Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Grootste cocaïnevangst ooit in LimburgZoomDe federale gerechtelijke politie heeft in het paasweekend zo'n 1.500 kg cocaïne in beslag genomen. Het betreft de grootste vangst ooit van cocaïne in de provincie Limburg. Bij diverse huiszoekingen in bedrijfsgebouwen in Heist-op-den-Berg, Lommel en Overpelt alsook in de woningen van verdachten werd er 1.500 kg cocaïne gevonden. Vier personen zijn aangehouden.
De cocaïne zat verborgen in drie grote blokken marmer, ieder met een gewicht van 14 à 16 ton. In elk van deze blokken (foto) werd een partij cocaïne van 500 kg aangetroffen.

Stop met voederen vogels

Woensdag 30 maart 2016
Stop met het voederen van vogels. Dat zegt Vogelbescherming Vlaanderen. "Het is belangrijk dat vogels hun jongen tijdens de eerste levensdagen dierlijk voedsel geven zoals wormen, spinnen, rupsen en bladluizen. De maag van een jong is bij de meeste vogelsoorten namelijk nog niet ingesteld op het verteren van nootjes en zaden".

Frans Moons overleden

Woensdag 30 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Frans Moons overledenZondag is Frans Moons overleden, de echtgenoot van Madeleine Wendelen. Hij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.
Houthalen-Helchteren - Purification Prada-Alvarez overledenZaterdag is Purification Prada-Alvarez overleden, de echtgenote van Jezus Lopez-Modia. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg.

Germaine Vanoppen overleden

Woensdag 30 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Germaine Vanoppen overledenIn Helchteren is vrijdag Germaine Vanoppen overleden, de echtgenote van Jean Jansen. Zij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in funerarium De Backer-Put in Houthalen. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren.

Philippe Bloemen overleden

Woensdag 30 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Philippe Bloemen overledenVrijdag overleed Philippe Bloemen, de echtgenoot van Ria Bergmans. Hij was 76 jaar en  wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.
Morgennamiddag wordt in café Centrum in de Tulpenstraat het appartement Weg naar Zwartberg 125 openbaar verkocht.

99 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 29 maart 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 99 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 16%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

Paula Lemmens overleden

Dinsdag 29 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Paula Lemmens overledenZondag is Paula Lemmens overleden, de echtgenote van Jef Lijnen. Zij was 78 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Gezinsdrama en verzekering

Zondag 27 maart 2016
Tribunaliteiten
Niet alles wat in uw verzekeringspolis staat is evangelie. Neem de levensverzekering die bepaalt dat bij een ongeval met opzet van de verzekerde of de begunstigde de verzekeringsmaatschappij niet moet uitbetalen.  Het hof van cassatie, ons hoogste rechtscollege, boog zich over zo’n polis nadat een man zelfmoord pleegde en ook zijn echtgenote en dochter om het leven bracht. De man had de polis afgesloten op het hoofd van zijn echtgenote, de begunstigde van de polis en daarna de twee erfgenamen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Zalig Paasfeest

Zaterdag 26 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Zalig PaasfeestZoomWe wensen alle lezers, medewerkers, adverteerders,... een mooi Paasfeest

Deze nacht gaat zomertijd in

Zaterdag 26 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Deze nacht gaat zomertijd inNiet vergeten... Deze nacht (van zaterdag 26 op zondag 27 maart) start de zomertijd, en moet u uw klok één uur vooruit zetten. Dit betekent ook één uurtje minder slapen voor wie morgen vroeg uit de veren moet!

Georges Vandebeek overleden

Zaterdag 26 maart 2016
Op 17 maart overleed de uit Houthalen afkomstige Georges Vandebeek, echtgenoot van Juliette Bussé. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in intieme familie- en vriendenkring. Hij schonk zijn lichaam aan de wetenschap.

Nieuwe bvba: Schoofs en zonen

Vrijdag 25 maart 2016
Jean Schoofs en zijn echtgenote Karin Wtterwulghe, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Schoofs en zonen opgericht met zetel aan de Anjerstraat in Houthalen-Helchteren. De vennootschap heeft onder meer als doel het uitvoeren van chapewerken, voegwerken, isolatiewerkzaamheden en de bouw van podia.
Het Provinciaal Opleidingscentrum PLOT gaat als eerste centrum honden van bewakingsfirma's testen om bewakingsopdrachten uit te voeren. Tot voor kort gebeurde dat enkel in hondenclubs. Als de honden slagen voor de testen, krijgen ze een kwaliteitslabel. Dat meldt TVL.

Smiley (75)

Donderdag 24 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Smiley (75)ZoomDeze smiley zag René Lehaen in Mali. Het is een Moors venster in een gebouw in Djenné.
Houthalen-Helchteren - Aanslagen: t/m zondag geen passagiersvluchtenDe passagiersvluchten op Brussels Airport blijven opgeschort tot en met zondag. Dat heeft de luchthaven deze namiddag bekendgemaakt. Wel kunnen passagiers handbagage en ingecheckte bagage van een aantal vliegtuigen, die op de tarmac stonden op het moment van de aanslag, afhalen.

Een app tegen graffiti

Woensdag 23 maart 2016
Vandaag gelezen
De Italiaanse stad Florence/Firenze gaat de graffiti te lijf met een app. Met de applicatie kunnen bezoekers een digitale boodschap achterlaten die niet op enig moment wordt weggepoetst, en die niet de muren van de vele monumenten ontsiert. 'Autography' werd in de eerste week al meer dan 700 keer gebruikt. De mededelingen van bezoekers zullen elk jaar worden uitgeprint en opgeborgen in het archief van de kathedraal van de stad. Florence hoopt de app te kunnen verkopen aan andere steden die hun monumenten zien verdwijnen onder graffiti.(Bron: ii.nl)
Houthalen-Helchteren - Provincie opent digitaal rouwregisterNaar aanleiding van de dodelijke aanslagen in Brussel heeft de provincie Limburg een digitaal rouwregister geopend "om iedereen de kans te geven hun verdriet maar ook hun solidariteit te uiten in antwoord op dit zinloos geweld. Omdat ook Limburg haar verbondenheid en medeleven wil betonen met alle slachtoffers, hun familie en vrienden én met Brussel. Uit respect voor de slachtoffers plaatsen we de dagelijkse activiteiten en berichten op non-actief zolang de periode van nationale rouw is afgekondigd."
In de Limburgse kerken zal tijdens de Goede Vrijdag-vieringen respectvolle verbondenheid en solidariteit betuigd worden met de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Dat heeft het bisdom Hasselt vandaag laten weten.
Houthalen-Helchteren - Aanslagen (5): luchthaven ook morgen dichtDe luchthaven Brussels Airport in Zaventem zal ook morgen volledig gesloten blijven. Dat heeft de CEO van de luchthaven gezegd tijdens een geïmproviseerde persconferentie. Een en ander heeft te maken met het gerechtelijk onderzoek en met het opruimen van de schade na de aanslagen.
Houthalen-Helchteren - Aanslagen (4): stations weer open- Om 16u zijn de treinstations in Brussel weer geopend. De toestand is echter nog chaotisch;
- Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd;
- Voorlopige balans van de aanslagen: 34 doden en een 200-tal gewonden.

Elsa Goyvaerts overleden

Dinsdag 22 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Elsa Goyvaerts overledenZaterdag is Els Goyvaerts overleden, de weduwe van Walter Schellekens. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring waarna de begraving op de begraafplaats van Helchteren.

Houthalen-Helchteren - Aanslagen (3): Qrios annuleert vanavond lessenOmwille van de terreurdreiging annuleert Qrios vanavond/ dinsdag alle lessen. Zonder tegenbericht gaan de lessen morgen gewoon door.
Houthalen-Helchteren - Aanslagen (2): mededeling InfrabelHet treinverkeer wordt ook in Vlaanderen fors beïnvloed door de situatie in de hoofdstad, aldus Infrabel. Het treinverkeer vanuit West- en Oost-Vlaanderen (Oostende, Brugge, Kortrijk, Gent) naar Brussel wordt beperkt tot Denderleeuw. Vanuit het oosten van het land (Limburg en Vlaams-Brabant) wordt het treinverkeer naar Brussel beperkt tot Leuven en vanuit het noorden (Antwerpen en de Kempen) rijden treinen niet verder dan Mechelen of Vilvoorde. Het treinverkeer dat Brussel niet aandoet, ondervindt minder hinder. Dat is het geval voor het verkeer tussen Gent en Antwerpen, Mechelen en Leuven, Gent en Mechelen of Aarschot en Antwerpen. De Brusselse stations werden deze ochtend gesloten.

Aanslagen in Brussel

Dinsdag 22 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Aanslagen in BrusselFLASH Er is deze ochtend een zelfmoordaanslag gepleegd in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Alle vluchten worden afgeleid en vertrekkende passagiers wordt gevraagd om voorlopig niet naar de luchthaven te komen. Dat is overigens moeilijk omdat de toegangswegen door de politie zijn afgesloten. Ook het treinverkeer ligt er stil.UPDATE De luchthaven blijft tot morgenvroeg 6u dicht.  Tot dusver is er sprake van 11 doden en 35 gewonden. Ook in het metrostation Maalbeek is een aanslag gepleegd. Daar zouden 15 doden zijn gevallen. UPDATE II De treinstations Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid zijn op bevel van de politie ontruimd. Hetzelfde geldt voor het Centraal Station in Antwerpen. Eurostar- en Thalystreinen vanuit of naar Brussel zijn geannuleerd. UPDATE III Ook het station Schaarbeek is gesloten. Minister van Onderwijs Crevits vraagt aan de scholen dat alle leerlingen binnen het schoolterrein worden gehouden.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 27 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 22%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de SLim-controles werden er afgelopen weekend liefst 20 rijbewijzen ingetrokken.

André Van Berghen overleden

Zaterdag 19 maart 2016
Houthalen-Helchteren - André Van Berghen overledenGisteren is André Van Berghen overleden, de echtgenoot van Lisette Schrooten. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Smiley (74)

Vrijdag 18 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Smiley (74)ZoomEen smiley, gezien op een biobak in Eindhoven... (Foto Fia van Weelden)

Incidentje

Vrijdag 18 maart 2016
Vandaag gelezen
Een Waals aannemer heeft vorige week per ongeluk een verkeerde gevel gesloopt, in Charleroi. Daardoor verdween een beroemde art nouveau-gevel. Hij had bij de buren moeten zijn, waar hij overigens niet de gevel had moeten slopen, maar alleen het interieur, dat zou worden vernieuwd. En uiteindelijk bleek ook dat de man wel een bouwvergunning had aangevraagd, maar die nog niet had gekregen. Een driedubbele fout dus. De aannemer zegt dat hij alles weer in de oude staat terugbrengt: "Ce petit incident va être réparé". (Bron: Waalsweekblad.be)

Mia Stienaers overleden

Woensdag 16 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Mia Stienaers overledenGisteren is Mia Stienaers overleden, de echtgenote van Jacques Cosemans. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Greetje Schöler overleden

Woensdag 16 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Greetje Schöler overledenZondag is Greetje Schöler overleden, de echtgenote van Gabriel De Ridder. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen.

Mia Kelchtermans overleden

Woensdag 16 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Mia Kelchtermans overledenZaterdag is Mia Kelchtermans overleden, de weduwe van Edmond Maes en de echtgenote van Jos Geerinckx. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.
De rechtbank van Koophandel heeft de bvba De Keuken Planner met zetel aan de Zestienhuizenstraat in Houthalen-Helchteren failliet verklaard op bekentenis. De bvba, die keukens, kasten en badmeubels verkocht, werd op 18 september 2014 opgericht. Als curatoren zijn mr. Daniel Libens en mr. Paul Odeurs, beiden uit Sint-Truiden, aangesteld.
Houthalen-Helchteren - Vijf chauffeurs keken te diep in het glasPolitie MidLim heeft gisteravond 601 chauffeurs gecontroleerd op alcoholgebruik. Vijf bestuurders hadden teveel alcohol gedronken. Acht personen kregen een boete van 110 euro wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Er werden ook drie inbreuken op de verzekeringswetgeving vastgesteld.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 22 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 24%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vzw K.I.E.B.S. opgericht

Zaterdag 12 maart 2016
Ivo Declercq, Julien Driesen, Henri Reynders en Albert Vandijck, allen uit Helchteren; Jos Kerkhofs uit Grote Brogel, Martin Moris uit Peer én Georges Caubergs en André Veltjen, beiden uit Heusden, hebben de 'Kempische Imkervereniging Educatieve Bijenstand op 't Sonnis', afgekort K.I.E.B.S., opgericht. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd aan de Eynderweg in Helchteren. De vzw heeft onder meer als doel het beheer, de uitbating en het onderhoud te verzekeren van de Educatieve Bijenstand op 't Sonnis aan de Heerstraat in Helchteren in het kader van het Vlaams Bijenteeltproject.

Orbiter 10 jaar op Mars

Vrijdag 11 maart 2016
Uit de ruimte


Gisteren vierde de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) de tiende verjaardag van zijn verblijf op Mars. In die tien jaar heeft de MRO de rode planeet gedetailleerd in kaart gebracht. De ruimtesonde is ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke ontdekkingen, waaronder de vondst van stromend water op Mars. En nu is de sonde bezig met het zoeken naar geschikte plaatsen om een Mars-expeditie te laten landen. Dit filmpje - met Engelstalige bijschriften - toont alvast prachtige beelden van de planeet. Bekijk het eens op het volledige scherm van uw pc! (Video: Nasa- CIT)
Tribunaliteiten
Wie met een truweel geboren is en een dochter heeft met een vriend, stelt zich meestal weinig vragen als die dochter een eigen huis wil. Hij metst. De dochter waar het hier over gaat kocht samen met haar vriend een bouwgrond en zij leenden 37.600 euro voor bouwmaterialen. Twee jaar later stond er een huis, maar was er geen vriend meer.
Het gewezen koppel verkocht de woning voor 237.000 euro, zonder er ooit te hebben gewoond. Enkele maanden later beweerde de vader van het meisje voor de rechtbank van (…) Het hele nieuwsbericht
In de paasnacht worden er in het bisdom Hasselt 7 volwassenen gedoopt. Er zijn ook 8 volwassenen die gevormd worden. Dat blijkt uit gegevens van de Belgische bisschoppenconferentie. In totaal worden er dit jaar in ons land 222 volwassenen gedoopt en 120 gevormd.

De 'Oculus' in New York

Donderdag 10 maart 2016
Van onze man in New York
Houthalen-Helchteren - De 'Oculus' in New YorkZoomNew York heeft er weer een toeristische attractie bij, de Oculus.  Een enorme architectonische constructie  die een winkelcentrum overkoepelt en de verschillende vormen van openbaar vervoer met elkaar verbindt, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. In België is hij gekend voor onder meer zijn ontwerp van het station in Luik. Na jaren van vertraging en een cost overrun van 2 miljard dollar is er eindelijk een gedeelte van de ‘World Trade Center Transportation hub’ toegankelijk voor het publiek. Het zal nog zeker tot augustus duren vooraleer het gehele bouwwerk gebruiksklaar zal zijn. Het heeft alvast de dubieuze titel van ‘duurste station ter wereld’. (Foto's Dirk Vandenberk)
De 'Oculus' in New YorkDe 'Oculus' in New York
Zoom

Renato Finotto overleden

Donderdag 10 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Renato Finotto overledenMaandag is Renato Finotto overleden, de echtgenoot van Maria Pelizzon. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag gelezen
'Het feit dat geld en economische waarde in deze tijd de enige maatstaf zijn geworden is een dieptepunt in onze beschaving. Als je alles terugbrengt tot geld dan zijn we een soort honden en katten en houden we ons alleen nog bezig met de vraag of we voldoende eten, seks en rust krijgen. Je bent bang voor dingen die je niet begrijpt en onderwijs kan die angst verminderen, kan ervoor zorgen dat je de zaken in perspectief ziet en op de lange termijn denkt. Kortetermijndenken leidt tot fout op fout. Als je geen (…) Het hele nieuwsbericht

Alberte Grootaers overleden

Woensdag 9 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Alberte Grootaers overledenIn WZC Vinkenhof is maandag Alberte Grootaers overleden, de weduwe van Jef Stulens. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Maria Loos overleden

Woensdag 9 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Maria Loos overledenVrijdag is Maria Loos overleden, de echtgenote van Willem Kerkhofs. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren.

Nieuwe vennootschap: SKWER

Dinsdag 8 maart 2016
NV Benza uit Hasselt en Erwin en Nadine Quintens, beiden uit Zonhoven, hebben de nv SKWER opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De nieuwe nv heeft een maatschappelijk kapitaal van 100.000 euro. Doel van de vennootschap zijn onder meer logistieke activiteiten voor de op- en overslag van goederen en het uitbaten van een bedrijvencentrum.

Josephine Put overleden

Dinsdag 8 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Josephine Put overledenZondag is Josephine Put, de weduwe van Clemens Lemmens, op haar 88ste verjaardag overleden. Zij wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Twee provinciale geoloketten

Maandag 7 maart 2016
Het is maar dat je 't weet
Het provinciebestuur heeft twee geoloketten online gezet. Het eerste is het geoloket "Luchtbeelden". Dat bevat de meest actuele gebiedsdekkende middenschalige luchtfoto van de provincie Limburg met een grondresolutie van 25 cm. Het product is een compilatie van de orthofotomozaïeken (winteropnamen) die voor ieder deel van dit gebied ingewonnen zijn. Dat geoloket vindt u hier.
Het tweede geoloket behelst de "Atlas van de Buurtwegen". Wie het bezoekt kan het tracé en de weggrenzen van de buurtwegen raadplegen. De atlas van de buurtwegen werd opgesteld naar aanleiding van de wet van 10 april 1841. Hij vormt een inventaris van alle wegen die van belang waren voor het lokale verkeer. Het is een historisch document, waarvan de originele kaarten werden ingescand. Ook de wijzigingen zijn consulteerbaar via dit geoloket. UPDATE Hier staat een gebruikershandleiding.

Extra toezicht op gordeldracht

Maandag 7 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Extra toezicht op gordeldrachtTot 4 april controleren de Limburgse politiediensten extra op de gordeldracht en de kinderzitjes. Bedoeling van de actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (artikel 35 van de Wegcode), en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van de noodzaak om de vervoerde kinderen veilig vast te maken in hun voertuig.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 48 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 25%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Claudine Malice overleden

Maandag 7 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Claudine Malice overledenDonderdag is Claudine Malice overleden, de echtgenote van Jef Lenaerts. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt morgen plaats in aula in 't Sant in Hechtel.
Vandaag gelezen
"Als wij wat hebben, dan kunnen we thuis een beroep doen op de expertise van de beste artsen, voor de lokale bevolking geldt dat niet. Misschien hadden wij als atleten meer van ons moeten laten horen. Misschien had het IOC de Spelen niet moeten toekennen aan een land waar je voor geld de duivel kan laten dansen."
(Zeilster Evi Van Acker in "De Morgen" over de vervuiling van het water van de baai van Guanabara bij Rio de Janeiro, waar later dit jaar gezeild wordt in het kader van de Olympische Spelen.)

Stefan Kenens overleden

Zaterdag 5 maart 2016
Houthalen-Helchteren - Stefan Kenens overledenIn Helchteren overleed op 24 februari Stefan Kenens, de echtgenoot van Lieve Tollet. Hij was 59 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme familiekring plaats.
In de eerste twee maanden van 2016 gingen er in Limburg 121 ondernemingen failliet. Dat zijn er 25 minder dan in januari en februari 2015, oftewel een daling van 17%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van handelsinformatiebureau Graydon. Onze provincie kent daarmee het beste cijfer van alle Vlaamse provincies qua evolutie in het aantal faillissementen. In heel België was er tijdens de voorbije 2 maanden een daling van 13%, in Vlaanderen slechts een lichte daling van 0,6%.

Mien Van Aken overleden

Vrijdag 4 maart 2016
Woensdag is Mien Van Aken overleden, de weduwe van Gerard Lathouwers. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
Woensdag is Daniël Schaelenbergh overleden, de levenspartner van wijlen Rita Mannaerts. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Er is zaterdag (18u.- 19u.) gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Geen Limburgs jeugdvoetbal

Vrijdag 4 maart 2016
Het Provinciaal Comité van de Voetbalbond heeft vanmiddag beslist om alle wedstrijden voor invallers, jeugd en G-voetbal af te gelasten. De algemene afgelasting geldt van 4 tot en met 6 maart.

Zonsopgang vanuit de ruimte

Donderdag 3 maart 2016
Uit de ruimte
Houthalen-Helchteren - Zonsopgang vanuit de ruimteZoomGisteren keerde de Amerikaanse astronaut Scott Kelly (52) terug naar de aarde na een verblijf van bijna een jaar in het internationaal ruimtestation ISS. Kelly werd beroemd omwille van de prachtige foto's die hij vanuit het ISS maakte. Bijgaande foto toont een zonsopgang, gezien vanuit het ruimtestation. (Foto Scott Kelly/ Nasa) UPDATE Op de foto is de bovenste zwarte strook de ruimte, mailt Pierre Rutten. "Wij zien hier van op aarde altijd een blauwe hemel, maar eenmaal boven de atmosfeer is de hemel inktzwart. Het dunne blauwe strookje is onze atmosfeer. De volgende rode strook is een stukje aarde door de zon beschenen. De onderste zwarte strook is de nog duistere nachtkant van de aarde."

Drie honden in beslag genomen

Donderdag 3 maart 2016
Politie MidLim nam vandaag drie Turkse herders in beslag. Twee honden verbleven in de Melbergstraat in Genk. Een derde hond had op dezelfde locatie verbleven maar was enkele weken geleden uitgebroken en verbleef ondertussen in het Genkse dierenasiel. De dieren waren zwaar verwaarloosd en hadden dringend medische hulp nodig. Ze worden voorlopig opgevangen in het dierenasiel. Dierenwelzijn werd in kennis gesteld.

Henriette Houben overleden

Dinsdag 1 maart 2016
Donderdag overleed in Leuven de uit Houthalen afkomstige Henriette Houben. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vond vandaag plaats.
Cijfers over de schoolloopbaan van Limburgse jongeren wijzen erop dat bijna één op de drie leerlingen in het secundair onderwijs een risicoschoolloopbaan ontwikkelt. Limburgse jongeren doen het daarmee iets beter dan Vlaamse jongeren. Lees "Schoolse resultaten van Limburgse jongeren hangen sterk samen met sociale achtergrond"

X-Events failliet verklaard

Dinsdag 1 maart 2016
De rechtbank van Koophandel heeft de bvba X-Events gevestigd aan de Meidoornstraat in Houthalen-Helchteren failliet verklaard. De firma liet zich in met de verkoop en de verhuur van licht- en geluidsinstallaties.
Politie MidLim nam vandaag zeven verwaarloosde paarden in beslag in de Craenevenne in Genk. Een burger had opgemerkt dat de paarden in slechte omstandigheden leefden en bracht de politie op de hoogte. De dieren hadden al een tijd geen eten of drinken en geen gras om te grazen. Ook een schuilhok ontbrak. De eigenaar werd vandaag verhoord en kreeg een PV voor dierenverwaarlozing. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder haalde de paarden op.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen