de in 1979 gestorven Jaak Roex en van de in 2009 overleden Mathieu Geunes. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Volleybal : Oostende - LVL 3-0

Maandag 27 maart 2023
In de Challenge Play-Offs Liga Dames van het volleybal heeft LVL Genk met 3-0 verloren van Oostende. Sets: 25-23, 25-13, 25-19.
Genk - Damesvoetbal: Genk B - Tienen 1-2In eerste nationale van het damesvoetbal verloor KRC Genk B met 1-2 van Tienen. Dr ruststand was 1-1. Voor Genk scoorde Voets.

En toen werd het zwart...

Zondag 26 maart 2023
Genk - En toen werd het zwart...Zoom
De Lijn start met een campagne tegen agressie. De aanleiding is het zoveelste geval van agressie, afgelopen week in Genk. "De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", is de boodschap. 
Genk - Kampenhout - Eendracht Termien 1-3Eendracht Termien heeft vanmiddag met 1-3 gewonnen op het veld van Sp. Kampenhout en staat nu tweede in de stand op drie punten van leider Wezel. Aan de rust leidde Termien met 0-3. Stefani (2) en Ospitalieri maakten de doelpunten. Termien-speler Heeren werd in de 62ste minuut uitgesloten na twee keer geel. Zondag speelt Termien thuis tegen KFC Nijlen.

Future wint bij WAVO

Zondag 26 maart 2023
Genk - Future wint bij WAVOIn Vierde Provinciale is Future Winterslag bij Waterloos-Voorshoven gaan winnen met 2-6.

Genk VV wint bij KMR Biesen

Zondag 26 maart 2023
Genk - Genk VV wint bij KMR BiesenIn Derde Provinciale is Genk VV bij KMR Biesen gaan winnen met 0-2. Aan de rust was de stand 0-1. Kochen en Janssen maakten de doelpunten.
Genk - Juwelendiefstal in Koningin AstridlaanIn een woning aan de Koningin Astridlaan zijn juwelen gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk - Bilzen 0-5In eerste provinciale van het damesvoetbal gaf Bokrijk Sport forfait  voor de match tegen DV Bilzen Utd. Uitslag: 0-5.

KSK Meeuwen wint van Bregel Sport

Zaterdag 25 maart 2023
Genk - KSK Meeuwen wint van Bregel SportIn Eerste Provinciale heeft KSK Meeuwen thuis Bregel Sport verslagen met 3-1. Aan de rust was de stand 1-1. Voor Meeuwen scoorden Verlinden, Grobben en Reumers. Penders scoorde voor Bregel.

Verlies voor Bokrijk Sport

Zaterdag 25 maart 2023
Genk - Verlies voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale is Bokrijk Sport bij Zonhoven United B gaan verliezen met 7-1.

Zware nederlaag voor Boxberg

Zaterdag 25 maart 2023
Genk - Zware nederlaag voor BoxbergIn Derde Provinciale heeft Racing Boxberg een zware nederlaag opgelopen tegen het lager geklasseerde Stokkem. Uitslag: 0-8.

STA Genk verliest van Leut

Zaterdag 25 maart 2023
Genk - STA Genk verliest van LeutIn Vierde Provinciale heeft STA Genk thuis met 2-6 verloren van Leut.

Verlies voor Turkse Rangers

Zaterdag 25 maart 2023
Genk - Verlies voor Turkse RangersTurkse Rangers is bij Lindelhoeven gaan verliezen met 2-0.

Vannacht begint de zomertijd

Zaterdag 25 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Vannacht begint de zomertijd
Volgende nacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur moet de klok een uur doorgezet worden en wordt het dus 3 uur. Dat betekent een uur minder slapen. Morgenochtend zal het ook een uur langer donker blijven en morgenavond een uur langer licht.
Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat dit wisselsysteem nog altijd voorstanders vindt. Volgens veel experten heeft het alleen maar nadelen. Ook Frank Deboosere is geen voorstander. Op zijn website stelt hij voor. de wintertijd te behouden als standaardtijd, en de verschillende economische sectoren 's zomers zelf laten beslissen of ze al dan niet vroeger willen beginnen. "Op die manier spreid je de files. Dat zou pas een echte besparing zijn."

Het blijft erg wisselvallig

Zaterdag 25 maart 2023
Weerbericht
Genk - Het blijft erg wisselvalligHet weekend verloopt erg wisselvallig met maartse buien op zaterdag en regen op zondag. Bovendien staat hierbij een erg strakke wind met soms zware windstoten. Het wordt ook wat kouder en vooral na het weekend is er ook kans op nachtvorst. In de tweede helft van volgende week gaan de temperaturen weer flink omhoog.
Vandaag wordt erg onstabiele lucht aangevoerd. Daarbij worden zonnige perioden afgewisseld door buien, lokaal vergezeld van hagel en mogelijk onweer. Ook komen er bij momenten zware (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen boom op Europalaan

Zaterdag 25 maart 2023
Deze namiddag is een auto tegen een boom beland op de Europalaan. Daarbij is één gewonde gevallen.
Genk - Damesvoetbal: Diepenbeek - Genk C  0-2In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C met 0-2 gewonnen van Diepenbeek. KRC Genk C staat tweede in de stand.

Dit weekend telling huismussen

Zaterdag 25 maart 2023
Genk - Dit weekend telling huismussenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

KRC Genk Ladies kloppen Gent

Zaterdag 25 maart 2023
Genk - KRC Genk Ladies kloppen GentKRC Genk Ladies heeft op gisterenavond op speeldag drie van de play-offs Gent verslagen met 2-0. Duijsters maakte de twee doelpunten.

Rode Duivels kloppen Zweden

Vrijdag 24 maart 2023
Genk - Rode Duivels kloppen ZwedenIn de kwalificaties voor het EK hebben de Rode Duivels vanavond Zweden verslagen met 0-3, na drie doelpunten van Romelu Lukaku. Dinsdag spelen de Duivels tegen Duitsland. Nederland verloor vanavond met 4-0 van Frankrijk.

KRC Genk - Beerschot 3-1

Vrijdag 24 maart 2023
Genk - KRC Genk - Beerschot 3-1In een oefenwedstrijd heeft KRC Genk vandaag Beerschot verslagen met 3-1. In de 3de minuut bracht Sor KRC op voorsprong. In de tweede helft scoorden de Genkies Beniangba en Mpie. Luca Oyen maakte na acht maanden afwezigheid door een kruisbandoperatie zijn geslaagd wederoptreden.

Toch nog hinder bij De Lijn

Vrijdag 24 maart 2023
Genk - Toch nog hinder bij De LijnUPDATE Er is bij De Lijn nog steeds hinder op de dienstverlening in de provincie Limburg door een spontane staking naar aanleiding van een geval van agressie, eerder deze week in Genk. Kijk of je bus rijdt in de routeplanner of raadpleeg de realtime informatie via de haltepagina.

Liefde voor natuur

Donderdag 23 maart 2023
Vandaag gelezen
"Hoe meer de passie, het respect en de liefde voor natuur gedeeld worden, hoe beter."
                                                          (Filmregisseur Stijn Coninx)

Kat doodgeschoten in Winterslag

Donderdag 23 maart 2023
In Winterslag is een kat doodgeschoten. Dat gebeurde met een luchtkarabijn. Verschillende vitale organen van het dier werden geraakt.
Genk - Vermust: heb jij de huismus gezien?ZoomHet gaat niet goed met onze tsjilpende huismussen. Vogelbescherming Vlaanderen brengt hun populatie in kaart om op de achteruitgang van de soort te anticiperen. Help je mee huismussen spotten op 25 of 26 maart? Zoek en tel mee op www.mussenwerkgroep.be.
Genk - Recyclagepark: zomerse openingsurenZaterdagnacht is het zomeruur weer daar, en vanaf volgende week dinsdag worden de openingsuren van de recyclageparken dan enigszins gewijzigd. Ze zijn dan elke dag in de voormiddag open van 9u tot 12.30u, en 's namiddags van 13 tot 17u, behalve op dinsdag (tot 18u) en op zaterdag (tot 16u)

Aanmelden.school start maandag

Donderdag 23 maart 2023
Genk - Aanmelden.school start maandagZoom105 secundaire scholen uit verschillende provincies verenigen zich opnieuw in één digitaal aanmeldsysteem. Leerlingen van het zesde leerjaar die volgend schooljaar naar een secundaire school willen, kunnen zich vanaf 27 maart 2023 digitaal aanmelden via het gezamenlijk aanmeldsysteem: www.aanmelden.school. Ouders die hun kind voor het schooljaar 2023-2024 willen inschrijven in het eerste jaar in één van deze 105 secundaire scholen, kunnen zich vooraf aanmelden via één centrale website. Het aanmeldsysteem zorgt ervoor dat iedereen evenveel kans krijgt om zijn kind in de school van eerste keuze in te schrijven.

Jan De Paep overleden

Donderdag 23 maart 2023
Genk - Jan De Paep overledenDinsdag is Jan De Paep overleden, de echtgenoot van Elsy Neirinckx. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 28 maart (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag.

Paul Gerits overleden

Donderdag 23 maart 2023
Genk - Paul Gerits overledenGisteren is Paul Gerits overleden, de echtgenoot van Miet Weerts. Hij was 89 jaar en afkomstig uit Neeroeteren. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxberg. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Hinder bij De Lijn door spontane stakingZoomCheck even de routeplanner als je vanochtend de bus wil nemen: een aantal bussen van De Lijn in Limburg is niet uitgereden door een spontane staking. Die kwam er nadat gisteravond in Genk een chauffeur het slachtoffer werd van agressie waarbij hij klappen kreeg van een passagier en naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Daarop hebben chauffeurs in verschillende stelplaatsen vanochtend het werk neergelegd. Volgens De Lijn zou de hinder het grootst zijn in de regio's rond Hasselt en Kinrooi, maar de hinder zou zich ondertussen uitgebreid hebben.

Drie dieven betrapt

Woensdag 22 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
In het containerpark in Diepenbeek zijn gisterenavond rond 20.15 uur drie dieven betrapt. Ze zullen binnenkort via de snelrechtprocedure voor de rechter moeten verschijnen.

Laat je kat steriliseren

Woensdag 22 maart 2023
Genk - Laat je kat steriliserenZoomTot 15 september kan men een huiskat laten steriliseren met de financiële hulp van de gemeente. Die hulp bestaat uit een kortingsbon van 15 euro voor een kater en van 25 euro voor een kattin. DIe kortingsbonnen gelden dan bij een dierenarts in Limburg.
Maar driewerf helaas: niet alle gemeenten doen mee aan die actie.  Waarom niet - het is een raadsel. Want een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. De natuur haar gang laten gaan, betekent dus dat één kat voor 36 nakomelingen kan zorgen in 16 maanden tijd. De gevolgen zijn vaak dramatisch voor de katten - en voor de omgeving.
Achter deze link kan je zien welke gemeenten meedoen.

Twee faillissementen

Woensdag 22 maart 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van aannemer Limbouw en Royal Donuts, beiden uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 20 april ingediend worden.
Genk - Minister wil gastleraren in het onderwijs...Zoom...en Fobie zag al hoe dat zal gaan als landbouwers in de klas komen lesgeven.

Guido Vandebeek overleden

Woensdag 22 maart 2023
Genk - Guido Vandebeek overleden
Gisteren is Guido Vandebeek overleden, de echtgenoot van Betsy Van de Poel. Hij was  69 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (9L30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Woninginbraak in Eindgracht

Woensdag 22 maart 2023
Aan de Eindgracht is vandaag een woninginbraak vastgesteld. Er is werkmateriaal gestolen.

Een Heardrop rond baby's

Woensdag 22 maart 2023
Genk - Een Heardrop rond baby'sZoomMusica in Pelt heeft gisteren weer een heardrop online geplaatst. Die gaat over contact maken met baby's.  Contact maken met pasgeboren baby's draait om muzikaliteit. Spelend met onze stem, gebaren en mimiek communiceren de baby en de verzorger de belangrijkste aspecten van het leven - namelijk saamhorigheid en relaties. De melodie van onze stem, de polsslag en het ritme, de dynamiek van het menselijk lichaam zullen de kleine baby zin geven lang voordat hij verbale communicatie begrijpt. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Blauwborst kondigt lente aan

Woensdag 22 maart 2023
Puur natuur
Genk - Blauwborst kondigt lente aanZoomMaandag begon weer een nieuwe lente. Maar geen nieuwe lente zonder de opvallend gekleurde blauwborst. Sinds vorige week is hij weer terug in het land na een overwintering in het warme zuiden. Je vindt de blauwborst vooral dicht bij het riet en in dichte struiken kort aan het water. Rond deze tijd hoor en zie je hem vaak op een goed zichtbaar plekje, om indruk te maken op een vrouwtje. Met zijn prachtige zang is hij één van de mooiste en opvallendste zangvogels in Vlaanderen. (Johan Put)

Club Brugge - Genk Ladies 0-2

Dinsdag 21 maart 2023
Genk - Club Brugge - Genk Ladies 0-2In haar tweede wedstrijd van de play-offs heeft KRC Genk Ladies vanavond met 0-2 gewonnen van Club Brugge. Vandersanden en Duijsters maakten de doelpunten. Lisa Petry liep een diepe snijwonde op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Zij zal er vrijdag niet bij zijn tegen AA Gent.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond miste een auto de bocht in de Helstraat in Diepenbeek. Een passagier raakte daarbij gewond.

Morgenavond begint de ramadan

Dinsdag 21 maart 2023
Morgenavond bij zonsondergang begint de islamitische vastenmaand ramadan. Vanaf donderdagmorgen bij zonsopgang - “zodra de zwarte draad van de witte draad is te onderscheiden” - mag er dan overdag niet meer gegeten of gedronken worden en moeten moslims zich onthouden van geslachtsverkeer. 's Avonds komen families en kennissen telkens samen voor de iftar. De ramadan duurt 30 dagen en loopt dus tot 20 april.
Belgen ervaren steeds meer moeilijkheden om de eindjes aan elkaar te knopen. Waar 35,7% van de Belgen in het 3e kwartaal van 2021 aangaven moeite te hebben om rond te komen, is dit opgelopen tot 46,7% in het 4e kwartaal van 2022. Dat blijkt uit de driemaandelijkse enquête over het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden die Statbel, het Belgische statistiekbureau, in het vierde kwartaal van 2022 heeft uitgevoerd.  
Duidelijke verschillen tekenen zich op naar gelang de (…) Het hele nieuwsbericht

Regen, buien en wind

Dinsdag 21 maart 2023
Weerbericht
Genk - Regen, buien en windWind, regen en buien zijn de ingrediënten van het weerbeeld op korte en lange termijn. In een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstromingen worden storingen in vlug tempo over ons land gestuurd. Tussenin zijn er drogere intermezzo's, maar vrijwel iedere dag krijgen we een portie hemelwater te verwerken. Na het weekend wordt het droger, maar dan gaan ook de temperaturen omlaag.
Morgen trekt een storing vanuit het westen over de regio. In de ochtend is het bewolkt, maar meestal droog. (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Strijpsteen overleden

Dinsdag 21 maart 2023
Genk - Henri Strijpsteen overledenGisteren is Henri Strijpsteen overleden, de weduwnaar van de in 201 gestorven Irma Swijsen. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag 24 maart (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Jef Jambon overleden

Dinsdag 21 maart 2023
Genk - Jef Jambon overledenGisteren is Jef Jambon overleden, de echtgenoot van Josée Wans. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt maandag (11) uur plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogtraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur).

Mario Ciamarra overleden

Dinsdag 21 maart 2023
Genk - Mario Ciamarra overledenOp 19 maart is Mario Ciamarra overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Joao Lopes Vieira overleden

Dinsdag 21 maart 2023
Genk - Joao Lopes Vieira overledenOp 18 maart is Joao Lopes Vieira overleden, de echtgenoot van Adriana Perrone. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Guus Deen overleden

Dinsdag 21 maart 2023
Genk - Guus Deen overledenOp 18 maart is Guus Deen overleden, de weduwnaar van de in 2004 gestorven José Daems. Hij was 77 jaar en afkomstig uit Maastricht. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hart kerk in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Steeds meer fietsers op fietssnelwegenZoomSteeds meer Limburgers springen de fiets op voor hun woon-werk- of woon-schooltraject. Dat leidt het provinciebestuur af uit de telgegevens van haar fietstelzuilen langs de fietssnelwegen. De fietstellers noteerden 13 % meer fietsbewegingen op weekdagen in januari en februari 2023, vergeleken met 2022. 
In Hasselt werden op de drie telplaatsen in absolute cijfers in de eerste twee maanden van het jaar de meeste fietsers geteld, tot ruim 36.000. Enkel Pelt scoorde nog hoger met 40.982 (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
“Soms lopen kinderen met carnaval een hele dag met een gezicht vol viltstift rond en dat is wel ongezond. Het kan zelfs zijn dat je kind nadien klaagt over hoofdpijn of misselijkheid. Het gevolg van de chemische stoffen die via de huid in de bloedbaan terechtkomen.”
(Prof. Jan Tytgat op gezondheid.be)

Gerard Broens overleden

Dinsdag 21 maart 2023
Genk - Gerard Broens overledenOp 18 maart is Gerard Broens overleden, de levensgezel van Irena Spiewak. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.  Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. 

Flat onbewoonbaar na brand

Maandag 20 maart 2023
Genk - Flat onbewoonbaar na brand
De brandweer rukte deze voormiddag uit voor een brand in een appartement aan de Weg naar As. Er is vooral rookschade. Het appartement is tijdelijk onbewoonbaar. De brand zou te wijten zijn aan een  kortsluiting.


Elektrische toestellen gestolen

Maandag 20 maart 2023
Genk - Elektrische toestellen gestolenUit een loods van een bedrijf op de Zonhoverweg werden allerlei elektrische toestellen gestolen. De diefstal werd vandaag vastgesteld.

De terugweg naar het noorden

Maandag 20 maart 2023
Puur natuur
Genk - De terugweg naar het noordenZoomOp de foto een keep (achteraan), een groenling (vooraan rechts) en een vink (links). Vinkachtigen trekken meestal in gemengde groepen en maken dan dankbaar gebruik van de voederplaatsen op hun terugweg. (Pierre Rutten)
Het is maar dat je 't weet
“Eigenlijk moeten we koppen (in het voetbal - red.) zien als het bewust uitlokken van een impact op de hersenen die mogelijk tot hersenschade leidt. We moeten ons dan ook afvragen of we het koppen niet kunnen beperken via nieuwe regels in het voetbal, of het zelfs afschaffen. Voetbalfans zullen steigeren, maar het is een open vraag.”
(Professor neurologie Paul Boon in De Morgen)

STA Genk trekt zes spelers aan

Maandag 20 maart 2023
Genk - STA Genk trekt zes spelers aanMet het oog op komend seizoen heeft STA Genk zes spelers aangetrokken: Younes Belakram en Aydin Aksoy (beiden Boxberg A), Leandro Satta (Kabouters Opglabbeek B), Sander Ulenaers (Stokkem B), Mirco Polo (Uikhoven) en Jochen Geurts (vrije speler).

Volleybal: LVL klopt Charleroi

Maandag 20 maart 2023
In de Liga Dames van het volleybal heeft LVL Genk Charleroi verslagen met 3-1. Sets: 25-21, 25-22, 16-25, 25-19.

KRC Genk Ladies - OH Leuven 2-1

Maandag 20 maart 2023
Genk - KRC Genk Ladies - OH Leuven 2-1In de play-offs van de Lotto Super League heeft KRC Genk Ladies titelfavoriet OH Leuven geklopt met 2-1. Aan de rust was de stand 2-0. Petry maakte de twee Genkse doelpunten.

Evangelos Tatsios overleden

Maandag 20 maart 2023
Genk - Evangelos Tatsios overledenGisteren is Evangelos Tatsios overleden, de echtgenoot van Eleni Tsitoura. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Grieks Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Auto over de kop: vrouw gewond

Zondag 19 maart 2023
Genk - Auto over de kop: vrouw gewond
In de vooravond ging een auto over de kop in de Henry Fordlaan. De bestuurster liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - Turkse Rangers - Heusden-Zolder 7-1In Waterschei hebben de Turkse Rangers deze namiddag KVV Heusden-Zolder als het ware overrompeld. Uitslag: 7-1. Het was een match in Tweede Provinciale.
Genk - Future Winterslag klopt LanklaarIn Vierde Provinciale heeft Future Winterslag thuis rode lantaarn Lanklaar verslagen met 5-0.
Genk - Thuisoverwinning voor Eendracht TermienIn Derde Afdeling heeft Eendracht Termien thuis verdiend gewonnen van Zwarte Leeuw met 2-0. Aan de rust was de stand 1-0. Janssen en Baerts maakten de doelpunten. Termien-speler Piras werd uitgesloten na twee gele kaarten. De wedstrijd werd bijgewoond door 200 toeschouwers.
Genk - Asielen krijgen hulp bij energiefactuurZoomVlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts kent € 663.000 toe aan 151 asielen die hulp kunnen gebruiken bij hun energiefactuur. Deze eenmalige energiesteun varieert van € 1.000 tot € 25.000 per dierenasiel en komt bovenop de structurele financiële steun die asielen nog maar enkele jaren krijgen. “Dierenasielen helpen talloze dieren om door een moeilijke periode te komen, dus willen wij hen ook helpen om door een moeilijke periode te komen”, zegt Weyts. “Net zoals (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Damesvoetbal: Louwel - Bokrijk 5-0In eerste provinciale van het damesvoetbal wint Louwel met 5-0 van Bokrijk Sport. Louwel staat zesde in de stand, Bokrijk achtste.
Genk - Damesvoetbal: Genk C - Bocholt 2-2In eerste provinciale dames hebben KR Genk C en Bocholt 2-2 gelijkgespeeld. KRC Genk C staat tweede in de stand, Bocholt derde.

Volleybal: Genk - Wijgmaal 3-0

Zaterdag 18 maart 2023
In nationale 2 B mannen van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk met 3-0 gewonnen van Wijgmaal. KVC LensOnline Genk staat vierde in de stand.

Erg zacht, maar niet droog

Zaterdag 18 maart 2023
Weerbericht
Genk - Erg zacht, maar niet droogZachte luchtstromingen in de onderste lagen van de atmosfeer laten het kwik erg hoog uitkomen. Een storing schuift echter over onze streken en is onstabiel van opbouw. Daarbij komen buien tot stand en is een donderslag mogelijk. Pas later op zondag verlaat deze storing onze streken. Daarna bouwt een hogedrukgebied op vanuit het zuidwesten en wordt de atmosfeer stabieler. Het blijft dan ook droog. Het droge weer is echter van korte duur.
Morgen is het vaak bewolkt met periodiek regen of buien. (…) Het hele nieuwsbericht

Bregel Sport klopt Park Houthalen

Zaterdag 18 maart 2023
Genk - Bregel Sport klopt Park HouthalenIn Eerste Provinciale heeft Bregel Sport de punten thuis gehouden tegen Park Houthalen. Uitslag: 1-0.

Mooie winst voor Bokrijk Sport

Zaterdag 18 maart 2023
Genk - Mooie winst voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport de punten thuis gehouden in de match tegen Flandria Termolen. Uitslag: 6-4. Tien doelpunten in één wedstrijd!

Zaalvoetbal: Genk- Meeuwen 10-2

Zaterdag 18 maart 2023
Genk - Zaalvoetbal: Genk- Meeuwen 10-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk Meeuwen gekopt met 10-2. Full Genk staat zesde in de stand, Meeuwen tiende.

Gelijkspel voor STA Genk

Zaterdag 18 maart 2023
Genk - Gelijkspel voor STA GenkSTA Genk is bij Standard Elen niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.

Racing Boxberg A - Veldwezelt 0-6

Zaterdag 18 maart 2023
Genk - Racing Boxberg A - Veldwezelt 0-6Racing Boxberg A heeft gisterenavond met 0-6 verloren van FC Veldwezelt. Zaterdag 25 maart speelt Racing Boxberg A thuis tegen Stokkem A.

Majja Binnemans overleden

Zaterdag 18 maart 2023
Genk - Majja Binnemans overledenOp 12 maart is Majja Binnemans overleden, de weduwe van Joh Crijns. Zij was 84 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Veroordeeld voor oplichting

Vrijdag 17 maart 2023
Een voormalige werkneemster van een Genks vastgoedkantoor heeft van de rechter 24 maanden cel gekregen voor oplichting van haar werkgever. Zij had geld naar haar eigen rekening doorgesluisd. (PG)

Jong Genk - Virton 1-1

Vrijdag 17 maart 2023
Jong Genk heeft vanavond 1-1 gelijkgespeeld tegen hekkensluiter Virton. Aan de rust was de stand 0-1. Voor Jong Genk scoorde Jamie Yayi.

Jan Vleeshouwers overleden

Vrijdag 17 maart 2023
Genk - Jan Vleeshouwers overledenGisteren is Jan Vleeshouwers overleden, de echtgenoot van Mia Colaers. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.
Genk - Aanhangwagen gestolen  in TronkstraatIn de Tronkstraat gingen dieven met een aanhangwagen aan de haal. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Kassa leeggeroofd

Vrijdag 17 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kassa van een handelszaak aan de Kempenseweg in Zutendaal is geld gestolen. De daders hadden een cilinderslot geforceerd om in de zaak binnen te geraken. De feiten zijn gisteren vastgesteld.

Annick Lammineur overleden

Vrijdag 17 maart 2023
Woensdag is Annick Lammineur overleden, de echtgenote van Wim Kriekemans. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaars in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Er wordt vandaag nog altijd gezocht naar de 80-jarige Simone Mariën uit Houthalen-Oost, meldt het parket Limburg. Ze verdween gisteren met de fiets (lichtgrijs met twee donkerkleurige fietstassen) in Houthalen. Politiezone Carma en parket Limburg behandelden de verdwijning meteen als onrustwekkend, gelet op het feit dat de dame in kwestie dementerend is. Gisteren werd volop gezocht in de omgeving en ook buren en sympathisanten daagden massaal op om te helpen zoeken. Ook afgelopen nacht (…) Het hele nieuwsbericht

Dood tegen vuilniswagen

Vrijdag 17 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 5 uur is een auto op een vuilniswagen ingereden op de Genkersteenweg in Hasselt. De 22-jarige autobestuurder uit Hasselt overleefde klap niet. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval. De Genkersteenweg werd urenlang afgesloten.

Betrapt met 53 flessen lachgas

Donderdag 16 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Betrapt met 53 flessen lachgasIn Hasselt heeft de politie gisteren 53 flessen lachgas aangetroffen in de laadruimte van een lichte vrachtwagen. De bestuurder kreeg een boete van 2.300 euro voor internationaal vervoer van gevaarlijke goederen. Omdat hij de boete niet kon betalen is zijn voertuig in beslag genomen.

Afbraak van oud slachthuis

Donderdag 16 maart 2023
Dankzij Vlaamse subsidiëring kan gestart worden met de afbraak van het oude slachthuis aan de Europalaan. Vlaanderen betaalt de helft van de afbraakkosten. De stad wil de site herinrichten tot een natuurlijke parkomgeving.
De stad Genk wil haar papierverbruik drastisch naar beneden krijgen: met liefst 1,8 miljoen vellen per jaar of zowat 47 procent minder dan nu. De besparing is mogelijk door zowel de dienstverlening als de communicatie meer en meer digitaal te doen. De stad gebruikt nu zo'n 2,8 miljoen vellen papier per jaar.

KRC speelt uit bij Cercle Brugge

Donderdag 16 maart 2023
Na de zure nederlaag tegen Union zijn de troepen van Wouter Vrancken gebrand om morgenavond met een antwoord te komen tegen Cercle Brugge. “Iedereen is 100% gemotiveerd. Als speler doe je niets liever dan gewoon voetballen en tonen wat je in huis hebt, zeker na een nederlaag. De drang is groot om opnieuw met de drie punten aan te knopen.” In zijn wekelijkse persbabbel weigerde Vrancken mee te gaan in het verhaal dat het allemaal wat minder is de laatste weken. “Als je bovenin (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Steun voor strijd tegen Aziatische hoornaarZoomDe provincie Limburg geeft een subsidie van 15.000 € aan de vzw Limburgse Imkersbond om lokkasten te laten maken voor de koninginnen van de Aziatische hoornaar, en om die onder hun leden te verdelen. Dat heeft gedeputeerde Inge Moors bekendgemaakt.
De subsidie komt voor de helft van de dienst Landbouw en voor de helft van het Provinciaal Natuurcentrum PNC. De imkersbond hoopt 10 tot 30 procent van de koninginnen zo te vangen en tegelijk de verspreiding van deze invasieve (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing op Henry Fordlaan

Donderdag 16 maart 2023
Genk - Botsing op Henry FordlaanOp de Henry Fordlaan raakten vanmorgen rond 9 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 31-jarige man uit Genk en een 46-jarige vrouw uit Hasselt liepen daarbij verwondingen op.

René Collin overleden

Donderdag 16 maart 2023
Op 10 maart overleed René Collin, de echtgenoot van Marie-Josee Lowie. Hij was 78 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Waterschei vonden plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Colin-Lowie, Streephenstraat 39, 3600 Genk.
Genk - Reuzen in Limburg, waar zijn jullie?ZoomEen bericht aan alle reuzenbeheerders in Limburg: "Bezorg ons uw vernieuwde coördinaten zodat we U kunnen uitnodigen op de lenteontmoeting in Herk-de-Stad op zaterdag 15 04 2023. Dan kunnen wij u het programma bezorgen. Onze contactgegevens zijn bij een harde schijf crash verdwenen. Deel dit bericht met uw bevriende reuzenbeheerders. Ook nieuwe reuzenbeheerders mogen zich aansluiten. Wij kijken ernaar uit om de kennismaking te vernieuwen", zegt secretaris Julien Maebe. Zijn mailadres: julienmaebe[!]gmail.com.

Verdubbeling trajectcontroles

Woensdag 15 maart 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal trajectcontroles langs Limburgse gewestwegen en autosnelwegen verdubbelt dit jaar. Nu zijn er 44 in werking en daar komen er dit jaar nog eens 45 bij. Vier daarvan worden momenteel uitgevoerd, de rest is in voorbereiding.

Julien Albrecht overleden

Woensdag 15 maart 2023
Genk - Julien Albrecht overledenOp 11 maart is Julien Albrecht overleden. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de begraving in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Zonhoven-Halveweg vinden plaats in beperkte kring.

Rudi Forster overleden

Woensdag 15 maart 2023
Genk - Rudi Forster overledenOp 10 maart is in Zonhoven Rudi Forster overleden, de echtgenoot van Lony Vanden Broecke. Hij was 73 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond vandaag plaats in intieme familiekring.

Jan Vandebeek overleden

Woensdag 15 maart 2023
Genk - Jan Vandebeek overledenGisteren is Jan Vandebeek overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Françine Hendriks. Hij was 81 jaar, woonde in Hasselt en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Jeanne Indesteege overleden

Woensdag 15 maart 2023
Genk - Jeanne Indesteege overledenGisteren is Jeanne Indesteege overleden, de weduwe van de in 2007 gestorven Emiel Houben. Zij was 99 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 21 maart (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Genk-Centrum. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat

Marie-Jeanne Engelbosch overleden

Woensdag 15 maart 2023
Genk - Marie-Jeanne Engelbosch overledenZondag is Marie-Jeanne Engelbosch overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Kazimierz Kwiatkowski. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Hugo Smets overleden

Woensdag 15 maart 2023
Genk - Hugo Smets overledenOp 10 maart is Hugo Smets overleden, de echtgenoot van Nicole Hulsmans. Hij was 69 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen.

Germaine Kelchtermans overleden

Woensdag 15 maart 2023
Genk - Germaine Kelchtermans overledenMaandag is in WZC Olijfboom Germaine Kelchtermans overleden, de weduwe van de in 1984 gestorven André Vanbeckevoort. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in H. Hartkerk in Rooierheide-Diepenbeek.
Genk - Senne Ghiro weg bij Eendracht TermienAanvaller Senne Ghiro (21) trekt de deur achter zich dicht bij Eendracht Termien. Hij verkast naar Park Houthalen.

Eind deze week gevoelig zachter

Dinsdag 14 maart 2023
Weerbericht
Genk - Eind deze week gevoelig zachterMaart is kenmerkend voor wisselvallig weer met vaak flink wat hemelwater. Ook kan het nog eens even flink koud uitpakken met winterse neerslag. Wel, dat komt er allemaal aan. Eerst is het wat kouder met kans op winterse neerslag, daarna wordt het een flink stuk zachter met regen en buien. 
Morgen verlaat een storing met winterse neerslag (natte sneeuw en mogelijk tijdelijk wat sneeuw) in de loop van de ochtend onze regio. Daarna is het enige tijd mistig, maar wel droog. De rest van de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Beringersteenweg in Zonhoven is vanmorgen rond 8.30 uur een 26-jarige vrouw uit Hechtel-Eksel op haar speedpedelec aangereden door een auto. De vrouw raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.

Euro Products Franka failliet

Dinsdag 14 maart 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag groothandel Euro Products Franka uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 13 april ingediend worden.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is op de Ballewijerweg in Zonhoven een 21-jarige fietsster tegen een stilstaande vrachtwagen gereden. Zij raakte daarbij gewond.

Botsing in Noordlaan

Dinsdag 14 maart 2023
Genk - Botsing in NoordlaanVanmorgen rond 8.15 uur botsten twee auto's in de Noordlaan. Een minderjarig meisje uit Diepenbeek raakte daarbij gewond.
In de wijk Kolderbos worden drie appartementsgebouwen afgebroken. Het gaat om gebouwen in de Hooiweg en het Hondsbos, met in totaal 99 appartementen. De laatste bewoners zijn de afgelopen weken verhuisd.  De afbraak van de appartementsgebouwen maakt deel uit van de renovatie van de wijk. Na de afbraak worden er 70 huizen en appartementen gebouwd. (Radio 2)

Francesca Pau overleden

Dinsdag 14 maart 2023
Genk - Francesca Pau overledenZondag is Francesca Pau overleden, de echtgenote van Luigi Meloni. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Rudi Schellingen overleden

Dinsdag 14 maart 2023
Genk - Rudi Schellingen overledenOp 11 maart is Rudi Schellingen overleden. Hij was 59 jaar en Eerste commissaris bij Politiezone Carma. Het afscheid vindt vrijdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

René Packlé overleden

Dinsdag 14 maart 2023
Genk - René Packlé overledenOp 9 maart is René Packlé overleden, de weduwnaar van de in 2002 gestorven Maria Corstjens en de echtgenoot van Gabriëlle Kerkhofs. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Vera Hack overleden

Maandag 13 maart 2023
Genk - Vera Hack overleden
Op 10 maart is Vera Hack overleden, de echtgenote van Leo van Susteren. Zij was 56 jaar, woonde in As en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Grasdallen gestolen op werf

Maandag 13 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met grasdallen aan de haal op een werf aan de Kauwbosstraat in Zonhoven. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Filomena Chiaverini overleden

Maandag 13 maart 2023
Genk - Filomena Chiaverini overledenOp 10 maart is Filomena Chiaverini overleden. Zij was 53 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Edmond Zawodny overleden

Maandag 13 maart 2023
Genk - Edmond Zawodny overledenOp 10 maart is Edmond Zawodny overleden, de weduwnaar van Blanche Gielen. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Minderbroedersstraat in Hoevenzavel.

Stefanie Verpoorten overleden

Maandag 13 maart 2023
Genk - Stefanie Verpoorten overledenOp 10 maart is Stefanie Verpoorten overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat. Bergroeting: donderdag (19-20 uur).

Inbraak in Van Eycklaan

Maandag 13 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Van Eycklaan in Diepenbeek kwamen dieven over de vloer. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
In het volleybal heeft LVL Genk met 3-1 verloren van Antwerp. LVL staat op de achtste plaats.

Bregel Sport trekt spits aan

Maandag 13 maart 2023
Genk - Bregel Sport trekt spits aanEersteprovincialer Bregel Sport heeft een spits aangetrokken: de 21-jarige Benjamin Brants van Sporting Hasselt.

Baltsende futen

Zondag 12 maart 2023
Puur natuur
Genk - Baltsende futenZoomMario Vanoppen fotografeerde dezer dagen deze baltsende futen. Man en vrouw fuut maken elkaar het hof met een uitgebreide dans, waarbij ze hoog uit het water komen en waterplanten opduiken, zegt Nature Today. Het schudden met de kop blijven de verliefde stelletjes ook nog doen nadat ze elkaar al versierd hebben; hiermee maken ze duidelijk dat ze elkaar nog steeds leuk vinden. Futen hebben een lang broedseizoen, tot in de herfst. Voorlopig heb je dus genoeg kans om de balts van de fuut te zien. Maar kijk alleszins eens naar dat filmpje...
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen vrijdag voerde politie CARMA in As en Zutendaal controles uit op boorddocumenten en het dragen van de veiligheidsgordel. Vier bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Twee personen kregen een boete voor hun vervallen keuring. Verder werden er nog boetes gegeven voor onder andere het niet gebruiken van een kinderzitje, het gebruik van een GSM en het negeren van een verkeersbord C1. Twee bestuurders waren niet in orde met hun duplicaat kentekenplaat.
Genk - Jong Genk verliest van Lommel SKIn de degradatie-playoffs heeft Jong Genk vanavond met 2-0 verloren van Lommel SK. Aan de rust was de stand 0-0. Lommel SK maakte twee doelpunten in drie minuten.
Genk - Gelijkspel voor Future WinterslagFuture Winterslag is bij Opoeteren niet verder gekomen dan een 
1-1 gelijkspel.

STA Genk verliest in Stokkem

Zondag 12 maart 2023
Genk - STA Genk verliest in StokkemIn Vierde Provinciale is STA Genk bij Vlug en Vrij Stokkem gaan verliezen met 5-1. 

Boxberg verliest bij Bilzen

Zondag 12 maart 2023
Genk - Boxberg verliest bij BilzenIn Derde Provinciale heeft Racing Boxberg bij KMR Biesen verloren met 4-0.
Genk - Genk VV wint bij Eendracht HenisIn Derde Provinciale is Genk VV bij Eendracht Henis gaan winnen met 2-7.
Genk - Turkse Rangers winnen van AnadolIn Tweede Provinciale hebben Turkse Rangers Waterschei Anadol verslagen met 3-2.
Genk - Damesvoetbal: Genk B – Anderlecht B  2-2
In  eerste nationale van het damesvoetbal hebben Genk B e,n Anderlecht B 2-2 gelijkgespeeld. Aan de rust was de stand 0-0.

 
Morgenavond speelt KRC Genk in een uitverkochy stadion tegen Union. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Chambaere, Leysen; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta en Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj en El Khannouss; aanvallers  Samatta, Sor en  Paintsil.

Betekom - Eendracht Termien 4-1

Zaterdag 11 maart 2023
Genk - Betekom - Eendracht Termien 4-1Eendracht Termien heeft vanavond met 4-1 verloren bij Betekom. Aan de rust leidde Betekom met 1-0. Voor Termien scoorde Janssens.

Bokrijk verliest bij HW Zonhoven

Zaterdag 11 maart 2023
Genk - Bokrijk verliest bij HW ZonhovenBokrijk Sport is vanavond met 3-2 gaan verliezen bij de buren van Halveweg Zonhoven.

Achel VV wint bij Bregel Sport

Zaterdag 11 maart 2023
Genk - Achel VV  wint bij Bregel SportIn eerste Provinciale is Achel VV bij Bregel Sport gaan winnen met 1-2.

Maria Napoletano overleden

Zaterdag 11 maart 2023
Genk - Maria Napoletano overledenDonderdag is Maria Napoletano overleden, de echtgenote van Sabatino Olivieri. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Wuitters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Aggela Kourea overleden

Zaterdag 11 maart 2023
Genk - Aggela Kourea overledenDonderdag is Aggela Kourea overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Symeon Papadopoulos. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (13 uur) plaats in de Grieks Orthodoxe kerk aan de Gallopinstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Rosemarie Bousch overleden

Zaterdag 11 maart 2023
Genk - Rosemarie Bousch overledenDonderdag is Rosemarie Bousch overleden, de weduwe van Antoine Heylen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren aan de Zagerijstraat.
Genk - Zaalvoetbal: Gingelom - De Wennel 3-1In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft De Wennel Genk met 3-1 verloren van leider Bor. Gingelom A. De Wennel staat elfde in de stand.

Zaalvoetbal: De Schom - Alken 1-1

Zaterdag 11 maart 2023
Genk - Zaalvoetbal: De Schom - Alken 1-1In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heefr De Schom Genk 1-1 gelijkgespeeld tegen Zvk Alken A. In de rangschikking staat De Schom twaalfde.
Genk - Zaalvoetbal: Liko Genk klopt HasseltIn eerste provinciale van het zaalvoetbal heeft Liko Genk Full Hasselt B geklopt met 4-3. Liko Genk staat aan de leiding.
Genk - Zaalvoetbal: Borgerhout- Full Genk 6-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk met 6-5 verloren van leider FT Borgerhout. Full Genk staat zesde in de stand.
Tijdens de internationale maand tegen dikkedarmkanker slaan de KRC Genk FRZA! Foundation en het CvKO (Centrum voor Kankeropsporing) de handen in elkaar om Genksupporters van 50 t.e.m. 74 jaar aan te zetten tot deelname aan het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker. Vroegtijdige detectie cruciaal is en werkt.”, zegt Patrick Martens, directeur van het CvKO. Het engagement van KRC Genk en CvKO gaat verder dan enkel de flyeractie tegen Union. Het hele jaar door gaan beide partners sensibiliseren rondom de diverse bevolkingsonderzoeken naar kanker.

Handbalfinales ook op tv te zien

Zaterdag 11 maart 2023
Genk - Handbalfinales ook op tv te zienOp zaterdag 1 april organiseert de KBHB de handbalfinales van de Beker van België dames en heren in sporthal Alverberg in Hasselt.
De damesfinale tussen KTSV Eupen en Handbal Sint-Truiden wordt gespeeld om 13.00 u en uitgezonden via livestream op Sporza.be. De herenfinale tussen Sezoens Achilles Bocholt en Sporting Pelt wordt gespeeld om 16.00 u en uitgezonden via livestream op Sporza.be en op één.

Kinderen en smartphones

Zaterdag 11 maart 2023
Vandaag gelezen
"Smartphones en sociale media vernietigen de geestelijke gezondheid van kinderen. Het bewijs van de rampzalige gevolgen van meer schermtijd is nu overweldigend. Studies tonen aan dat hoe meer tijd tieners besteden aan sociale media, hoe slechter hun geestelijke gezondheid is. De gradiënt is het steilst voor meisjes, die ook veel meer tijd aan sociale media besteden dan jongens." (FT.com)
Genk - Damesvoetbal: Hasselt - KRC Genk C 2-6In eerste provinciale van het damesvoetbal is KRC Genk C met 2-6 gaan winnen bij Sp. Hasselt. KRC Genk C staat tweede in de stand.

Attilla Belluci overleden

Zaterdag 11 maart 2023
Genk - Attilla Belluci overledenOp 7 maart is Attilla Belluci overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Vrouw (25) gewond bij botsing

Vrijdag 10 maart 2023
Genk - Vrouw (25) gewond bij botsingVanmorgen rond 9 uur botsten twee auto's in de André Dumontlaan. Daarbij raakte een 25-jarige vrouw uit As gewond.
De Vlaamse regering heeft vandaag een akkoord bereikt over het stikstofdossier. Vanaf 2025 krijgen landbouwers zicht op soepeler vergunningsregels. Meer bij HLN.be

Mireille Maes overleden

Vrijdag 10 maart 2023
Genk - Mireille Maes overledenWoensdag is Mireille Maes overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Wien Smits. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Orhan Tefik (37) en Adinan Ismail (32), beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap Arda Construction opgericht met zetel aan de Oude Hostartstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van wanden, de montage van buiten- en binnenschrijnwerk en het plaatsen van vloer- en wandtegels.

Nieuwe vennootschap: MP-Construct

Donderdag 9 maart 2023
Emmanuel Moschhonas (49) uit Genk heeft de besloten vennootschap MP-Construct opgericht met zetel aan de Maaseikerbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bekleden en herstellen van vloeren, het plaatsen van vloerbekleding en vloerverwarming en het aanleggen van opritten en terrassen.
Vandaag gehoord
Minister van werk en economie Pierre-Yves Derwagne heeft zich ontzet getoond over de plannen van de warenhuisgroep Delhaize om alle winkels over te laten aan franchisenemers.
"Ik roep het management van Delhaize op met de vakbonden echt andere opties te bekijken. Maar als de plannen worden bevestigd na die gesprekken, dan heb ik de directie gevraagd een echte belofte te doen over werkzekerheid en over de cao, waarin de loon- en arbeidsvoorwaarden staan," aldus de minister. "En dat niet alleen na de transfer, maar ook nadien."  De minister zei bereid te zijn een sociaal bemiddelaar aan te stellen om uit de impasse te komen.

René Konings overleden

Donderdag 9 maart 2023
Genk - René Konings overledenGisteren is René Konings overleden, de weduwnaar van de in 2021 gestorven Paula Duerinckx. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de koninkrijkszaal van Jehovah's getuigen aan de Lijsterstraat in Houthalen-Oost.

Alina Migon overleden

Donderdag 9 maart 2023
Genk - Alina Migon overledenMaandag is Alina Migon overleden, de echtgenote van Antoon Konieczny. Zij was 74 jaar. Het afscheid vond in intieme familiekring plaats.

Marc van den Hove overleden

Donderdag 9 maart 2023
Op 4 maart is Marc van den Hove overleden, de echtgenoot van Michèle de Romrée de Vichenet. Hij was 80 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bolderberg.
Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal schorste Victory Beniangba en Matias Galarza voor drie effectieve speeldagen voor hun rode kaart in de wedstrijd van Jong Genk tegen SL16 FC. Beide spelers van Jong Genk hadden zondagavond in een tumultueus slot van de wedstrijd een rechtstreekse rode kaart gekregen.
De U14 van KRC Genk hebben een schitterende derde plaats behaald op de Algarve-cup in Portugal. We ontvingen een kort verslag van trainer Achraf: "Op de eerste speeldag hebben we ons zeer overtuigend geplaatst als koploper van de poule. Met 2 overwinningen en een gelijkspel tegen Sporting Lissabon keken we tevreden terug op de eerste dag. In de CL-poule stonden 2 wedstrijden tegen Man City en Brondby op de planning. Tegen Man City viel de zeer verdiende gelijkmaker pas in de laatste minuten van de (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Paulissen overleden

Woensdag 8 maart 2023
Genk - Paul Paulissen overledenMaandag is Paul Paulissen overleden, de echtgenoot van Joske Vanbeuren. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Laptop gestolen in bedrijf

Woensdag 8 maart 2023
Genk - Laptop gestolen in bedrijfVanmorgen rond 7.30 uur is een inbraak vastgesteld in een bedrijf in Thor Park. De daders gingen er met een laptop aan de haal.

Catilina, die schurk

Woensdag 8 maart 2023
Genk - Catilina, die schurkZoomAls de naam Catilina valt, moeten we spontaan aan onze schooltijd denken en aan het begin van Cicero's eerste redevoering tegen de schurk Catilina: "Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?" - (Hoelang nog, Catilina, zal je misbruik maken van ons geduld?"
We weten niet of dr. Martijn Icks (Universiteit van Amsterdam) die uitspraak op 15 maart in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zal herhalen, maar hij geeft dan daar een lezing over de beruchte figuur (…) Het hele nieuwsbericht
Onder leiding van een Hasseltse onderzoeksrechter hebben gisteravond 450 politieagenten met behulp van een twintigtal speur- en explosievenhonden de gevangenis van Hasselt doorzocht. Daarbij werden verschillende voorwerpen in beslag genomen, waaronder gsm’s, drugs en voorwerpen die gebruikt zouden kunnen worden als wapen.
De grootschalige actie gebeurde op basis van jarenlange informatie over onregelmatigheden inzake het doorsluizen van verboden producten (gsm-toestellen, drugs, keramische (…) Het hele nieuwsbericht

Bisdom zoekt engelen van mensen

Woensdag 8 maart 2023
Genk - Bisdom zoekt engelen van mensenHet bisdom Hasselt zoekt "engelen van mensen" die kwetsbare mensen en mensen in nood willen helpen. In de zeven Limburgse dekenaten wordt met het oog daarop een netwerk van vrijwilligers uitgebouwd die klaarstaan wanneer een hulpvraag binnenkomt. Aanleiding voor het project is de vaststelling binnen het crisisfonds Caritas Limburg, een initiatief van het bisdom, en Caritas Hulpbetoon dat nog steeds te veel mensen de weg niet vinden naar de juiste hulpverlening  of veel te laat hulp aanvragen. De engelen willen tijdig een brug vormen tussen de mensen in nood en de diverse instellingen en voorzieningen.

Botsen in de sneeuw

Woensdag 8 maart 2023
De sneeuwval heeft vanmorgen voor een aantal ongevallen gezorgd. Op  de Zuiderring in  Genk botsten twee auto's. Daarbij raakte een 30-jarige vrouw uit Genk gewond. Er was onder meer ook een ongeval op het kruispunt van de Legioenenlaan en de Hasseltsesteenweg in Tongeren.

Gaston Remans overleden

Woensdag 8 maart 2023
Genk - Gaston Remans overledenMaandag is Gaston Remans overleden, de weduwnaar van de in 2014 gestorven Helena Bamps. Hij was 90 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de begraving in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Zutendaal vinden in intime kring plaats.

Viv Crijns overleden

Woensdag 8 maart 2023
Genk - Viv Crijns overledenZondag is Viv Crijns overleden, de partner van Kris Snoks. Zij was 44 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wiemesmeer.

De zwartkop

Woensdag 8 maart 2023
Puur natuur
Genk - De zwartkopZoomVanaf deze week starten we onder de rubriek 'Puur natuur' met een reeks van natuurfoto's gemaakt door natuurfotograaf Johan Put uit Koersel. Hij doorkruist onze streek op zoek naar vogels of andere dieren. De spits wordt afgebeten door deze zwartkop. "Begin maart is de periode van het jaar waarin vele inheemse vogels terugkeren vanuit het warmere zuiden. Deze zwartkop zul je dus vanaf nu niet alleen kunnen zien in of aan de rand van het bos maar ook horen met zijn prachtige zang". (Johan Put)

Vlaanderen anno 2023

Dinsdag 7 maart 2023
Genk - Vlaanderen anno 2023Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Code oranje voor morgenvroeg

Dinsdag 7 maart 2023
Het Nederlandse KNMI heeft voor morgenvroeg code oranje voor Noord-Brabant en Limburg geactiveerd vanwege de verwachte neerslag van plaatselijk meer dan 5 centimeter sneeuw.
Opletten geblazen, ook al geeft ons eigen KMI zoveel sneeuw niet: hooguit minder dan 5 cm.
Weerbericht
Genk - Winterse neerslag, daarna regenKoude en warme lucht ontmoeten elkaar over ons land en leveren strijd over wie zal gaan winnen. Op dit scheidingsvlak valt flink wat neerslag. In de koude lucht is de neerslag winters, in de warme lucht is dat regen. De volgende dagen overheerst de warmere lucht en gaan de temperaturen de hoogte in. Met gestoorde oceaanlucht krijgen we echter wel vrijwel iedere dag een portie hemelwater.
Morgen wordt er flink strijd geleverd tussen koude en warme lucht. Dat resulteert in veel neerslag, (…) Het hele nieuwsbericht

Blij met de wolf

Dinsdag 7 maart 2023
Vandaag gelezen
"We moeten blij zijn met de wolf. Zijn terugkeer is het bewijs dat we weer gezonde bossen vol wild hebben. Toch goed nieuws op een moment dat de Verenigde Naties er voor waarschuwen dat een miljoen soorten dieren dreigen uit te sterven."
Cees van Kempen, cineast van de film "Wolf", nu in de bioscoop.

Roosje Lenz overleden

Dinsdag 7 maart 2023
Genk - Roosje Lenz overledenOp 4 maart is Roosje Lenzoverleden, de weduwe van de in 1989 gestorven Frans Boermans. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een schrootverwerkend bedrijf aan de Tiendenstraat in Zutendaal heeft deze namiddag schroot vlam gevat. De oorzaak van de brand die met grote rookontwikkeling gepaard ging is niet bekend.

Gladheid: code geel

Dinsdag 7 maart 2023
Genk - Gladheid: code geelDe combinatie van negatieve wegdektemperaturen en sneeuwval kan morgen mogelijks zorgen voor een gladde ochtendspits. Agentschap Wegen en Verkeer vraagt weggebruikers om morgenvroeg voorzichtig te zijn, afstand te houden en snelheid te matigen. Het KMI waarschuwt met code geel voor Limburg. 

Ninneke Coopmans overleden

Dinsdag 7 maart 2023
Genk - Ninneke Coopmans overledenOp 4 maart is Ninneke Coopmans overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Bert Claeys. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (189-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Drie winkeldieven ingerekend

Dinsdag 7 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren drie winkeldieven ingerekend in de Wijkstraat in Diepenbeek. Zij hadden voor zo'n 550 euro gestolen, onder meer drank en oortjes. De drie detigers zullen zich in het kader van de snelrechtprocedure voor de rechter moeten verantwoorden.
Procentueel heeft een steeds groter wordende groep inwoners in onze provincie een andere dan de Belgische herkomst. Intussen gaat het om drie op de tien Limburgers: 30 procent, 5,2 procent meer dan in 2012. Dat blijkt uit een interessante studie van limburg.incijfers.be.
De groep Limburgers van niet-Belgische origine neemt niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bij 59% van de zestigplussers is de kijk op de toekomst (zeer) positief, bij 41% (zeer) negatief.
De aanhoudende stijging, sinds 2017, van dat laatste cijfer stemt tot nadenken, zegt de Koning Boudewijn Stichting. "Het loont om eenzaamheid tegen te gaan bij 60-plussers. Het valt immers op hoe de bevraagde thema’s nauw samenhangen. Steun van de eigen omgeving, financieel rondkomen, goede gezondheidsvooruitzichten, mensen om je heen als gesprekspartners: het zijn stuk voor stuk belangrijke (…) Het hele nieuwsbericht

Francesco Gorrasi overleden

Maandag 6 maart 2023
Genk - Francesco Gorrasi overledenGisteren is Francesco Gorrasi overleden, de echtgenoot van Lucia Gorga. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Hoevenzavel. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witers en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.
Genk - Sylvain Vandekerckhove overledenGisteren is Sylvain Vandekerckhove overleden, de echtgenoot van Madeleine Vos. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk aan de Duinenlaan in Waterschei.
Genk - Nooit meer vergeten je afval buiten te zettenZoomOmdat er steeds meer vraag komt naar digitale dienstverlening zette Limburg.net al enige tijd de koers richting meer digitalisering in. In 2018 werd mijn.limburg.net gelanceerd. Via deze persoonlijke klantenzone kunnen inwoners van Limburg al hun persoonlijke afvaldata online terugvinden. Ze kunnen er ook hun persoonlijke afvalkalender raadplegen en downloaden om hem te integreren in hun eigen online kalender. 
Om verder te bouwen richting digitalisering ging Limburg.net ook het (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Versterking voor Turkse RangersTurkse Rangers heeft drie spelers aangetrokken: Jordi Briels (Diest), Eren (Anadol) en Telegrafo (Schoonbeek-Beverst).
In nationale 3 A van het volleybal heren heeft Genk B Maaseik B geklopt met 3-1. Sets: 26-24,35-22, 12-25, 25-16.

Theo Steyvers overleden

Maandag 6 maart 2023
Genk - Theo Steyvers overledenIn WZC Salvator in in Hasselt is Theo Steyvers overleden, de echtgenoot van Josée Engelen. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt in familiekring plaats.
Het is maar dat je 't weet
Het aantal gezinnen in Vlaanderen dat zelf digitale meters aanvraagt, blijft toenemen. In januari ’23 gaat het zelfs om 5.415 aanvragen, 5 keer meer dan een jaar geleden. Het aantal aanvragen was al sinds september 2022 gevoelig toegenomen, maar blijft dus uitbreiden. In het voorbije jaar gaat het in totaal om 29.000 aanvragen. De groeiende interesse bevestigt opnieuw dat almaar meer gezinnen actief aan de slag gaan met hun energieverbruik en -injectie.  In 2022 wezen enkele parameters al in de (…) Het hele nieuwsbericht

Jong Genk - SL16FC 1-1

Zondag 5 maart 2023
In de play-downs van de Challenger Pro League hebben Jong Genk en SL16FC  (Jong Standard) vanavond 1-1 gelijkgespeeld. Jong Genk kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De gelijkmaker van de Luikenaars viel in de slotminuten. De scheidsrechter trok vier rode kaarten waarvan drie voor de Genkies Beniangba, Galarza en Al Mazyani.

Inbraak in loods

Zondag 5 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een loods aan de Zevenputterstraat in Zutendaal is vandaag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met koper, een brandblusapparaat en een camera.

Gelijkspel voor Genk VV

Zondag 5 maart 2023
Genk - Gelijkspel voor Genk VVGenk VV heeft thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen E. Mechelen-aan-de-Maas B.
Genk - Thuisoverwinning voor STA GenkIn Vierde Provinciale heeft STA Genk thuis met 2-1 gewonnen van Uikhoven VC. 
Genk - Future Winterslag wint bij Umitspor BIn Vierde Provinciale heeft Future Winterslag een ruime overwinning behaald tegen Umitspor Maasmechelen B: 6-0.
Genk - Bokrijk B verliest van Koersel BBokrijk B heeft tegen Weerstand Koersel B de punten niet thuis kunnen houden. Uitslag: 2-3.
Genk - Eendracht Termien - Diest 1-1Eendracht Termien is vanmuddag thuis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen KFC Diest. Termien staat vierde in de stand op twee punten van leider Wezel Sp. Aan de rust was de stand 1-0. Stefani had Termien in de 9de minuut op voorsprong gebracht. Diest maakte in de 73ste minuut gelijk. Voor de wedstrijd daagden 220 toeschouwers op.

Volleybal: LVL klopt Tchalou

Zondag 5 maart 2023
In het volleybal heeft LVL Genk Tchalou geklopt met 3-0. Sets: 25-16, 25-22, 30-28. In de stand staat LVL zevende. Later deze maand speelt LVL tegen Antwerp en Charleroi.
Genk - Damesvoetbal: Zwevezele - Genk B 2-1In eerste nationale van het damesvoetbal heeft Genk B met 2-1 verloren van Zwevezele. De doelpunten vielen in de tweede helft. Voor Genk scoorde Beyens.

Toenemende neerslagkansen

Zondag 5 maart 2023
Weerbericht
Genk - Toenemende neerslagkansenIn een noordwestelijke luchtstroming wordt koude en vochtige zeelucht naar onze streken gestuurd. Hierbij nemen de neerslagkansen toe en is de zon vaak afwezig. De volgende dagen verlopen wisselvallig met regenzones of buien, die over het land trekken. Met de lage temperaturen op dinsdag en woensdag is er zelfs kans op winterse neerslag. Op het einde van de week wordt het zachter.
Vandaag overheersen de wolken het weerbeeld en af en toe valt er een bui of een spat regen. Ook nu wordt er niet veel (…) Het hele nieuwsbericht

Everzwijn doodgereden

Zaterdag 4 maart 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 23 uur is een everzwijn doodgereden op de E313 in Diepenbeek. De bestuurder van het voertuig bleef ongedeerd.
Genk - Zaalvoetbal: L F Genk - Alken 4-7In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft Limburgse Futsal Genk met 4-7 verloren van Zvk Alken A. Limburgse Futsal Genk staat laatste in de stand.
Genk - Zaalvoetbal: gelijkspel voor De SchomIn tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft De Schom Genk thuis 4-4 gelijkgespeeld tegen ZVC Bilzen. De Schom staat twaalfde in de stand.
Genk - Zaalvoetbal: Liko Genk klopt HoeseltIn eerste provinciale van het zaalvoetbal heeft Liko Genk met 4-2 gewonnen van 't Siebelke Hoeselt. Liko Genk voert de rangschikking aan.
Genk - Turkse Rangers verliezen van KaboutersIn Tweede Provinciale heeft Turkse Rangers vanavond de derby tegen Kabouters Opglabbeek verloren met 1-0. 

Verlies voor Racing Boxberg

Zaterdag 4 maart 2023
Genk - Verlies voor Racing BoxbergRacing Boxberg heeft vanavond thuis met 0-1 verloren van Heis Sport. 

Bregel Sport wint van Eksel

Zaterdag 4 maart 2023
Genk - Bregel Sport wint van EkselBregel Sport is bij KFC Eksel gaan winnen met 0-3. 
Morgennamiddag speelt KRC Genk uit bij STVV. De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Chambaere, Leysen; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Cuesta, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss en aanvallers Samatta, Sor en  Paintsil.

Bestelwagentje uitgebrand

Zaterdag 4 maart 2023
Genk - Bestelwagentje uitgebrandVanmiddag vloog een bestelwagentje in brand op de Europalaan. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat het voertuig uitbrandde.

Nieuwe vennootschap: Okula

Zaterdag 4 maart 2023
Lara Lagowski heeft de besloten vennootschap Okula opgericht met zetel aan de Winterslagstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van brilglazen, contactlenzen, monturen en brillen.
Genk - Damesvoetbal: Bilzen - KRC Genk C 6-0In  eerste provinciale van, het damesvoetbal heeft KRC Genk C met 6-0 verloren van leider DV Bilzen Utd. KRC Genk C staat derde in de stand.
Genk - Damesvoetbal: Bokrijk - Hasselt 0-11In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk Sp. met 0-11 verloren van Sp. Hassel. Aan de rust was de stand 0-6. Bokrijk Sp. staat laatste in de stand.

Marcel Nijs overleden

Zaterdag 4 maart 2023
Genk - Marcel Nijs overledenOp 26 februari overleed Marcel Nijs, de weduwnaar van de in 2014 gestorven Olga Francken. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Walli Bannert overleden

Vrijdag 3 maart 2023
Genk - Walli Bannert overledenWoensdag is Walli Bannert overleden, de echtgenote van Zygmund Lakomy. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 11 maart (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Jeanne Bussers overleden

Vrijdag 3 maart 2023
Genk - Jeanne Bussers overledenOp 28 februari is Jeanne Bussers overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Jean Van Ham. Zij was 90 jaar en afkomstig uit As. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.
Kort nieuws van bij de buren
In Diepenbeek is gisteren ingebroken in een manege. Er zijn zeven zadels gestolen, samen goed voor 15.000 euro.
Op het EK atletiek indoor heeft Rani Rosius zich geplaatst voor de finale van de 60m. Die wordt vanavond om 19.45u gelopen. Rani eindigde in haar halve finale tweede in 7.16, een nieuw persoonlijk record.

Vrouw (55) gewond bij botsing

Vrijdag 3 maart 2023
Genk - Vrouw (55) gewond bij botsingIn de Paniswijerstraat zijn deze namiddag rond 14 uur twee auto's gebotst. Een 55-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Aanhangwagen gestolen

Vrijdag 3 maart 2023
Aan een woning aan de Verbindingslaan is gisterenavond de diefstal van een aanhangwagen vastgesteld.

Superette failliet verklaard

Vrijdag 3 maart 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft superette Sherwan Company uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk 30 maart ingediend worden.
Op de Euro Athletics Indoor Championships in Istanboel heeft Rani Rosius zich vanmorgen geplaatst voor de halve finales van de 60 meter. Ze werd vierde in de heats, net voor Delphine Nkansa. Om 17.05u worden de halve finales gelopen.

Lucie Bogusiewicz overleden

Vrijdag 3 maart 2023
Genk - Lucie Bogusiewicz overledenWoensdag is Lucie Bogusiewicz overleden, de weduwe van de in 2012 gestorven Kazimierz Szewczykowski. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Termien waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

'Verhoging btw is absurd'

Donderdag 2 maart 2023
Genk - 'Verhoging btw is absurd'ZoomBouwunie Limburg is niet te spreken over het nieuwe fiscale hervormingsvoorstel van minister Van Peteghem. In de blauwdruk ligt een verhoging van het verlaagd btw-tarief van 6% naar 9% op tafel. “Onaanvaardbaar”, aldus Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. De impact op de bouwsector is groot, meer nog: "De federale regering compenseert met dergelijke maatregelen een groot stuk van de fiscale hervorming op kap van de bouw”.
De bouworganisatie wijst ook op de volgens haar (…) Het hele nieuwsbericht

Oer-Hollander was zwart

Donderdag 2 maart 2023
Vandaag gelezen
"De oer-Hollander was niet wit en blond, maar zwart. De vroegste moderne mensen, die ongeveer tienduizend jaar geleden rond en voor de Nederlandse kust leefden als jager-verzamelaar, hadden een donkere huid en vaak lichte ogen."
(De Volkskrant)

Alice Goyens overleden

Donderdag 2 maart 2023
Genk - Alice Goyens overledenGisteren is Alice Goyens overleden, de weduwe van Jean Nijs. Zij was 90 jaar. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de Christus Koning kerk aan de Duinenlaan in Waterschei.
Uit een container van een bedrijf aan de Nieuwpoortlaan werd vanmiddag ijzer- en aluminiumafval gestolen.
Genk - Botsing op Europalaan: vrouw gewondVanochtend botsten twee auto's op de Europalaan. Daarbij raakte een 30-jarige vrouw uit Hasselt gewond.
Vandaag gelezen
Genk - 'Distelvink moet nationale vogel worden'Zoom"Met zijn vuurrode kop, inktzwarte vleugels en gele vleugelstrepen is de distelvink of putter de ideale vogel om te worden uitgeroepen tot nationale vogel."
(Biochemicus Roland de Vicq in Gazet van Antwerpen)
(Archieffoto Pierre Rutten)
Genk - U19 KRC uitgeschakeld in Youth LeagueDe U19 van KRC Genk zijn uigeschakeld in de Youth League. Zij verloren met 4-1 van Atletico Madrid. Aan de rust was de stand 4-0. Er waren zo'n 16.000 toeschouwers.

Drank en wasproducten gestolen

Woensdag 1 maart 2023
Genk - Drank en wasproducten gestolenUit de kelder van een woning aan de Vennestraat zihn sterke drank, wijn en wasproducten gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Genk - 'Visit Haspengouw' bundelt alle bloesemtipsZoomSinds enkele jaren bundelen de Haspengouwse gemeenten hun krachten om de regio te promoten als toeristische trekpleister. Haspengouw staat bekend om zijn golvende en bloeiende landschappen, zijn prachtige vergezichten, de bourgondische cafés en restaurants, de fruitproducenten... Tijdens de bloesemperiode heerst er een gezellige drukte en ontvangt Haspengouw veel wandel- en fietstoeristen die willen genieten van de ongedwongen sfeer én van de bloesempracht. Het volledige aanbod is nu handig gebundeld in een digitaal magazine boordevol tips en bloesemactiviteiten. Je kan het vanaf vandaag ontdekken op www.visithaspengouw.be.  

Onze gelukwensen!

Woensdag 1 maart 2023
Genk - Onze gelukwensen!ZoomVandaag bestaat de Internetgazet-editie van Heusden-Zolder 15 jaar. Onze gelukwensen aan collega Dirk en zijn medewerkers! Lees hier hoe de 15de verjaardag op de redactie in die mijngemeente beleefd wordt.

Nog even veel zon, maar koud

Woensdag 1 maart 2023
Weerbericht
Genk - Nog even veel zon, maar koudHet hogedrukgebied over Schotland blijft daar nog even bivakkeren en brengt bij ons zonnig en droog weer. Op het einde van de week trekt het hoog richting IJsland en kan vochtige zeelucht onze streken bereiken. In het weekend nemen ook de neerslagkansen toe. De temperaturen zijn even wat hoger, maar na het weekend verliezen we opnieuw enkele graden en is wat winterse neerslag mogelijk.
Vandaag krijgen we onvervalst hogedrukweer en overheerst de zon het weerbeeld van de ochtend tot de avond. Af en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De omzet van de Belgische ondernemingen steeg met 12,7% in het vierde kwartaal van 2022. Die omzet – met uitzondering van de landbouw en de financiële sector – bedroeg in het vierde kwartaal van 2022 456 miljard euro. In het vierde kwartaal van 2022 zien we de grootste omzetstijgingen t.o.v. dezelfde periode van 2021 in de sectoren “kunst, amusement en recreatie” en in de horeca; de stijging van de omzet bedraagt er respectievelijk 29% en 24%. Deze stijgingen zijn uiteraard het (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Genk - Limburgse wijnbouwers doen het goedZoomDe meeste van de 259 wijnbouwers die in ons land actief zijn, werken in Limburg. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. Die zegt ook dat de Belgische wijnproductie nooit eerder zo groot was als vorig jaar: liefst 3 miljoen liter. Het gaat daarbij vooral om al dan niet mousserende witte wijn (2,4 miljoen liter), maar de stijging (+200%) was het grootst bij de rode wijn: bijna 371.000 liter.

Marisa Di Mascio overleden

Woensdag 1 maart 2023
Genk - Marisa Di Mascio overledenGisteren is Marisa Di Mascio overleden, de echtgenote van Remo D'Amario. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Hoevenzavel-Genk. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Linda Geerts overleden

Woensdag 1 maart 2023
Genk - Linda Geerts overledenOp 22 februari overleed Linda Geerts. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de Cegeka Arena aan het Stadionplein. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Vijf nieuwe spelers voor Bregel SportEerste provincialer Bregel Sport heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Moreno (Beringen, Buntinx (Boxberg), Mercken (Zutendaal) en Ilias en Verstraeten (beiden HO Heide).

Hélène Vranken overleden

Woensdag 1 maart 2023
Op 25 februari is Hélène Vranken overleden, de echtgenote van John Pulmot. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Marleen Degraen overleden

Woensdag 1 maart 2023
Genk - Marleen Degraen overledenZondag is Marleen Degraen overleden. Zij was 62 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Jorissen in Diepenbeek.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen