Het overige nieuws

UPDATE Grote Heide heeft vanavond KFC Hamont 99 verslagen met 4-2. De Neerpeltse doelpunten werden gescoord door Nick Maes, Marniq Daens (2) en Koen Tielemans, de Hamontse van Engelen en Poelmans. Eerder hadden de reserven van Grote Heide met 3-5 verloren van Hamont.

Louis Theuwis overleden

Dinsdag 31 juli 2012
Overpelt - Louis Theuwis overleden

Overpelt

Zaterdag is Louis Theuwis overleden, de echtgenoot van Lena Stevens. Hij was 80 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van het Centrum. Morgen om 18.30u is er daar een avondwake.
De zoekertjes die u op de Internetgazet plaatst, kunt u voortaan na een week telkens weer vernieuwen; daartoe ontvangt u automatisch een e-mailbericht. Door het zoekertje te vernieuwen verschijnt het opnieuw bovenaan in de categorielijst en valt het beter op. Nog in die mail: een link om het zoekertje te verwijderen als het niet meer nodig is. Kortom, het aanbod is voortaan actueler en eventuele door de adverteerder “vergeten” zoekertjes behoren tot het verleden.

Filip Ulens overleden

Maandag 30 juli 2012

Neerpelt

In het universitair ziekenhuis van Jette is vrijdag Filip Ulens overleden. Hij was 40 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk.
Pelt - Sander Elen Limburgs MTB-kampioenZoomNeerpeltenaar Sander Elen is vandaag in Eksel Limburgs kampioen mountainbike geworden in de derde Flanderscup - een wedstrijd die ook gold voor het Limburgs kampioenschap. Vorig jaar werd hij al Limburgs kampioen bij de beloften, dit jaar deed hij die prestatie over bij de eliterenners zonder contract.

Leon Vermeesen overleden

Zaterdag 28 juli 2012
Pelt - Leon Vermeesen overledenGisteren is Leon Vermeesen overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Greif. Hij was 55 jaar. Woensdag om 11 uur is er een uitvaartdienst in het Christelijk Centrum Rehoboth, Saskensdreef 10 in Lommel.

Julienne Didden overleden

Vrijdag 27 juli 2012
Neerpelt - Julienne Didden overleden

Neerpelt

Gisteren is Julienne Didden overleden, de weduwe van Mathieu Coumans. Ze was woensdag 84 jaar geworden. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u ) in de parochiekerk van Grote Heide. Dinsdag om 19u is daar een avondwake.

Jet Meir overleden

Vrijdag 27 juli 2012

Neerpelt

In het rusthuis in Achel is vandaag Jet Meir overleden, de echtgenote van Jaak Gielkens. Ze was 93 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring. Er is een begroeting mogelijk, dinsdag 31 juli van 18 uur tot 18.30 uur in funerarium Severens.

31,7° in Kleine Brogel

Woensdag 25 juli 2012
Op de vliegbasis van Kleine Brogel was het vandaag liefst 31,7 graden warm, meteen de warmste dag van het jaar op die plek.
Pelt - Amerikaans ambassadeur kwam even langsZoomDeze namiddag was de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman op bezoek in Noord-Limburg. Hij werd zowel in Overpelt, in Neerpelt als in Hamont-Achel gesignaleerd, maar hij verrichtte geen officiële daden - zo was er geen gesprek met burgemeester of gemeentebestuur. De ambassadeur had wel leden van zijn eigen secret service en mensen van de Belgische veiligheidsdiensten bij. Onlangs maakte hij bekend dat hij elke gemeente in België wil bezoeken. (Foto Marc Van Gestel)

Ondertussen, in Dommelslag...

Dinsdag 24 juli 2012
Pelt - Ondertussen, in Dommelslag...ZoomHet slechte weer van de afgelopen weken heeft veel volk gelokt naar zwembad Dommelslag. Maar ook nu het hoogzomer is kunt u nog altijd in Dommelslag terecht om even af te koelen of te zonnekloppen. Het nieuwe openluchtbad is immers open van 11 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds.
Pelt - Gisteren ook vliegende mieren gezien?ZoomGisteren werden overal vliegende mieren gemeld. Het waren de bruidsvluchten van de Zwartbruine wegmier. Bij mieren zijn alleen de mannetjes en koninginnen gevleugeld. Gisteren, bijna een maand later dan vorig jaar, zwermden die allemaal tegelijk uit.
De Zwartbruine wegmier (Lasius niger - foto) is een van de meest algemene mierensoorten van ons land. Het zijn die kleine zwarte miertjes die een nest maken in de grond of onder je terrastegels. In vrijwel elke tuin kan je ze vinden. (…) Het hele nieuwsbericht

Bart Jannis overleden

Maandag 23 juli 2012
Neerpelt - Bart Jannis overleden

Neerpelt

Vrijdag is Bart Jannis overleden. Hij was 38 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Boseind. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Pelt - SACN-atleten in de 'Ardennaise'ZoomOp onze nationale feestdag werd in en rond Gedinne - een plaatsje ten zuiden van Dinant - de 31ste editie van de Ardennaise gelopen, een bosloop van 22,8 km - ze hebben daar tenslotte veel bos. Er waren 572 vertrekkers onder wie drie SACN-atleten: (vlnr op de foto) Sylvain Janssen, Trinette Paesen en Yves Coureaux. Door de regen van de laatste dagen was zowel het bergop lopen als het afdalen soms meer een kwestie van evenwicht dan van lopen. Maar ze bereikten alledrie de finish!
Pelt - Ondertussen in Lanzac, Dordogne...ZoomDaar kwam vandaag de Tour voorbij, met o.m. Jelle Vanendert (boven) en Johan Vansummeren (tweede van links op de eerste foto hieronder).(Foto's Marc Faes)
Ondertussen in Lanzac, Dordogne...Ondertussen in Lanzac, Dordogne...
Ondertussen in Lanzac, Dordogne...Ondertussen in Lanzac, Dordogne...
Zoom

Racen met een Tchukudu!

Vrijdag 20 juli 2012
Pelt - Racen met een Tchukudu!ZoomIn september kunt u in Neerpelt meedoen met een heuse Tchukudurace, georganiseerd door de lokale Noord-Zuidgroep. Dat zal wel op de ramp van de brug in de Broesveldstraat gebeuren. Wie intussen al wil kennismaken met die euh... trottinette, kan elke zondagnamiddag in juli en augustus terecht aan het Lighthouse op het Wereldplein in Bokrijk.
Een Tchukudu ziet er uit als een houten step uit het stenen tijdperk. Maar eerste indrukken kunnen je misleiden. Een Tchukudu is een (…) Het hele nieuwsbericht
Racen met een Tchukudu!Racen met een Tchukudu!Racen met een Tchukudu!Racen met een Tchukudu!
Zoom

En dit zegt de weerman

Vrijdag 20 juli 2012
"Voorlopig laatste wisselvallige dag vandaag! OK, morgen misschien hier en daar nog een enkele bui, maar vanaf zondag blijft het droog tot zeker woensdag met veel zonneschijn. Temperaturen oplopend van 23 op zondag naar 28 op dinsdag." (Ruben Weytjens)

EMJ-delegatie in Hongarije

Donderdag 19 juli 2012
Pelt - EMJ-delegatie in HongarijeZoomAfgelopen weekend bracht een delegatie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) van Neerpelt een bezoek aan het Csipero-festival in het Hongaarse Kecskemét. Met de organisatoren van dat festival werd in 2005 een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd. Deze samenwerking uit zich onder andere in een uitwisseling van groepen en in het opzetten van gezamenlijke culturele projecten. Dit jaar waren het jeugdkoor "De Piccolo's" uit Neerpelt en de jeugdharmonie van Hamont-Schoot aan de beurt.  (…) Het hele nieuwsbericht

Zin in een hockeykamp?

Donderdag 19 juli 2012
De kersverse Neerpeltse hockeyclub Phoenix organiseert in de laatste week van augustus een hockey-jeugdkamp van vijf dagen. Tijdens die stage (6 t/m 9 jaar & 10 t/m 18 jaar) ben je lekker sportief bezig en ontmoet je nieuwe vriendjes die hockey net zo leuk vinden als jij! Je slaapt thuis om weer helemaal uitgerust op hockey te verschijnen. De kampdagen duren van 9.00 tot 16.00 uur. De prijs voor dit kamp bedraagt € 95,-. Meld je aan voor 1 augustus 2012 en betaal maar € 85,-!

Mathieu Geerts overleden

Donderdag 19 juli 2012
Overpelt - Mathieu Geerts overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is dinsdag Mathieu Geerts overleden, de echtgenoot van Marie-José Sevens. Hij was 73 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Alda Schildermans overleden

Donderdag 19 juli 2012
Overpelt - Alda Schildermans overleden

Overpelt

Dinsdag is Alda Schildermans overleden, de echtgenote van Omer Reynders. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt-Centrum. Vrijdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Het oog van Mars

Woensdag 18 juli 2012
Pelt - Het oog van MarsZoomDe Mars Orbiter stuurde laatst bijgaande foto door naar de NASA. De foto toonde een soort oog. Maar bij nader onderzoek bleek het te gaan om een gat in de oppervlakte van de rode planeet, een opening naar een soort ondergrondse kelder, waarin een beetje licht valt. Onderzoek wees uit dat het gat zowat 35 meter breed is en de "kelder" ongeveer 20 m diep. Het is onduidelijk hoe het komt dat er een ronde krater rond die opening ligt. Volgens de NASA zijn dergelijke "kelders" interessant omdat ze, eerder dan aan de oppervlakte, mogelijk leven zouden kunnen bevatten. (Foto NASA, JPL, Univ. Arizona)

Oud ijzer naar het NHC!

Woensdag 18 juli 2012
"Omdat er duchtig bespaard wordt door de overheid en minister Schauvliege het bovendien nodig acht om de subsidies voor de opvangcentra met meer dan 25% te doen dalen, zijn we genoodzaakt om op andere manieren wat extra geld bij elkaar te krijgen," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, waar elke dag gewonde of hulpbehoevende dieren worden opgevangen. Men gaat daar dus ook oud ijzer inzamelen om met de verkoop de kas te spekken. Lees Oud ijzer.

Mia Hendriks overleden

Woensdag 18 juli 2012
Overpelt - Mia Hendriks overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Mia Hendriks overleden, de echtgenote van Albert Knevels. Ze was 78 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum. Donderdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.

Juwelen in de bib

Dinsdag 17 juli 2012
Neerpelt - Juwelen in de bibZoom

Neerpelt

Nog tot eind augustus presenteert Arteljee zilverjuwelen in de bib van Neerpelt centrum. Anne Ceustermans (www.Arteljee.com) maakt juwelen in zilverklei (Art Clay Silver). Dat bestaat uit microscopisch kleine deeltjes zilver, water en een organisch bindmiddel. Anne combineert zilver met halfedelstenen, glas… met de nadruk op natuurlijke materialen. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bib.

Henri Huyers overleden

Dinsdag 17 juli 2012
Overpelt - Henri Huyers overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is zondag Henri Huyers overleden, de echtgenoot van Mia Vangerven. Hij was 87 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Woensdag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Pelt - Bram Donckers wint in BornerbroekZoomBram Donckers (18, midden op de foto), eerstejaars belofte in het wielrennen, heeft vandaag in het Nederlandse Bornerbroek (Twente) de tijdrit gewonnen in de categorie -40 jaar. Hij legde de 22 km af in 28:37, dat is een gemiddelde snelheid van 46,2 km/u. Het is zijn tweede tijdritoverwinning dit jaar; zijn vorige won hij ook in Nederland, namelijk in Arcen.

KNBC wint biljartbeker

Zondag 15 juli 2012
Pelt - KNBC wint biljartbekerZoomIn Holheide vond gisteren de finale plaats van de biljartbeker. Van de veertig ploegen wisten KNBC Neerpelt en Overpelt BC zich daar voor te plaatsen. Het was een spannende wedstrijd waarvoor veel belangstelling bestond. Uiteindelijk kon KNBC het laken naar zich toe trekken. De ploeg bestond uit Adriaan Pellens (41ptn), JP Verschakelen (48ptn) en Toon Valkenborgh (60ptn) (foto).
Het Europees kampioenschap kajak in het Portugese Montemor-O-Velho voor junioren en -23-jarigen zit er op. Op de laatste dag van dit EK steekt de Europese titel voor Hermien Peters op de K1 500 meter bij de dames junioren er natuurlijk bovenuit. Toch kwamen er nog 5 andere NWC-ers aan de start. Seppe Swinnen werd, samen met zijn Zwevegemse partner Seppe Vanhoenacker, zevende in de B-finale (16-de overall) op de K2 500 meter heren junioren, Lize Broekx won, bij de dames –23-jarigen, de B-finale in de (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gelezen...

Zondag 15 juli 2012
"Het is vreemd maar ook vreemd mooi te bedenken, dat ooit niemand meer zal weten, dat we hebben geleefd."
(De Nederlandse dichter Rutger Kopland, woensdag overleden.)
Een unieke prestatie voor het Belgische kajakvaren én voor de Neerpeltse Watersportclub: Hermien Peters heeft een dubbelslag geslagen op het Europese kampioenschap kajak in het Portugese Montemor O Velho. Na het behalen van de Europese kajaktitel K1 1000 meter bij de dames junioren gisteren behaalde ze vandaag ook de Europese titel op de K1 over 500 meter. Hermien versloeg in een spannende eindstrijd de Roemeense Iuliana Taran en de Hongaarse Dora Lucz. Haar eindtijd was (…) Het hele nieuwsbericht

Kundabuffi’s schatkamer

Zondag 15 juli 2012
Pelt - Kundabuffi’s schatkamerZoomHet gezelschap Culturen in Beweging uit Hechtel-Eksel is zoals alle jaren ook deze zomer te gast op het Wereldplein in Bokrijk. Dit jaar zelfs elke zondag. Ze brengen er het gratis programma Kundabuffi’s schatkamer. Zowat drie bestelwagens vol schatten uit de wereld staan er tentoongesteld. Midden deze tentoonstelling, met o.a. een Filippijnse paalwoning als decor, trekt verhalenverteller Patrick Thijs met zijn publiek rond. De geschiedenis van de aarde, het ontstaan (…) Het hele nieuwsbericht
Na het behalen van de Europese titel door Hermien Peters op de K1 1000 meter dames junioren en de 9-de plaats voor het duo Raf Huibers & Artuur Peters bij de K2 heren junioren werd Lize Broekx knap 4de geworden in de A-finale op de K1 dames -23 jarigen. Ze moest de Hongaarse Farkasdi, de Duitse Handl en de Finse Vaskoo laten voorgaan. Ze strandde op 0,660 seconden van brons.
Verder werden in de B-finales (10-de tot 18-de plaats) vandaag Toon Broekx en William Peters vierde (13-de overall) (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gelezen...

Zaterdag 14 juli 2012
" Het blijft dus wisselvallig vandaag, maar we bekijken het van de positieve kant: het had ook de hele dag kunnen regenen..."
(Weerman Ruben Weytjens op zijn Facebookpagina)
Pelt - Hermien Peters verlengt Europese titelZoomJuniore Hermien Peters, lid van de Neerpeltse Watersportclub, heeft vanmorgen met succes haar titel verdedigd op de K1 1000 meter tijdens het EK kajak voor beloften en junioren in het Portugese Montemor-O-Velho. Gefeliciteerd! De amper 17-jarige topatlete uit Eksel was meer dan een seconde sneller dan de Hongaarse Dora Lucz. De Française Manbon Hostens pakte het brons, maar dan wel al op meer dan vijf seconden na onze landgenote.
Hermiens leeftijdgenoten, Raf Huibers en Artuur Peters, plaatsten zich in hun K2 1000m ook voor de A-finale, maar dat bleek dan net het hoogst haalbare. De kajakkers van NWC sloten die medaillerace als laatste af, maar kunnen met die negende plaats toch op een geslaagd EK terugblikken.

Kunst maken met wortelhout

Vrijdag 13 juli 2012
Pelt - Kunst maken met wortelhoutZoomJozef en Maria trekken rond met hout. Het is niet de wereldwijd bekende timmermansfamilie maar wel het koppel wereldburgers: Jozef Tielen en zijn echtgenote Maria Jeunen uit Kaulille.
Wereldburgers? Inderdaad. Met een hart voor de wereld trekken ze vijf zondagen in juli en augustus naar het Wereldplein in Bokrijk met een gratis workshop “wortelhout bewerken”.
Jozef krijgt een kleine vergoeding voor deze workshop. Die geeft hij weg aan de missiekring van Kaulille. Hij is gepassioneerd door wortelhout en de kunst die je ervan kan maken.
Iedereen kan meedoen in zijn doorlopende workshop. Je leert er kijken en luisteren naar het verhaal van de wortel en je ervaart hoe het is om de wortels te bewerken - zodat hun verhaal nog sterker wordt...
Pelt - Handbal: Sportingjeugd in DenemarkenZoomDe jeugd van Sporting NeLo is ook internationaal top, meldt Bruno Ravyts van Sporting. In het sterk bezette internationaal handbaltornooi in Dronninglund (Denemarken) behaalden de -14-jarigen de halve finale in de A-tabel na winst tegen een krachtig Frans team met 21-16. In de halve finale verloren zij echter van een sterke Duitse tegenstander HSG Fuldatal.
De −16 jarigen wonnen hun halve finale in de B-tabel met 14-12 tegen het Deense Team Faxe Händbold. Morgenmiddag spelen (…) Het hele nieuwsbericht

Ek kajak: nog 2 A-finales

Vrijdag 13 juli 2012
Op de tweede dag van de Europese kampioenschappen kajak in het Portugese Montemor-O-Velho hebben de Neerpeltse kajakkers vandaag op de 500 en 1000 meter wedstrijden nog 2 A-finales en 4 B-finales behaald. Lize Broekx op de K1 1000 meter bij de dames -23-jarigen en het duo Raf Huibers en Artuur Peters op de K2 1000 meter bij de heren junioren wisten zich te plaatsen voor een A-finale. Eerder had zich Hermien Peters al rechtstreeks geplaatst voor de A-finales op de K1 500 en K1 1000 meter bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Op de eerste dag van het Europees kajakkampioenschap in het Portugese Montemor-O-Velho werden vandaag de reeksen over 500 m en 1000 m gevaren. Zoals gehoopt staken de prestaties van Hermien Peters er boven uit. Ze kon zich vanuit de reeksen zowel op de K1 500 meter als de K1 1000 meter bij de dames junioren rechtstreeks plaatsen voor de A-finale. Er waren 3 reeksen waarbij de eerste in de uitslag rechtstreeks naar de A-finale kon doorstoten. De rest moet eerst nog halve finales varen. Verder (…) Het hele nieuwsbericht

'Muurtje kijken' in Bokrijk!

Donderdag 12 juli 2012
Pelt - 'Muurtje kijken' in Bokrijk!ZoomWie heeft er deze vakantie plannen om de resten van de Berlijnse muur te gaan bezoeken? Of de muur in Cyprus of de muur die Israël en Palestina van elkaar scheidt? Met een reis naar Griekenland kan je getuige zijn van de muur in opbouw aan de grens met Turkije. Europa kijkt daar goedkeurend mee over je schouders.
Muurtje kijken kan nog dichter bij huis.
Op het Wereldplein in Bokrijk bouwde het kunstenaarscollectief Art Zapedzki een boekenmuur: 10 kubieke meter boeken opeengestapeld en met mortel bij elkaar gehouden. De muur staat symbool voor de een andere muursoort die mensen vandaag optrekken tussen groepen: de muur van wel en niet mogen weten en kennen.
Elke zondag kan je je tussen de boekenmuren laten fotograferen; best een beklijvende ervaring. De sfeer tussen de muren houdt het midden tussen beklemmend en knus, rustgevend en opjagend. Dat je even in de war zal zijn is niet abnormaal.
Laat aan de begeleiders weten uit welke gemeente je komt en ze maken een foto van je voor de Internetgazet!

NWC-ers nemen deel aan EK kajak

Woensdag 11 juli 2012
Pelt - NWC-ers nemen deel aan EK kajakZoomVan 12 tot en met 15 juli wordt in het Portugese Montemor-O-Velho het Europees kampioenschap kajakken voor junioren en –23-jarigen gevaren over de afstanden 200 m, 500 m en 1000 m. Het Koninklijk Belgisch Kanoverbond stuurt 15 deelnemers naar dit Europees kampioenschap waaronder 11 leden van de Neerpeltse Watersportclub. Lize Broekx, Toon Boekx, Piet Broekx, Raf Huibers, Seppe Swinnen (Neerpelt), Karolien Plas (Hamont-Achel), Joeri Weckx (Lommel), Hermien Peters, William Peters, Artuur Peters (…) Het hele nieuwsbericht
De Pupillen van Sporting NeLo, Vlaams kampioen en Belgisch vice-kampioen, namen vorig weekend voor de 4e keer deel aan het jaarlijkse Ledeganck handbaltornooi in Eeklo. Na een moeizame start slaagden ze er toch nog in om de halve finales te bereiken. Die wedstrijd werd tegen de club van het Noord-Franse Champigny verloren. De wedstrijd om de derde plaats werd wel nog overtuigend gewonnen tegen Duinkerken: uitslag 10-4.
We zijn al zo gewoon om over de wildwaterbaan in zwembad Dommelslag te spreken, dat we ons eigenlijk niet realiseren dat het een echte WILD WATER BAAN is... In het Duits is dat een Wildwasserbahn. Dat klinkt al wat "wilder". Zo zagen we vandaag op YouTube een filmpje over de Wildwasserbaan bij Dommelslag. Met deze commentaar: "Die Wildwasserbahn im Freizeitbad Dommelslag in Overpelt (Belgien). Nicht besonders lange, aber heftige Wildwasserbahn mit bemerkenswerter Strömung."

Voorverkoop TodM begonnen

Woensdag 11 juli 2012
Pelt - Voorverkoop TodM begonnenZoomSinds maandag is de ticketverkoop van Theater op de Markt 2012 gestart. Dat vindt van 9 tot 12 augustus plaats in het centrum van Hasselt. U kunt het volledige programma van dit internationaal festival voor straat-, circus- en locatietheater downloaden via www.theateropdemarkt.be. Tickets kunnen besteld worden via een telefoontje naar Dommelhof, tel. 011/805002. Wees er tijdig bij want sommige voorstellingen zullen snel uitverkocht zijn!

Jan Sevens overleden

Dinsdag 10 juli 2012

Neerpelt

Donderdag is Jan Sevens overleden. Hij was 81 jaar. De crematie heeft in intieme familiekring plaatsgevonden.

Zoek het Marsmannetje

Maandag 9 juli 2012
Pelt - Zoek het MarsmannetjeZoomHet Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA heeft vandaag een spectaculaire foto verspreid van Mars, gezien vanuit een Marsrobot (foto). De foto is door de NASA ineengeknutseld uit 817 opnamen die in de voorbije vier maanden door een camera op de Marsjeep Opportunity zijn gemaakt. Die jeep stond toen in winterslaap op een kraterhelling. Op de foto hierboven is niet alleen het oppervlak van de Rode Planeet te zien, maar ook het traject dat de zeswielige jeep heeft afgelegd én, op de voorgrond, de zonnepanelen van de robot. (Foto NASA/JPL-Caltech/Cornell/Arizona State U.)

Vandaag gezien...

Maandag 9 juli 2012
Pelt - Vandaag gezien...ZoomVandaag waren er "prachtige 'coronal loops' te zien aan de westrand van de Zon", meldde Ruben Weytjens. "Dat zijn gesloten magnetische veldlijnen, uitgaande van zonnevlekken waarbinnen plasma gevangen zit." Duidelijk? (Foto sdo.gsfc.nasa.gov)

René Sel overleden

Zaterdag 7 juli 2012
Overpelt - René Sel overleden

Overpelt

Donderdag is René Sel overleden, de echtgenoot van Celine Verheyden. Hij was 82 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum. Dinsdag om 18.30 uur is er daar een gebedswake.

Jan Voets overleden

Zaterdag 7 juli 2012
Overpelt - Jan Voets overleden

Overpelt

In het Mariaziekenhuis is donderdag Jan Voets overleden, de weduwnaar van Clementine Daems. Hij was 87 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Lindel. Maandag om 18.30 uur is er daar een avondwake.
Het Nederlandse televisieprogramma "Opsporing Verzocht" heeft gisteravond beelden getoond van mogelijke getuigen van de schietpartij in café Ditisit in Valkenswaard. Het programma roept iedereen op zich te melden wanneer ze de personen op de beelden herkennen. Ook is de politie nog op zoek naar een grijze vluchtauto. Bij de schietpartij werden drie personen gewond, onder wie twee mannen die in België wonen. Men kan het filmpje van de uitzending en de details van de politieoproep hier bekijken.

Maria Van Kemenade overleden

Dinsdag 3 juli 2012
Neerpelt - Maria Van Kemenade overleden

Neerpelt

In het rusthuis is zaterdag Maria Van Kemenade overleden, de weduwe van Bert Schouten. Ze was 78 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Grote Heide. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Een héél klein draakje

Dinsdag 3 juli 2012
Pelt - Een héél klein draakjeZoomVoortaan zullen we een rups met andere ogen bekijken. Dat komt door bijgaande foto die Frido van Hertum maakte van de rups van een nachtvlinder, het kroonvogeltje. Toen de rups gestoord werd ging ze in een 'stoorhouding' zitten; het kopje werd volledig rondgeplooid tegen de rug, en dan zie je dat kopje ondersteboven. Het lijkt dan nogal wat op een draakje, en je kan zelfs de tandjes zien. De rode uitsteeksels zijn geen horentjes maar de koppoten van de rups.
Een héél klein draakje
Zoom

Huub Cremers overleden

Maandag 2 juli 2012
Overpelt - Huub Cremers overleden

Overpelt

In het rusthuis is zondag Huub Cremers overleden, de weduwnaar van Maria Grossard en Pauline Vanderhenst. Hij was 80 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Overpelt Fabriek. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Kasregisters werkten niet meer. Betaaltoestelletjes in de winkels lieten het afweten. Automatische schuifdeuren gingen niet meer open - of niet meer dicht. Op het toilet viel het licht uit. Mensen die pas een elektrisch deurslot in hun woning hadden laten installeren, konden hun huis niet meer in. En vooral: niemand kon nog de Tour volgen op TV!
Dat waren enkele gevolgen van een toch wel behoorlijke stroompanne die gisteren delen van Neerpelt en Overpelt trof. En hoe gaat dat op een zondag - je krijgt (…) Het hele nieuwsbericht
Gedeputeerde Walter Cremers uit Lommel gaat bij de komende provincieraad-verkiezingen de kartellijst van sp.a en Groen trekken in het kieskanton Neerpelt. De lijst wordt geduwd door Peter Vanvelthoven, de burgemeester van Lommel.
24/05

Dikke proficiat met jullie 65 jarig jubileum en nog vele jaren samen!

Rene Van Son
20/05

Sid Leyssen. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje bij je doel. Geniet van deze dag en nog veel plezier. Eeen dikke PROFICAT van vake en moeke.

Boudewijn en Anita Leyssen-Cardinaels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Pelt