Het overige nieuws

Cyriel Dessers naar Feyenoord

Dinsdag 31 augustus 2021
KRC Genk verhuurt aanvaller Cyriel Dessers (26) aan Feyenoord. De Nederlandse club heeft ook een aankoopoptie bedongen.

U19 KRC Genk tegen 1. FC Köln

Dinsdag 31 augustus 2021
KRC Genk neemt dit seizoen opnieuw deel aan de UEFA Youth League. Daarin wordt 1. FC Köln de eerste tegenstander. Genk speelt eerst in Keulen. De heenwedstrijd is voorzien op woensdag 29 september, de terugwedstrijd op 20 oktober. Dat is het resultaat van de loting van vanmiddag in Nyon.

Wedstrijd KRC - Union verplaatst

Dinsdag 31 augustus 2021
De eerstvolgende wedstrijd van KRC Genk tegen Union SG is verplaatst naar zondag 12 september om 18.30 uur. Eerst zou deze wedstrijd doorgaan op 11 september. Omdat Mark McKenzie op 9 september, en Daniel Muñoz en Carlos Cuesta op 10 september nog een interland moeten afwerken en pas 11 september weer op Belgisch grondgebied zijn, heeft KRC erop aangedrongen om de match tegen Union SG te verplaatsen. Op dat verzoek is de Voetbalbond ingegaan.
KRC Genk verhuurt Eboué Kouassi aan FC Arouca. De club uit de Portugese hoogste klasse heeft ook een aankoopoptie. De Ivoriaanse middenvelder kwam in januari 2020 naar Genk. Zijn contract loopt nog tot midden 2024.

KRC Genk verhuurt Odey aan Randers

Dinsdag 31 augustus 2021
KRC Genk verhuurt Stephen Odey aan de Deense eersteklasser Randers. Afgelopen seizoen speelde de Nigeriaanse aanvaller al op huurbasis voor de Franse tweedeklasser Amiens. Zijn contract in Genk loopt nog tot midden 2024. Randers heeft ook een aankoopoptie.

Chiroleider dood na val van dak

Dinsdag 31 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een 20-jarige Chiroleider van het dak van de Chirolokalen aan de Putvennestraat in Kiewit-Hasselt gevallen. De jongeman overleefde de klap niet.

5.000 gezinnen uur zonder stroom

Dinsdag 31 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag, even voor 10 uur, legde een stroomonderbreking in een schakelkast half Hasselt lam. Niet alleen in het centrum, maar ook in Rapertingen, Runkst, Hollandsveld, Wimmertingen en Sint-Lambrechts-Herk ging het licht letterlijk uit. 5.000 gezinnen kwamen zonder stroom te zitten. De panne duurde een uur.

VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dinsdag 31 augustus 2021
Genk - VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'ZoomVanavond start op Canvas een zesdelige reeks over migratie in België. 'Kinderen van de migratie' brengt het verhaal van deze mensen in al zijn facetten voor het eerst op televisie.
Voor de reeks is ook gefilmd in Beringen. Zo krijgen we onder andere het verhaal van Antonio Andronica en Sema Yildiz. Arbeidsmigranten, hun kinderen en kleinkinderen getuigen over de moeilijke beslissing om alles achter te laten, het zware en vaak gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze (…) Het hele nieuwsbericht

300 extra krachten bij CLB's

Dinsdag 31 augustus 2021
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet meer dan € 14 miljoen extra middelen voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), goed voor 307 extra voltijdse krachten die bij de CLB’s kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Zo kunnen de CLB’s in het nieuwe schooljaar terug extra inzetten op hun echte kerntaak: leerlingen ondersteunen bij moeilijkheden op school.
De CLB’s zullen actief op zoek gaan naar leerlingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen terug naar school!

Dinsdag 31 augustus 2021
Genk - Morgen terug naar school!ZoomMorgen begint het nieuwe schooljaar. Dat inspireerde tekenaar Dirk Van Bun tot deze tekening. Maar... niet zómaar een tekening! Je kan er meerdere wiskundige termen op terugvinden. Kan jij ze ook ontdekken? Overmorgen geven we de oplossing!

Mia Vermeulen overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Genk - Mia Vermeulen overledenOp 26 augustus overleed Mia Vermeulen, de weduwe van de in 2009 gestorven Jef Roets. Zij was 94 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Czeslaw Jaskulski overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Genk - Czeslaw Jaskulski overledenZaterdag is Czeslaw Jaskulski overleden, de echtgenoot van Albertine Baeten. Hij was 78 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Sophia Vermeulen overleden

Maandag 30 augustus 2021
Op 26 augustus overleed Sophia Vermeulen (94). Zij woonde in Genk en was afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Bart Remans overleden

Maandag 30 augustus 2021
Genk - Bart Remans overledenVrijdag is Bart Remans overleden, de echtgenoot van Veerle Vande Kerkhof. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de kerk van Bret-Gelieren. Aansluitend is er gelegenheid voor een laatste groet in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Eendracht Louwel - Bokrijk Sport 3-0

Maandag 30 augustus 2021
Genk - Eendracht Louwel - Bokrijk Sport 3-0In een oefenwedstrijd hebbben de dames van Eendracht Louwel Bokrijk Sport geklopt. Uitslag: 3-0.

Calcio Genk A - Kabouters B 6-1

Zondag 29 augustus 2021
Genk - Calcio Genk A - Kabouters B  6-1Calcio Genk A heeft Kabouters Opglabbeek B verslagen. Uitslag: 6-1.

Bokrijk Sport - Grimbie 69 2-4

Zondag 29 augustus 2021
Genk - Bokrijk Sport - Grimbie 69  2-4Bokrijk Sport heeft thuis verloren van Grimbie 69. Uitslag: 2-4.

Genk VV - Bregel Sport 3-3

Zondag 29 augustus 2021
Genk - Genk VV - Bregel Sport 3-3Genk VV en Bregel Sport hebben gelijkgespeeld. Uitslag: 3-3.
Een 17-jarige uit Genk is gewond geraakt bij een val met zijn elektrische step. Het ongeval gebeurde in de Beverzakstraat in Hasselt.
Genk - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht
De Europese voetbalbond UEFA heeft de speelkalender bekendgemaakt voor de groepsfase van de Europa League. Racing Genk begint op 16 september (18.45 u.) uit bij Rapid Wenen. Andere tegenstanders worden Dinamo Zagreb en West Ham United.

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Genk - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht

Janni Tsolakidis overleden

Zaterdag 28 augustus 2021
Genk - Janni Tsolakidis overledenDonderdag is Janni Tsolakidis overleden, de echtgenoot van Liza Papadopoulos. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Zulte Waregem - KRC Genk Ladies 3-0

Zaterdag 28 augustus 2021
Genk - Zulte Waregem - KRC Genk Ladies 3-0De KRC Ladies hebben met 3-0 verloren op het veld van Zulte Waregem. Aan de rust was de stand 2-0.
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Genk - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Genik Krzanowski overleden

Zaterdag 28 augustus 2021
Op 22 augustus overleed Genik Krzanowski, de echtgenoot van Elly Claes. Hij was 64 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Toon Bloemen overleden

Zaterdag 28 augustus 2021
Genk - Toon Bloemen overledenOp 18 augustus overleed Toon Bloemen, de partner van Magda Schuermans. Hij was 71 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Kaulille vonden in intieme kring plaats.

KRC Genk loot Dinamo Zagreb

Vrijdag 27 augustus 2021
Genk - KRC Genk loot Dinamo ZagrebEr is geloot voor de Europa League. De tegenstanders van KRC Genk zijn Dinamo Zagreb, West Ham en Rapid Wenen. De eerste wedstrijd is op 16 september.

Genkse beloften verslaan Antwerp

Vrijdag 27 augustus 2021
De beloften van KRC Genk hebben Antwerp geklopt met 4-0. Aan de rust was de stand 3-0. Oyen, Didden en Abid (2) maakten de Genkse doelpunten.

Maria Jacobs overleden

Vrijdag 27 augustus 2021
Genk - Maria Jacobs overledenGisteren is Maria Jacobs overleden, de weduwe van Karel Cools. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Leon Stijven overleden

Vrijdag 27 augustus 2021
Genk - Leon Stijven overledenGisteren is Leon Stijven overleden, de echtgenoot van Irene Seynaeve. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Louis Wils overleden

Vrijdag 27 augustus 2021
Genk - Louis Wils overledenDinsdag is Louis Wils overleden, de echtgenoot van Francine Liekens. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Philippe Carlier overleden

Vrijdag 27 augustus 2021
Genk - Philippe Carlier overledenMaandag is Philippe Carlier overleden. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Mario Coppola overleden

Vrijdag 27 augustus 2021
Genk - Mario Coppola overledenGisteren is Mario Coppola overleden, de echtgenoot van Fina Martinez. Hij was 59 jaar. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Juliette Truyens overleden

Vrijdag 27 augustus 2021
Genk - Juliette Truyens overledenWoensdag is Juliette Truyens overleden, de weduwe van de in 2016 gestorven Hubert Put. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Bokrijk Sport klopt Kabouters

Donderdag 26 augustus 2021
Genk - Bokrijk Sport klopt KaboutersBokrijk Sport heeft gewonnen van Kabouters Opglabbeek B. Uitslag: 3-1.

Grasmachine en fiets gestolen

Donderdag 26 augustus 2021
Uit de garage van een woning aan de Duinenlaan zijn een grasmachine en een fiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Auto tegen boom: man (45) gewond

Donderdag 26 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Stationsstraat in As botste vanmorgen rond 6.30 uur een auto tegen een boom. Een 45-jarige man uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Germana Leoni overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Genk - Germana Leoni overledenDinsdag is Germana Leoni overleden, de weduwe van de in 1982 gestorven Alberto Lugli. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Nieuwe naam voor KRC-stadion

Donderdag 26 augustus 2021
Cegeka en KRC Genk pionieren: het eerste 5G-stadion van België is binnenkort een feit. De Hasseltse IT-groep verleent de komende tien jaar ook haar naam aan de KRC Genk-voetbaltempel. De Luminus Arena wordt dus de Cegeka Arena.

Alina Trzesimiech overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Genk - Alina Trzesimiech overledenDinsdag is Alina Trzesimiech overleden, de weduwe van Jan Motowidlo. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindr zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Genk - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)

Louis Wils overleden

Woensdag 25 augustus 2021
Gisteren is Louis Wils overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.

Auto tegen geparkeerd voertuig

Woensdag 25 augustus 2021
Een Genkenaar is vanmorgen gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een geparkeerd voertuig reed. Het ongeval gebeurde in de Beverststraat in Bilzen.
Op vijf jaar tijd zijn er in Limburg 30 biologische landbouwbedrijven bijgekomen. Er zijn er nu 77. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Genk - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.

Dwomoh (KRC) naar Antwerp

Dinsdag 24 augustus 2021
KRC Genk speler Pierre Dwomoh (17) is op weg naar Antwerp. Die club betaalt daarvoor zo'n 2 miljoen euro en een percentage op een eventuele doorverkoop.

Annie Biesmans overleden

Dinsdag 24 augustus 2021
Genk - Annie Biesmans overledenGisteren is Annie Biesmans overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Inbraak in Wolfsbergstraat

Dinsdag 24 augustus 2021
Er is ingebroken in een woning aan de Wolfsbergstraat. De dader(s) ging(en) met geld aan de haal. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
De jongste twintig jaar is het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking sterk geëvolueerd. We zien een sterkere ontgroening en een sterkere vergrijzing dan in heel Vlaanderen.
Het percentage jongeren (0-24 jaar) daalde tussen 2000 en 2020 in Limburg van 30,7% tot 25,9%. Deze daling is sterker dan in heel Vlaanderen. In 2000 telde Vlaanderen nog 29,2% jongeren, in 2020 is dat aandeel gedaald tot 27,1%. In 2000 had Limburg nog een hoger aandeel jongeren onder de bevolking dan (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Paula Nys overleden

Maandag 23 augustus 2021
Genk - Paula Nys overledenZondag is Paula Nys overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Maurice Vandereyt. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Man (50) en vrouw (49) gewond

Maandag 23 augustus 2021
Een 50-jarige man en een 49-jarige vrouw, beiden uit Genk, raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's in Tuilt-Kuringen. Het ongeval gebeurde gisterenmiddag.

Jonge fietser rijdt tegen auto

Maandag 23 augustus 2021
In de Tulpenstraat in Houthalen-Oost reed zondagavond rond 18.20 uur een jonge fietser uit Genk tegen een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Vier boten beschadigd bij brand

Maandag 23 augustus 2021
Genk - Vier boten beschadigd bij brandDe brandweer rukte vanochtend uit voor een brand in de hangar van de Genker Watersportvereniging in Genk-Zuid. Bij de brand raakten vier boten beschadigd.

Boorsem Sport - Genk VV 0-3

Maandag 23 augustus 2021
Genk - Boorsem  Sport - Genk VV 0-3Genk VV is gaan winnen op het veld van Boorsem Sport. Uitslag: 0-3.
Genk - Racing Boxberg - Eendracht Louwel 6-3In een oefenwedstrijd heeft FC Racing Boxberg Eendracht Louwel geklopt. Uitslag: 6-3.

Herkol - Eendracht Termien 0-4

Maandag 23 augustus 2021
Genk - Herkol - Eendracht  Termien 0-4In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Herkol thuis verloren van Eendracht Termien. Uitslag: 0-4.
Genk - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Deze voormiddag rond 10 uur werd een 51-jarige fietsster in de Noordlaan aangereden door een auto. De vrouw raakte daarbij gewond.

Met de groeten uit... Herkenrode

Zondag 22 augustus 2021
Genk - Met de groeten uit... HerkenrodeZoomDaar maakte Roger Convents deze toch wel merkwaardige foto van een reiger die naar zijn prooi flitst.

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Genk - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

KRC-dames verliezen van Ajax

Zaterdag 21 augustus 2021
De dames van KRC Genk hebben gisteravond een oefenwedstrijd tegen de Ajax Vrouwen verloren met... 9-0. Bij de rust was het al 5-0. Als het een troost mag zijn: de Ajax Vrouwen versloegen eerder ook Zulte Waregem (4-2) en Club Brugge (7-0).

Remy Beertens overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Genk - Remy Beertens overledenDinsdag is Remy Beertens overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Paula Verstraeten. Hij was 90 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt woensdag in intieme kring plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Cornelia Soors overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Genk - Cornelia Soors overledenWoensdag is in WZC Sint-Catharina in Zonhoven Cornelia Soors overleden, de weduwe van de in 1972 overleden Hubert Bisschops. Zij was 96 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

KRC Genk - Fortuna Sittard 3-3

Vrijdag 20 augustus 2021
Genk - KRC Genk - Fortuna Sittard 3-3In een vriendschappelijke wedstrijd heeft KRC Genk 3-3 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Kouassi, Geusens en Hrosovsky maakten de Genkse doelpunten.

André Segers overleden

Vrijdag 20 augustus 2021
Genk - André Segers overledenGisteren is André Segers overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Maria Pirotte overleden

Vrijdag 20 augustus 2021
Genk - Maria Pirotte overledenGisteren is Maria Pirotte overleden, de weduwe van Theophiel Vermeulen. Zij was 91 jaar. Begroeting: maandag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Fietser (83) gewond bij aanrijding

Vrijdag 20 augustus 2021
In de Vennestraat raakten deze voormiddag rond 9.50 uur een auto en een 83-jarige fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Minder honing door slecht weer

Vrijdag 20 augustus 2021
Genk - Minder honing door slecht weerZoomWie de komende weken een potje honing bij de lokale imker wil kopen, zal snel moeten wezen want de voorraad honing zal dit jaar beperkter zijn. En dat heeft alles te maken met het slechte weer van deze zomer. Bij regenweer blijven de bijen binnen en de overvloedige regenval zorgt er nog eens voor dat er veel minder stuifmeel is. Ondertussen eten de bijen de honing zelf op.
Het dieet van de eerste Vlaamse wolvenroedel bestaat hoofdzakelijk uit ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Vee maakt geen groot deel uit van hun dieet, maar in de herfst van 2020, toen de nieuwe wolvenwelpen nog niet mee konden jagen maar wel veel voedsel nodig hadden, werd er wel meer (onbeschermd) vee gegeten. Lees meer bij Natuurpunt.

Houthalen VV - STA Genk 4-1

Donderdag 19 augustus 2021
Genk - Houthalen VV - STA Genk 4-1In een oefenwedstrijd heeft Houthalen VV STA Genl geklopt. Uitslag: 4-1.

Yvonne De Keyzer overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Genk - Yvonne De Keyzer overledenVandaag is Yvonne De Keyzer overleden, de weduwe van de in 1987 overleden Arthur Debrie. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Dronken man met mes op zak

Donderdag 19 augustus 2021
De politie heeft vandaag in de Hoevenzavellaan een dronken man ingerekend die een mes op zak had. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en verboden wapendracht.

Fietser (65) zwaargewond

Donderdag 19 augustus 2021
Op de Weg naar As is een 65-jarige fietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde rond 16.15 uur.

Gert Koll overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Maandag is Gert Koll (51) overleden. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Legertruck ramt bestelwagen

Donderdag 19 augustus 2021
Deze namiddag heeft een legertruck een bestelwagen geramd op de Westerring. De bestelwagen is door de klap gekanteld. Een inzittende van de bestelwagen raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer moest brandstof die op de rijbaan terecht gekomen was neutraliseren.

Gemma Rogiers overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Genk - Gemma Rogiers overledenGisteren is Gemma Rogiers overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Alberto Nana. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Sophie Neyens overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Genk - Sophie Neyens overledenMaandag is Sophie Neyens overleden, de weduwe van Emmanuel Schraepen. Zij was 86 jaar. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Genk-Centrum, vindt in intieme kring plaats.

Genk VV - Bokrijk Sport 4-2

Woensdag 18 augustus 2021
Genk - Genk VV - Bokrijk Sport 4-2In een oefenwedstrijd heeft Genk VV Bokrijk Sport geklopt. Uitslag: 4-2.

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Genk - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

Pieter Vossen overleden

Woensdag 18 augustus 2021
Genk - Pieter Vossen overledenIn WZC Ter Rooierheide in Diepenbeek is Pieter Vossen overleden. Hij was 63 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei aan de Lieve Vrouwstraat. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels aan het Scholtisplein in Neeroeteren.

Jan Beyne overleden

Woensdag 18 augustus 2021
Genk - Jan Beyne overleden
Gisteren is Jan Beyne overleden, de echtgenoot van Sofua Bärenfänger. Hij was 88 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur)  plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Franken aan de Koerselsebaan in Heusden-Centrum.

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Genk - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Genk - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Jeugdploegen KRC onderuit tegen Ajax

Dinsdag 17 augustus 2021
In een oefenduel met Ajax verloren de U18 van KRC Genk vandaag met 2-3, de U17 verloren met 1-3.

Gelijkspel voor Genkse beloften

Dinsdag 17 augustus 2021
De Genkse beloften hebben gisteren 0-0 gelijkgespeeld op het veld van Jong AZ. Zij openen maandag thuis hun competitie tegen STVV.

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Genk - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Inbraak in handelszaak

Dinsdag 17 augustus 2021
Vanochtend is een inbraak vastgesteld in een handelszaak aan de Rootenstraat. Dieven gingen aan de haal met het geld uit de kassa. Op een bedrijfsterrein aan de Mondeolaan is een diefstal van koperkabels vastgesteld.

Noël Smeets overleden

Dinsdag 17 augustus 2021
Zondag is Noël Smeets overleden, de echtgenoot van Huguette Nackom. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Frans Lefèvre overleden

Dinsdag 17 augustus 2021
Genk - Frans Lefèvre overledenIn WZC Salvator in Hasselt is vrijdag Frans Lefèvre overleden, de weduwnaar van de in 1990 overleden Elisa Beertens. Hij was 84 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt donderdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Zijn urne wordt geplaats in het columbarium op de begraafplaats van Genk-Centrum.

Genkenaar Porco wint in Kotem

Maandag 16 augustus 2021
In de wedstrijd voor eliten z/c ging de zege naar Genkenaar Fabio Porco. De Genkenaar behaalde een week geleden de nationale titel bij de masters.

Goud en brons voor Genkse

Maandag 16 augustus 2021
Op de Vlaamse kampioenschappen voor kadetten en scholieren heeft de 14-jarige Genkse Lauren Petroci-Coninx goud behaald op de 100 meter en brons op de 200 meter. Straks neemt ze ook deel aan de Belgische kampioenschappen.

Helena Skowronski overleden

Maandag 16 augustus 2021
Genk - Helena Skowronski overledenZaterdag is Helena Skowronski overleden, de weduwe van Franciszek Wojciehowski. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (18 uur) is er een avondwake in de Sint-Eventiuskerk aan de Noordlaan waarna begroeting bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.
In 2011 pakte hij de landstitel met KRC Genk, vandaag verlengde Thibaut Courtois (29) zijn contract bij Real Madrid. Hij blijft bij de "Koninklijke" alvast tot in 2026. Lees meer bij Sporza.

Liviana Panizieri overleden

Maandag 16 augustus 2021
Genk - Liviana Panizieri overledenVrijdag is Liviana Panizieri overleden. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Monsterscore voor Racing Boxberg

Maandag 16 augustus 2021
Genk - Monsterscore voor Racing BoxbergIn een oefenwedstrijd heeft Racing Boxberg zwaar uitgehaald tegen LS Leut. Uitslag: 7-0.

Eendracht Termien uitgebekerd

Maandag 16 augustus 2021
Genk - Eendracht Termien uitgebekerdNa verlies tegen Rebecq met 1-2 is Eendracht Termien uitgebekerd. Jeunen scoorde voor Termien. Croonen, tweemaal geel, werd uitgesloten.

Yvette Ziarczyk overleden

Zondag 15 augustus 2021
Genk - Yvette Ziarczyk overledenVrijdag is Yvette Ziarczyk overleden. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Genk - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Man (28) gewond bij botsing

Zondag 15 augustus 2021
Op de Westerring kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij werd een 28-jarige Genkenaar gewond.

Auto botst op everzwijn op E314

Zondag 15 augustus 2021
Gisterenavond laat is op de E314, ter hoogte van de afrit Genk-Centrum, een auto op een everzwijn ingereden. De achterligger kon niet tijdig stoppen. De twee auto’s liepen zware schade op. Het everzwijn overleefde de klap niet.

Achiel Moons overleden

Zaterdag 14 augustus 2021
Genk - Achiel Moons overledenDinsdag is Achiel Moons overleden. Hij was 19 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19-19.45 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Genk - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht
Zondag 15 augustus staat bij KRC Genk de jaarlijkse Memorial Danny Van den Berg op het programma. Danny was een zeer geliefde trainer van de U10 en later van de U12. Door een ziekte heeft hij de club veel te vroeg verlaten. Met het jeugdtoernooi houdt KRC Genk Danny voor altijd in herinnering. Nu zondag nemen de jeugdspelers het onder meer op tegen Bayer Leverkusen, Club Brugge, AZ en FC Lugano.

Jean-Marie Degeert overleden

Vrijdag 13 augustus 2021
Genk - Jean-Marie Degeert overledenWoensdag is Jean-Marie Degeert overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Gelders. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Botsing op Westerring

Vrijdag 13 augustus 2021
Op de Westerring botsten gisterenavond rond 19.10 uur een auto en een bromfietser. Twee Genkenaren van 30 en 87 jaar raakten daarbij gewond.

STA Genk - Vroenhoven 4-2

Donderdag 12 augustus 2021
Genk - STA Genk - Vroenhoven 4-2In een oefenwedstrijd heeft STA Genk Vroenhoven geklopt. Uitslag: 4-2.

Autobrand op Onderwijslaan

Donderdag 12 augustus 2021
Genk - Autobrand op OnderwijslaanVanavond heeft een auto vuur gevat op de Onderwijslaan, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. De brandweer kreeg de brand snel onder controle.

Neto Borges (KRC Genk) naar Portugal

Donderdag 12 augustus 2021
Genk - Neto Borges (KRC Genk) naar PortugalNa zijn huurperiode aan Vasco da Gama in eigen land gaat de Braziliaanse linksachter Neto Borges nu voetballen voor CD Tondela in Portugal. KRC Genk verhuurt hem voor één seizoen. De Portugese eersteklasser heeft ook een optie tot aankoop.

Twee vrouwen gewond bij ongevallen

Donderdag 12 augustus 2021
Op de Westerring gebeurde gisteren rond 19 uur een kop-staartbotsing waarbij een 39-jarige vrouw uit Genk gewond raakte. Op de rotonde van de Burgemeester Bijnenslaan en de Berglaan werd deze voormiddag rond 11.30 uur een fietser aangereden door een auto. Een 61-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Genk - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 

Laurent Bijnens overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Genk - Laurent Bijnens overledenZondag is Laurent Bijnens overleden, de echtgenoot van Maryse Poeen. Hij was 61 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Gellik vinden in intieme kring plaats.

Simonne Moonen overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Genk - Simonne Moonen overledenMaandag is Simonne Moonen overleden, de echtgenote van Jos Verslegers. Zij was 73 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Antoine Donné overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Genk - Antoine Donné overledenIn WZC Uilenspiegel in Genk is maandag Antoine Donné overleden, de echtgenoot van Madeleine Kolen. Hij was 79 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Opglabbeek vinden in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Eendracht Termien - Sp. Hasselt 2-4

Woensdag 11 augustus 2021
Genk - Eendracht Termien - Sp. Hasselt 2-4In eee vriendschappelijke wedstrijd heeft Eendracht Termien thuis van Sp. Hasselt verloren met 2-4. Aan de rust was de stand 2-3. Termien kwam 2-0 voor met doelpunten van Koparan en Ghiro.
Genk - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Auto uitgebrand op Europalaan

Woensdag 11 augustus 2021
Genk - Auto uitgebrand op EuropalaanOp de Europalaan heeft deze namiddag een auto vlam gevat. Het voertuig is volledig uitgebrand. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Alain Bossaerts overleden

Woensdag 11 augustus 2021
Genk - Alain Bossaerts overledenMaandag is Alain Bossaerts overleden, de echtgenoot van Régine Olefs. Hij was 59 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie en de teraardebestelling op de begraafplaats van Zutendaal vinden in intieme kring plaats.

Albert Geurden overleden

Woensdag 11 augustus 2021
Genk - Albert Geurden overledenMaandag is Albert Geurden overleden, de weduwnaar van de in 2009 overleden Paulien Bosmans. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Jetje Nouwen overleden

Dinsdag 10 augustus 2021
Genk - Jetje Nouwen overledenZaterdag is Jetje Nouwen overleden. Zij was 69 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Genk - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Maurice Vissers overleden

Dinsdag 10 augustus 2021
Genk - Maurice Vissers overledenVrijdag is Maurice Vissers overleden, de echtgenoot van Suzanna Put. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Genk - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

Godelieve Lenaerts overleden

Maandag 9 augustus 2021
Genk - Godelieve Lenaerts overledenVandaag is Godelieve Lenaerts overleden. Zij was 85 jaar. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Genk - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.

Jos Schippers overleden

Maandag 9 augustus 2021
Genk - Jos Schippers overledenVrijdag is Jos Schippers overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Josée Snellings. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Joanna Colemont overleden

Maandag 9 augustus 2021
Genk - Joanna Colemont overledenGisteren is Joanna Colemont overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Madeleine Schildermans overleden

Maandag 9 augustus 2021
Genk - Madeleine Schildermans overledenIn WZC Toermalien in Genk is vrijdag Madeleine Schildermans overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Albert Winters. Zij was 83 jaar en afkomstig van Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren in Genk. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Weg met geld en snoep

Maandag 9 augustus 2021
In een winkel aan de Rootenstraat hebben onbekenden geld en snoepgoed gestolen. Dat gebeurde gisteren.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Genk - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.

Herdenking ramp van Marcinelle

Maandag 9 augustus 2021
Genk - Herdenking ramp van MarcinelleZoomHet was gisteren 65 jaar geleden dat in het Waalse Marcinelle 262 mijnwerkers om het leven kwamen bij de grootste mijnramp in de Belgische geschiedenis. Bij een grote reddingsactie werden toen ook reddingswerkers uit Limburg ingezet. De ramp wordt nog elk jaar herdacht in Marcinelle, maar vanwege corona was die herdenking dit jaar beperkt. (Foto Marc Pilat)

Roger Engelen overleden

Maandag 9 augustus 2021
Genk - Roger Engelen overledenDonderdag is Roger Engelen overleden, de weduwnaar van Catty Geurden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in intieme kring.

Salvatore Asaro overleden

Maandag 9 augustus 2021
Genk - Salvatore Asaro overledenGisteren is Salvatore Asaro overleden. Hij was 66 jaar. De uitvaartdienst vindt woensdag (19.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat.
Genk - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Pierre Vranken overleden

Maandag 9 augustus 2021
Zaterdag is Pierre Vranken overleden. Hij was 80 jaar en afkomstig van Mechelen-aan-de-Maas. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: KRC Genk verliest

Zondag 8 augustus 2021
KRC Genk A heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Club Brugge A verloren. Uitslag: 2-0.
Genk - Genk VV - Mechelen-aan-de-Maas 2-4Genk VV heeft thuis verloren van Mechelen-aan-de-Maas. Uitslag: 2-4.
De beloften van KRC Genk hebben vanmiddag hun oefenwedstrijd gewonnen op het veld van Westerlo. Uitslag: 0-1. Aan de rust was de stand 0-0. Arne Cuypers maakte het Genkse doelpunt.
Genk - Termien naar derde ronde Croky CupNa een 1-2 overwinning op het veld van KVV Vlaamse Ardennen stoot Eendracht Termien door naar de derde ronde van de Croky Cup. Aan de rust was de stand 0-1 na een doelpunt van Piras. In de tweede helft werd het 0-2 door een owngoal. Drie minuten voor tijd kon KVV Vlaamse Ardennen de score milderen.
Genk - Bromfietser (16) aangereden door autoZoomIn de Draaistraat is gisterenmiddag rond 12.15 uur een 16-jarige bromfietser uit Genk aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond. Op de rotonde van de Boxbergstraat en de Noordlaan zijn vrijdagavond rond 17.50 uur een auto en een fietser gebotst. Een 55-jarige vrouw uit Eupen liep daarbij verwondingen op.
Genk - Aanhangwagen gestolen in KruidenlaanIn de Kruidenlaan gingen onbekenden met een aanhangwagen aan de haal. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Nederland verscherpt inreisregels

Zondag 8 augustus 2021
Genk - Nederland verscherpt inreisregelsVanaf vandaag controleert de Nederlandse marechaussee mensen die het land binnenkomen. Niet iedereen - voornamelijk Nederlanders die terugkeren uit vakantie, en dan nog steekproefsgewijs.  Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn van corona of ze moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Ook een sneltest mag, op voorwaarde dat die niet ouder is dan 24 uur. Het is dus zaak om te kunnen bewijzen dat je aan die voorwaarden kan voldoen.
Genk - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Suzanne Kellens overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Genk - Suzanne Kellens overledenDonderdag is in Lanaken Suzanne Kellens overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Gustaaf Epding. Zij was 95 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats.

Annie Moors overleden

Zaterdag 7 augustus 2021
Genk - Annie Moors overledenDonderdag is Annie Moors overleden, de weduwe van Louis Vandebosch. Zij was 84 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt woensdag in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Genk - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht

Mita Vandeboel overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Genk - Mita Vandeboel overledenVandaag is Mita Vandeboel overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Ferdinand Buntinx. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk H. Hart in Winterslag. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Laura Cesar overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Genk - Laura Cesar overledenIn Balen is gisteren Laura Cesar overleden, de echtgenote van Guido Pollenus. Zij was 74 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jef Schraepen overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Genk - Jef Schraepen overledenIn WZC Mandana is gisteren Jef Schraepen overleden. Hij was 87 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Genk-Centrum vinden in besloten familiekring plaats.

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Genk - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Sofie Szymanski overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Genk - Sofie Szymanski overledenIn WZC 't Dorp in Helchteren is woensdag Sofie Szymanski overleden, de echtgenote van Rik Schreurs. Zij was 89 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Bebloede vrouw aangetroffen

Donderdag 5 augustus 2021
Aan de Hasseltweg is vanavond een bebloede vrouw aangetroffen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou het slachtoffer geworden zijn van een steekpartij. Er zijn twee verdachten gearresteerd.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Genk - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Genk - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Joseph Geraerts overleden

Donderdag 5 augustus 2021
Genk - Joseph Geraerts overledenVandaag is Joseph Geraerts overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Actie verkeer en overlast

Donderdag 5 augustus 2021
Genk - Actie verkeer en overlastPolitie CARMA organiseerde gisteren een actie op verkeer en overlast op drie locaties in Bree en Genk. In totaal werden 150 voertuigen gecontroleerd. 12 bestuurders droegen geen gordel. Een aanhangwagen werd getakeld omdat de eigenaar geen verzekering, keuring of inschrijvingsbewijs kon voorleggen. De politie stelde daarnaast een zevental PV’s op voor o.a. keuring, rijbewijs en technische eisen voertuig.

Marco Bizot (ex KRC Genk) naar Brest

Donderdag 5 augustus 2021
Marco Bizot (ex-doelman van KRC Genk) trekt de deur achter zich dicht bij AZ Alkmaar. De 30-jarige Bizot verkast naar de Franse eersteklasser Stade Brest, die eerder Genkie Jere Uronen aantrok.

Leon Bailey naar Aston Villa

Donderdag 5 augustus 2021
In 2017 verkocht KRC Genk de Jamaicaan Leon Bailey aan Bayer Leverkusen. Gisteren werd hij verkocht aan de Britse club Aston Villa. Die zou minstens 32 miljoen euro hebben betaald. 

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Genk - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

Genk VV - KVV Heusden-Zolder 1-4

Woensdag 4 augustus 2021
Genk - Genk VV - KVV Heusden-Zolder 1-4Genk VV heeft thuis een oefenwedstrijd verloren tegen KVV Heusden-Zolder. Uitslag: 1-4.
Genk - Eendracht Termien klopt Herderen-MillenIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Eendracht Termien Herderen-Millen geklopt met 4-3. Aan de rust was de stand 1-2. Yildiz en Jeunen maakten elk twee doelpunten,

KRC beloften verslaan Lille

Woensdag 4 augustus 2021
De beloften van KRC Genk hebben vanmiddag Lille geklopt. Uitslag: 0-1. Aan de rust was de stand 0-0. Sekou Diawara maakte het Genkse doelpunt.

Gilberto Cappelli overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Genk - Gilberto Cappelli overledenZondag is Gilberto Cappelli overleden. Hij was 77 jaar. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Rita Geyskens overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Genk - Rita Geyskens overledenMaandag is Rita Geyskens overleden, de weduwe van Fons Vandeurzen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-21 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.
Genk - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolvenZoomLandschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Amelie Van Tongerloo overleden

Dinsdag 3 augustus 2021
Genk - Amelie Van Tongerloo overledenZondag is Amelie Van Tongerloo overleden, de weduwe van de in 1995 overleden Gustaaf Bruyninckx. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.

Louis Berden overleden

Dinsdag 3 augustus 2021
Genk - Louis Berden overledenZaterdag is Louis Berden overleden, de echtgenoot van Rosetta Rizzo. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Lantmeeters aan de Hoogstraat.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Genk - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

KRC Genk: 23 spelers geselecteerd

Maandag 2 augustus 2021
Coach John van den Brom heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor de match van morgen tegen Shakhtar Donetsk. De namen: Vandevoordt, Leysen, Chambaere, Munoz, Sadick, McKenzie, Cuesta, Lucumi, Arteaga, Heynen, Hrosovsky, Eiting, Toma, Geusens, Trésor, Thorstvedt, Ito, Bongonda, Oyen, Paintsil, Onuachu, Dessers, Nemeth.

Raymonde Vanoorlé overleden

Maandag 2 augustus 2021
Genk - Raymonde Vanoorlé overledenVrijdag is Raymonde Vanoorlé overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Pierre Hubin. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Roland Hendrix overleden

Maandag 2 augustus 2021
Genk - Roland Hendrix overledenVandaag is Roland Hendrix overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag 9 augustus (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Alice Vandyck overleden

Maandag 2 augustus 2021
Genk - Alice Vandyck overledenVrijdag is in Genk Alice Vandyck overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Luigi Cannas. Zij was 87 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de Christus Koningkerk aan de Duinenlaan.

Juliana Willems overleden

Maandag 2 augustus 2021
Genk - Juliana Willems overledenZaterdag is Juliana Willems overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Jan Gieraerts. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Esaki Sushi Genk opent restaurant

Maandag 2 augustus 2021
Eerst kon je er alleen maar sushi afhalen, vanaf woensdag kan je ook gaan dineren bij Esaki Sushi Genk. Het Japanse sushirestaurant opent dan met een personeelsbezetting van 7 man in de Stationsstraat. Eind december vorig jaar werd er omwille van de coronamaatregelen alleen gestart met take away. Nu komt er het restaurantgedeelte bij.  

Jozef Hardy overleden

Maandag 2 augustus 2021
Genk - Jozef Hardy overledenOp 29 juli overleed Jozef Hardy, de weduwnaar van de in 2019 overleden Helena Wevers. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide. Dinsdag (18.30) is er daar een avondwake.

Martha Akkermans overleden

Maandag 2 augustus 2021
Genk - Martha Akkermans overledenVrijdag is Martha Akkermans overleden, de echtgenote van Jan Habex. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oud-Waterschei. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Antonia Durante overleden

Maandag 2 augustus 2021
Genk - Antonia Durante overledenZaterdag is Antonia Durante overleden, de weduwe van Giovanni Mazzei. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag 510.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk in Waterschei.

Racing Boxberg - Genk VV 0-2

Zondag 1 augustus 2021
Genk - Racing Boxberg - Genk VV 0-2Racing Boxberg heeft thuis verloren van Genk VV. Uitslag: 0-2.

Auto van de baan op E314

Zondag 1 augustus 2021
Op de E314 ging vanavond een auto van de baan. Het voertuig belandde in de berm. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.
Genk - Eendracht Termien naar volgende rondeEendracht Termien gaat naar de volgende ronde van de Croky Cup na 2-9 winst tegen Grimbie 69. Aan de rust was de stand 1-6.
De Griekse scheidsrechter Tasos Sidiropoulos fluit dinsdag de wedstrijd KRC Genk - Shakhtar Donetsk. Acht jaar geleden leidde hij Dynamo Kiev - KRC Genk in de Europa League.

Ongeval in Rozenkranslaan

Zondag 1 augustus 2021
Op de Rozenkranslaan botsten zaterdagavond rond 19.45 uur een auto en een fietser. Een 35-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.
Een 34-jarige bromfietser uit Genk is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Luikersteenweg in Hasselt. Het ongeval gebeurde gisteren.

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Genk - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Genk - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen