Het overige nieuws

KRC Peer klopt Reppel

Zaterdag 29 februari 2020
Peer - KRC Peer klopt ReppelKRC Peer is vanavond gaan winnen bij RC Reppel. Uitslag: 0-1. KRC Peer ontvangt zaterdag Lutlommel. Sporting Wijchmaal verloor met 0-1 van FC Kaulille. Zondag speelt Wijchmaal uit bij Verbroedering Lommel.

Frans Blervacq overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Peer - Frans Blervacq overledenDonderdag is Frans Blervacq overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula Omega aan de Kerkstraat.

Nieuw logo voor scholengroep Xpert

Zaterdag 29 februari 2020
Peer - Nieuw logo voor scholengroep XpertZoomScholengroep Limburg Noord werd begin dit jaar omgedoopt tot Scholengroep Xpert. Go Xpert met hoofdzetel in Beringen groepeert 14 basisscholen, waaronder een MPI voor buitengewoon onderwijs; 7 secundaire scholen, waaronder een secundaire school voor buitengewoon onderwijs; 1 autonoom internaat, 1 IPO en 1 CVO verspreid over Bocholt, Beringen, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Pelt, Peer en Lommel. De organisatie maakt deel uit van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw in de Omloop: safety-totems

Zaterdag 29 februari 2020
Peer - Nieuw in de Omloop: safety-totemsZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Winters Stijn

Vrijdag 28 februari 2020
Stijn Winters en Katrijn Hendrix, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap Winters Stijn - Interieur en schijnwerk opgericht met zetel aan de O.L.Vrouwlaan in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het plaatsen van binnen- en buitenschrijnwerk en het uitoefenen van bouwwerkzaamheden.

Als dit geen lente is..

Vrijdag 28 februari 2020
Peer - Als dit geen lente is..ZoomJosh maakte deze foto. De lente lijkt wel degelijk begonnen.

Inbrekers betrapt in woning

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een vrouw die aan de Kazernelaan in Helchteren woont heeft gisterenavond twee inbrekers in haar woning betrapt. De daders zijn gevlucht aan boord van een auto met een buitenlands kenteken. Later zijn twee verdachten opgepakt.

Vandalisme op de Markt

Vrijdag 28 februari 2020
Peer - Vandalisme op de MarktZoomOp de Markt, aan de Boskar, werd afgelopen nacht een metalen bloembak van zijn sokkel geduwd. (Foto Josh Vandijck)

Nieuwe vennootschap: Martijn Luyten

Donderdag 27 februari 2020
Martijn Luyten uit Peer heeft de besloten vennootschap Martijn Luyten opgericht met zetel aan de Meeuwerbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten die verband houden met de begeleiding van sporters en dit op alle mogelijke manieren en vlakken zoals advies, management, coaching, opvolging en dit zowel voor individuele sporters als instellingen of groepen.
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren is op zoek naar vrijwilligers die pups helpen opvoeden. Die pups zullen later blinden of slechtzienden begeleiden in het dagelijkse leven. De vrijwilligers kunnen uit verschillende formules kiezen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld naschoolse opvang doen, waarbij de getrainde hond ’s morgens, ’s avonds en in het weekend naar huis komt, Maar ook vakantieopvang is een optie. Geïnteresseerd? Kijk dan hier eens.  

Anna Luyten overleden

Donderdag 27 februari 2020
Peer - Anna Luyten overledenVandaag is de uit Grote Brogel afkomstige en in Eksel woonachtige Anna Luyten overleden, de weduwe van Jan Verheyen. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Twee inbraken in huizen

Donderdag 27 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Kaulille is gisteren ingebroken in twee woningen. In de Raakstraat zijn geld en juwelen gestolen, in de Janshoek een tablet, geld en een fiets.

Vrachtwagen en auto botsen

Donderdag 27 februari 2020
Een 56-jarige vrachtwagenbestuurder uit Peer en een 34-jarige automobilist uit Pelt kwamen van het ziekenhuis in Maaseik. Toen zij er de Diestsesteenweg opdraaiden, raakten zij elkaar. Er was enkel blikschade. Beide bestuurders legden een negatieve ademtest af.

'Iedereen kiest' in het GRM

Donderdag 27 februari 2020
Toerisme
Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren biedt een nieuw type begeleide rondleiding aan. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete objecten uit en de gids gaat hierover met hen in gesprek. Hij stelt een rondleiding samen op maat, met veel ruimte voor interactie. De formule is ideaal voor kleine familie-, collega- of vriendengroepen die de collectie eens anders willen ontdekken. De formule is geschikt voor groepen tot 15 personen.
Bij aankomst in het museum is er een kort kennismakingsgesprek. De (…) Het hele nieuwsbericht

Carina Peerens overleden

Woensdag 26 februari 2020
Peer - Carina Peerens overledenVandaag is Carina Peerens overleden. Zij was 58 jaar. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Brogel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Geld- en juwelendiefstal

Woensdag 26 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Gladiolenstraat in Oudsbergen kwamen gisteren dieven over de vloer. De buit bestaat uit geld en juwelen.

Mijnwerkerspensioen: even nuanceren

Woensdag 26 februari 2020
Peer - Mijnwerkerspensioen: even nuancerenDe Federale Pensioendienst heeft vandaag gereageerd op de persconferentie van de KS-Vriendenkring rond het pensioendossier. De Federale Pensioendienst bevestigt dat binnen het beheerscomité een werkgroep werd opgericht om de eisen van de ex-mijnwerkers te onderzoeken. Maar het klopt niet dat het beheerscomité zou gesproken hebben van een tegenstelling tussen het koninklijk besluit en de wet. Het beheerscomité zegt in zijn verslag geen positie in te nemen. Het zegt alleen dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Volg het virus op het web

Woensdag 26 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Peer - Volg het virus op het webZoomAlle ontwikkelingen rond het coronavirus Covid-19 kunnen gevolgd worden via www.info-coronavirus.be. De informatie op deze website wordt permanent bijgewerkt door experts en virologen die de situatie op de voet volgen. Daarnaast is er ook hygiëne-advies te vinden over hoe men zich het best kan beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.
Goed om weten is dat mensen met hun vragen ook terecht kunnen op het gratis informatienummer 0800/14.689. En ook via Facebook en Twitter ([!]be_gezondheid) informeert FOD Volksgezondheid doorlopend omtrent alle nieuwe ontwikkelingen.

Geslipt tijdens wolkbreuk

Woensdag 26 februari 2020
Peer - Geslipt tijdens wolkbreukDeze namiddag zijn op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt tijdens een wolkbreuk vijf auto's geslipt en in de berm beland. Er was alleen blikschade.

Jean Plessers overleden

Woensdag 26 februari 2020
Peer - Jean Plessers overledenMaandag is de uit Kaulille afkomstige en in Wijchmaal woonachtige Jean Plessers overleden, de echtgenoot van Rita Devuyst. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Winters intermezzo

Woensdag 26 februari 2020
Weerbericht
Peer - Winters intermezzoKoning winter is heel even op bezoek in onze streken, maar het wordt slechts een blitzbezoek. Na de doortocht van een storing op donderdag, komt er gevoelig zachtere lucht opzetten en is er van winter al geen sprake meer. Eerst is het wel koud en kan het op de weg gevaarlijk glad worden !
Vandaag ligt er op veel plaatsen een dun laagje sneeuw in de ochtend. Er vallen ook nog winterse buien, maar met het oplopen van de temperaturen worden de buien steeds meer vergezeld van regen. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Sestra Food

Dinsdag 25 februari 2020
Gudrun Hons en Ingrid Luits, beiden uit Grote Brogel, hebben de besloten vennootschap Sestra Food opgericht met zetel aan de Laarderweg in Grote Brogel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van een frituur/broodjesbar, bakkerij en traiteurszaak.

Inbrekers aan de slag

Dinsdag 25 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Inbrekers aan de slagIn Houthalen-Helchteren zijn twee inbraken gepleegd: in een huis aan de Kerselaarstraat werden een laptop, een horloge en een messenset gestolen; in een woning aan de Fazantenstraat bestond de buit uit juwelen en geld.
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Jaak Gabriels naar rechtbank verwezenDe raadkamer in Tongeren heeft vandaag beslist dat Jaak Gabriels (Open VLD), oud-burgemeester van Bree en Minister van Staat, voor de correctionele rechtbank moet verschijnen. Hij moet zich onder andere verantwoorden voor verduistering van gelden van de stad Bree, misbruik van vertrouwen en bendevorming.
Peer - 'Oplossing voor mijnwerkerspensioenen nadert'ZoomHet lijkt erop dat een oplossing voor de mijnwerkerspensioenen in het verschiet ligt. Dat liet de KS-Vriendenkring deze namiddag op een persconferentie in Heusden-Zolder uitschijnen. Een werkgroep die door de Federale Pensioendienst was opgericht heeft haar conclusies klaar. Het comité stelt nu vast dat er een tegenstelling is in de interpretatie tussen de berekeningswijze van het KB van 4 december 1990 en de wet van het supplement van 20 juli 1990 en 23 december 1996. Het beheerscomité verwijst (…) Het hele nieuwsbericht

NMBS wijzigt naam tickets

Dinsdag 25 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
In de loop van maart wijzigt de NMBS de namen van de meeste van haar tickets om haar aanbod voor de klant duidelijker en transparanter te maken. VRT-nieuws zette de veranderingen op een rijtje.

Van Peer SV naar Lindel-Hoeven

Dinsdag 25 februari 2020
Peer - Van Peer SV naar Lindel-HoevenJochen Lemmens en Juan Fernandez Peralta verlaten Peer SV. Zij verdedigen komend seizoen de kleuren van Lindel-Hoeven VV.

Jan Neefs overleden

Dinsdag 25 februari 2020
Peer - Jan Neefs overledenOp 22 februari overleed Jan Neefs, de echtgenoot van Lies Vandebosch. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Auto achtergelaten na ongeval

Maandag 24 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend reed op de Wijshagerkiezel in Oudsbergen een automobilist door een voortuin. De wagen kwam tot stilstand tegen een hekwerk. De man liet zijn voertuig achter en maakte zich uit de voeten. De politie kon hem identificeren.

Daar is de lente al!

Maandag 24 februari 2020
Vandaag gezien
Peer - Daar is de lente al!ZoomRegen of wind, de lente laat zich niet tegenhouden en komt al vroeg in bloei! (Gust Ischen)
Daar is de lente al!Daar is de lente al!
Zoom

Veroordeeld voor kinderporno

Maandag 24 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Veroordeeld voor kinderpornoAchttien maanden waarvan veertien maanden met uitstel: dat is de straf die een vijftiger uit Bocholt va de rechter in Tongeren vandaag kreeg voor het bezit en verspreiden van kinderporno. De man had meer dan 12.000 foto's en filmjes in zijn bezit. Om te kunnen genieten van het gedeeltelijk uitstel van zijn straf moet de man zich laten behandelen voor zijn seksuele problematiek.(PG)

Versterking voor SV Breugel

Maandag 24 februari 2020
Peer - Versterking voor SV BreugelBreugel heeft met het oog op komend seizoen drie spelers aangetrokken: Wout Trippaers (Hechtel), Rob Hoydongs (Reppel) en Kevin Buschgens (Leut).

Autodiefstal

Zondag 23 februari 2020
Peer - AutodiefstalAan het Kerkpad gingen onbekenden met een auto aan de haal. De politie kreeg gisterenmorgen melding van de feiten.

Jointje roken tijdens het rijden

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisterenavond op de Hamonterweg in Bocholt een twintiger uit Maaseik betrapt die tijdens het rijden een jointje aan het roken was en wiet op zak had. Zijn rijbewijs is ingetrokken.

Juwelen en horloges gestolen

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven maakten juwelen en horloges buit in een woning aan de Pastoor Langensstraat in Bocholt. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Voetganger (51) aangereden

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Houthalen-Helchteren is gisterenavond een 51-jarige voetganger aangereden. Hij liep daarbij verwondingen op.

Monsterscore voor Grote Brogel

Zondag 23 februari 2020
Peer - Monsterscore voor Grote BrogelSporting Grote Brogel heeft Eendracht Houthalen geklopt met 10-1. Grote Brogel ontvangt zondag Lommel Kolonie. Peer SV heeft met 3-1 verloren van Linkhout. Peer SV moet zondag naar Lummen. KRC Peer speelde 1-1 gelijk op het veld van Nevok Gruitrode. KRC Peer moet zaterdag naar Reppel.

Carnavalstoeten afgelast

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De carnavalsstoeten in Hamont, Eksel, Kaulille, Lommel en Valkenswaard zijn afgelast vanwege het stormweer.

Jaak Gielen overleden

Zaterdag 22 februari 2020
Peer - Jaak Gielen overledenIn WZC Kloosterhof in Oudsbergen is Jaak Gielen overleden, de weduwnaar van Alice Cardinaels. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Erpekom, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Grote Brogel.

SV Breugel - Kadijk 0-5

Zaterdag 22 februari 2020
Peer - SV Breugel - Kadijk 0-5SV Breugel heeft vandaag met 0-5 verloren van SK Kadijk. Zondag 1 maart speelt SV Breugel thuis tegen FC Anadol.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Peer - Carnaval in de ogen van een 11-jarigeZoomEn die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Peer - Rammen zoeken nieuwe thuisZoom
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Linda Ilegems overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Peer - Linda Ilegems overledenWoensdag is Linda Ilegems overleden, de levenspartner van Wim Laeremans. Zij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Jaeken. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Peer - Winderig weekendEr staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Peer - Sterke tandenZoomDat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Peer - Voetbal: speelschema vastgelegdHet PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Jaak Creemers overleden

Donderdag 20 februari 2020
Peer - Jaak Creemers overledenGisteren is Jaak Creemers overleden, de echtgenoot van Lisa Bloemen. Hij was 89 jaar. Het afscheid in uitvaartcentrum Jaeken vindt in besloten kring plaats. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Negen pv's voor niet-dragen gordel

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren een controleactie gehouden in het kader van de gordeldracht. De agenten controleerden 266 bestuurders op vier locaties in Oudsbergen en Genk. Negen personen kregen een boete omdat zij geen gordel droegen. De politie schreef ook pv's uit voor gsm-gebruik aan het stuur, voor ladingzekering en voor niet-verzekering van een voertuig.

Gouden armband gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Bremstraat in Houthalen-Helchteren is een gouden armband gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

Geld en bankkaarten gestolen

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers hebben geld en bankkaarten buitgemaakt in een woning aan de Balkenstraat in Bocholt. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Wies Winters overleden

Woensdag 19 februari 2020
Peer - Wies Winters overledenGisteren is Wies Winters overleden, de echtgenote van Leo Brebels. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jaeken aan de Kerkstraat.

Lachgas in beslag genomen

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle van een voertuig op de Weg naar Zwartberg in Houthalen zijn dinsdagavond elf flessen lachgas aangetroffen. De flessen zijn in beslag genomen.

Voetgangster gewond

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren kwam het vanochtend rond 5.30 uur tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en voetgangster. Deze laatste, een 26-jarige vrouw uit de gemeente, raakte daarbij gewond.

Dood aangetroffen in woning

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning op de Vredelaan in Houthalen-Helchteren werd gisterennamiddag het lichaam van een 21-jarige vrouw uit Hasselt aangetroffen. De standaardprocedure voor verdachte overlijdens werd opgestart. Het gerechtelijk labo en een wetsdokter kwamen ter plaatse. De oorzaak en de omstandigheden van het overlijden zijn voorlopig nog onduidelijk.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Peer - Een kilo goud aan je polsZoomIn de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Vrouw onder invloed van drugs

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Vrouw onder invloed van drugsVanochtend rond 0.30 uur controleerde Politie CARMA een bestuurster op de Kettingbrugweg in Bocholt. De 28-jarige vrouw uit Hamont-Achel testte positief op druggebruik. In haar auto trof de politie drugs, medicatie en een verboden wapen aan. Haar rijbewijs werd meteen ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Het verboden wapen werd in beslag genomen. De politie voerde even later een huiszoeking uit op haar adres in Hamont-Achel en vond er nog meer drugs en pillen. De twintiger zat in de cel gedurende het onderzoek. Na verhoor besliste het parket Limburg de vrouw in vrijheid te stellen. Zij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorde

Mia Van De Weyer overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Peer - Mia Van De Weyer overledenGisteren is Mia Van De Weyer overleden, de echtgenote van Mathieu Schrooten. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het rouwhuis, Markt 31.

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Peer - Wind staat centraalIn een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Peer - Een nieuwe fietskaartZoomToerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Vervolgd voor agressie in Versuz

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Houthalen-Helchteren moest zich vandaag voor de rechter in Hasselt verantwoorden voor een geval van agressie in discotheek Versuz. Het Openbaar ministerie vorderde tien maanden cel  tegen de man. De verdediging pleitte de vrijspraak. De rechter nam de zaak in beraad en maakt op 17 maart zijn verdict bekend. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren is deze namiddag een illegaal sigarettenfabriekje ontdekt nadat er brand uitbrak. De oorzaak van de brand is niet gekend. De bewoner is meegenomen voor ondervraging. De douane is inmiddels met een onderzoek gestart. Vorige week is in Europark ook al een clandestiene sigarettenfabriek ontdekt.

Maria Kelchtermans overleden

Maandag 17 februari 2020
Peer - Maria Kelchtermans overledenIn WZC Sint-Antonius is zaterdag Maria Kelchtermans overleden, de echtgenote van Jean Creemers. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de dekenale kerk in Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.

Auto van de baan: vrouw gewond

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kaulillerweg in Bocholt ging vrijdagavond rond 23.15 uur een auto van de baan. Daarbij raakte een 58-jarige vrouw uit Arendonk gewond.
Peer - Pandoering voor Sporting Grote BrogelSporting Grote Brogel heeft met 5-1 verloren op het veld van Turkse Rangers. Peer SV versloeg Breugel met 5-1. Sporting Wijchmaal verloor met 6-2 op het veld van VK Gestel.

Schade door everzwijn

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond stak een everzwijn onverwacht de Noord-Zuidverbinding over op het grondgebied van Hechtel-Eksel. Het dier werd door meerdere auto's aangereden, met als gevolg: een dood everzwijn en meerdere automobilisten die schade aan hun voertuig moesten vaststellen..

Code geel: storm Dennis

Zondag 16 februari 2020
Peer - Code geel: storm DennisHet KMI waarschuwt voor code geel met regen en veel wind tot 90km per uur. Ook het Agentschap Natuur en Bos waarschuwt om de bossen en natuurgebieden te vermijden.

Dennis is op komst

Zaterdag 15 februari 2020
Weerbericht
Peer - Dennis is op komstZaterdagnacht wordt het stilaan betrokken en gaat het regenen. Het koelt nauwelijks af bij minima rond 11 graden. De wind wakkert verder aan en er zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/u.
Zondag zorgt de depressie 'Dennis' voor erg veel wind en regen met zware windstoten, tot 90 km/u. Een enkele uitschieter van 100 km/u is mogelijk. De maxima zijn hoog bij 16 of 17 graden.
Maandag komen er vooral na de middag een aantal regenbuien opzetten. De maxima liggen rond 10 graden en er zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor KRC Peer

Zaterdag 15 februari 2020
Peer - Gelijkspel voor KRC PeerKRC Peer is vanavond, thuis tegen Excelsior Hamont, niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Zondag speelt KRC Peer uit bij Nevok Gruitrode.

Drugsrazzia in danscafé

Zaterdag 15 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie Carma heeft gisterenavond een drugsrazzia gehouden in het danscafé van krantenwinkel Lux in Helchteren. Er waren een twintigtal jongeren aanwezig. Over de resultaten van de actie is nog niets geweten.

Toeristische gids van Bosland

Vrijdag 14 februari 2020
De Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt hebben vandaag de eerste editie van een gezamenlijke toeristische gids voorgesteld. Onder de noemer ‘Groots in beleving’ wordt Bosland onder de loep genomen. De gids neemt de bezoeker met behulp van belevingsvolle thema’s op sleeptouw door de vier gemeenten. Het aanbod van het keuzemenu bestaat uit fietsen, wandelen, kinderen, cultuur, verrassingen en leuke plekjes.
De gids wordt verspreid op een oplage van 30.000 (…) Het hele nieuwsbericht

Asbest kan aan huis worden opgehaald

Vrijdag 14 februari 2020
Peer - Asbest kan aan huis worden opgehaaldZoomVanaf 30 maart kunnen alle Limburger hun asbestafval goedkoop aan huis laten ophalen. Het gaat om een project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter met 4,5 miljoen euro Vlaams geld. Het project is vandaag voorgesteld op een werf in Heusden-Zolder waar arbeiders golfplaten aan het verwijderen waren.
Vanaf eind volgende maand kunnen Limburgers via (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden bij botsing

Vrijdag 14 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren raakten een 38-jarige vrouw uit Pelt en een 24-jarige man uit Hechtel-Eksel gewond bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22.30 uur.

Dit is Noëlla

Vrijdag 14 februari 2020
Peer - Dit is NoëllaZoomHet Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft beelden van wolvin Noëlla (foto) verspreid. "Het zijn de eerste kleurenbeelden van Noëlla die we te pakken hebben. Daarmee hebben we de bevestiging dat ze gezond en wel in de regio is", zegt woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele van het agentschap. De foto is gemaakt door een onbemande wildcamera. Het is de eerste foto van Noëlla bij daglicht. (Foto INBO/ Natuur en bos)

Juwelen geroofd uit woning

Donderdag 13 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Olmenstraat in Houthalen-Helchteren zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Code geel: wind

Donderdag 13 februari 2020
Peer - Code geel: windHet KMI waarschuwt met code geel: Vandaag neemt de zuidenwind geleidelijk toe en kunnen de rukwinden 60 tot 80 km/u halen. In de loop van de namiddag en avond trekt een actieve buienlijn over ons land met windstoten rond 80 km/u of iets meer.

Illegale sigaretten ontdekt in loods

Woensdag 12 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Na de vondst van een grote hoeveelheid sigaretten tijdens een huiszoeking in een loods op Europark in Houthalen heeft de politie CARMA maandag vier personen gearresteerd. Dat is vandaag bekendgemaakt. 
Voor de huiszoeking kreeg de lokale politie bijstand van de speciale eenheden van de federale politie. De zoeking resulteerde in het aantreffen van 20 kisten, goed voor 2 miljoen sigaretten. Ze waren verborgen in stapels houten planken waarvan de (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser (20) gewond

Woensdag 12 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botsten een auto en een 20-jarige bromfietser op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De bromfietser liep daarbij verwondingen op.

Catharina Stevens overleden

Woensdag 12 februari 2020
Peer - Catharina Stevens overledenDinsdag is Catharina Stevens overleden, de echtgenote van Theodoor Winters. Zij was 79 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden, nadien zal de urne in haar vertrouwde omgeving thuis een mooie en liefdevolle plaats krijgen.

Fien Dilissen overleden

Woensdag 12 februari 2020
Peer - Fien Dilissen overledenMaandag is Fien Dilissen overleden, de weduwe van Willy Klaassen. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine Brogel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Vier aanwinsten voor KRC Peer

Woensdag 12 februari 2020
Peer - Vier aanwinsten voor KRC PeerKRC Peer heeft vier spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Robin Kerckhofs (Achel), Robbe Jonckers (Pelt), Diego Do Ceu (Park Houthalen) en Emre Kozulu (KSK Meeuwen).

Dieven weg met juwelen

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Commandant Leroystraat in Kaulille zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Drugsinstallatie gedumpt

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Drugsinstallatie gedumptAan de Schansdijkstraat in Eksel hebben onbekenden de resten van een volledige cannabisplantage gedumpt. Het materiaal is vanmorgen gevonden. De gemeentelijke technische dienst heeft de materialen opgeruimd.

Gouden beker voor leerkrachten

Dinsdag 11 februari 2020
Peer - Gouden beker voor leerkrachtenZoomDe leerkrachten van het Agnetencolllege hebben vrijdagavond deelgenomen aan een volleybaltornooi met verschillende Limburgse scholen. Ze werden kampioen van het tornooi en mochten de gouden beker in ontvangst nemen. (foto Agnetencollege).

Brand in appartement

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een brand heeft vanavond een appartement aan de Kiezelweg in Houthalen-Helchteren onbewoonbaar gemaakt. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Wandelen opent je ogen

Maandag 10 februari 2020
Peer - Wandelen opent je ogenZoomWandelen is niet alleen gezond, het opent ook je ogen. Zo is er in de buurt een veehouder die zijn weiden heeft omheind met oude treinbielzen, en er een afsluiting met prikkeldraad tegenaan heeft gezet. Die bielzen zijn zo oud en zo verweerd dat ze allemaal een eigen gezicht krijgen. Kijk eens naar de biels op de foto... Mooi vonden we ook dat beginnende plantje, onderaan in de "mond".

Keuzemenu bij oproep noodnummers

Maandag 10 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen wordt er een keuzemenu ingevoerd voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, maar je moet dus wel eerst kiezen: toets 1 voor hulp van brandweer of een medisch team; of toets 2 voor hulp van de politie.

Brandoefening op schietterrein

Maandag 10 februari 2020
Peer - Brandoefening op schietterreinZoomAfgelopen weekend werden de twee wolven nog gespot op het 2400ha grote schietterrein van Helchteren, maar desondanks vond er vandaag een grote brandweeroefening plaats. Het brandweerkorps van de militairen kreeg er de medewerking van de collega's van Oost-, Zuid-West- en Noord-Limburg. De oefening was bedoeld om de brandbestrijdings- en communicatieprocedures te stroomlijnen. (Foto SM)

Drugsactie op meerdere locaties

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft zondagnamiddag op meerdere plaatsen in Bocholt en Kinrooi een drugsactie gehouden. Er werden 21 voertuigen en 43 personen grondig gecontroleerd. Drie personen hadden cannabis bij zich.

Geld gestolen uit huis

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is ingebroken in een woning aan de Kraanbergstraat in Houthalen-Helchteren. Er is geld gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Peer - Vader steekt zoon neer: jaar met uitstelEen zestiger uit Oudsbergen kreeg één jaar cel met uitstel omdat hij op 25 december 2017 zijn zoon neerstak. Dat gebeurde tijdens een familieruzie. De man kreeg vijf messteken, onder meer in de borst. De rechtbank kende hem een schadevergoeding toe van 12.160 euro. (PG)
Peer - Openbare verlichting blijft brandenZoomOp vraag van heel wat steden en gemeenten zal Fluvius vannacht de openbare verlichting in heel Vlaanderen laten branden. Zo zijn eventuele obstakels op de weg beter zichtbaar. En ook voor de hulpdiensten komt wat extra verlichting tijdens hun vele interventies vanavond en vannacht zeker van pas. Normaal schakelt Fluvius in de loop van de avond het merendeel van de straatverlichting over op het nachtregime. Daarbij wordt zowat twee derde van de straatlampen en monumentverlichting gedoofd. Omdat de piek (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster gewond

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een minderjarige fietsster is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Centrumstraat in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde gisterenvoormiddag rond 10 uur.

Weg met gouden armband

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren is een gouden armband gestolen. Dat gebeurde vrijdagavond.

Iedereen klaar voor Ciara? (3)

Zondag 9 februari 2020
Peer - Iedereen klaar voor Ciara? (3)ZoomOntmoet onze nieuwe illustrator: Lisa Van Gucht! Lisa is 11 jaar en zit in het 6de leerjaar. Met haar ruime verbeelding en tekentalent kan ze leuke cartoons tekenen. Dit is haar eerste: een beeld van de storm Ciara!

Iedereen klaar voor Ciara? (2)

Zondag 9 februari 2020
"Gewoon niet onder de los liggende dakpannen van je buurman gaan staan straks en dan zal het op de meeste plaatsen wel meevallen..." (Weerman Ruben Weytjens op Facebook)

Iedereen klaar voor Ciara?

Zondag 9 februari 2020
Peer - Iedereen klaar voor Ciara?Zoom(Cartoon: Fobie)

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zondag 9 februari 2020
"Gelet op de laatste weersituatie wordt beslist dat alle namiddagwedstrijden van zondag 9 februari 2020 van 2de en 3de klasse amateurs en het provinciaal voetbal worden afgelast." Dat meldt de Voetbalbond.

Winst voor Sporting Wijchmaal

Zaterdag 8 februari 2020
Peer - Winst voor Sporting WijchmaalSporting Wijchmaal heeft vanavond Kattenbos Sport verslagen met 2-0. Wijchmaal moet zondag naar VK Gestel.

Storm Ciara: code oranje

Zaterdag 8 februari 2020
Peer - Storm Ciara: code oranjeZondag en nog deels maandag krijgen we te maken met storm Ciara. Het KMI waarschuwt daarom met code oranje. "Zondag neemt de wind snel toe met in de namiddag al rukwinden van 80 tot 110 km/u en kans op lokale schade. Zondagavond en in de nacht naar maandag lopen, bij de passage van een actief koufront, de rukwinden nog verder op en is er gevaar voor pieken tot 110 à 130 km/u. Het is niet uitgesloten dat er tijdens een eventueel onweer zeer lokaal nog hogere windpieken optreden. De kans op schade is (…) Het hele nieuwsbericht

Storm op komst

Zaterdag 8 februari 2020
Weerbericht
Peer - Storm op komstHogedrukinvloeden en een stralende zon laten niet vermoeden dat het op zondagavond erg onstuimig gaat worden. Een stormdepressie trekt dan over de Noordzee richting Scandinavië en zorgt bij ons voor erg zware windstoten. Na het weekend blijft de wind domineren en wordt het erg wisselvallig. Het is wel zacht.
Vandaag/zaterdag
neemt de bewolking al vlug toe en wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Later komt er ook wat lichte regen opzetten en na de middag wisselen perioden met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Officieren van gezondheid

Vrijdag 7 februari 2020
Tribunaliteiten
Peer - Officieren van gezondheidMarcel was 72 toen hij stierf aan suikerziekte. Hij was weduwnaar zonder kinderen. Naaste familieleden had hij niet meer, tenzij de kinderen van zijn ook al gestorven broer en zus. Maar die zag hij weinig. Hij leefde eenzaam en in erbarmelijke omstandigheden in een woning volgestouwd met rommel en afval. Verwarming, warm water of elektriciteit had hij niet. Soms verbleef hij gewoonweg in zijn auto.
De enige toeverlaat in zijn laatste levensjaren was Marie-Rose, zijn thuisverpleegster. Zij hielp in het (…) Het hele nieuwsbericht

Geld gestolen uit woning

Donderdag 6 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Motmansstraat in Houthalen-Helchteren is geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Rookmelder bewijst nut

Donderdag 6 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen, kort na 7 uur, brak brand uit in een woning aan de Muisvenstraat in Oudsbergen. De bewoonster werd gewekt door de rookmelder. Zij werd bevangen door de rook en moest voor controle naar het ziekenhuis. Drie katten zijn in de brand gebleven. De oorzaak van de brand is niet bekend. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar.

Brand in schrijnwerkerij

Woensdag 5 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren ontstond deze voormiddag brand in het werkatelier van een schrijnwerkerij. De schade bleef beperkt.
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft 37 maanden cel gevorderd tegen een 29-jarige kinderlokker uit Meerhout die betrapt werd in Hechtel-Eksel. De procureur wil ook dat man die momenteel in voorhechtenis zit ontzet wordt uit zijn burgerrechten en vijf jaar ter beschikking wordt gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Het verdict in deze zaak valt op 4 maart. (PG)

Daar is de lente

Woensdag 5 februari 2020
Vandaag gezien
Peer - Daar is de lenteZoom"Daar is de lente, daar is de zon - bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen. De fallus impudicus staat al in bloei. En de blaadjes krijgen bomen", zingt Jan De Wilde in zijn Vrolijk Lentelied. De winter wordt dit jaar voorbijgestoken door de lente, en dat zien we al in de tuin. (Foto Marleen Abeels)

Handbalclubs blijven groeien

Woensdag 5 februari 2020
Peer - Handbalclubs blijven groeienZoomDe handbalsport in Vlaanderen kende het voorbije jaar een mooie groei. In vergelijking met 2018 nam het ledenaantal vorig jaar met 4,58% toe tot 8.264. Ten opzichte van 2013 is er een aangroei van 18.11%. Vlaanderen telt 57 handbalclubs waarvan er 12 meer dan 200 leden tellen. Het Antwerpse Uilenspiegel Wilrijk HV is met 452 leden de grootste. Wanneer we de regionale spreiding bekijken dan blijft Limburg met 20 clubs met voorsprong de populairste handbalprovincie, gevolgd door Oost-Vlaanderen met 13 clubs en Antwerpen met 12 clubs.

Nieuw: Crejo communicatie

Woensdag 5 februari 2020
Jochen Creemers uit Peer heeft de besloten vennootschap Crejo communicatie opgericht met zetel aan de Baan naar Bree in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's en computerconsultancy-activiteiten.

Nieuwe vennootschap: Johe

Dinsdag 4 februari 2020
Jonas Henderickx uit Beringen heeft de besloten vennootschap Johe opgericht met zetel aan de Laarderweg in Peer. Het gaat onder meer om een reclame- en publiciteitsbureau en om het organiseren van commerciële en verkoopsopleidingen.

Horeca en bouw krijgen klappen

Dinsdag 4 februari 2020
In januari zijn in Limburg 74 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er 13 minder dan in januari vorig jaar. Toch is dat nog altijd het tweede hoogste aantal van de jongste tien jaar. In de meeste andere provincies waren er meer faillissementen. Volgens Graydon Belgium vallen de grootste klappen in de horeca- en de bouwsector.

Weer minder wielerwedstrijden

Dinsdag 4 februari 2020
In vergelijking met vorig jaar worden er dit jaar in Limburg 12 procent minder wielerwedstrijden georganiseerd. In 2019 waren er al 20 procent minder koersen dan in 2018.

Een beetje winters

Dinsdag 4 februari 2020
Weerbericht
Peer - Een beetje wintersVandaag is het gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 8 graden en er staat een gure noordwestenwind. Daarbij valt er een aantal regenbuien, soms vergezeld van korrelhagel. Vannacht wordt het droog maar koud, bij minima rond 2 graden. Aan de grond gaat het vriezen.
Woensdag is de zon geregeld aanwezig en het blijft droog. De maxima liggen rond 7 graden, bij een zwak briesje uit het noordwesten.
Donderdag zijn er veel wolken in de ochtend, bij de passage van (…) Het hele nieuwsbericht

Vier jaar voor vechtersbaas

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Houthalen heeft van de rechtbank in Den Bosch vier jaar cel gekregen omdat hij tijdens een vechtpartij een Nederlander met een schroevendraaier bewerkte. De feiten gebeurden op nieuwjaarsdag in Eindhoven. De openbare aanklager had zes jaar celstraf geëist. Het slachtoffer krijgt ruim 15.000 euro schadevergoeding. (PG)

Mia Schrijvers overleden

Maandag 3 februari 2020
Peer - Mia Schrijvers overledenGisteren is de uit Grote Brogel en in Eksel woonachtige Mia Schrijvers overleden, de weduwe van Jef Bellinkx. Zij was 89 jaar.  Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30) in funerarium Witters in Eksel.

Juwelen en laptop gestolen

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in de Bosstraat in Bocholt zijn juwelen en een laptop gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Jef Smeets overleden

Maandag 3 februari 2020
Peer - Jef Smeets overledenGisteren is de uit Kleine-Brogel afkomstige Jef Smeets overleden, de weduwnaar van Dora Paesen. Hij was 94 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Albert Jansen overleden

Maandag 3 februari 2020
Peer - Albert Jansen overledenZaterdag is Albert Jansen overleden, de echtgenoot van Madeleine Van Otterdijk. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kleine Brogel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Wie doet mee met Limburg Zingt?

Maandag 3 februari 2020
Peer - Wie doet mee met Limburg Zingt?ZoomWat is er mooier dan mensen samen te laten zingen op een centrale plek in hun woonplaats? Het zorgt voor ambiance en verbondenheid en is gewoon erg leuk om te doen. "Limburg Zingt" is een onderdeel van Vlaanderen Zingt, met zo'n 50 locaties de grootste zomertoer van het land. Dit jaar neemt Limburg Zingt een nieuwe start met een opgefriste formule waarbij het publiek en plaatselijke verenigingen nog meer betrokken worden. Het wordt nog straffer maar ook spannender. Want organisatoren of (…) Het hele nieuwsbericht

Vier kinderen zonder gordel

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kempenlaan in Genk is gisterenavond een bestuurster uit Houthalen-Helchteren geverbaliseerd omdat er vier jonge kinderen op de achterbank zaten zonder gordel. De vrouw werd gecontroleerd wegens een defect aan haar wagen.

Vrouw met niets in orde

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen is gisterennamiddag de auto van een vrouw uit Oudsbergen getakeld. Op de wagen hing een valse kentekenplaat, de auto was niet ingeschreven, niet verzekerd en niet gekeurd. De vrouw zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Grote Brogel wint in Ellikom

Zondag 2 februari 2020
Peer - Grote Brogel wint in EllikomGrote Brogel heeft met 0-3 gewonnen op het veld van Sporting Ellikom. Peer SV versloeg Hechtel met 2-1. SV Breugel verloor met 3-1 van VV Lummen.

Wijchmaal verliest van Meldert

Zaterdag 1 februari 2020
Peer - Wijchmaal verliest van MeldertSporting Wijchmaal heeft vanavond met 0-3 verloren van Meldert A. Wijchmaal speelt zaterdag tegen Kattenbos Sport. KRC Peer won met 3-2 van Thes Sport en speelt zondag uit bij Nevok Gruitrode.

Veel regen en zacht

Zaterdag 1 februari 2020
Weerbericht
Peer - Veel regen en zachtDe straalstroom stuurt een aantal storingen over onze streken. Daarbij kan er de volgende dagen flink wat regen vallen en staat er een strakke wind met rukwinden. Na de doortocht van een koufront op dinsdag, wordt vanuit het noordwesten koudere, maar ook drogere lucht van polaire oorsprong aangevoerd.
Vandaag verloopt de ochtend regenachtig. Bij momenten kan er flink wat regen vallen. Nadien wordt het enige tijd droog met opklaringen. Later in de namiddag komen er echter stevige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Feestje in Beringen

Zaterdag 1 februari 2020
Peer - Feestje in BeringenZoom
Gisteren vierde de Internetgazet Beringen haar 5de verjaardag. De echtgenote van één van de vrijwilligers had er voor deze mooie taart gezorgd! Internetgazet telt momenteel 12 edities; de eerste was die van Neerpelt, eind maart 16 jaar geleden.

Maria Driesen overleden

Zaterdag 1 februari 2020
Peer - Maria Driesen overledenWoensdag is in Houthalen de uit Peer afkomstige Maria Driesen overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Jef Paredis. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
23/05

Mijn zus Renilde is op 26 mei jarig Van harte gefeliciteerd

Rita en Valere Goossens Timmers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Peer