In het West-Vlaamse
Torhout is de zon weer gaan schijnen na de regen van deze voormiddag. Gelukkig maar, want daar wordt vandaag het
EK barbecue gehouden met deelname van het tienkoppige Noord-Limburgse barbecueteam
BBCATS, dat twee jaar geleden het BK won. De krant De Tijd (!) bracht gisteren een halve pagina over het team
(foto). Teamleider Dimitri Schoofs had het daar onder meer over de
lak die hij al klaar had voor de ribbetjes, maar ook over de gerechten die de jury aan de deelnemers oplegde:
"Dit jaar is er een pladijsgerecht, kip, spareribs met Rodenbach en mosterd van Wostyn, een côte à l'os op wijnranken en een dessert met koekjes van Jules Destrooper. De hoofdingrediënten krijgen we van de organisatie. Wij moeten ze zo goed mogelijk klaarmaken en bijgerechten ontwikkelen."Da's wat anders dan een doorsnee-barbecuemenu, zullen we maar zeggen.
Ook mooi: Dimitri maakte daar bekend dat
"de baas van de verhuisfirma" erelid is geworden van de BBCATS. Die baas is Rudi Knevels en hij werd erelid omdat hij de verhuiswagen bestickerde met "BBCATS"...
Hier ziet u het optreden van de BBCATS tijdens de optocht.