Wandelaars die in 2017 in de
Olmenstraat wandelden en daarbij een trage weg richting De Vrundenweg gebruikten, zagen zich op een dag geconfronteerd met een afsluiting van die trage weg terwijl op bordjes vrij agressief duidelijk werd gemaakt dat men er niet meer mocht passeren. In de loop van de volgende jaren werd het aanpalende perceel rijp gemaakt voor landbouw, werd de oude gemeenteweg ingepalmd en kwam er een houtkant als afsluiting.
Vanavond kreeg de gemeenteraad de "gedeeltelijke opheffing en verplaatsing van gemeenteweg (Olmenstraat)" op het bord: "De huidige gemeentewegen ter hoogte van en aansluitend aan de Olmenstraat zijn in onbruik geraakt en zijn op het terrein niet of amper zichtbaar. Het college van burgemeester en schepenen heeft een
verzoek ontvangen tot openstelling van een gemeenteweg aansluitend op de Olmenstraat," aldus de toelichting.
Uit die toelichting bleek dat de eigenaar aan het schepencollege voorstelde de inmiddels "gesloten" gemeenteweg te verplaatsen. Er werd een landmeter aangesteld die een ontwerp van rooilijnplan opmaakte, dat nu als ontwerp aan de gemeenteraadsleden ter goedkeuring werd voorgelegd. In de plaats van de door de bewoner afgesloten gemeenteweg zou er nu een nieuwe "trage weg" worden aangelegd.
Hans Proost (Groen) protesteerde tegen die gang van zaken. "Evident dat een weg in onbruik geraakt als hij niet meer toegankelijk is," zei hij. "Bovendien werd die weg druk gebruikt door wandelaars. En hoe is het mogelijk dat het college een landmeter aanstelt om een particulier belang - dat van de eigenaar - te dienen? Het algemeen belang is hier helemaal niet mee gediend en het was goedkoper geweest het afgesloten deel gewoon weer te openen."
"Als iemand beroep aantekent tegen voorliggend besluit zal de gemeente zo goed als zeker in het ongelijk worden gesteld en is de kans dat deze beslissing vernietigd wordt zo goed als 100 procent," aldus Proost.
De fractie Groen stemde tegen, de overige fracties keurden het punt goed.