Neerpelt
Slager-traiteur Peter Lammers (foto) heeft zijn zaak in de Haagdoornstraat 11. Vrijdagavond staat ook hij met een stand op het Marktplein, voor de "Kick-off" van het Muziekfestival. Peter: “Voor mij is de deelname aan ‘A Taste of Neerpelt’ de eerste mooie samenwerking met het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Enige binding met het EMJ had ik nog niet. Voor mij zijn het, als slager-traiteur, immers steeds zeer drukke dagen als het EMJ plaats vindt. Die dagen zijn er meestal ook heel wat communie- en huwelijksfeesten waar ik de catering en feestmaaltijden moet verzorgen. Natuurlijk ben ik zeer tevreden dat ik me thans ook eens kan tonen aan het grote publiek tijdens het EMJ.”
Vrijdagavond biedt Peter Lammers "een trio van Neerpeltse hapjes" aan. “Het eerste is ‘het Nèrpelter Snuutje’, een hartig vleesgerechtje. Het tweede is de ‘Teutenpaté’ waarin een streekbier is verwerkt en het derde is de niet-gerookte, kruidige ‘Dommelham’. Deze hapjes bieden we aan samen met een sneetje roggebrood. Enkele jaren geleden ontwikkelde ik dit trio van Neerpeltse hapjes ter gelegenheid van de opening van het toeristisch seizoen in Neerpelt. Thans krijg ik de gelegenheid om ze tijdens ‘A taste of Neerpelt’ opnieuw voor te stellen. De prijs per hapje bedraagt 3 euro”.
Peter Lammers wil een deel van de opbrengst schenken aan het kinderkankerfonds.
(Tekst Johan Bloemen, foto Stijn Philippe)