Het
Sociaal Restaurant 't Groote Verschil aan de Koning Leopoldlaan 239 is begonnen met het verdelen van soep (minimum afname 5 liter) en broodjes (minimum afname 5 broodjes). De eerste levering broodjes werd door Greet Geuens, teamcoördinator van de Biehal, in ontvangst genomen
(foto). Dankzij deze nieuwe initiatieven kunnen onze projecten blijven bestaan, zegt coördinator Ann Bergmans.
Het Sociaal Restaurant is een duurzaam project met een uniek karakter omdat er zo nog geen
sociaal restaurant is in Limburg. Het restaurant wil met een lage drempel openstaan voor het eigen doelpubliek, namelijk
mensen met verminderde welzijskansen. "Maar wij willen ook de mogelijkheid bieden om als zakenman een snelle lunch te verorberen, of om als alleenstaande, bejaarde of student een gezonde en betaalbare maaltijd te nuttigen", zegt Ann.
Toch wil 't Groote Verschil binnen de kansarmoedebestrijding meer doen dan alleen maar goedkopere maaltijden aanbieden. Het wil ook een katalysator zijn om de mensen uit de kansarmoede te krijgen of te houden.
Vandaar dat het restaurant ook een arbeidszorgproject is. De keuken is naast het bereiden van goedkope en gezonde maaltijden tevens een leer- en werkkeuken die het personeel arbeidstraining. wil bezorgen. Met het project wil men sociale tewerkstellingskansen bieden aan mensen die weinig of geen kansen hebben op de reguliere arbeidsmarkt. "De naam van het restaurant 't Groote Verschil is symbolisch gekozen, wij willen graag het verschil maken", aldus Ann Bergmans.