Neerpelt
‘A Taste of Neerpelt’ komende vrijdagavond vanaf 20 uur op het Marktplein kan rekenen op de bereidwillige medewerking van een tiental horecazaken.
Traiteur Peter Willems uit de Kievitstraat 53 is één van hen.
Peter Willems: “Mijn traiteurzaak run ik in bijberoep; ze is al 22 jaar een begrip in Limburg. We verzorgen zowel grote als kleine familie-, verenigings- en bedrijfsfeesten, alhoewel ik het allemaal toch wat kleinschalig tracht te houden. Kwaliteit, service en correctheid zijn begrippen die ik hoog in het vaandel draag.” Bij hem kan men voor bestellingen en afspraken dagelijks na 16 uur terecht.
“Eerder werkte ik ook al enkele keren mee aan het Muziekfestival", zegt Peter. “Vroeger verzorgde ik de catering voor de vips en vorig jaar nog genoten meer dan 1.000 EMJ-deelnemers van barbecuegerechten. Dat alles verliep zeer goed, zodat ik dit jaar andermaal heel graag mijn medewerking verleen aan het EMJ en ‘A Taste of Neerpelt’. Ik wil het grote publiek laten kennismaken met wat ik te bieden heb en laten smullen van allerlei lekkernijen. In een kleurrijk kraampje serveer ik onder meer satéhapjes, barbecueworst, stoofvlees bereid met Achelse trappist en enkele verrassende desserts. Voor wat dranken betreft werk ik die avond samen met Marijke Toni uit de Kievitstraat 31. Ze zal naast mijn kraampje staan met de mobiele bar ‘Le Baroudeur’. In die bar kan je genieten van fijne champagnes, wijnen en cava’s. De prijzen houden we bewust heel democratisch en variëren van 1 tot 3 euro per hapje of consumptie.”
En nu uitkijken naar de horecazaak van morgen!
(Tekst Johan Bloemen, foto Stijn Philippe)