Het overige nieuws

Strenge controles aan schoolpoorten

Woensdag 31 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Strenge controles aan schoolpoortenU kan maar beter opletten wanneer u morgen uw kind met de wagen naar school brengt. Want de politie gaat strenge controles uitvoeren rond de Limburgse schoolpoorten, meldt TVL. Er wordt niet alleen gecontroleerd aan de schoolpoorten maar ook op de belangrijkste schoolroutes. De eerste week wordt er preventief opgetreden maar daarna volgen er boetes. De actie loopt tot 23 september maar ook daarna zal er nog gecontroleerd worden.

Vzw Horse Friends opgericht

Woensdag 31 augustus 2016
Michel Wets en Daniel Wlosiniak, beiden uit Houthalen, én Nathalie Wlosiniak uit Hasselt hebben de vzw Horse Friends opgericht met zetel aan de Cederstraat in Houthalen. De vereniging stelt zich tot doel het behartigen van de recreatieve belangen van paardenbezitters en -liefhebbers.

Michailo Firman overleden

Maandag 29 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Michailo Firman overledenDonderdag is Michailo Firman overleden, de weduwnaar van Joanna Horonyna. De uitvaartliturgie in de kerk van de Oekraïense gemeenschap in Waterschei vindt woensdag (10.30 uur) plaats. Daarna vindt de teraardebestelling plaats op de begraafplaats van Houthalen.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Dit jaar al 72 reeën aangeredenZoomDit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: FA-Soft

Donderdag 25 augustus 2016
Frank Auwers uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba FA-Soft opgericht. De vennootschap is gevestigd aan de Olmenstraat in Houthalen-Helchteren en heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer groothandel in kantoormachines en kantoorbenodigheden, detailhandel in computers en webhosting.

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Sanicole-airshow op 9 en 11 septemberZoomDe enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomVergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.
De politie heeft op Pukkelpop 80 festivalgangers betrapt op drugs. In 60 gevallen werd een minnelijke schikking betaald. De overige 20 betrapte festivalgangers krijgen hun proces-verbaal per post toegestuurd. Dat meldde het parket Limburg deze namiddag.
Bij aankomst op de festivalweide kregen de festivalgangers de kans om de drugs die zij eventueel bij zich hadden, zelf in de daarvoor voorziene ‘dropboxen’ te werpen. Uiteraard werd daar dan geen PV voor opgesteld. Wie daarna betrapt werd op (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Houben overleden

Dinsdag 23 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Jef Houben overledenWoensdag overleed Jef Houben, de weduwnaar van Lea Bammens. Hij was 71 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Jean Daens overleden

Maandag 22 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Jean Daens overledenGisteren is Jean Daens overleden. Hij was 76 jaar. De afscheidsviering vindt donderdag (11.30 uur) plaats in aula Omega in Peer. Het verstrooien van de assen op de begraafplaats van Helchteren vindt plaats in besloten kring.

59 verkeersongevallen in 't weekend

Maandag 22 augustus 2016
Hert afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 10 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 35 ademtesten af, waarvan er 8 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Houthalen-Helchteren - 25ste Ter Dolen Fiets- en ScooterhappeningZoomDe weergoden waren zondag de organisatoren van de 25ste editie van de Ter Dolen fietshappening niet gunstig gezind. Toch waren er 320 moedige fietsers, 325 MTB'ers en 26 scooterrijders die de tocht in de regen reden voor het goede doel. (Foto's Lambert Reynders)
25ste Ter Dolen Fiets- en Scooterhappening25ste Ter Dolen Fiets- en Scooterhappening
Zoom

Toots Thielemans overleden

Maandag 22 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Toots Thielemans overledenZoomBelgië's grootste jazzmuzikant, Toots Thielemans, is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 94 jaar. Overpeltenaar Rob Walbers maakte ooit deze prachtige foto van hem. Toots was niet alleen een superbegaafd muzikant, hij was ook een erg goeie componist. Zijn bekendste werk is Bluesette(Foto ©ROB Walbers) UPDATE Een mooi verhaal rond Toots stond destijds in Vrij Nederland.

Go-Go in de seventies

Maandag 22 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Go-Go in de seventiesZoomHet is vandaag tachtig jaar geleden dat Chuck Brown werd geboren. Lees hier hoe hij in de gevangenis leerde gitaar spelen en later met The Soul Searchers een nieuwe muziekstijl ontwikkelde, een subgenre van de funk. ‘Bustin’ Loose’ was het mooiste voorbeeld van die seventiessound, die Go-Go werd genoemd.
In onze provincie is het aandeel bestaansonzekeren (12,1 procent) het laagst in Noord-Limburg. Dit betekent dat er meer dan één op negen inwoners moeten (over)leven met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Het aantal bestaansonzekeren is het hoogst in Zuid-Limburg (15 procent), gevolgd door het Maasland (14,9 procent). Procentueel kennen de gemeenten Genk, Heers, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren de meeste bestaansonzekeren.

Nieuwe vzw: C.V. 'n Hoek af

Zaterdag 20 augustus 2016
Peter Achten uit Houthalen-Oost is één van de oprichters van de vzw C.V. 'n Hoek af met zetel aan de Bekerveldweg in Zonhoven. De vereniging wil de folklore, de cultuur en in hoofdzaak het carnaval in stand houden en ontwikkelen.
Het zijn zware tijden voor de foorkramers. Door de hoge standgelden en de stijgende elektriciteitsprijzent laten meer en meer foorkramers kleine kermissen links liggen, meldt TVL. Gevolg daarvan is dat in een aantal gemeenten kermissen worden afgelast. Ook het aantal foorkramers daalt jaar na jaar.

Opgelet met verdachte mails

Woensdag 17 augustus 2016
Unizo geeft een waarschuwing aan ondernemers om op te letten met mails die zogenaamd afkomstig zijn van Van Vroom Transportbedrijf. "Heel wat ondernemers hebben een mailtje ontvangen van Van Vroom transportbedrijf uit Nederland met als onderwerp levering VV..... van 16 augustus 2016. Daarin staat dat ze gisteren niet konden leveren en vragen ze om een document in te vullen. Blijkbaar hebben veel ondernemers deze mail ontvangen. Best niet openen, het zou om een virus gaan met bijhorende schade aan PC bestanden", aldus Unizo.

Eén op vier had gedronken

Dinsdag 16 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 4 zwaar- en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 30 ademtesten af waarvan er 7 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

José Reijnders overleden

Dinsdag 16 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - José Reijnders overledenVrijdag overleed José Reijnders, de weduwe van Leon Daniels. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Debacker-Put.

Startavonden bisdom Hasselt

Maandag 15 augustus 2016
In september houdt het bisdom Hasselt startavonden naar aanleiding van het nieuwe werkjaar. De startavonden vinden om 19 uur plaats in en om de kathedraal in Hasselt. Op dinsdag 20 september worden de beroepskrachten en vrijwilligers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op woensdag 21 september worden hun collega's van de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht.

Vermissingen in de Euregio

Zondag 14 augustus 2016
Nieuws van de redactie
De Internetgazet gaat meewerken aan een initiatief van de provincie Nederlands-Limburg dat tot doel heeft de informatieverspreiding rond vermiste kwetsbare personen - zoals kinderen, demente ouderen en gehandicapten - in de Euregio Maas-Rijn te verbeteren. Het gaat om informatie over urgente zaken uit de Euregio die door de Belgische, Nederlandse en/of Duitse politie is verspreid. In de Euregio Maas-Rijn is men snel de grens over, daarom is het belangrijk dat het nieuws over de vermissing ook snel de grens over gaat. Graag willen we ervoor helpen zorgen dat mensen in België op de hoogte zijn van vermiste personen, ook Nederlandse en Duitse. Snelheid is hierbij belangrijk: de eerste uren zijn van cruciaal belang in geval van vermissing.
De redactie

Hugo Poelmans overleden

Zaterdag 13 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Hugo Poelmans overledenOp 2 augustus overleed Hugo Poelmans, de echtgenoot van Lucette Hermans. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring plaats.

Provinciale steun voor woonzorgeenheden

Donderdag 11 augustus 2016
Vandaag heeft de bestendige deputatie op voorstel van gedeputeerde van welzijn Frank Smeets een budget van 728.000 euro  toegekend aan woonzorgeenheden (WZE). Het gaat om 12 dossiers met een totaal van 112 WZE. Van die 112 WZE waren er 73 specifiek voor ouderen, 19 voor personen met een handicap, 14 voor personen met een psychiatrische problematiek met nood aan psychosociale woonbegeleiding en 6 voor personen met de diagnose autisme. De middelen komen uit het SALK-budget. Het gaat in totaal over (…) Het hele nieuwsbericht

Provincie zoekt burenbemiddelaars

Woensdag 10 augustus 2016
De laatste jaren kon het merendeel van de conflicten tussen buren worden opgelost dankzij burenbemiddelaars. De provincie zoekt daarom nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor een gratis opleiding "Burenbemiddeling". Tijdens die opleiding worden de knepen van burenbemiddeling voornamelijk via rollenspelen aangeleerd.  De nadruk ligt op de basisprincipes van burenbemiddeling.
De opleiding duurt 4 dagen en vindt plaats op 19, 20, 26 en 27 september in het PLOT te Genk. Aan elke opleidingssessie (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Daens overleden

Woensdag 10 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Jef Daens overledenVrijdag overleed in Helchteren Jef Daens, de echtgenoot van Maria Bammens. Hij was 67 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

Nieuwe bvba: Padricon

Woensdag 10 augustus 2016
Patrick Drieskens en Liesbeth Custers, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Padricon opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de vennootschap zijn onder meer algemene managementactiviteiten en eventmanagement.

Frans Maris overleden

Dinsdag 9 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Frans Maris overledenIn rusthuis Vinkenhof overleed donderdag Frans Maris, de echtgenoot van Alice Gielis. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring.

73 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 9 augustus 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20  met lichamelijk letsel en 53 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 22 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 23 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Pas op voor valse boetes

Dinsdag 9 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Pas op voor valse boetes"Er circuleren al geruime tijd valse e-mails waarin men vraagt om een achterstallige verkeersboete te betalen. We blijven dagelijks meldingen ontvangen van ongeruste burgers die zo'n mail kregen". Dat meldt de polite MidLim vandaag.
"Deze mails worden steeds "professioneler" opgemaakt maar blijven een poging tot oplichting. De lokale of federale politie verstuurt nooit boetes of herinneringen via e-mail en vraagt nooit om via het internet boetes te betalen!"
"Klik in geen geval op de links (mogelijkheid (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal Limburgse bedrijven dat internationaal actief is, stijgt. Vandaag is 4 op de 10 Limburgse bedrijven aanwezig in het buitenland. In 2012 was dit nog maar 1 op de 3. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisaties UNIZO Limburg en VKW Limburg over internationaal zakendoen bij 400 Limburgse bedrijven. De resultaten van het onderzoek werden vandaag voorgesteld in Genk.
Uit de bevraging blijkt ook dat de import internationaler wordt. Voor de komende jaren verwachten bijna 6 op de (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgse bouw gelooft in groei

Maandag 8 augustus 2016
Naar aanleiding van het bouwverlof voerden Confederatie Bouw Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg hun jaarlijkse bouwenquête uit. Voor het tweede jaar op rij zijn de vooruitzichten positief. Bovendien lijkt de buitenlandse concurrentie te stagneren en zijn de Limburgse bouwondernemingen meer dan vorig jaar van plan nieuwe tewerkstelling te creëren. Zowel in het najaar als in 2017 verwachten de Limburgse bouwondernemingen extra tewerkstelling te creëren.
Ook met (…) Het hele nieuwsbericht

Atalantavlinder meest gezien

Maandag 8 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Atalantavlinder meest gezienZoomNatuurpunt heeft afgelopen weekend voor de tiende keer het vlindertelweekend georganiseerd. Uit de resultaten van de eerste 6000 deelnemers blijkt de meest getelde vlinder met grote voorsprong de atalanta te zijn: een grote zwarte dagvlinder met witte en oranje banden. In een gemiddelde Vlaamse tuin vlogen afgelopen weekend 14 vlinders van 5 verschillende soorten.
De atalanta was in alle Vlaamse provincies de meest getelde vlindersoort. Ook vorig jaar was dat het geval, maar toen werd het (…) Het hele nieuwsbericht

Rita Iliaens overleden

Maandag 8 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Rita Iliaens overledenZaterdag is de uit Helchteren afkomstige Rita Iliaens overleden, de echtgenote van Hendrik Vrijsen. Zij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment; donderdag (19-19.30 uur).

Onderschept na achtervolging

Zondag 7 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Onderschept na achtervolgingDe politie heeft vanmiddag in Meeuwen een 19-jarige automobilist uit Houthalen-Helchteren onderschept. De jongeman onttrok zich aan een politiecontrole in Bree waarop de achtervolging werd ingezet. De reden waarom hij zich aan de controle onttrok is niet gekend. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

Johan Linden overleden

Donderdag 4 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Johan Linden overledenDinsdag is Johan Linden overleden, de echtgenoot van Hilde Vanbriel. Hij was 52 jaar. De afscheidsdienst vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de grote zaal van Don Bosco in Helchteren waarna er aldaar gelegenheid is tot groeten.

Vanaf nu studiebeurs aanvragen

Donderdag 4 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Vanaf deze week kunnen ouders opnieuw een aanvraag indienen voor een school- of studietoelage voor hun kinderen, van het kleuter- tot het hoger onderwijs. Dat gebeurt automatisch of kan via een papieren formulier of online. 
Ouders moeten nu heel wat minder gegevens invullen. Het papieren formulier telt zo in plaats van 8 nog 2 bladzijden. Op het onlineformulier staan heel wat gegevens reeds ingevuld: je gezinssamenstelling, persoonsgegevens, ... . Met enkele klikken kan je ook de hulp inroepen van de Vlaamse infolijn via chat, mail of telefoon (gratis nummer 1700). Steeds meer aanvragen worden automatisch opgestart. www.studietoelagen.be

Ik zag twee beren

Donderdag 4 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Ik zag twee berenZoomSamen met Internetgazet Heusden-Zolder zet Art 27 vzw/Het Berenhuis uit Heusden-Zolder een actie op om de mensenrechten te verspreiden. "We vragen mensen een selfie/foto van zichzelf op te sturen, waarin ze trots poseren met een boot uit papier, een echte boot, een getekende boot... Zo gaan we samen in zee voor de mensenrechten", zegt Gerlinde Gilissen.
De initiatiefnemers kregen al zo'n 250 foto's binnen. Wij roepen daarom de lezers van de Internetgazet op om ook mee te doen aan deze actie! Wil je deel uitmaken van deze vloot? Stuur dan een selfie met een bootje naar info[!]ikzagtweeberen.com en bewijs zo dat je de mensenrechten onderschrijft. Meer info op deze facebookpagina.

Het Grote Vlindertelweekend nadert

Woensdag 3 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Het Grote Vlindertelweekend nadertZoomZaterdag en zondag organiseert Natuurpunt weer het Grote Vlinderweekend. Bedoeling is om in je tuin de vlinders te tellen. Zo leer je de mooiste bezoekers van je tuin kennen. En je brengt mee de toestand van de vlinders in kaart.
"Loop een rondje door de tuin en noteer alle vlinders. Dit kost, afhankelijk van de grootte van je tuin, meestal 15 tot 30 minuten. Kies een zonnig moment, want dan fladderen de vlinders het liefst rond. Kijk hoeveel vlinders van een bepaalde (…) Het hele nieuwsbericht

Wie brengt je naar huis?

Woensdag 3 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Wie brengt je naar huis?ZoomOp deze dag in 1985 werd ‘Drive’ van The Cars ter gelegenheid van Live Aid een tweede keer als single uitgebracht. ‘Who’s gonna drive you home tonight?’, wordt voortdurend herhaald in het refrein. Op de vraag wie het fotomodel uit de videoclip naar huis mocht brengen, vinden we het antwoord natuurlijk op de Jukeboxkalender!
In vergelijking met een jaar geleden waren er in Limburg in juli 6,2 procent minder werklozen. De daling van de werkloosheid is het grootst bij mannen. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Momenteel zitten 33.825 Limburgers zonder werk.

Overlastactie in vijf cafés

Maandag 1 augustus 2016
Houthalen-Helchteren - Overlastactie in vijf cafésPolitie MidLim voerde afgelopen vrijdag een overlastactie uit in vijf cafés in de politiezone. Dat maakte de politie vandaag bekend.
 Negen personen werden betrapt met een kleine hoeveelheid cannabis of speed. Twee personen kregen een onmiddellijke schikking voor het bezit van een verboden wapen en één persoon voor het bezit van cocaïne.

Eén op vijf had gedronken

Maandag 1 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 54 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. De politie nam 36 ademtesten af waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen