Het overige nieuws

Zeg niet dat u het niet wist

Maandag 27 februari 2012
UPDATE In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart gaat de politie in heel Limburg een grote alcoholcontrole op het getouw zetten.

Lut Vandebroek overleden

Dinsdag 21 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Lut Vandebroek overledenIn het Middelheim ziekenhuis in Antwerpen is vrijdag Lut Vandebroek overleden, de echtgenote van Rudi Schops. Ze was 56 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur wordt er daar tijdens de eucharistieviering van Aswoensdag voor haar gebeden.

Jef Achten overleden

Maandag 20 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Jef Achten overledenVrijdag is Jef Achten overleden, de echtgenoot van Maria Daniëls. Hij was 76 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid in de parochiekerk van Houthalen-centrum. Morgenavond om 19u is er daar een gebedswake.

Joaquin Paz-Cavadieco overleden

Woensdag 15 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Joaquin Paz-Cavadieco overledenIn Hasselt is maandag Joaquin Paz-Cavadieco overleden. Hij was 50 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van de Meulenberg. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Lutgarde Coomans overleden

Woensdag 15 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Lutgarde Coomans overledenMaandag is Lutgarde Coomans overleden, de echtgenote van Albert Tielens. Ze was 63 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Helchteren.

Vandaag is het Valentijn

Dinsdag 14 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Vandaag is het ValentijnZoomVandaag vieren de geliefden Valentijn - en al is het feest in de Lage Landen op de terugweg (lazen we gisteren ergens) wordt er toch nog veel rond gedaan. Het is genoemd naar ene Sint-Valentijn, volgens het ene verhaal een priester, volgens het andere een bisschop die tegen de wetten van de Romeinse keizer heidense soldaten trouwde met christelijke vrouwen. Hij werd opgepakt, gemarteld en onthoofd. 14 februari is dus zijn feestdag en die der geliefden. En als hij of zij het vandaag vergeet, dan ligt het alleszins niet aan ons! (Foto Josh Vandijck)

Celine Gijbels overleden

Dinsdag 14 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Celine Gijbels overledenZondag is Celine Gijbels overleden, de weduwe van Clement Vanderhoydonck. Ze was 85 jaar. De afscheidsceremonie zal in familiekring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Laak.

Jean Elsen overleden

Dinsdag 14 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Jean Elsen overledenVrijdag is Jean Elsen overleden, de weduwnaar van Mathilde Schepers. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Lillo.

Een kortingbon voor de kat(er)

Maandag 13 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Een kortingbon voor de kat(er)ZoomUPDATE Om te vermijden dat ongewenste katten naar het asiel worden gebracht gaat het provinciebestuur kortingbonnen uitreiken om huiskatten te laten steriliseren of castreren.  "Iedereen die een kat uit het dierenasiel van Sint-Truiden, Genk of Lommel in huis heeft gehaald, krijgt een bon om bij de dierenarts in te ruilen voor een sterilisatie of castratie", aldus gedeputeerde voor Dierenwelzijn Walter Cremers.
Voor een kattin bedraagt de korting 25 euro, voor een kater (…) Het hele nieuwsbericht
Voor de eerste uitreiking van de driejaarlijkse cultuurprijs is de provincie op zoek naar een witte cultuurraaf. Het provinciaal reglement terzake wil de diversiteit en kwaliteit van het cultuuraanbod in Limburg verhogen. De prijs heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie en erkent het cultureel belang van het werk van de genomineerden en laureaten. De laureaat krijgt prijzengeld (6.200 euro) overhandigd en kan tegelijkertijd ook genieten van de media-aandacht en erkenning door een ruimer (…) Het hele nieuwsbericht

Rina Deckers overleden

Dinsdag 7 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Rina Deckers overledenZaterdag is Rina Deckers overleden, de weduwe van Hendrik Hemeleers. Ze was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in beperkte familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Helchteren.

Jenny Castermans overleden

Dinsdag 7 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Jenny Castermans overledenZaterdag is Jenny Castermans overleden, de weduwe van Fritz Wazian. Ze was 81 jaar. Donderdag wordt ze begraven op de begraafplaats van Houthalen-Centrum, na een rouwmis (om 11 uur) in de Evangelische Pauluskerk in Genk.

Handbal: Arena klopt Meeuwen

Zaterdag 4 februari 2012
In de Superliga van het handbal blijft Arena leider. Het ging vanavond winnen op het veld van Meeuwen met 22-28. Achtervolger Neerpelt won thuis van 't Noorden met 48-19 en Houthalen won met het kleinste verschil van Uilenspiegel 28-29.

Tristan Peroni overleden

Zaterdag 4 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Tristan Peroni overledenDinsdag is Tristan Peroni overleden, het zoontje van Dirk en Nadja Congiu. Hij was bijna 4 maanden. Dinsdag wordt hij begraven, na een engelenmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum.
Er wordt dit weekend niet gevoetbald in de provinciale afdelingen. Dat heeft het provinciaal comité zojuist beslist. De velden zijn door sneeuw en vrieskoude onbespeelbaar en met de voorspellingen van de komende uren en dagen zal het er niet beter op worden. Het gaat om alle competitiematchen, vriendschappelijke wedstrijden en G-voetbal.

Meer bedden voor asielzoekers

Woensdag 1 februari 2012
Het  Rode Kruis breidt de opvangcapaciteit voor asielzoekers in ons land tijdelijk uit tot het winteroffensief voorbij is. In Overpelt komen er 12 bedden bij, in Helchteren 60. Het gaat om een tijdelijke maatregel, waarbij dient aangetekend dat de uitbreiding gebeurt in lokalen die daar niet echt voor geschikt zijn.

Emmanuel Van Briel overleden

Woensdag 1 februari 2012
Houthalen-Helchteren - Emmanuel Van Briel overledenZondag is Emmanuel Van Briel overleden, de echtgenoot van Maria Hermans. Hij was 89 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren