Het wonen in grote steden heeft zo zijn voordelen maar ook zeker zijn nadelen. Je woont tussen de mensen en je hebt winkels dichtbij. Een nadeel van het wonen in de stad is de
riolering. De riolering in de stad heeft vaak grote problemen en dat heeft meerdere oorzaken. Vaak zijn het specifieke wijken, maar in het ergste geval heeft de hele stad er last van. In deze blog lees je de oorzaken van rioleringsproblemen in grote steden.
Een riolering in een grote stad krijgt er soms heel wat voorlangs, veel mensen letten namelijk niet zo goed op wat ze door een gootsteen of toilet spoelen. Dit kan voor grote problemen zorgen. Denk hierbij aan verstoppingen die kunnen leiden tot overstromingen, maar ook stoffen die de leidingen kunnen beschadigen en mogelijke scheuren kunnen veroorzaken. Bij een stad met veel mensen zijn er derhalve wel een aantal kansen op problemen dus hebben ontstoppingsdiensten het ook nooit rustig.
Grote steden hebben vaak meerdere ontstoppingsdiensten, denk dan aan steden zoals Antwerpen, Den Haag, Maastricht, Gent, Luik en nog veel meer. Een
ontstoppingsdienst Antwerpen draait wel 24 uur per dag om alles in orde te houden maar ook voor noodoproepen als er lekkages zijn of overstromingen.
Het weer
Niet alleen de mensen in een stad zorgen voor overstroming en verstoppingen in de riolen maar ook het weer zorgt er vaak voor dat er problemen zijn. Denk aan veel regenval, dat kan voor extra veel water zorgen, wat soms voor veel druk zorgt op rioleringsleidingen waardoor scheuren sneller ontstaan. Maar door veel regen komt er sneller meer onnodig vuil in de riolen zoals bladeren, plastic tassen en nog veel meer onnodige resten. Dit kan natuurlijk voorkomen worden als zulke vuilresten niet op straat belanden maar op een plek waar ze horen, zoals vuilcontainers en prullenbakken.
Elektriciteitsproblemen
Bij steden hoor je wel vaker dat er af en toe een gedeelte van de stad of een gebouw zonder stroom zit. Dat kan door meerdere redenen gebeuren zoals:
● Kortsluiting door zowel lekkages, veel regenval of ongelukken
● Overbelasting
● Kapotte of gesprongen zekeringen
● Een losgeraakte draad of doorgebrande lasverbinding
● Schade aan kabels in hoogspanningsmasten, bijvoorbeeld vanwege vorst, blikseminslag of een ander soort ongeval
● Dansende kabels in hoogspanningsmasten, vanwege harde wind
● Overbelasting, kortsluiting, brand of een ander defect in een transformatorkast
● Veroudering van kabels of bescherming tegen water en andere dingen...
Maar het kunnen ook ondergrondse problemen zijn die veroorzaakt worden door werkzaamheden. Dan wordt er ook nog wel eens een kabel of leiding aangetast en dit veroorzaakt problemen. Bij elektriciteitsproblemen is het vaak een gok of het vanuit jou huis is of dat er meer is aangetast. Daarom is het altijd handig om het nummer van je energieleverancier of het netbeheer om daar te vragen wat er mogelijk aan de hand is. Vaak is het advies om gewoon even te wachten en iets te doen waar geen energie voor nodig is. Soms is het lastig maar vaak is er wel iets te vinden.
(Buiten de verantwoordelijkheid van de redactie)