Het lijkt wel of er almaar meer nieuwe
biersoorten gebrouwen worden. We maakten al kennis met het (sterke) bier van microbrouwerij Vandijck in Lommel, we proefden vanmorgen het nieuwe witbier "Passeur" in de Achelse Kluis, en nu meldt De Wulp dat Natuurpunt Pelt samen met de lokale microbrouwerij Mølder & Coöp een eigen
gagelbier heeft ontwikkeld: de
Hagevenner.
Het is een volmoutig bier, gebrouwen met gagel die door de vrijwilligers van Natuurpunt
geoogst werd in het Hageven, mailt Eddy Conjaerts. "In de middeleeuwen werd gagel beschouwd als een medicinale plant, en zelfs als een
afrodisiacum. Dat laatste kunnen wij niet garanderen maar wel dat het een bier is dat je
best drinkt vanwege de volle, ietwat bittere en kruidachtige smaak, met een vleugje tijm en
eucalyptus, en toetsen van peper.
Te ontdekken vanaf nu in Bezoekerscentrum Hageven/De Wulp!"