Het overige nieuws

Jean Vanbuel overleden

Zaterdag 29 september 2012
Houthalen-Helchteren - Jean Vanbuel overledenVorige week vrijdag overleed Jean Vanbuel, de echtgenoot van Miet Poelmans. Hij was 82 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie hebben in intieme familiekring plaatsgevonden.

Wegverkeer funest voor dieren

Zaterdag 29 september 2012
Het wegverkeer in Vlaanderen blijft een hoge tol eisen onder de wilde dieren. Dat blijkt uit een onderzoek dat Natuurpunt, Vogelbescherming Vlaanderen en de Vlaamse overheid publiceren. Padden, egels en vossen voeren de trieste top tien aan van slachtoffers van aanrijdingen. Naarmate de maximumsnelheid en de verkeersintensiteit van een weg stijgen, wordt deze steeds gevaarlijker voor grotere dieren, zoals vossen, reeën en steenmarters. Autosnelwegen blijken voor grote dieren het gevaarlijkst te (…) Het hele nieuwsbericht

Wie vindt de grootste vliegenzwam?

Donderdag 27 september 2012
Houthalen-Helchteren - Wie vindt de grootste vliegenzwam?ZoomDe vliegenzwam (foto An De Wilde) is de meest gekende en mooiste paddenstoel in Vlaanderen, Europa en zelfs heel de wereld. Maar net als de rest van de natuur heeft hij het zwaar te verduren. Daarom nodigen Natuurpunt, Froggy en Dimitri Leue iedereen uit om tussen 28 september en 21 oktober het bos in te trekken en op zoek te gaan naar De Grootste Vliegenzwam.
Wie zijn vondst meet en fotografeert maakt kans op een mooie prijs.  Want zowel De Grootste als (…) Het hele nieuwsbericht

'Jacques Brel, de definitieve biografie'

Donderdag 27 september 2012
Waarom Jacques Brel eigenlijk ook een beetje met Limburg verbonden is? Omdat de zanger in feite ontdekt werd door Jef Claessen. Claessen, toenmalig directeur van "Radio Hasselt" en afkomstig van Neerpelt, was de eerste man die geloofde in het talent van deze zoon van een Brussels fabrieksdirecteur, die daar in Hasselt opdook met een gitaar en een farde liedjesteksten onder zijn arm. Jef was er zo ondersteboven van, getuigde hij later tegenover ons, dat hij Brel in de studio zette en hem vroeg om (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar de fuif?

Donderdag 27 september 2012
Houthalen-Helchteren - Gratis naar de fuif?Komend weekend wordt de 150e verjaardag bij Koninklijke Fanfare Kempenbloei in Achel uitbundig gevierd. Morgen/vrijdagavond 28 september wordt het feestweekend in gang gezet met een niet te missen fuif! De live-bigband Mucho Gusto en DJ Ben de Groef zorgen vanaf 20u00 in de Posthoorn te Hamont voor de nodige ambiance en sfeer. Iedereen is daar van harte welkom.
Op zaterdag 29 september heeft er in het GC Michielshof een academische zitting en receptie plaats voor de genodigden. Aansluitend speelt de Koninklijke Fanfare Kempenbloei o.l.v. Ivan Meylemans haar jubileumconcert.
KF Kempenbloei wil ook de Internetgazetlezers graag verwelkomen op vrijdag 28 september, en wel op DE fuif met Mucho Gusto. Ze geeft daarom 10 vrijkaarten weg. De eerste 10 personen die zich voorinschrijven via www.kempenbloei.be , winnen een vrijkaart. Veel succes!

17 oktober: Verzet tegen Extreme Armoede

Donderdag 27 september 2012
Ieder jaar wordt op 17 oktober door de gelijknamige Werkgroep een activiteit met fakkeltocht georganiseerd in een Limburgse gemeente. Hierdoor wordt een sterk signaal gegeven van verzet tegen armoede en voor integratie van deze doelgroep in de samenleving. Dit jaar vindt de 14de editie plaats in OC De Schans, Rode Kruisplein 10 in Hechtel-Eksel. In de Werkgroep 17 oktober zijn alle verenigingen, waar armen het woord nemen, en andere armoedeorganisaties van Limburg vertegenwoordigd. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over familiekunde

Donderdag 27 september 2012
Goed nieuws voor de familiekundigen onder ons. Op 21 oktober wordt de nieuwe website www.familiegeschiedenis.be voorgesteld: het startpunt voor iedereen met interesse in het familieverleden, meldt Erfgoed Lommel. Dat familiekunde heel wat meer kan (moet) zijn dan het verzamelen van namen en datums, blijkt uit deze fraaie website. En nu aan de slag!
Wie in oktober zijn frituurolie of -vet naar het recyclagepark brengt ontvangt 1 tombolabiljet per ingeleverde liter. Met het biljet maakt u kans op een cinematicket, een friteuse, een fiets of een pakket met wandel- en fietskaarten. Correct ingezamelde frituuroliën en vetten kunnen gerecycleerd en hergebruikt worden en dit is dan weer goed voor het milieu. De inzamelmaand is een initiatief van de gemeente in samenwerking met Limburg.net en Valorfriet.
Houthalen-Helchteren - Wist u dat de zwaluwen reeds vertrokken zijn?ZoomHeeft u het al gemerkt: de zwaluwen zijn bijna overal reeds vertrokken. Zwaluwen zijn al eeuwen lang goede weervoorspellers, zo getuigen de vele volkswijsheden en gezegdes over de vogeltjes. Wij vonden alvast deze wijsheid: Blijven zwaluwen lang, wees voor de winter niet bang. (Foto Josh Vandijck)

Korte maar hevige storm

Maandag 24 september 2012
De korte maar hevige storm die vanmiddag rond 14 uur over de provincie trok, bezorgde de brandweer veel werk. Hier en daar waren er omgevallen bomen, gelukkig zonder gewonden. Vooral verkiezingsborden bleken niet stormbestendig. UPDATE "In Kleine Brogel werden windstoten van 76km/u gemeten, in Diepenbeek 74km/u," signaleert weerman Ruben Weytjens. "Logisch dat dit met bomen in blad op meerdere plaatsen schade heeft veroorzaakt. De depressie heeft zich dus iets anders gedragen dan gisteren en zelfs vanochtend door de weercomputers werd voorzien, waardoor de windstoten zwaarder uitpakten dan verwacht."
Houthalen-Helchteren - Buddywerking voor psychisch kwetsbare mensenZoomIn april 2012 startte DAGG- Centrum Geestelijke Gezondheidszorg in Lommel met het organiseren van Buddywerking voor psychisch kwetsbare mensen in Noord Limburg. Wie psychisch kwetsbaar is, raakt makkelijk sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking helpt hen om opnieuw vertrouwen te krijgen in mensen en zich open te stellen voor de wereld rondom hen. Dat kan, omdat buddy’s geen hulpverleners zijn. Buddywerking draait om gelijkwaardige relaties en om sociaal contact in (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Quattrone overleden

Zaterdag 22 september 2012
Houthalen-Helchteren - Maria Quattrone overledenDonderdag is Maria Quattrone overleden, de weduwe van Saverio Crea. Ze was 92 jaar. Dinsdag wordt ze begraven na een toespraak (om 10.30 uur) in de Koninkrijkzaal van Jehovahs Getuigen, Heidriesstraat 60 in Waterschei.

Leon Vandebergh overleden

Maandag 17 september 2012
Houthalen-Helchteren - Leon Vandebergh overledenZaterdag is Leon Vandebergh overleden, de echtgenoot van Paula Byloos. Hij was 80 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in intieme familiekring plaatsvinden.

Vincenzo Martella overleden

Maandag 17 september 2012
Vrijdag is Vincenzo Martella overleden, de weduwnaar van Titina Ridolfi. Hij was 88 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg. Vanavond om 19 uur is er daar een gebedswake.

Rooske Clemens overleden

Maandag 17 september 2012
Houthalen-Helchteren - Rooske Clemens overledenWoensdag is Rooske Clemens overleden, de weduwe van Herman Serdons. Ze was 99 jaar. De begrafenis en de uitvaartdienst zullen in beperkte kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Oost.

Sanicole Airshow start met nocturne

Vrijdag 14 september 2012
Houthalen-Helchteren - Sanicole Airshow start met nocturneZoomWaarom heeft een B52-bommenwerper (foto) wieltjes onder de uiteinden van zijn vleugels? Omdat die vleugels zo lang en zwaar zijn dat ze anders misschien de grond zouden raken. Wanneer zo'n enorm toestel zou opstijgen van op de vliegbasis Kleine Brogel, lopen die wieltjes mee - in de regengootjes langs de startbaan. Het kan nog nét. UPDATE Maar dit jaar komt hij hier niet aan de grond, vernemen we.
De overvlucht van de B52 is zondag een van de (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Vanherck overleden

Woensdag 12 september 2012
Houthalen-Helchteren - Henri Vanherck overledenVrijdag is Henri Vanherck overleden, de echtgenoot van Rozette Moons. Hij was 71 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van de Meulenberg. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Filippo Marsili overleden

Dinsdag 11 september 2012
Houthalen-Helchteren - Filippo Marsili overledenZondag is Filippo Marsili overleden, de echtgenoot van Adele Di Battista. Hij was 91 jaar. Donderdag wordt hij begraven,  na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Henriette Gielissen overleden

Dinsdag 11 september 2012
Houthalen-Helchteren - Henriette Gielissen overledenZondag is Henriette Gielissen overleden, de weduwe van Aloïs Gijbels. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jef Geypen overleden

Zaterdag 8 september 2012
Houthalen-Helchteren - Jef Geypen overledenDonderdag is Jef Geypen overleden, de weduwnaar van Alice Verlaak. Hij was 86 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden.

Ludo Gijbels overleden

Woensdag 5 september 2012
Houthalen-Helchteren - Ludo Gijbels overledenMaandag is Ludo Gijbels overleden, de echtgenoot van Rita Geuens. Hij was 59 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartceremonie in de aula van het crematorium in Hasselt. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Centrum.
Met behulp van nachtcamera’s van het Agentschap Natuur en Bos heeft Remar Erens, een vrijwilliger van de provinciale LIKONA-zoogdierenwerkgroep, opnames gemaakt aan enkele hamsterburchten in de streek van Tongeren. Hij kon bovendien enkele hamsters op film vast leggen bij die burchten. Vooral net voor zonsopgang was er daar veel activiteit. De opnamen - die u hier kunt bekijken - zijn een primeur voor (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Vangeneugden overleden

Dinsdag 4 september 2012
Houthalen-Helchteren - Anna Vangeneugden overledenZaterdag is Anna Vangeneugden overleden, de weduwe van Albert Daens. Ze was 92 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsviering (om 11 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.

Rene Boiten overleden

Dinsdag 4 september 2012
Houthalen-Helchteren - Rene Boiten overledenZondag is Rene Boiten overleden, de echtgenoot van Maria Wendelen. Hij was 84 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Laak. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren