Het overige nieuws

En maar opeisen

Donderdag 31 mei 2018
Peer - En maar opeisenZoomFobie bekeek het nieuws van vandaag...
Zoals elk jaar schort Defensie de nachtvluchten met F-16's op tijdens de examenperiode van juni en de grote vakantie. Overdag, tussen 8 en 17.30 uur, vinden er wel nog oefenvluchten plaats.

Frans Matthijssen overleden

Donderdag 31 mei 2018
Peer - Frans Matthijssen overledenDinsdag is Frans Matthijssen overleden, de echtgenoot van Johanna Mommersteeg. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer.

Buurvrouw met mes bedreigd

Woensdag 30 mei 2018
Peer - Buurvrouw met mes bedreigdDe rechter heeft een vrouw uit Bree die haar buurvrouw met een mes had bedreigd de gunst van de opschorting verleend. De buurvrouw had 3.500 euro schadevergoeding geëist maar de rechter kende haar maar een bedrag van 100 euro toe. De feiten dateren van twee jaar geleden. (PG)

Viviane Aerts overleden

Woensdag 30 mei 2018
Peer - Viviane Aerts overledenGisteren is in Linde Viviane Aerts, partner van Marc Aerden, thuis onverwacht overleden. Zij was 50 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden in aula Omega. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Jaeken.
Vanwege de kermis in Peer vindt het oldtimertreffen van morgen/donderdagnamiddag plaats aan het voetbalveld in de Deusterstraat.
Op 6 juli moeten de Belgische staat, de Europese Commissie en Bpost zich voor de Grote Kamer van het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor de verkapte subsidies aan grote mediabedrijven. Via distributiesteun voor kranten stroomt er jaarlijks indirect 200 miljoen euro naar de mediabedrijven
(Apache.be)

Weer: code oranje

Dinsdag 29 mei 2018
Het wordt vandaag opnieuw zomers warm met temperaturen richting 30 graden in Limburg. Namiddag kan het lokaal opnieuw hevig onweren, met plaatselijk hagelbuien en veel neerslag op korte tijd. Het KMI waarschuwt tussen 14 uur vanmiddag en 3 uur komende nacht met code oranje voor zware onweders in het hele land.

Mathilde Driesen overleden

Maandag 28 mei 2018
Peer - Mathilde Driesen overledenGisteren is Mathilde Driesen overleden, de weduwe van Alfons Schalley. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

Lezing Riadh Bahri afgelast

Maandag 28 mei 2018
Peer - Lezing Riadh Bahri afgelastZoomOmwille van de gebeurtenissen vandaag in Luik, waarvan Riadh Bahri verslag moet uitbrengen, wordt zijn lezing vanavond in het Raadhuis in Lommel afgelast!
Verkiezingen Beringen
Hilde Schuurmans uit Neerpelt trekt bij de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober de lijst van Groen in het kiesdistrict Maaseik. Dat is vandaag bekendgemaakt in Bokrijk. Hilde is huisvrouw en penningmeester van Groen Limburg.

Conversatiegroep Frans

Zaterdag 26 mei 2018
Peer - Conversatiegroep FransZoomIn het Agnetencollege worden heel wat middagactiviteiten georganiseerd en dit steeds onder begeleiding van de leerkrachten.  Voor de leerlingen van het eerste, tweede en derde jaar staat er elke maand  een conversatiegroep Frans op het programma. Er wordt telkens rond een bepaald thema gewerkt en deze maand was het thema ‘Les grandes vacances’. Met ondersteuning van sleutelwoorden en met visuele ondersteuning leren de leerlingen eenvoudige zinnen te bouwen. Ze maken daarbij ook gebruik van de aangeleerde structuren. Het is de ideale manier om de mondelinge taalvaardigheid bij de leerlingen op te krikken. En Frans leren wordt zo ook leuker! (foto Agnetencollege)

Nik Niesen overleden

Zaterdag 26 mei 2018
Peer - Nik Niesen overledenWoensdag overleed Nik Niesen, de vriend van Wendy Schoofs. Hij was 35 jaar en werkzaam bij loonbedrijf Vandijck in Peer. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.
Peer - Veel drugs aangetroffen tijdens politiecontrolesTijdens controles in het Pinksterweekend heeft de politie Kempenland 33 personen betrapt op drugbezit. Er werden 178 gram cannabisproducten en een hoeveelheid speed in beslag genomen. Daarnaast betrapte de politie 9 bestuurders die reden onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
Naast het drugsprobleem stelde de politie 52 processen-verbaal op voor overdreven snelheid. 11 bestuurders bleken onder invloed van alcohol te rijden. Eén voertuig werd in beslag genomen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info
Van 28 mei tot 1 juni houdt de Information Operations Group (Info Ops Gp)  van Defensie voor het eerst in Vlaanderen haar jaarlijkse grote oefening, "Nightwing". Dat gebeurt in Hasselt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Peer, Zonhoven en Maaseik in nauwe samenwerking met de plaatselijke autoriteiten, hulpdiensten en de plaatselijke bevolking. Info Ops Gp is een militaire eenheid uit Heverlee met als kerntaak "Winning Hearts and Minds" van de plaatselijke bevolking bij buitenlandse (…) Het hele nieuwsbericht

Arbeider (67) omgekomen

Donderdag 24 mei 2018
Peer - Arbeider (67) omgekomenOp een werf aan de Diestsesteenweg in Rillaar (Aarschot) is vanmorgen rond 9.30 uur de 67-jarige arbeider Freddy Savelkoul uit Bree om het leven gekomen. Hij kwam er onder een betonplaat terecht. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

Henri Hesius overleden

Donderdag 24 mei 2018
Peer - Henri Hesius overledenGisteren is Henri Hesius overleden, de echtgenoot van Maria Ceyssens. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Lène Dilissen overleden

Woensdag 23 mei 2018
Peer - Lène Dilissen overledenGisteren is de uit Kleine Brogel afkomstige Lène Dilissen, de weduwe van Frens Lommelen, thuis in Overpelt overleden. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze in Overpelt begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Begroetingsmoment: vrijdag (16-17 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Cursus beginnende imker

Dinsdag 22 mei 2018
De imkervereniging van Overpelt organiseert in samenwerking met andere Noord-Limburgse imkerverenigingen een cursus “beginnende imker”. Die start in het najaar en bestaat uit 7 theoretische en 3 praktische lessen. De theoretische lessen vinden plaats in ontmoetingscentrum ’t Pelterke in Overpelt en de praktische vorming gaat door aan de educatieve bijenweide. Inschrijven kan je via info[!]pelterbiehalle.be. Je vindt ook de nodige info op de website www.pelterbiehalle.be.

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.

Workshop 'bijenhotel maken'

Vrijdag 18 mei 2018
Peer - Workshop 'bijenhotel maken'ZoomWerkgroep Isis gaat maandag op het kinderfeest van de Breughelhoeve materiaal maken voor een nieuw bijenhotel. Daarbij rekent men op de kinderen om heel veel gaatjes te komen boren in droog hout. Daarin kunnen wilde bijen nestelen. Wilde bijen zijn veel kleiner dan de honingbij en hebben geen angel, of een angel die te zwak is om in onze huid te prikken. Wilde bijen bestuiven de bloemetjes van fruitbomen en bessenstruiken en zorgen er dus eigenlijk voor dat we van lekker fruit kunnen snoepen. Door gebrek aan dood hout in bossen en tuinen moeten we de wilde bijen dus een handje helpen, door hen kant-en-klare gaatjes aan te bieden... Van 13 tot 18 uur! (Foto werkgroep Isis)

Leona De Proft overleden

Vrijdag 18 mei 2018
Peer - Leona De Proft overledenIn WZC Prinsenhof in Koersel is vandaag Leona De Proft overleden, de echtgenote van Eddy Penninger. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt donderdag (15 uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.
Dieter Backx uit Peer heeft de bvba Flashbackx Consultancy opgericht met zetel aan de Beukenbosstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren fotografische activiteiten en activiteiten die daarmee verband houden.
Het is maar dat je 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.

Eén op vijf te snel

Donderdag 17 mei 2018
De politiezone Kempenland heeft vorig jaar 68.459 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 14.926 of 21,8 procent te snel.

Ghislaine Fastré overleden

Donderdag 17 mei 2018
Peer - Ghislaine Fastré overledenDinsdag is de uit Tongeren afkomstige Ghislaine Fastré overleden. Zij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Kleine-Spouwen. Ghislaine Fastré was bewoonster van Home Monsheide in Peer.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Peer - Nog altijd hinder bij De LijnZoomWie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.
Peer - Knelpuntendossier in de prijzenZoomDe leerlingen van de Middenschool H. Hart in Bree maakten een analyse over de verkeers(on)veilige punten in de schoolomgeving. De analyse was zo grondig dat het kabinet van Minister van Mobiliteit Ben Weyts de school feliciteerde met een eerste plaats en 250 pakjes spaakreflectoren. De leerlingen werden dan ook uitgenodigd op de verkeerscommissie in Bree om hun dossier toe te lichten. (foto Middenschool H. Hart).

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.

Lutgarde Creemers overleden

Woensdag 16 mei 2018
Op 9 mei overleed de uit Peer afkomstige Lutgarde Creemers. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vond vandaag plaats in de parochiekerk van Bolderberg.
Peer - Staking: hinder bij De Lijn verwachtMorgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.

Louisa Daens overleden

Dinsdag 15 mei 2018
Peer - Louisa Daens overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag de uit Kliene Brogel afkomstige Louisa Daens overleden, de echtgenote van Adriaan Van Hout. Ze was 72 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen plaatsvinden in besloten kring. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille, waarna begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: Chapewerken Wes

Dinsdag 15 mei 2018
Wesley Verheyen uit Peer en Michel Verheyen uit Rekem hebben de bvba Chapewerken Wes, afgekort CWW, opgericht met zetel aan de Kerklaan in Peer. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Oproep van Sparta Lille

Maandag 14 mei 2018
Peer - Oproep van Sparta LilleZoomNaar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur een werkgroep opgericht die op zoek is naar adressen/telefoonnummers van oud-spelers van het eerste elftal en oud-bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Op vrijdag 10 augustus zal er in de feesttent op het terrein van Sparta Lille een academische zitting plaatsvinden waarop alle oud-spelers en bestuursleden zijn uitgenodigd. Langs deze weg hopen ze dan ook dat deze mensen (…) Het hele nieuwsbericht
In Malonne is donderdag René Gielen overleden, van de Broeders der Christelijke Scholen. Hij was geboren in Wauberg en werd 90 jaar. Morgen wordt zijn stoffelijk overschot bijgezet in de grafkelder van de congregatie in Malonne.

Fietsen bij Ford

Maandag 14 mei 2018
Eenmaal per jaar maken op de testbaan van Ford in Lommel de testwagens plaats voor fietsers en skeelers. De poort gaat op Pinksterzondag 20 mei open om 9 uur. Tot 16 uur kan er dan gestart worden voor een gezellige tocht op autovrije wegen in een mooie bosrijke omgeving. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Van de in totaal 80km testwegen is het mogelijk om een gevarieerd traject van 5 tot 27 km te verkennen. De fietsdag is een organisatie van het feestcomité van Ford Lommel. Meer info op www.fordlpg.com.

De nachtzwaluw keert terug

Zondag 13 mei 2018
Vandaag gezien in Bosland
Peer - De nachtzwaluw keert terugZoom In de eerste helft van mei keren onze nachtzwaluwen terug uit hun overwinteringsgebied. Van af nu kan je 's nachts weer hun typisch ratelend geluid horen. Het beheer (foto) in Bosland is in hoofdzaak afgestemd op deze soort en werpt ook effectief zijn vruchten af, wat Bosland tot een echt pareltje maakt. (Pierre Rutten)

Minder woninginbraken

Zaterdag 12 mei 2018
De politiezone Kempenland stelde vorig jaar 97 woninginbraken (inclusief pogingen) vast. In 2016 waren er dat 139, in 2015 142.

Damesvoetbal zit in de lift

Vrijdag 11 mei 2018
In Limburg zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift. Momenteel voetballen in onze provincie al zo'n 2.800 meisjes.

101-centrale onderbemand

Vrijdag 11 mei 2018
Peer - 101-centrale onderbemandDe 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking. Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft Binnenlandse Zaken te weinig personeel aan.

Politie in ongeval betrokken

Vrijdag 11 mei 2018
Op de Bocholterkiezel in Bree botsten deze namiddag rond 14.10 uur een auto en een dienstvoertuig van Politie CARMA. Twee passagiers van de andere auto en één inspecteur van Politie CARMA raakten hierbij lichtgewond. Politie HANO kwam ter plaatse en voerde de vaststellingen uit.

Agnes Achten overleden

Vrijdag 11 mei 2018
Dinsdag is de uit Peer afkomstige Agnes Achten overleden, de echtgenote van Mon Bruyninckx. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Driesen in Tongeren.

Peer SV heeft nieuwe voorzitter

Donderdag 10 mei 2018
Peer - Peer SV heeft nieuwe voorzitterVoetbalclub Peer SV heeft een nieuwe voorzitter: Albert Wienen volgt de eerder dit jaar overleden Rudi Vanhees op.

330 drugsdelicten

Donderdag 10 mei 2018
Peer - 330 drugsdelictenDe politiezone Kempenland registreerde vorig jaar 330 drugsdelicten. Het gaat om drugsmisdrijven van uiteenlopende aard: drugsbezit, drugsgebruik, de invoer en uitvoer van drugs en het verhandelen van drugs.
Samenlevingsopbouw Rimo Limburg en een 25-tal organisaties uit het sociale werkveld, waaronder Welzijnszorg en Welzijnsschakels, voeren momenteel gesprekken met lokale politici en beleidsmakers om concreet werk te maken van armoedebestrijding. Ze doen dat met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het vooruitzicht. Alle partijen krijgen een prioriteitennota met concrete aanbevelingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting in Limburg. “Het is een (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Woensdag 9 mei 2018
Peer - Win een dvd!ZoomMoederdag zondag, en dat kon cartoonist Stijn Lodewijks niet aan zich laten voorbijgaan. Vandaar deze week een cartoon over moederdag. Wat zegt de man op de foto wanneer moeder haar cadeau uitpakt?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Afscheid met witte ballonnen

Woensdag 9 mei 2018
Het Augustinusinstituut in Bree waar de op 3 mei verongelukte Bernd Van der Borght uit Opglabbeek school liep heeft vandaag een afscheidsceremonie gehouden. Er gingen meer dan 1.000 witte ballonnen de lucht in. Eerder werden op de plaats van het ongeval al witte rozen neergelegd.

Met dank aan de Kiwanis

Woensdag 9 mei 2018
Peer - Met dank aan de KiwanisZoomLeden van de serviceclub Kiwanis Bocholt hebben gisteren bij het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Peer twee picknicktafels en zeven zitbanken (foto boven) afgeleverd. Die waren gemaakt door de leerlingen van BBO-TIO, die bij de overhandiging aanwezig waren (foto onder). Mooie geste - en knap werk!
Met dank aan de Kiwanis
Zoom
In acht jaar tijd is er in Limburg een stijging van 25 procent van het aantal mensen in armoede. Dat zegt Samenlevingsopbouw Rimo Limburg. Eén op de acht kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en in sommige Limburgse gemeenten loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan één op vier. Eén op de tien jongeren verlaat de school zonder diploma. “Onrustbarend, want mensen met een laag opleidingsniveau verkeren gemiddeld vijftien jaar minder in goede gezondheid dan mensen met een hoger diploma”, aldus Rimo Limburg.

Agnes Luys overleden

Woensdag 9 mei 2018
Peer - Agnes Luys overledenGisteren is Agnes Luys overleden, de weduwe van Jan Feyen. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Wie won de dvd?

Dinsdag 8 mei 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomHet is Jean Franck. Hij had deze plezierige quote voor het tekstballonnetje. Er waren nogal veel inzendingen die refereerden naar de voedingswaren in Lidl die slecht geworden waren na de staking, maar dit was toch de beste.
Morgen een nieuwe opgave!
Patrick Agten en Carmen Paesen, beiden uit Peer, én Jeri Vankan uit Maasmechelen hebben de bvba AV Interieurvernieuwing opgericht met zetel in Bovenlinde in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van gyproc en andere verplaatsbare en niet-verplaatsbare wanden, het plaatsen van tegels, het vervaardigen en plaatsen van houten vensterluiken en de montage van terrasoverkappingen.

Niet aan reekalfjes komen

Dinsdag 8 mei 2018
Het is de tijd van de drachtige reeën en van reekalfjes die, ogenschijnlijk door hun moeder verlaten, zijn achtergelaten, terwijl dat niet zo is. De Wildbeheerseenheid Warmbeekvallei heeft ons attent gemaakt op een filmpje op Facebook, waarin opgeroepen wordt om die reekalfjes vooral niet aan te raken en honden aan de leiband te houden. Kijk even mee!
Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en VDAB een actief meldpunt in het leven. Voor de werkgevers, wel te verstaan. “We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden,” bindt Johann Leten van Voka de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdverlies voor (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Lissabon...

Dinsdag 8 mei 2018
Peer - Ondertussen, in Lissabon...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Peer - Brandgevaar in Limburgse bossenZoomCode oranje is nu van kracht voor de bossen in onze provincie. Dat betekent dat het gevaar groot is dat er, vanwege de aanhoudende droogte, brand uitbreekt. De brandweer is extra waakzaam. Men mag nog steeds wandelen in de bossen, maar roken is er verboden en kinderen mogen er niet zonder toezicht spelen.De brandtorens (foto) zijn overdag bemand.
Peer - Hélène Lenaerts overledenIn WZC Sint-Antonius is gisteren Hélène Lenaerts overleden, de weduwe van Dictus De Coster. Zij was 94 jaar en wordt zaterdag in Linde Peer begraven na de uitvaartliturgie (11.30 uur) in de dekenale kerk van Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken.
Vandaag gezien in Bosland
Peer - Een drama achter de dekschildenZoomDe grootte van een populatie meikevers is soms zeer moeilijk te achterhalen. De engerlingen, die na drie of vier jaar hun verpopping achter zich hebben, komen nu als volwassen kevers uit de grond - midden in de nacht. Door nadien de gaatjes in grond te tellen (in dit geval meer dan honderd) kan je ongeveer schatten hoe groot de populatie is. Maar dan valt nog iets bijzonders op: de achtergebleven dekschilden, en dat zijn er heel wat (foto). Wat er zich hier midden in de nacht afspeelt, en welke dieren zich hier tegoed doen aan dit keverfestijn, is nog niet helemaal achterhaald. (Pierre Rutten)

Meer dan één miljard

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gelezen
Meer dan een miljard mensen op aarde hebben een bril nodig - maar ze hebben er geen. Volgens sommige schattingen ligt dat cijfer dichter bij de 2,5 miljard mensen. Het gaat onder meer om duizenden Nigeriaanse vrachtwagenchauffeurs die hun best doen om voetgangers de weg te zien oversteken, en koffieboeren van middelbare leeftijd in Bolivia die, door hun onvermogen om objecten van dichtbij te zien, het moeilijk hebben om rijpe bonen voor de oogst te plukken.
                                                           (Gelezen op nytimes.com)
De Limburgse bedrijven blijven hun investeringen opdrijven. 7 op de 10 Limburgse bedrijven hebben concrete investeringsplannen in de komende 12 maanden en doen dat vooral vanuit een duidelijke groeiambitie. Dat blijkt uit het vierde investeringsrapport van ondernemersorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg op basis van een bevraging bij 500 Limburgse werkgevers. Daarnaast is het inzetten op digitalisering en innovatie de belangrijkste drijfveer om meer en sneller te investeren.
Investeringen (…) Het hele nieuwsbericht

Feel Colaers overleden

Zaterdag 5 mei 2018
Peer - Feel Colaers overledenDonderdag is Feel Colaers overleden, de weduwnaar van Clementine Eyckens. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wauberg. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Tribunaliteiten
Peer - 'Kleine' criminaliteit, 'groot' procesDertien jaar geleden werd een zekere D. in Brussel ’s nachts aangevallen door vier personen. Zij dwongen hem zijn gsm en portefeuille af te geven, waarna ze de benen namen. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de daders, met het slachtoffer in de politiewagen. Al vlug stootten ze op een groepje van drie dat D. herkende. D. gaf zelfs aan wat de rolverdeling was. Eén van de daders was Riahi. Het slachtoffer was er zeker van, ook bij een confrontatie op het politiekantoor en bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Peer - Studio 100 slaat zijn vleugels uitZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Dit jaar gingen in Limburg tot dusver al 224 bedrijven over de kop, het laagste aantal sinds tien jaar. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal met bijna 8 procent. In april was er zelfs een daling met meer dan 20 procent.

Hilda De Saegher overleden

Vrijdag 4 mei 2018
Peer - Hilda De Saegher overleden>Gisteren is Hilda De Saegher overleden, de echtgenote van Gust Luyckx. Zij was 74 jaar. De Evangelische uitvaartdienst vindt woensdag (11 uur) plaats in de parochiezaal van Peer. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.
Peer - Perfect fietsweer voor de TeutenrouteDe weergoden zijn de Noord-Limburgse fietsers gunstig gezind: de 19de Teutenroute kan aanstaande zondag 6 mei rekenen op perfect fietsweer! Het is een organisatie van de 10de Wing en Fifty One Club ‘De Teuten’. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende fietsroutes doorheen Noord-Limburg, met een lengte van 31 tot 87,7 km. Tijdens de tocht kunnen ze even uitblazen bij de 8 Teutenhuizen, uitgebaat door verschillende verenigingen. Je kan er genieten van heerlijke streekgerechten. Daarnaast is er een uitgebreid animatie- en kinderprogramma. Bovendien fiets je voor het goede doel: de opbrengst gaat naar de MS-actie.
Peer - En morgen start de Giro... in IsraëlZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Scholier verongelukt in Bree

Donderdag 3 mei 2018
Peer - Scholier verongelukt in BreeBij een verkeersongeval op het kruispunt van de Eetseveldstraat met de Rooyerstraat in Bree is vanmorgen rond 8.20 uur de 17-jarige bromfietser Bernd van der Borght uit Opglabbeek, die op weg was naar school, om het leven gekomen toen hij in een aanrijding betrokken raakte met een auto. Het slachtoffer was op slag dood. Het parket Limburg heeft een verkeersdeskundige opdracht gegeven de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.UPDATE Het slachtoffer was een leerling van het vijfde jaar Verzorging van het Sint-Augustinusinstituut in Bree.
Gert-Jan Eyckens verlaat Sp. Wijchmaal. Hij verdedigt komend seizoen de kleuren van Heusden 06.
Aan de Delhaize in de Oudestraat zijn vanmorgen voor dag en dauw drie pakken met kranten en tijdschriften gestolen. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.
Peer - Een boekje voor 10.000 groene stappenZoomAl enkele jaren organiseert Logo Limburg de 10.000-stappencampagne in Limburg. Vandaag presenteren Logo Limburg, de Limburgse Regionale Landschappen en de provincie Limburg onder de paraplu van ‘Vitamine Limburg’ trots "10 000 groene stappen", een publicatie met mooie wandelroutes verspreid over heel de provincie.
De wandelroutes van Logo Limburg zijn ook bij bezoekers populair. 31 Limburgse gemeenten doen ook mee met de Vlaamse 10 000-stappenclash en gaan de uitdaging (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De luchtvervuiling wereldwijd is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van 6,5 miljoen prematuur geboren baby's.
(Gelezen op ft.com)

Daar is de loopbaancoach

Dinsdag 1 mei 2018
Peer - Daar is de loopbaancoachZoomVoortaan kan wie in zijn loopbaan op een dood spoor zit en bij carrièrevragen graag advies krijgt, met loopbaancheques bij een loopbaancoach terecht. Dat heeft minister Joke Schauvliege beslist. Wat Fobie tot bijgaande cartoon inspireerde...

Akkoord bij Lidl

Dinsdag 1 mei 2018
Peer - Akkoord bij LidlZoomDirectie en vakbonden bij Lidl hebben een akkoord bereikt over een oplossing van het conflict. Daardoor komt er een einde aan de staking in de warenhuizen van de keten. Die staking heeft een week geduurd. Morgen gaan de winkels weer open.

Win een dvd - of een boek

Dinsdag 1 mei 2018
Peer - Win een dvd - of een boekZoomHet is eenvoudig. Stijn Lodewijks zorgt voor een cartoon, en aan de lezer wordt gevraagd een tekstje te bezorgen voor het lege tekstballonnetje. Zoals hier, waar het draait rond de staking bij Lidl, die al bijna een week duurt. "Waarom ga je niet gewoon naar een andere winkel?" vraagt de vrouw aan haar echtgenoot. En wat die antwoordt, mag u zelf bedenken. De beste tekst wint een dvd! Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Op taalstage in La Roche

Dinsdag 1 mei 2018
Peer - Op taalstage in La RocheZoomDerdejaars Stien, Emily, Kaat, Joyce en Anouk van het Agnetencollege zijn terug van hun taalstage in La Roche. Ze volgden er de lessen in het Frans en verbleven 's avonds in gastgezinnen. Ze wilden graag met hun Waalse vriendinnetjes op de foto.(foto Agnetencollege)

Wie won de dvd?

Dinsdag 1 mei 2018
Peer - Wie won de dvd?ZoomAan deze kant van de grens is het sinds enkele dagen weer kalm wat het dumpen van drugsafval betreft, maar in Zuid-Nederland gaat het nog altijd lustig door, met alle gevolgen van dien voor het milieu - en voor de mensen die er op uit komen of die het afval moeten verwijderen. Stijn Lodewijks maakte er deze cartoon over en het was volgens de jury Marcel Paesmans die er de leukste tekst bij verzon.
Straks een nieuwe opgave!

Lieske Taens overleden

Dinsdag 1 mei 2018
Peer - Lieske Taens overledenIn Houthalen is zondag de uit Peer afkomstige Lieske Taens, de weduwe van Henri Moons, overleden. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
21/04

Proficiat aan Luc Goossens vanwege Helma en Marc.Hij is jarig op 24 april

Marc Goossens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer