Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Nieuwe openingsuren politiekantoorVanaf 1 juni wijzigen de openingsuren van het politiekantoor in Houthalen-Helchteren. Bezoekers kunnen er op weekdagen terecht vanaf 9u. Op maandag is het kantoor geopend tot 19u, van dinsdag tot en met vrijdag tot 17u.

Francesco Moro overleden

Dinsdag 31 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Francesco Moro overledenVrijdag is Francesco Moro overleden, de levensgezel van Ada Perrone. Hij was 81 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroeting in funerarium Debacker-Put.

Martin Winters overleden

Dinsdag 31 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Martin Winters overledenZondag is Martin Winters overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vandaag (19-20 uur) in funerarium Put-De Backer.

Anna Paredis overleden

Dinsdag 31 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Anna Paredis overledenZaterdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Anna Paredis overleden, de weduwe van Mathieu Vanharen. Zij was 93 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 35 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Bert Eerdekens overleden

Maandag 30 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Bert Eerdekens overledenVrijdag is Bert Eerdekens overleden, de echtgenoot van Ilse Konings. Hij was 32 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Limburg telt 2.666 leefloners

Zaterdag 28 mei 2016
In Limburg zijn 2.666 personen aangewezen op een leefloon. Het betreft 1.127 mannen en 1.539 vrouwen. Zes leefloners zijn jonger dan 17 jaar. 702 leefloners behoren tot de leeftijdscategorie 18-24. In de leeftijdscategorie 25-44 zijn er 1.121 leefloners, in de leeftijdscategorie 45-64 748 en bij personen van 65 en ouder 89.

Hubert Paquay overleden

Zaterdag 28 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Hubert Paquay overledenWoensdag is Hubert Paquay overleden, de echtgenoot van Grietje Mingels. Hij was 93 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium De Backer - Put.

Hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? De medewerkers van de FOD Financiën staan voor je klaar in het NAC van maandag 30 mei tot en met donderdag 2 juni van 9 tot 12 en 13 tot 16 uur.

Jimmy Karremans overleden

Zaterdag 28 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Jimmy Karremans overledenIn Helchteren overleed zondag Jimmy Karemans. Hij was 38 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in besloten kring plaats.

Helena Smiejczak overleden

Vrijdag 27 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Helena Smiejczak overledenOp 6 mei overleed Helena Smiejczak, de echtgenote van Toine Tamboers. Zij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in beperkte kring.

Vijftig jaar bisdom Hasselt

Donderdag 26 mei 2016
Op 31 mei (19.30 uur) is er in de Tongerse basiliek een feestelijke eucharistieviering naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt. Tijdens deze viering wordt een kleurige vlag met het logo van het feestelijke jaar onthuld. De vlag is ontworpen door de Lommelse kunstenaar Koen Lemmens. Priester Paul Schollaert componeerde het lied 'Geen dolers maar pelgrims', het thema van het feestjaar.
In de periode 2010-2014 kwamen er 27.800 zaken in verband met intrafamiliaal geweld binnen bij het Limburgse parket. Dat cijfer dekt nog maar een gedeelte van een groter maatschappelijk probleem, want heel wat slachtoffers kunnen of durven de stap naar politie of hulpverlening niet te zetten. Wetenschappelijk onderzoek in enkele politiezones toonde eerder al aan dat een derde van alle door de politie geregistreerde feiten op een of andere manier gerelateerd was aan infrafamiliaal geweld.

Flor Van Vlierden overleden

Donderdag 26 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Flor Van Vlierden overledenMaandag is de uit Hamont afkomstige Flor Van Vlierden overleden, de echtgenoot van Rosa Moons. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Nieuwe bvba: Tolina

Woensdag 25 mei 2016
Tolina: dat is de naam van de bvba die door Tom en Luc Ceyssens, beiden uit Houthalen-Helchteren, werd opgericht. Doel van de bvba met zetel aan de Larestraat is onder meer industrieel onderhoud, landschapsverzorging, aanleggen en onderhouden van tuinen, perken en sportvelden.

Louise Leroy overleden

Woensdag 25 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Louise Leroy overledenMaandag is Louise Leroy overleden, de weduwe van Albert Ooms. Zij was 93 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Groothandel in bouwmaterialen Avabel Europe verhuist volgend jaar naar de voormalige mijnterreinen in Zwartberg. Reden: de vestiging in Houthalen-Helchteren is te klein geworden.
Houthalen-Helchteren - Politieagenten gewond  na voetbalmatchNa de wedstrijd van KAA Gent - Racing Genk in de Ghelamco Arena afgelopen zondag, liepen de spanningen hoog op tussen de supportersgroepen. De situatie escaleerde aan de scheidingswand tussen de supportersvakken en de politie moest tussenbeide komen. Hierbij raakten twee hoofdinspecteurs van Politie MidLim gewond. Eén van hen is zwaargewond en minstens enkele weken arbeidsongeschikt. Ook zes Gentse politieagenten raakten gewond.
Houthalen-Helchteren - Weekend in Limburg: 79 ongevallenIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 79 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 3 (of 5%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Houthalen-Helchteren - Morgen mogelijk hinder bij De LijnDoor een nationale vakbondsbetoging morgen/dinsdag zal de dienstverlening van De Lijn grondig verstoord zijn. De vakbonden betogen dan in Brussel tegen de besparingen van de Vlaamse en federale regering. Reizigers raadplegen best de website van De Lijn.
Houthalen-Helchteren - Jeanne Vangeneugden overledenVrijdag is de uit Houthalen afkomstige Jeanne Vangeneugden overleden, de weduwe van Herman Machiels. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Bret-Gelieren in Genk. Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Rosa Bortels overleden

Maandag 23 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Rosa Bortels overledenVrijdag is de uit Houthalen afkomstige Rosa Bortels in rusthuis De Bloemelingen in Heusden-Zolder overleden. Zij was de weduwe van Jef Schillebeeks. Zij was 94 jaar en wordt woensdag in Houthalen begraven na de uitvaartliturgie(10.30 uur)  in de parochiekerk van Zolder-Centrum.

Water winnen uit mist

Zaterdag 21 mei 2016
Vandaag gelezen
In het Peruviaanse bergstadje Villa Lourdes hebben boeren het moeilijk door waterschaarste. Drinkwater wordt drie keer per week aangevoerd uit Lima, maar dat is niet bedoeld voor irrigatie. Nu is er een oplossing: de dichte mist die meestal rond de berg hangt wordt 'opgevangen' in grote netten die tussen palen zijn gespannen op de flanken en de condens zorgt ervoor dat elk net dagelijks 200 tot 400 liter water opbrengt.
De opbrengst van de mist wordt bewaard in tanks, wat milieuvriendelijker is dan (…) Het hele nieuwsbericht
Één jaar na de eerste internationale bekroning viel het provinciale project ‘Limburg 1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ (met o.m. de 44 Stahlhelmen) vanavond opnieuw in de prijzen. De jury van de Heritage in Motion-awards verleende de hoofdprijs ‘Best Achievement Award’ aan het Limburgse Wereldoorlog I-project. “We zijn bijzonder vereerd en trots dat we deze titel in ontvangst mogen nemen,” zei gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. “We waren al erg fier op dit herdenkingsproject dat de 44 gemeenten met elkaar verbindt en versterkt. Deze internationale award is de kers op de taart. De prijs illustreert dat onze creativiteit en inspanningen kunnen leiden tot projecten met een grootse internationale uitstraling.”
Tribunaliteiten
Gelooft u in beoordelingen op internetfora zoals Tripadivsor, Restaurantadvisor e tutti quanti? Volgens het hof van beroep van Gent doorgaans niet. Maar komt iemand die verzinsels spuit op internetfora daar zomaar mee weg? De internaut waar het hof van beroep van Gent mee te maken kreeg, zette op de website ‘zoekadvocaat.be’ een aantal advocaten weg. De ene ‘krijgt soms woedeaanvallen zelfs midden een pleidooi, zodat ik als klant bang word (...)’. Over de andere schreef hij: (…) Het hele nieuwsbericht

Maurice Luijten overleden

Vrijdag 20 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Maurice Luijten overledenWoensdag is de uit Overpelt afkomstige Maurice Luijten overleden, de weduwnaar van Jet Lenaerts. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De urne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Odile Roberti overleden

Vrijdag 20 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Odile Roberti overledenDinsdag is Odile Roberti overleden, de weduwe van Charles Swennen. Zij was 95 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van rouwcenter De Backer - Put. De bijzetting van de urne vindt plaats op de begraafplaats van Helchteren.

Anna Mentens overleden

Vrijdag 20 mei 2016
Woensdag is Anna Mentens overleden, de weduwe van Cyril Schepers. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna de teraardebestelling op de begraafplaats van Helchteren.

Hubert Watteel overleden

Donderdag 19 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Hubert Watteel overledenDinsdag is Hubert Watteel overleden, de weduwnaar van Margaretha Velle. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Vzw Bizim Vatan opgericht

Woensdag 18 mei 2016
Erdal Saglam, Tafide Saglam en Durmus Saglam, allen uit Houthalen, hebben de vzw Bizim Vatan opgericht. De zetel van de vzw is gevestigd aan de Springstraat in Houthalen. Ze heeft onder meer tot doel samen met jongeren, ongeacht hun afkomst of geloof, ontmoetingen en ontspanningsactiviteiten te organiseren en hun weerbaarheid en hun sociale, culturele en maatschappelijke integratie te bevorderen.
Vandaag gelezen
Qasr al-Yehud, de plek waar Jezus door Johannes de Doper zou zijn gedoopt, ligt momenteel vol landmijnen, naar schatting 4.000. Daardoor is het voor pelgrims te gevaarlijk om de plaats te bezoeken. In een zeldzame overeenstemming gaven zowel Israël als Palestina toestemming om de streek op te ruimen. Dit zal twee jaar duren.
Qasr al-Yehud ligt ten zuidoosten van Jericho, op de Westelijke Jordaanoever. In het gebied staan een tiental kerken van verschillende godsdiensten. Die kerken zijn sinds 1968, toen het gebied werd afgesloten, niet meer gebruikt. (Bron: Timesofisrael.com)

Theo Winters overleden

Woensdag 18 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Theo Winters overledenVrijdag is Theo Winters overleden, de weduwnaar van Gerda Eerdekens en de echtgenoot van Ria Claes. Hij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Openbare verkoping: Kievitwijk

Woensdag 18 mei 2016
Morgennamiddag wordt in brasserie Den Noordkant de woning Kievitwijk 6 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 6a57ca en heeft een KI van 485 euro. Na hoger bod is de inzetprijs gebracht op 90.200 euro.
Houthalen-Helchteren - Verkeersongevallen in (verlengd) weekendIn het afgelopen lange weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel en 85 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 52 ademtesten af, waarvan er 10 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 28 gevallen van vluchtmisdrijf.
Vandaag gelezen
Amerikaanse onderzoekers bevroegen tussen 1992 en 2012 bijna 75.000 verpleegsters van middelbare leeftijd enkele malen over verschillende aspecten van hun leven, waaronder het al dan niet regelmatig bijwonen van kerkdiensten. Uit de verzamelde data bleek dat vrouwen die vaker dan eens per week naar de kerk gingen, 33 procent minder kans hadden om tijdens de onderzoeksperiode te sterven dan seksegenoten die er nooit kwamen.
Er werden geen mannen ondervraagd. (Bron: CNN)

Louis Jans overleden

Maandag 16 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Louis Jans overledenDonderdag overleed Louis Jans, de echtgenoot van Lisette Neven. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring.

Houthalen-Helchteren - Chrysi Christoforidis overledenOp 10 mei overleed Chrysi Christoforidis. Zij was 33 jaar. De afscheidsplechtigheid vond zaterdag plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in  Houthalen-Oost.

'Hoed u voor K3'

Zondag 15 mei 2016
Vandaag gelezen
"In plaats van K3 met Haydn te vergelijken, zouden we er beter op aandringen dat elke kleuterjuf Joseph Haydn draait, en Béla Bartók, en waarom niet, Luc Brewaeys. Iets goeds van eigen bodem, weet je wel. Net zoals opera, dansvoorstellingen en concerten gratis zouden moeten zijn tot tien jaar. Zodat we kinderoren openen voor muziek die ze verdienen."(Bron: Gaea Schoeters en Annelies Van Parys in "De Standaard")
Vandaag gelezen
Door de sterk wisselende temperaturen van de voorbije maanden zullen er dit jaar fors minder vlinders te zien zijn. Dat zegt de Nederlandse Vlinderstichting. Ze noemt 2016 "een dramatisch jaar" voor de vlinders. Door de wisselende temperaturen is er voor hen minder voedsel beschikbaar. In vergelijking met vorig jaar waren er in de eerste maanden al 45 procent minder vlinders.

Helena Flamand overleden

Vrijdag 13 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Helena Flamand overledenWoensdag is Helena Flamand overleden, de weduwe van Mathieu Hensen. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Jacobus Venken overleden

Vrijdag 13 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Jacobus Venken overledenWoensdag is Jacobus Venken overleden, de echtgenoot van Mathilda Dirckx. Hij was 82 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Laak.
Vandaag gelezen
Op diverse sociale media is een campagne begonnen om het Europees Jeugdorkest te redden. Dat wordt normaliter in september opgeheven omdat het van de Europese Unie geen geld meer krijgt. In het orkest, dat al 40 jaar bestaat, zitten jonge musici uit alle 28 lidstaten. (Bron: euronews.com)

Swatje Van Bourgognie overleden

Donderdag 12 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Swatje Van Bourgognie overledenDinsdag is Swatje Van Bourgognie overleden, de weduwnaar van Anna Peeters. Hij was 84 jaar. De afscheidsdienst vindt in intieme kring plaats. Vandaag (29 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Oost.
Vandaag gelezen
Amerikanen eten ruim 30 procent meer kip dan 20 jaar geleden. Om de groeiende vraag bij te benen, hebben de grote spelers in de Amerikaanse kippenvleesindustrie hun productie flink opgeschroefd. Dat gaat ten koste van de arbeidsomstandigheden in de kippenfabrieken. Uit een nieuw rapport van Oxfam blijkt dat werknemers in die fabrieken voor minder dan 10 dollar per uur lange shifts werken, en slechts een half uur pauze krijgen. Plaspauzes worden vaak geweigerd, waardoor steeds meer arbeiders met een luier om achter de lopende band staan. (Bron: ii.nl)
Vandaag gelezen
Onderzoek van de TU Eindhoven, KU Leuven en de Universiteit van Luik toont aan dat een motorrijder vlak áchter een wielrenner de luchtweerstand van de renner tot bijna negen procent vermindert. Bij drie motoren gaat het zelfs om een afname van ongeveer 14 procent. In een tijdrit kan dit een beslissend tijdsvoordeel opleveren. De onderzoekers adviseren de internationale wielerunie UCI om de minimale afstand van motoren op renners, mede met het oog op de veiligheid, daarom te vergroten tot 20 of 30 meter.(Bron: tue.nl)
Morgennamiddag wordt in brasserie Magnifico de woning Tenhoutse Heiweg 47 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 4a96ca en heeft een KI van 523 euro.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 30 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 doden, 4 zwaar- en 26 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 15%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Opening Helmenpark in Halen

Dinsdag 10 mei 2016
Zondag wordt in Halen het Helmenpark officieel geopend. Het vormt een blijvend symbool dat de Eerste Wereldoorlog in Limburg en België herdenkt, maar het is ook een plek voor reflectie en creativiteit. Een plaats waar verleden, heden en toekomst samenkomen. Het voormalige slagveld in Halen is ook het definitieve eindpunt van het succesvolle participatieve project ‘Helmen’. Dat ging in 2015 van start toen elke Limburgse gemeente de kans kreeg om met de hulp van jong en oud een betonnen Stahlhelm creatief te bewerken en een boodschap mee te geven. Die 44 Stahlhelm-exemplaren staan nu allemaal in Halen.

Onze mooie planeet

Maandag 9 mei 2016
Uit de ruimte
Houthalen-Helchteren - Onze mooie planeetZoomIn Amerikaanse filmzalen met een groot scherm is sinds enkele dagen de IMAX-film "A Beautiful Planet" te zien, waarvoor de beelden werden verzameld door zes astronauten die tijdens drie missies aan boord van het Internationaal ruimtestation ISS verbleven. De film kreeg dan ook de medewerking van de NASA.  Hierboven de trailer van deze spectaculaire prent. (Red.: klik op het vierkantje rechts onder in het videokader, dan kunt u de video op volledige schermbreedte zien!).

Louise Mertens overleden

Maandag 9 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Louise Mertens overledenVrijdag is Louise Mertens overleden, de echtgenote van Jean Polmans. Zij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Lillo.
Morgennamiddag wordt in de cafetaria van Sportcafé Houthalen-oost de woning Koolmijnlaan 59 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 7a42ca en heeft een KI van 718 euro.
Morgennamiddag wordt in café Centrum de woning Bergbeemdenstraat 64 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 4a79ca en heeft een KI van 381 euro.
Vandaag gelezen
"Waalse ziekenhuizen vinden dat zij de patiënten niet prettig benaderen. Bij oudere mensen gaan verplegers meteen luider praten, alsof ze allemaal doof zijn, vaak richt men zich tot de familie en niet tot de patiënt, en waarom moet iemand per se ziekenhuiskleren aan en niet zijn eigen kleren (als die schoon zijn)? Ook leggen Waalse artsen vaak niet uit wat er gaat gebeuren, en krijg de patiënt gewoon te weinig informatie. In het CHU-ziekenhuis van Godinne in de provincie Namen loopt nu een (…) Het hele nieuwsbericht
Vlaams parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen pleit voor het snel wegwerken van 53 zwarte punten in Limburg. Dat meldt TVL.
Vlaams minister Weyts heeft een nieuwe lijst vrijgegeven van verkeerspunten, waar veel ongevallen gebeuren. Maar vandaag is het geld er nog niet om al die zwarte punten aan te pakken. Het was wijlen Steve Stevaert die als eerste de zwarte punten in het verkeer aanpakte. Zijn lijst ging 15 jaar mee.
De rechtbank van Koophandel heeft tijdens de eerste vier maanden in Limburg 267 faillissementen uitgesproken. In vergelijking let een jaar geleden zijn er dat 20 procent minder. Opvallend is dat steeds meer oudere bedrijven failliet gaan. In de bouw en in de transportsector is het aantal falingen gedaald, zo blijkt uit cijfers van Graydon Belgium.
Tribunaliteiten
'Een venster even op kip laten als ik even van huis ben, kan geen kwaad. En als ze echt willen, geraken ze toch binnen.’ Vaak gehoord, maar de gelegenheid maakt de dief. Hij ziet de zwakke plekken en elk huisje heeft zijn kluisje.
Dat ondervond een familie uit de provincie Namen. Ze liet een raam van 90 cm breed en 30 cm hoog open. Het bevond zich op 1,72 m hoogte, op de eerste verdieping. Gelukkig was er nog de diefstalverzekeraar. Maar die weigerde dekking omdat de polis verplicht de woning (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vzw: Whispering Sons

Vrijdag 6 mei 2016
Sander Hermans en Fenne Kuppens, beiden uit Heusden-Zolder; Kobe Lijnen en Lander Paesen, beiden uit Houthalen-Helchteren én Sander Pelsmaekers uit Beverlo hebben de vzw Whispering Sons opgericht met zetel aan de Eikelbosstraat in Houthalen-Helchteren. De vzw heeft onder meer tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland.

Geen regen? Bouw een berg

Donderdag 5 mei 2016
Vandaag gelezen
In de Arabische Emiraten gaat men een berg bouwen om regen te bevorderen. De aanleg wordt op dit moment voorbereid door het Amerikaanse Centrum voor Atmosferisch Onderzoek. Volgens onderzoeker Roelof Bruintjes moet een eerste rapport over de constructie van de berg deze zomer klaar zijn. "Deze zorgt ervoor dat lucht naar boven gedrukt wordt, waardoor wolken ontstaan. Die kunnen dan weer worden bestrooid met chemische middelen om regen te stimuleren, het zogenoemde 'cloud seeding'," aldus Bruintjes. Andere (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het duurt geen kwartiertje. Echt. Elke morgen even naar beterspellen.nl surfen en daar de dagelijkse taaltest doen. Het is poepsimpel: je geeft bij de eerste keer je naam en je mailadres op en je krijgt dan een mail waarmee je je kan inschrijven voor een dagelijks mailtje dat je rechtstreeks naar de test voert. Bovendien kan je zelf je testniveau bepalen. De test zelf bestaat uit vier antwoorden op meerkeuzevragen. Bij beterspellen.nl gaat het om Nederlands, maar in de kolom rechts op die website kan je je ook inschrijven op NU beter Engels, NU beter Duits,  NU beter Frans (die subjonctif!) en... Beter Rekenen. En weet je wat zo mooi is? Dat je na afloop je score kan bekijken. En het doet zo'n deugd, hé, als blijkt dat je alles 100% juist hebt... Beter spellen.nl

Werken op klaverblad Lummen

Woensdag 4 mei 2016
Het is maar dat je 't weet
Van maandag 9 tot vrijdag 13 mei zal er aan het Klaverblad in Lummen overdag worden gewerkt op de afslagstrook van de E314 van Genk naar Antwerpen. In deze fase worden een nieuwe kantstrook en fundering geplaatst. Het verkeer zal niet veel hinder ondervinden want het verkeer dat afslaat wordt over de pechstrook geleid. Doorgaand verkeer op de E314 ondervindt geen hinder.
Vanaf vrijdag 13 mei om 20u00 tot zaterdagochtend 14 mei om 10u00 wordt de afslag dan afgesloten om veilig te kunnen (…) Het hele nieuwsbericht
Het Inspirocollege heeft afgelopen week een taalweek gehouden. Bedoeling was de leerlingen taalvaardiger te maken en alle kans op succes te bieden in het vervolgonderwijs. De aandacht ging uit naar alle aspecten van de taal. Het werd een geslaagd initiatief, voor herhaling vatbaar.

Roger Braem overleden

Dinsdag 3 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Roger Braem overledenZondag is Roger Braem overleden, de weduwnaar van Olga Louwette. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Laak.

Nieuwe vennootschap: S & S

Dinsdag 3 mei 2016
Steve Vandeven uit Houthalen-Helchteren en Stiffany Jacobs uit Blankenberge hebben de vennootschap S & S opgericht met zetel aan de Genkerbaan in Meeuwen-Gruitrode. De vennootschap heeft als doel horeca uitbating in de ruimste zin van het woord, uitbating van spelautomaten zoals bingo en sport weddenschappen én algemene klusjesdiensten.
Morgennamiddag wordt in hotel-brasserie Belfleur de woning De Zelle 7 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a72ca en heeft een KI van 614 euro.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 66 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 9 lichtgewonden. De politie nam in totaal 42 ademtesten af,waarvan er 14 (of 33%) positief bleken. Van 8 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Onverzekerde voertuigen

Maandag 2 mei 2016
Houthalen-Helchteren - Onverzekerde voertuigenVandaag hield Politie MidLim verkeerscontroles. Negentig voertuigen werden op verschillende locaties in de zone gecontroleerd. Eén auto en één bromfiets werden in beslag genomen omdat ze niet-verzekerd waren. Daarnaast stelde men drie onmiddellijke inningen op: twee bestuurders droegen hun veiligheidsgordel niet; één voertuig was overladen.
In een lopend gerechtelijk onderzoek inzake een internationale handel in verdovende middelen heeft de politie afgelopen weekend opnieuw 928 kg cocaïne aangetroffen in marmeren blokken die uit Zuid-Amerika kwamen. Samen met een vorige vangst gaat het nu al om een straatwaarde van € 75 miljoen.
Al tijdens het Paasweekend werd door de FGP van Limburg een grote partij cocaïne van 1.500 kilo in beslag genomen. Die zat verscholen in marmeren blokken. De inbeslagnames waren het (…) Het hele nieuwsbericht
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren