Het overige nieuws

Tel het verkeer in je straat

Zondag 30 april 2023
Ben jij een straatvink? Weet je wat een straatvink is? Check het op www.straatvinken.be en schrijf je meteen in. Tel op donderdag 25 mei van 17 tot 18 uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. De UAntwerpen, KU Leuven en Ringland Academie berekenen jaar na jaar of je straat op de goede weg is.
Doet jouw straat al mee?

Noëlla heeft geworpen...

Zondag 30 april 2023
Genk - Noëlla heeft geworpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aangename temperaturen

Zondag 30 april 2023
Weerbericht
Genk - Aangename temperaturenDe temperaturen zijn deze dagen geen hoogdravers, maar met maxima rond een graad of 18 is het toch wel best aangenaam. Dankzij drukstijgingen is het ook overwegend droog en de zon kan tevoorschijn komen. Op maandag is er kans op een bui, daarna wordt het iets kouder.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor meer wolken in de namiddag. Het blijft echter droog en er is ook nog ruimte voor wat zon. De maxima liggen rond een graad of 18 en dat is best aangenaam.
Maandag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Thuisverlies voor STA Genk

Zondag 30 april 2023
Genk - Thuisverlies voor STA GenkIn Vierde Provinciale heeft STA Genk met 1-3 verloren van AA Rekem.
Genk - Bokrijk Sport verliest van LoksbergenIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport met 0-2 verloren van Loksbergen.
Genk - Genk VV en Houthalen VV spelen gelijkIn Derde Provinciale hebben Genk VV en Houthalen VV in Genk 2-2 gelijk gespeeld.

Ook Bregel Sport klopt Hechtel

Zondag 30 april 2023
Genk - Ook Bregel Sport klopt HechtelIn eersteprovinciale is Bregel Sport bij Hechtel FC gaan winnen met 2-8.
Genk - KRC Peer en Turkse Rangers delen puntenOp bezoek bij KRC Peer zijn de Turkse Rangers Waterschei niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.
Genk - Eendracht Termien wint van ASV GeelIn Derde Afdeling heeft Eendracht Termien met 0-2 gewonnen van ASV Geel. Opdekamp opende de score in de 25ste minuut. Stefani legde in de 88ste minuut de eindstand vast. Eendracht Termien dat net naast de titel greep speelt de eindronde en kan zo eventueel promoveren.
Genk - Forfaitverlies voor Racing BoxbergOmdat Racing Boxberg forfait gaf voor de wedstrijd van vanmiddag tegen Wiemismeer, wordt de match verloren met 5-0. Meteen het vijfde forfait en dus eentje met verstrekkende gevolgen voor het klassement. Zo worden alle punten die behaald werden tegen Boxberg niet toegekend. Dat kan zware gevolgen hebben voor Eendracht Henis.
Genk - Politie St.-Truiden komt uit op rave partyZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Penders weg bij Bregel Sport

Zondag 30 april 2023
Genk - Penders weg bij Bregel SportPenders trekt de deur achter zich dicht bij Bregel Sport. Hij verkast naar tweedeprovincialer Landen.

Vissen maken geluid

Zondag 30 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Vissen kunnen klikken, brommen, raspen, klapperen, knorren, bonken, piepen en kraken dat het een lieve lust is."
                                                  (Lisa Bouyeure in De Volkskrant)
Genk - Ondertussen, in Zuid-Frankrijk...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Cabine vrachtwagen uitgebrand

Zaterdag 29 april 2023
Genk - Cabine vrachtwagen uitgebrandOp de Evence Coppéelaan is deze namiddag de bestuurderscabine van een vrachtwagen verwoest door brand. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een technisch defect.
Morgenavond speelt KRC Genk thuis tegen Club Brugge. De selectie: keepers: Vandevoordt, Chambaere, Leysen; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Munoz, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Hrosovsky, Castro, Trésor, Ait El Hadj, Oyen, Galarza, El Khannouss; aanvallers: Sor, Paintsil, Samatta en Tolu.

Auto rijdt tegen verkeersbord

Zaterdag 29 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend, kort voor 5 uur, reed een auto tegen een verkeersbord op de Kempenseweg in Zutendaal. Bij het ongeval vielen drie gewonden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het betreft een 23-jarige man uit Lanaken en twee vrouwen van respectievelijk 21 en 24 jaar, beiden uit Zutendaal.

Marc Vancraybex overleden

Zaterdag 29 april 2023
Genk - Marc Vancraybex overledenIn Zonhoven is Marc Vancraybex overleden. Hij was 59 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats op de begraafplaats van Zonhoven.

Jetty Van Roten overleden

Zaterdag 29 april 2023
Genk - Jetty Van Roten overledenOp 24 april is Jetty Van Roten overleden, de echtgenote van Robert Godeyne. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

KRC Genk Ladies - Club Brugge 2-2

Zaterdag 29 april 2023
Genk - KRC Genk Ladies - Club Brugge 2-2KRC Genk Ladies heeft thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen Club Brugge. De ruststand was 0-0. Lisa Petry maakte de twee doelpunten. De volgende speeldag staat een confrontatie met Standard op het programma.
Genk - '90% Vlamingen leeft omringd met fastfood'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Bij een ongeval in de Sluisstraat in Diepenbeek zijn gisterenavond drie fietsers gewond geraakt. Het gaat om twee mannen en een vrouw, allen uit Hasselt.
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Vogelsancklaan in Zonhoven zijn meerdere signalisatielichten gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
In de Onderwijslaan is een bromfietser uit Zutendaal gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurd gisterennamiddag rond 16.15 uur.

Inbraak in supermarkt

Vrijdag 28 april 2023
Genk - Inbraak in supermarktEr is ingebroken in een supermarkt aan de Hasseltweg. De daders gingen met parfum en scheergerief aan de haal. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Snijmachine gestolen

Vrijdag 28 april 2023
In de Reinpadstraat is een snijmachine uit een auto gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Genk - 'Geef mei weg' - actie van Limburg.netZoomVoor het achtste jaar op rij zet Limburg.net de hele maand mei in het teken van afval beperken en zo de afvalberg van alle gezinnen in Limburg te verkleinen. Dit jaar ligt de focus op herstel en hergebruik. Vanmiddag werd in de Biehal in Lommel de actie voorgesteld door de directeur van Limburg.net, Luc Wouters. Bedoeling van de actie is dat je ongebruikte spullen aan een goed doel schenkt dat je zelf uitkiest, dit onder de slogan 'Geef mei weg'. Een servies op zolder? Een oude fiets in de garage? Of een babybedje dat in de weg staat? Er is vast wel iemand die uw vergeten schatten goed kan gebruiken. Hier kan u met enkele klikken nakijken hoe u uw spullen in goede staat kan achterlaten bij lokale goede doelen. (Foto's Jan Buyens)

Welpjes voor wolvin Noëlla

Vrijdag 28 april 2023
Wolvin Noëlla is bevallen, dat laat het Agentschap Natuur en Bos weten. "Op basis van cameravalbeelden hebben we kunnen vaststellen dat wolvin Noëlla van de roedel van Hechtel-Eksel rond 20 april heeft geworpen. We geven op dit moment geen beelden vrij om het nest niet te verstoren. Beelden van de welpjes verwachten we ten vroegste eind juni", laat ANB weten op sociale media. 

Honden aan de leiband

Vrijdag 28 april 2023
Genk - Honden aan de leibandZoomWie dit weekend met de hond op stap gaat, houdt die - zoals altijd - best goed aan de leiband. De boswachters en natuurinspecteurs van het Agentschap voor Natuur en Bos houden extra toezicht op loslopende honden. En dat kan je viervoeter iets lekkers opleveren. Als je hond tijdens een controle gespot wordt aan de leiband, krijg je een doosje hondenkoekjes cadeau. 

Mario Zinga overleden

Donderdag 27 april 2023
Genk - Mario Zinga overledenGisteren is Mario Zinga overleden, de echtgenoot van Graziella Salvaggio. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: dinsdagt (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Maria Vandyck overleden

Donderdag 27 april 2023
Vandaag is Maria Vandyck (78) overleden. Zij woonde in Genk en was afkomstig uit Leopoldsburg.
Genk - Botsing op Oosterring: vijftiger gewondBij een kop-staart botsing tussen twee auto's en een autobus op de Oosterring is een 59-jarige man uit Dilsen-Stokkem gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.45 uur.

Play Station 5 gestolen

Donderdag 27 april 2023
In een garagebox aan de Resadastraat is een Play Station 5 gestolen. Dat gebeurde de voorbije nacht.

De winter is voorbij

Donderdag 27 april 2023
Zomaar even tussendoor
Genk - De winter is voorbijZoomZo'n dag vol zon eind april, daar wordt een mens blij van. Vandaar even verpozen bij dit "oud Nederlandsch lied" uit 1537 (!) dat iedereen in zijn of haar leven al wel eens gezongen heeft:

Die winter is verganghen,
ic sie des meien schijn;
ic sie die bloemkens hanghen,
des is mijn hert verblijt.
So ver aen ghenen dale
daer ist ghenoechlic sijn,
daer singhet die nachtegale,
also menich woutvoghelkijn.

We waren aanvankelijk van plan het volledige lied te geven, maar zes strofen - da's teveel van het goeie. Wie toch verder wil zingen moet hier maar eens kijken. En op YouTube wordt het in het Nederduits gezongen. Mooi hoor...

Een vuilnisman sterft vroeger

Donderdag 27 april 2023
Het is maar dat je 't weet
De gemiddelde levensverwachting in België bedroeg in 2021 gemiddeld 81,7 jaar maar dat is lang niet voor iedereen het geval. Uit diverse studies blijkt dat wie een gegoede achtergrond heeft langer leeft dan wie uit een kansarme situatie komt. Zo leven welgestelde mannen bijna tien jaar langer dan kansarme mannen. Voor vrouwen bedraagt het verschil zo'n 8 jaar.
Er is bovendien een sterke samenhang tussen het beroep dat iemand uitoefent en de levensverwachting. Beroepen die een hoger (…) Het hele nieuwsbericht

PFOS kan groei kinderen beperken

Woensdag 26 april 2023
Genk - PFOS  kan groei  kinderen beperkenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

MBB en All Invest Global failliet

Woensdag 26 april 2023
De rechtbank van Tongeren heeft de Genkse ondernemingen MBB en All Invest Global failliet verkllaard. De schuldvorderingen worden neergelegd op 25 mei.

Denise Markovics overleden

Woensdag 26 april 2023
Genk - Denise Markovics overledenIn Hasselt is gisteren Denise Markovics (73) overleden. Zij woonde in Kuringen maar was afkomstig uit Genk.

Vijf chauffeurs onder invloed

Woensdag 26 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren in Zonhoven vijf bestuurders betrapt die onder invloed waren: vier van hen hadden drugs gebruikt, de andere had te veel alcohol verbruikt. Hun rijbewijzen zijn ingetrokken.

Dieven weg met laptop

Woensdag 26 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een pand aan de Kievitveldstraat in Zonhoven. De daders gingen er met een laptop aan de haal.
Morgen slaan alle Limburgse zorginstellingen en de instellingen van het Limburgse hoger onderwijs de handen in elkaar voor het event Care for Limburg. In Domein Bokrijk ontvangen ze dan liefst 1.000 leerlingen uit de derde graad middelbaar onderwijs. De leerlingen kunnen er dan kennis maken met de vele opleidingen in de zorg.
De dag begint met een grootschalige rampoefening met traumahelikopter, brandweer en ambulances, het startschot voor de leerlingen om doorheen de dag in (…) Het hele nieuwsbericht

82ha extra natuur via Natuurpunt

Woensdag 26 april 2023
Genk - 82ha extra natuur via NatuurpuntZoomNatuurpunt kocht vorig jaar 82ha natuur in Limburg. Dat staat te lezen in het jaarverslag dat vandaag werd bekend gemaakt. Zo komt de totaal beheerde natuuroppervlakte in Vlaanderen op 28.256 ha. “Natuurgebieden aankopen blijft de beste manier om te garanderen dat ze voor altijd natuur zullen blijven. We herstellen de natuur, versterken de biodiversiteit en stellen de gebieden open voor het publiek en de samenleving”, aldus algemeen directeur Walter Rycquart. Vlaanderen is nog altijd de meest natuurarme regio van Europa. Dagelijks verdwijnt er nog vijf hectare open ruimte onder het beton.

Jan Grauls overleden

Woensdag 26 april 2023
Genk - Jan Grauls overledenOp 22 april is Jan Grauls overleden, de echtgenoot van Thilde Janssen. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

Maria Rodrigues overleden

Woensdag 26 april 2023
Genk - Maria Rodrigues overledenGisteren is Maria Rodrigues overleden, de weduwe van Antonio Marcelino. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.

Antwerpen anno 2024

Woensdag 26 april 2023
Genk - Antwerpen anno 2024Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Gent - KRC Ladies 1-3

Woensdag 26 april 2023
Genk - Gent - KRC Ladies 1-3In het damesvoetbal (play off 1) heeft KRC Genk Ladies met 1-3 gewonnen van Gent. De doelpunten werden gescoord door Luna Vanzeir (2) en Petry.
Liko Genk heeft zich tot kampioen gekroond in eerste provinciale van het Limburgse zaalvoetbal.
Vanmiddag is een 40-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt op het kruispunt van de Zangersheide en de Hoefaertweg in Bilzen. Daar botsten twee auto's.

Vrouw (62) gewond bij botsing

Dinsdag 25 april 2023
Genk - Vrouw (62) gewond bij botsingOp de Westerring botsten gisterenavond rond 20.15 uur twee auto's. Daarbij raakte een 62-jarige vrouw uit Genk gewond.

Anna Nossin overleden

Dinsdag 25 april 2023
Genk - Anna Nossin overledenZondag is in WZC Prinsenpark Anna Nossin overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Jean Marschal. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats.

Twee gewonden op Grote Baan

Maandag 24 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond zijn drie gewonden gevallen bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Grote Baan en de Heuveneindeweg in Zonhoven. Eén van slachtoffers zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Twee inbrekers veroordeeld

Maandag 24 april 2023
Genk - Twee inbrekers veroordeeldDe rechtbank in Tongeren heeft twee Genkenaars veroordeeld voor een juwelendiefstal in een woning. De ene kreeg 14 maanden cel met uitstel, de andere een werkstraf van 140 uur. Beiden moeten elk ook een boete betalen van 800 euro. (PG)

Santa Morello overleden

Maandag 24 april 2023
Genk - Santa Morello overledenZaterdag is Santo Morello overleden de echtgenote van Sebastiano Zoncheddu. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Damesvoetbal: Winst en verlies voor KRCIn eerste nationale van het damesvoetbal heeft KRC Ladies Genk B met 1-2 gewonnen van Kontich. In de Super League verloren de Ladies met 3-1 van Anderlecht.
Genk - Versterking voor Eendracht TermienEendracht Termien heeft met het oog op komend seizoen speler Yakupcegioblu van KVK Beringen aangetrokken.

Emiel Crijns overleden

Maandag 24 april 2023
Genk - Emiel Crijns overledenOp 20 april is Emiel Crijns overleden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur).

Jef Houben overleden

Maandag 24 april 2023
Genk - Jef Houben overledenOp 21 april overleed Jef Houben, de echtgenoot van Erika Coolen. Hij was 84 jaar en afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Nieuwe vennootschap: YK Trans

Zondag 23 april 2023
Hatice Kara (44) uit Genk heeft de besloten vennootschap YK Trans opgericht met zetel aan de Guldensporenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer transport van goederen, internationaal transport, koeriersdienst en vervoer en opslag.

Pandoering voor Bokrijk Sport

Zondag 23 april 2023
Genk - Pandoering voor Bokrijk SportBokrijk Sport heeft met 7-1 verloren op het veld van Diepenbeek B. Bokrijk Sport staat voorlaatste in de stand.

Luca Brecel tegen O'Sullivan

Zondag 23 april 2023
Genk - Luca Brecel tegen O'SullivanZoomIn de kwartfinales van het WK snooker moet Luca Brecel aantreden tegen zevenvoudig wereldkampioen Ronnie O'Sullivan (rechts).
(Cartoon: Fobie)
Genk - Bregel Sport klopt Zonhoven UtdBregel Sport heeft de punten thuis gehouden tegen Zonhoven Utd. Uitslag: 2-1. Aan de rust was de stand 1-1. Otero Perez en Delait scoorden voor Bregel.

Racing Boxberg gaf forfait

Zondag 23 april 2023
Genk - Racing Boxberg gaf forfaitRacing Boxberg A heeft vandaag als gevolg van een spelersactie forfait gegeven voor de wedstrijd tegen Membruggen. Er kwam slechts één thuisspeler opdagen.

Genker VV wint bij Grimbie 69

Zondag 23 april 2023
Genk - Genker VV wint bij Grimbie 69In Derde Provinciale heeft Genk VV bij Grimbie 69 gewonnen met 4-7.

Gevoelig kouder

Zondag 23 april 2023
Weerbericht
Genk - Gevoelig kouderLage luchtdruk overheerst de komende 24 uur over onze streken en er staat behoorlijk wat neerslag op het programma. Wel wordt er relatieve zachte lucht aangevoerd met maxima die vrij normaal zijn voor de tijd van het jaar. Na het weekend schuift koude lucht over onze streken en komt het kwik amper boven 10 graden uit. Het blijft licht wisselvallig met af en toe nog een regenbui, maar er is wel meer zon.
Vandaag staat er regen op het programma. De ochtend verloopt droog, maar de wolken nemen al vlug (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Turkse Rangers kloppen Stal SportIn Tweede Provinciale hebben Turkse Rangers Waterschei vandaag Stal Sport verslagen met 3-0.
Genk - Termien verslaat Esperanza PeltTermien heeft deze namiddag Esperanza Pelt geklopt met 2-0. De ruststand was 1-0. Jeunen had Termien in de 6de minuuut op voorsprog gebracht. Janssen legde in de 76ste minuuut de eindstand vast. Termien trof twee keer het kader. Voor Termien was het de vijfde opeenvolgende zege.

Vrouw (54) gewond bij botsing

Zondag 23 april 2023
Bij een botsing tussen twee auto's op de Europalaan is een 54-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 23.30 uur.

Bromfietser (22) aangereden

Zondag 23 april 2023
Genk - Bromfietser (22) aangeredenIn de stad is vrijdagavond rond 18 uur een 22-jarige bromfietser uit Genk aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Auto vliegt door haag

Zaterdag 22 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.30 uur botsten twee auto's in de Bevrijdingslaan in As. Eén van de voertuigen vloog door een haag. Bij het ongeval raakte een veertiger uit Maaseik gewond.
Morgenavond speelt KRC Genk op het veld van Sporting Charleroi. De selectie: doelmannen : Vandevoordt, Leysen, Penders; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Carstensen, Preciado; middenvelders: Aziz, Heynen, Hrosovsky, Castro, Trésor, Ait El Hadj, El Khannouss; aanvallers: Oyen, Sor, Paintsil, Samatta en Tolu.

Alvarez tekent bij KRC Genk

Zaterdag 22 april 2023
De 15-jarige Loïc Alvarez tekent vandaag zijn eerste contract bij KRC Genk tot juni 2026. Loïc kwam enkele jaren geleden over van Anderlecht en behoort tot de huidige kern van de U15. Hij is een aanvallende middenvelder die met zijn techniek én spelinzicht grote kwaliteiten bezit, aldus de club. Alvarez maakt ook deel uit van de kern van de U15 van de nationale ploeg.

Elza Danasovsky overleden

Zaterdag 22 april 2023
Genk - Elza Danasovsky overledenOp 16 april overleed Elza Danasovsky, de echtgenote van Jef Melders. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Melders, André Dumontlaan 111, 3600 Genk.
Genk - Damesvoetbal:  Anderlecht - KRC Genk 3-1In de winnaarsronde van de Super League, de eerste klasse in het damesvoetbal, hebben de dames van KRC Genk vanavond met 3-1 verloren van Anderlecht.

Gerda Schreurs overleden

Vrijdag 21 april 2023
Genk - Gerda Schreurs overledenOp 19 april overleed Gerda Schreurs, de echtgenote van Albert Soons. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Dramatisch minder vogels in LimburgZoomUit de jaarlijkse vogeltelling van de Provinciale Vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie, blijkt dat het aantal vogels in Limburg daalt. Alleen in de bosbiotopen is er positief nieuws: vooral roofvogels, maar ook raven doen het daar goed.
“Er is meer dan reden tot onrust”, zegt Jan Gabriëls, voorzitter van de Vogelwerkgroep. “De biodiversiteit vermindert, en dat kan je aan de hand van de cijfers goed vaststellen.” De oorzaken daarvan liggen bij de mens. “Eén van de grootste vernietigers van biotopen is de landbouw. De vogels van het platteland zijn verschrikkelijk achteruitgegaan. Er zijn bijna geen leeuweriken meer in graanvelden, de kieviten doen het slecht, grutto’s (foto) staan op het punt te verdwijnen in Limburg… Als je kijkt naar de grafieken van de weidevogels, dat is huilen met de pet op.” (Foto Theo Van Vlierden)
Het is maar dat je 't weet
In 2022 waren er 35.192 landbouwbedrijven in België, een daling van -2,3% ten opzichte van het jaar ervoor. In Vlaanderen was de daling het grootst: -3,3%. De afname van het aantal bedrijven ging gepaard met een lichte afname van de oppervlakte cultuurgrond met 0,5%. Statbel)

Jong Genk - Lommel SK 2-3

Vrijdag 21 april 2023
Genk - Jong Genk - Lommel SK 2-3Jong Genk heeft vanavond met 2-3 verloren van Lommel SK. Aan de rust was de stand 1-2. De Genkies kwamen via strafschop op voorsprong. Bij het begin van de wedstrijd trof KRC al de paal. Daarna kwamen nog enkele kansen maar die kon de thuisploeg niet verzilveren. In de tweede helft hing Rommens de bordjes gelijk. Een kwartier voor het einde werd de wedstrijd stopgezet omdat er een onweer losbarstte. Na de herneming maakte Lommel de winning-goal. Jong Genk was nagenoeg de hele wedstrijd de evenknie van Lommel maar kende geen geluk in de zone van de waarheid. Ook in de tweede helft troffen de Genkies de paal.

Kluis met medicatie gestolen

Vrijdag 21 april 2023
Genk - Kluis met medicatie gestolenIn een woning aan de Timkensbergstraat is ingebroken. De dieven namen een kluis met medicatie mee. De inbraak is gisterenavond rond 21 uur vastgesteld.

Giuliano Porcu overleden

Donderdag 20 april 2023
Genk - Giuliano Porcu overledenGisteren is Giuliano Porcu overleden, de echtgenoot van Daniëlla Jacobs. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de evangelische kerk aan de Evence Coppéelaan. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Zuster Christine Eerdekens overledenGisteren is zuster Christina Eerdekens overleden. Zij was 84 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Genk-Centrum. Rouwadres: Dochters van het Kruis, Kloosterhof 3, 3600 Genk.

Twaalf verkeersinbreuken

Donderdag 20 april 2023
Genk - Twaalf verkeersinbreukenBij een controle heeft de politie gisteren 12 verkeersinbreuken vastgesteld. Eén bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn auto werd tijdelijk in beslag genomen.

Verkeersongeval in Vennestraat

Donderdag 20 april 2023
In de Vennestraat vielen gisterenavond twee gewonden bij een verkeersongeval. De slachtoffers zijn een 17- en een 18-jarige.
Op de Europalaan reed gisterenavond rond 18.40 uur een 21-jarige scooterrijder uit Genk tegen een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Hou de Russen tegen!

Donderdag 20 april 2023
Genk - Hou de Russen tegen!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Trio veroordeeld voor wietplantage

Donderdag 20 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Trio veroordeeld voor wietplantage24 maanden cel: dat is de straf voor een man uit Zutendaal die een wietplantage runde in de kelder van zijn huis. Een vriend en schoonzoon die bij het werk in de plantage hadden geholpen kwamen er met een werkstraf af. (PG)

Vader en zoon veroordeeld

Donderdag 20 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Vader en zoon veroordeeldDe rechtbank heeft een vijftiger uit Zutendaal en zijn zoon veroordeeld voor wapenbezit en drugs. Voor het wapenbezit kreeg de vader zes maanden cel met uitstel, de zoon een werkstraf. Voor de drugsfeiten kregen zij respectievelijk acht en twaalf maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 800 euro. (PG)
Genk - Een weekend met veel verkeerscontrolesZoomKomend weekend staat een grootschalige politieactie op het programma: alle Limburgse politiezones en de federale wegpolitie Limburg voeren zaterdag 22 april en zondag 23 april controles uit in het verkeer. Er zal onder meer gecontroleerd worden op alcoholgebruik, drugsgebruik en snelheid.
De actie focust op de weekendongevallen, die nog steeds een belangrijk deel van de ongevallencijfers vertegenwoordigen. 
UPDATE Nationaal start morgenvroeg ook een flitsmarathon. Die duurt tot zaterdagmorgen 6u.

Botsing op Universiteitslaan

Woensdag 19 april 2023
Een 30-jarige uit Genk en een 26-jarige uit Maaseik raakten gewond bij een botsing op de Universiteitslaan in Diepenbeek. Het ongeval gebeurde vanmorgen.

Zes faillissementen

Woensdag 19 april 2023
De rechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van boekhoudkantoor Sikier, snackbar La Differenza,T & V Metaalwerken,,horecazaak RL, Resto Latte en Waterland Management Investment , allen uit Genk.. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 18 mei ingediend worden.
Kerk
Genk - Twaalf maanden cel voor dollemansritEen veertiger uit As die bij een verkeerscontrole op de vlucht sloeg en bijna een politieagent aanreed heeft twaalf maanden celstraf gekregen. Zijn advocaat had tevergeefs aangedrongen op een werkstraf. De man kwam al meermaals in aanraking met het gerecht. (PG)
Genk - Zes maanden gevorderd voor messteekHet Openbaar ministerie heeft zes maanden cel en een boete van 400 euro gevorderd voor een Genkenaar die een kameraad een messteek toebracht. De betichte kwam niet opdagen bij de behandeling van de zaak. Op 17 mei wordt er vonis geveld. (PG)
Vandaag gelezen
"Zijn vertelstijl is romantisch maar toch heel simpel. Hij is in staat muziek te componeren waarbij ieder instrument slechts een noot speelt, maar door telkens de ene na de andere toe te voegen weet hij toch werkelijk grandioze concerten te construeren. (...) Ik vind dat hij wordt ondergewaardeerd."
(De Italiaanse auteur en regisseur Niccolò Ammaniti in De Volkskrant over de Noord-Limburgse componist Wim Mertens)

Aangepaste schutkring wolven

Woensdag 19 april 2023
Genk - Aangepaste schutkring wolvenZoomWanneer er als gevolg van een wolvenaanval op paarden of runderen een potentiële probleemsituatie ontstaat, kan het Agentschap Natuur en Bos een schutkring afbakenen waarbinnen subsidies voor paarden en runderen mogelijk zijn. Deze geldt voor zes maanden en is verlengbaar.
In het najaar is er een verhoogde kans op wolvenaanvallen aangezien de jongen overschakelen op het eten van vlees en er dus veel voedsel moet verzameld worden. In 2021 en 2022 werden in die periode enkele runderen en pony’s aangevallen. Via de schutkring (zie afbakening op bijgevoegde kaart) kunnen nu ook voor runderen en paarden subsidies voor wolfwerende maatregelen worden verkregen. Pony’s zitten vervat in deze verruimde subsidieregeling. De Vlaamse minister van Omgeving heeft deze schutkring en dus ook de subsidiemogelijkheid uitgebreid en verlengd tot 31 augustus 2023.

Paula Motten overleden

Woensdag 19 april 2023
Genk - Paula Motten overledenOp 14 april is Paula Motten overleden, de weduwe van de in 1997 gestorven Cornelis Boonen. Zij was 84 jaar Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Maurice Schraepen overleden

Dinsdag 18 april 2023
Genk - Maurice Schraepen overledenOp 11 april overleed Maurice Schraepen, de echtgenoot van Maria  Wilems. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Man brengt zoon messteek toe

Dinsdag 18 april 2023
Genk - Man brengt zoon messteek toeEen veertiger ut Genk die zijn zoon met een keukenmes in de buik stak riskeert vijf jaar cel, mogelijk met uitstel onder voorwaarden. De feiten dateren van 11 april 2021 en gebeurden tijdens een hoogoplopende ruzie. Op 16 met valt het vonnis. (PG)

Autodieven klemgereden

Dinsdag 18 april 2023
Genk - Autodieven klemgeredenDe politie heeft het voorbije weekend vier Genkenaren in Hasselt klemgereden nadat die even tevoren met wapenvertoon een auto probeerden te stelen in Sint-Truiden. Het wapen is in beslag genomen. De vier - de jongste is 19, de oudste 23 - mochten na verhoor beschikken.

Maria Grysniak overleden

Dinsdag 18 april 2023
Genk - Maria Grysniak overledenZondag is Maria Grysniak overleden, de echtgenote van Wasyl Korolik. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de Sint-Albertuskerk in Zwartberg.

Marie-Jeanne Vandiest overleden

Dinsdag 18 april 2023
Genk - Marie-Jeanne Vandiest overledenOp 15 april is Marie-Jeanne Vandiest overleden. Zij was 96 jaar en afkomstig uit Hasselt.

Opslagplaats uitgebrand

Maandag 17 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Trichterweg in Zutendaal is vanmorgen een opslagplaats uitgebrand. De brand verwoestte ook een tractor en een auto. De brandoorzaak is niet gekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten geacht.

André Thijs overleden

Maandag 17 april 2023
Genk - André Thijs overledenOp 12 april is André Thijs overleden, de weduwnaar van de in 1999 gestorven Alice Vandersmissen. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Tongeren. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroertng: woensdag (18.30-19.30 uur).

Jef Ramon overleden

Maandag 17 april 2023
Genk - Jef Ramon overledenOp 12 april is Jef Ramon overleden, de weduwnaar van de in 2021 gestorven Francine Zupeve. Hij was 81 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Genk - KRC Genk Ladies - Anderlecht 1-3KRC Genk Ladies heeft met 1-3 verloren van Anderlecht. Het Genkse doelpunt werd gemaakt door Pétry.
Genk - Damesvoetbal: OHL B - Genk B 3-3In eerste nationale van het damesvoetbal hebben OHL B en Genk B 3-3 gelijkgespeeld. Aan de rust was de stand 2-2.

170 hardrijders betrapt

Zondag 16 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt zijn zaterdag 170 laagvliegers betrapt. Er werd onder meer gecontroleeerd op de Genkersteenweg. Aan de controleposten passeerden zo'n 2.700 voertuigen.
Kort nieuws van bij de buren
Aan een warenhuis in de Wijkstraat in Diepenbeek vlogen deze namiddag winkelkarren in brand. Hoe dat kon gebeuren is niet geweten maar kwaad opzet is niet uitgesloten.

Auto in brand op E314

Zondag 16 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenmorgen rond 6.10 uur vloog een auto in brand op de E314 in Zonhoven. De bestuurder bleef ongedeerd. Hij had zijn wagen nog tijdig op de pechstrook kunnen plaatsen.

Twee gewonden op Westerring

Zondag 16 april 2023
Genk - Twee gewonden op WesterringGisterenavond rond 18.45 uur botsten twee auto's op de Westerring. Een 21-jarige vrouw uit Genk en een 21-jarige man uit Zutendaal liepen daarbij verwondingen op.

Ongeval in Jaarbeurslaan

Zondag 16 april 2023
Gisterennamiddag rond 14.45 uur botsten een auto en een 54-jarige fietser uit Zutenaal in de Jaarbeurslaan. De fietser raakte daarbij lichtgewond.
Genk - Bregel verliest van Torpedo HasseltBregel Sport is bij Torpedo Hasselt gaan verliezen met 3-0.
Genk - Future Winterslag wint bij Stokkem BIn Vierde Provinciale is Future Winterslag bij Stokkem gaan winnen met 2-5.

STA Genk speelt gelijk

Zondag 16 april 2023
Genk - STA Genk speelt gelijkSTA Genk is, thuis tegen Boorsem B, niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.
Genk - Zwaar verlies voor Racing BoxbergRacing Boxberg heeft bij Mechelen-aan-de-Maas B verloren met 9-1.
Genk - Damesvoetbal: Louwel - KRC Genk C 1-1In eerste provinciale van het damesvoetbal hebben Louwel en KRC Genk C 1-1 gelijkgespeeld. KRC Genk C staat tweede in de stand, Louwel vijfde.
Genk - Onverwachte ontmoeting voor ruimteschip JuiceZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Turkse Rangers winnen bij Boorsem

Zaterdag 15 april 2023
Genk - Turkse Rangers winnen bij BoorsemIn Tweede Provinciale hebben Turkse Rangers Waterschei vanavond Boorsem Sport verslagen met 2-6.
Genk - KVK Beringen verliest van  E. TermienKVK Beringen heeft thuis met 1-2 verloren van Eendracht Termien.

Genk VV wint bij Kesselt

Zaterdag 15 april 2023
Genk - Genk VV wint bij KesseltIn Derde Provinciale is Genk VV bij VC Kesselt gaan winnen met 1-3.

SL16 - Jong Genk 0-0

Zaterdag 15 april 2023
Genk - SL16 - Jong Genk 0-0Jong Genk heeft deze namiddag 0-0 gelijkgespeeld op het veld van SL16 in Luik. Met dit gelijkspel lopen beide ploegen een punt uit op rode lantaarn Virton dat morgen nog speelt. Abid was de beste Genkie.

Greta Wijns overleden

Zaterdag 15 april 2023
Genk - Greta Wijns overledenIn Ellikom is donderdag Greta Wijns overleden, de echtgenote van René Moors. Zij was 57 jaar en afkomstig ui Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.
Partnerbijdrage
Genk - Het gebruik van streamingdiensten en IPTVZoomSteeds meer mensen maken gebruik van streamingdiensten en IPTV om televisieprogramma's, series en films te kijken. Om hier optimaal van te kunnen genieten, is het belangrijk om te beschikken over een goede internetverbinding. Een slechte internetverbinding kan namelijk zorgen voor haperingen en vertragingen in het beeld en geluid. In dit artikel bespreken we wat je nodig hebt om goed te kunnen streamen en IPTV te kunnen kijken in het buitenland. (…) Het hele nieuwsbericht

Vincenzo Pascucci overleden

Zaterdag 15 april 2023
Genk - Vincenzo Pascucci overledenDonderdag is Vincenzo Pascucci overleden, de echtgenoot van Carmelina Pascale. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Luigi Meloni overleden

Zaterdag 15 april 2023
Genk - Luigi Meloni overledenWoensdag is Luigi Meloni overleden, de weduwnaar van de eerder dit jaar gestorven Francesca Pau. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Belgische wolven in Nederland gesignaleerdZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Martha Geets overleden

Zaterdag 15 april 2023
Genk - Martha Geets overledenOp 9 april overleed Martha Geets, de weduwe van de in 2003 gestorven Marcel Bollen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos-Langerlo. Begroeting: maandag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Nicole Corthouts overleden

Zaterdag 15 april 2023
Genk - Nicole Corthouts overledenOp 8 april is in Boxberg Nicole Corthouts overleden, de echtgenote van Ronny Debusschere. Zij was 68 jaar. Her afscheid vond plaats in familiekring.

Beloken Pasen

Vrijdag 14 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Zondag is het Beloken Pasen. Vanwaar die naam? 'Beloken' is het voltooid deelwoord van het werkwoord 'beluiken': (af)sluiten. Met Beloken Pasen wordt de paasweek ('het paasoctaaf', acht dagen vanaf Pasen) afgesloten. (K & L)
Genk - Eva Kaili heeft gevangenis verlatenZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Meestal droog

Vrijdag 14 april 2023
Weerbericht
Genk - Meestal droogOp de lange termijn zit er wat verschil in de weerkaarten. Terwijl het ene weermodel voor temperaturen zelfs boven 20 graden gaat, geeft het andere maxima rond 18 graden en een grotere neerslagkans. Wel gaan alle weermodellen voor hogere temperaturen. Op korte termijn houden we het meestal droog, maar staat er wel een voelbare wind.
Vandaag wisselen brede opklaringen af met wolken. Het blijft meestal droog, maar de matige zuidwestenwind voelt soms fris aan. Maxima rond 14 of 15 (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Beerden overleden

Vrijdag 14 april 2023
Genk - Jean Beerden overledenWoensdag is Jean Beerden overleden, de echtgenoot van Irène Caris. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Rosaria Celani overleden

Vrijdag 14 april 2023
Genk - Rosaria Celani overledenGisteren is Rosaria Celani overleden, de weduwe van Costantino Trobbiani. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (12 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Stationsstraat in As een week afgeslotenVolgende week asfalteert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in As de fietspaden en de rijweg van de Stationsstraat (N723) over de hele lengte tussen het gemeentehuis en Station As. Tijdens de asfaltering is de Stationsstraat afgesloten voor alle verkeer. Dat is de laatste fase van de werken. Daarna zijn de brede, vrijliggende fietspaden en de vernieuwde rijweg opnieuw beschikbaar.
Het DNA van twee "Limburgse" jonge wolven is aangetroffen bij heel wat schadegevallen in Nederland. Dat meldt het INBO. Het gaat om mannetjes uit 2021 die een tijd lang bij de roedel in Hechtel-Eksel zijn gebleven na de worp van 9 welpen in 2022. "Dat zijn jaarlingen", zegt Koen Van Muylem van het INBO, het Instituut voor Bos- en Natuuronderzoek. "Ze zijn iets langer dan verwacht bij de roedel gebleven, maar het was onvermijdelijk dat ze zouden vertrekken. Er kunnen nooit meerdere mannetjes in een (…) Het hele nieuwsbericht

Vanvlierden weg bij Genk VV

Donderdag 13 april 2023
Genk - Vanvlierden weg bij Genk VVChristophe Vanvlierden trekt de deur achter zich dicht bij Genk VV. Hij verkast naar Heusden-Zolder.

Verdachte overval gearresteerd

Donderdag 13 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Verdachte overval gearresteerdDe politie heeft vandaag een 20-jarige man uit het Vlaams-Brabantse Linter gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht dinsdagavond rond 18 uur een gewapende overval te hebben gepleegd op het Aldi-warenhuis aan de Genkerbaan in Zonhoven. De verdachte bedreigde een personeelslid van het warenhuis en ging er met een grote geldsom vandoor. Hij is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Bjarni Kwiecien overleden

Donderdag 13 april 2023
Genk - Bjarni Kwiecien overledenGisteren is Bjarni Kwiecien (22) overleden. Hij woonde in Kuringen maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt donderdag 20 april (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij Uitvaartzorg Smeets in Hasselt.

Jo Put overleden

Donderdag 13 april 2023
Genk - Jo Put overledenDinsdag is Jo Put overleden. Hij was 47 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Lekkende stookolietank: Promaz

Donderdag 13 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 april vorig jaar is het stookoliefonds Promaz in werking om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen eindelijk financieel te ondersteunen en te ontzorgen, op kosten van de sector. Tijdens het eerste jaar dat het stookoliefonds in werking was, werden er 819 aanvragen ingediend. Bijna 2 op de 3 aanvragen, of 63% komt uit Vlaanderen, meldt minister van omgeving Zuhal Demir. Dat is opvallend. In Wallonië worden er 750.000 huizen verwarmd met stookolie, in Vlaanderen 414.000.
“Mensen die een lekkende stookolietank of -leidingen hebben, of mensen die een uitgevoerde sanering terugbetaald willen zien, moeten niet twijfelen en zich aanmelden bij Promaz. Het fonds is er, na lang aandringen, om hen te helpen”, klinkt het bij Demir. Promaz

Parachutisten durven niet uit boom

Donderdag 13 april 2023
Genk - Parachutisten durven niet uit boomZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Beringen mag het BK Veldrijden in 2026 organiseren. Dat maakt de Belgische Wielerbond bekend op zijn website. De cross gaat door op de mijnterril en zo wordt dit BK één van de zwaarste ooit in de geschiedenis.

Irène Baeten overleden

Donderdag 13 april 2023
Genk - Irène Baeten overledenOp 3 april is Irène Baeten overleden, de echtgenote van Théo Hellinx. Zij was 78 jaar. De u(tvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxberg. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Cécile Buckinx overleden

Donderdag 13 april 2023
Genk - Cécile Buckinx overledenZondag is Cécile Buckinx overleden, de weduwe van de in 2000 gestorven Jean Cuypers. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Macron spreekt Nederlands

Woensdag 12 april 2023
Genk - Macron spreekt NederlandsZoomTijdens zijn officieel bezoek aan Nederland heeft de Franse president Macron vandaag even Nederlands gesproken. (Cartoon: Fobie)

Bokrijk: 65 jaar jong

Woensdag 12 april 2023
Genk - Bokrijk: 65 jaar jongZoomOp 12 april 1958 opende het Openluchtmuseum Bokrijk officieel de deuren voor het grote publiek. Het werd meteen een klassieker voor schoolreizen en daguitstappen. Mensen konden een beetje tijdreizen naar de periode van voor de oorlog, zelfs naar de 19de eeuw. Bokrijk groeide uit tot een succes maar kreeg in de 20ste eeuw een stoffig imago. De laatste jaren is hard getimmerd om van Bokrijk terug een hip museum te maken. Een eerste schot in de roos was het optrekken van de tijdlijn naar de sixties. En met het (…) Het hele nieuwsbericht
Bokrijk: 65 jaar jong
Zoom

Dieven slaan toe op bouwwerf

Woensdag 12 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Bruinstraat in Zonhoven sloegen dieven toe op een bouwwerf. Zij hebben er werkmateriaal gestolen.

Overval op warenhuis

Woensdag 12 april 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond heeft een man een overval gepleegd op het Aldi-fililaal aan de Genkerbaan in Zonhoven. Hij bedreigde er een personeelslid met een mes en ging met geld aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag zijn acht vrachtwagens gecontroleerd op de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Zes daarvan bleken niet in orde. Er werd voor 3.500 euro aan boetes geïnd.
Genk - Bromfietser aangereden in Vennestraat
In de Vennestraat is rond middernacht een bromfietser aangereden dooor een auto. De 18-jarige bromfietser uit Genk raakte daarbij gewond.
Genk - John Deere gaat tractoren assembleren in GenkZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Feruccio Bosetti overleden

Dinsdag 11 april 2023
Genk - Feruccio Bosetti overledenOp 8 april is Feruccio Bosetti overleden, de echtgenoot van Mirella Franchetto. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Torenlaan in Zwartberg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen.

Jaak Lebrun overleden

Dinsdag 11 april 2023
Genk - Jaak Lebrun overledenOp 7 april is Jaak Lebrun overleden, de weduwnaar van Anke Verstraeten en de levenspartner van Christiane Mellen. Hij was 66 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Vandaag gelezen
Volgens Peter Vandermeersch, CEO van het Ierse krantenbedrijf Independent News & Media (INM) dat kranten waaronder de Irish Independent en Sunday Independent uitgeeft, zullen gedrukte kranten binnen zeven tot tien jaar verdwijnen. Hij zei dat in een gesprek met de Ierse omroep RTÉ. Vandermeersch vertelde aan het programma This Week dat de Vlaamse uitgeverij Mediahuis - die bij ons o.m. Het Belang van Limburg uitgeeft en eigenaar is van INM - zich voorbereidt om een "digital only"-bedrijf te worden. "We zullen waarschijnlijk enkele zaterdag-, zondag- of weekproducten drukken, maar door de week zal drukwerk overal verdwijnen, in heel Europa."

Rijkdom vs. zwarte sneeuw

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het vermogen van de holding achter de Boerenbond groeide tot bijna 5 miljard euro in het afgelopen decennium. Die rijkdom staat in schril contrast met de zwarte sneeuw die veel Vlaamse landbouwers zien." (Apache)

Gunstige lange termijn

Dinsdag 11 april 2023
Weerbericht
Genk - Gunstige lange termijn In een strakke westcirculatie worden storingen en buien in vlug tempo afgewisseld. Daarbij staat er bij momenten veel wind en er wordt ook koude lucht aangevoerd met ondermaatse maxima. Tussen de regen en buien door, zijn er ook wel droge perioden met zonneschijn. Een verbetering volgt er in het weekend, dan wordt het stilaan droger en wat zachter. Na het weekend lijkt er warm en zonnig lenteweer in de maak te zijn.
Vandaag komen er, na flink wat zon, steeds meer stapelwolken opzetten en kan (…) Het hele nieuwsbericht

'Vijgen na Pasen'

Dinsdag 11 april 2023
Het is maar dat je 't weet
‘Vijgen na Pasen’ – waar komt deze uitdrukking vandaan? Vijgen na Pasen betekent dat iets te laat is om nog zin te hebben. De oorsprong ligt in vroegere vastenperiodes. Veel mensen letten in de vastenperiode op hun voeding: ze eten minder, en vooral minder zoetigheden. Wat precies, dat kies je zelf.
Vroeger was dat niet zo: er bestond een lijst, uitgevaardigd door de Kerk, van wat je wel en niet mocht eten. Gedroogde vijgen waren zowat de enige zoetigheid die was toegelaten, en dus erg populair. Maar vijgen worden doorgaans geïmporteerd, en de import verliep in vroegere tijden niet zo gesmeerd als nu. Vandaar dat er wel eens een lading vijgen te laat kwam, na Pasen dus. Die vijgen na Pasen hadden dus eigenlijk geen nut meer. (KerkNet)

Stefan Porç overleden

Dinsdag 11 april 2023
Genk - Stefan Porç overledenOp 8 pril is Stefan Porç overleden, de echtgenoot van Elly Nurski. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Laurent Palmans overleden

Dinsdag 11 april 2023
Genk - Laurent Palmans overledenOp 6 april is Laurent Palmans overleden, de echtgenoot van Clemence Schepers. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.
In Dames Promo van het volleybal heeft KVC LensOnline Genk VC Tongerlo geklopt met 3-1.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen is momenteel minstens één boek van de Bijbel in 3.610 talen beschikbaar. De volledige Bijbel is inmiddels al vertaald in 733 talen. De Wereldfederatie van Bijbelgenootschappen hoopt de Bijbel tegen 2038 in nog eens 1.200 talen te vertalen. Wereldwijd worden naar schatting 7.400 talen gesproken.
KRC Genk stoot na 1-5 winst bij STVV B door naar de finale van de Beker van Limburg. De Genkies zullen het moeten opnemen tegen Bilzen.

Volleybal: Tongeren - Genk 2-3

Maandag 10 april 2023
In het volleybal (meisjes U11) heeft Datovoc Tongeren met 2-3 verloren van KVC LensOnline Genk.
Verdediger Nolan Martens (18) heeft zijn contract met KRC Genk met twee jaar verlengd. Hij speelde dit seizoen zestien keer bij Jong Genk tot hij uitviel met een blessure.

Lieve Hendrickx overleden

Zondag 9 april 2023
Genk - Lieve  Hendrickx overledenVandaag is Lieve Hendrickx overleden, de echtgenote van Jos Lambrigts. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Hoogconjunctuur in de bouw

Zondag 9 april 2023
Genk - Hoogconjunctuur in de bouwZoomIn tegenstelling tot de bouwsector in de menselijke samenleving heerst bij de vogels een ware hoogconjunctuur in de bouw. En zoals op de foto te zien is staan mezen - hier een pimpelmees - best open voor moderne huisvesting - het moet niet altijd een houten kastje zijn. Al lijkt het er op dat de architect het dak vergeten is. (Foto Christina Put) 

Zacht paasweekend

Zondag 9 april 2023
Weerbericht
Genk - Zacht paasweekendEen uitloper van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen tempert de onstabiliteit over onze streken. Daarbij wordt de aangevoerde lucht steeds droger en krijgt de zon ook meer kansen. Bovendien komen de te temperaturen een stuk hoger uit. Later op Paasmaandag bereiken regenzones onze regio en dat is het begin van een erg wisselvallige en natte week.
Vandaag kan het mistig zijn in de ochtend, maar de zon kan al vrij vlug doorbreken. Daarna wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Paaseieren zoeken in de tuin, vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Genk - Douane onderschept MDMA in paashazenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lucien Koonings overleden

Zaterdag 8 april 2023
Genk - Lucien Koonings overledenDonderdag is Lucien Koonings overleden, de echtgenoot van Marleen Vaes. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Gerty Nijs overleden

Zaterdag 8 april 2023
Genk - Gerty Nijs overledenOp 5 april overleed Gerty Nijs, de echtgenote van Erik Jacobs. Zij was 65 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Gerty Nijs p/a Kiewitstraat 120, 3500 Hasselt.

Erwin Castermans overleden

Zaterdag 8 april 2023
Genk - Erwin Castermans overledenOp 4 april is Erwin Castermans overleden. Hij was 64 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boorsem.

Willy Cops overleden

Zaterdag 8 april 2023
Genk - Willy Cops overledenOp 30 maart overleed Willy Cops, de echtgenoot van Lieske Neyens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Genk - Goede Vrijdag in het Vaticaan...Zoom...met een wegens omstandigheden aangepast programma. (Cartoon: Fobie)

Leon Dirckx overleden

Vrijdag 7 april 2023
Genk - Leon Dirckx overledenIn Winterslag is gisteren Leon Dirckx overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 15 april (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jong Genk - Dender 0-4

Vrijdag 7 april 2023
Genk - Jong Genk - Dender 0-4Jong Genk heeft vanavond thuis met 0-4 verloren van Dender. Aan de rust was de stand 0-2.

Zwaar vandalisme in visclub

Vrijdag 7 april 2023
Genk - Zwaar vandalisme in visclubVisclub De Zonnebaars Zwartberg in Houthalen is het mikpunt geworden van vandalen. Om in het clublokaal binnen te geraken werd een muur stukgeslagen met een zware hamer. Materiaal en gereedschap dat ze in het lokaal aantroffen hebben ze in de visvijver gesmeten. De politie hoopt de daders te kunnen identificeren door analyse van de bewakingsbeelden.
Genk - Parket wil 6 mensen vervolgen in zaak DylstZoomHet Openbaar Ministerie wil zes mensen vervolgen in de fraudezaak rond KS Vriendenkring. De zes worden verdacht van het verduisteren van 2,5 miljoen uit de kassa van de mijnwerkersvereniging. De behandeling van de vordering op de raadkamer werd uitgesteld, omdat de advocaten van Michel Dylst en Robert C. bijkomend onderzoek vragen.
Een delegatie van De Waarheid, een groep die streeft om de waarheid te achterhalen in deze zaak, trok deze ochtend naar de raadkamer. "Dit om te (…) Het hele nieuwsbericht

U19 KRC Genk verslaan Marseille

Donderdag 6 april 2023
In de Abtal Cup hebben de U19 van KRC Genk Marseille geklopt met 4-2. De doelpunten werden gescoord door Mirisola (2), Nuozzi en Swerts.

Campagne 'Kijken Kijken'

Donderdag 6 april 2023
Genk - Campagne 'Kijken Kijken'ZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert met "Kijken Kijken" een nieuwe campagne om extra aandacht te geven aan motorrijders in het verkeer. Motorrijders beter beschermen op de weg, begint met beter te kijken. Want motorrijders mogen er dan stoer uitzien in hun helm en lederen outfit, ze zijn kwetsbaarder dan ze er uitzien. En onder elke helm zitten mensen met vrienden en familie die van hen houden. Kijk dus altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien. Want motorrijders vallen minder (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Politie zet geheim wapen in bij Delhaize-actieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Oog in oog met een wolf

Donderdag 6 april 2023
Genk - Oog in oog met een wolfZoomZondag jl. had natuurfotograaf David Van den Broeck, een medewerker van "Welkom wolf", zich nabij het militair domein discreet tegen een boom gezet in de hoop een glimp van een wolf te kunnen opvangen. En dat gebeurde ook. David: "Ik zat achter mijn statief op de grond toen een wolf plots door de bosjes heen kwam en recht in mijn lens keek, vanop ongeveer 40 meter afstand. Hij stopte 2 seconden om uit te maken wat er daar op de grond zat. Zodra hij mij herkend had als mens, koos hij vrijwel meteen de (…) Het hele nieuwsbericht
Oog in oog met een wolfOog in oog met een wolf
Zoom

Elisabeth Vos overleden

Donderdag 6 april 2023
Genk - Elisabeth Vos overledenGisteren is Elisabeth Vos overleden, de weduwe van Heinz Müller. Zij was 91 jaar. De uitvaart vindt zaterdag (11 uur) plaats in de Evangelische Gemeente Paulus aan de Evence Coppéelaan.

'Groen in de tuin is gezond'

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - 'Groen in de tuin is gezond'ZoomMensen met meer dan 50m² groen bij hun huis hebben ruim 10 procent minder last van hartziekten. Onder bezitters van een groene tuin was ook het percentage beroerten of hersenbloedingen 15 procent lager. Dat schrijven onderzoekers van Wageningen Environmental Research en het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg. (Trouw)

Open Scholendag op 12 mei

Donderdag 6 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Liefst 551 scholen verspreid over heel Vlaanderen gooien op vrijdag 12 mei hun deuren open voor de allereerste ‘Open Scholendag’. Wie nadenkt over de stap naar het onderwijs kan zich vanaf vandaag inschrijven op www.openscholendag.be om in een school in de buurt een kijkje gaan te nemen achter de schermen. Laatstejaars van het secundair onderwijs, studenten van de lerarenopleiding of kandidaat zij-instromers kunnen dan proeven van het lerarenberoep en bijvoorbeeld een vakvergadering volgen, lessen bijwonen, mee toezicht houden en vooral: al hun vragen stellen aan ervaren leerkrachten. “Blij met zoveel deelnemende scholen, die blijkbaar echt klaar waren voor dit initiatief”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Piccigallo weg bij STA Genk

Donderdag 6 april 2023
Genk - Piccigallo weg bij STA GenkGiovanni Piccigallo trekt de deur achter zich dicht bij STA Genk. Hij verkast naar vierdeprovincialer Leut.

Wat betekent Witte Donderdag?

Woensdag 5 april 2023
Het is maar dat je 't weet
Morgen is het Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen. De naam Witte Donderdag komt van het gebruik om het kruisbeeld in de kerk met een witte doek te bedekken. Christenen gedenken op die dag dat Christus op de avond vóór zijn lijden (Goede vrijdag) met zijn leerlingen aan tafel ging voor het Laatste Avondmaal. Daar waste hij de voeten van de leerlingen, brak hij het brood en deed de beker rondgaan. Voor katholieken betekent dit de instelling van het sacrament van de eucharistie. Christus (…) Het hele nieuwsbericht

STA Genk - Umitspor B 5-0

Woensdag 5 april 2023
Genk - STA Genk - Umitspor B 5-0In vierde provinciale D stond vanavond de inhaalwedstrijd STA Genk - Umitspor Maasmechelen B op het programma. Uitslag: 5-0.

Jetty Van Campenhout overleden

Woensdag 5 april 2023
Genk - Jetty Van Campenhout overledenOp 2 april overleed Jetty Van Campenhout, de weduwe van Leon Hauben. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Man wou vriendin wurgen

Woensdag 5 april 2023
Genk - Man wou vriendin wurgenHet Openbaar ministerie heeft eén jaar cel en een boete van 800 euro gevorderd tegen een Genkenaar omdat hij zijn vriendin wou wurgen. De verdediging van de man drong evenwel aan op vrijspraak. Op 26 april wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)
Monitoren van de jeugdwerking Grabbel & Co hebben een driejarig kind na een buitenspeelactiviteit in het park vergeten. Het kind werd pas gemist toen de vader het kwam ophalen. De man is meteen het park ingelopen en heeft het kind vrij snel kunnen aantreffen.

Auto en bestelwagen botsen

Woensdag 5 april 2023
Een 61-jarige man uit Genk en een minderjarige jongen uit Hamont-Achel raakten gisterennamiddag gewond bij een botsing tussen een auto en een bestelwagen op 't Hasseltkiezel in Bree. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw (24) gewond bij botsing

Woensdag 5 april 2023
Genk - Vrouw (24) gewond bij botsingEen 24-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Langendijkstraat in Zutendaal. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 18 uur.
Jong Genk, de beloftenploeg van KRC Genk, speelt komend seizoen zijn thuiswedstrijden op het veld van ASV Geel. Daartoe is besloten om de Genkse grasmat te sparen, want die wordt ook gebruikt door het eerste elftal. Omdat er zoveel wedstrijden werden gespeeld in combinatie met slechte weersomstandigheden leed het veld in Genk er te hard onder. Om het veld te sparen week Jong Genk al uit naar Beveren.

Maurice Stulens overleden

Woensdag 5 april 2023
Genk - Maurice Stulens overledenOp 30 maart overleed Maurice Stulens, de echtgenoot van Jacqueline Vandeloo. Hij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Pierre Geurden overleden

Woensdag 5 april 2023
Genk - Pierre Geurden overledenOp 1 april is Pierre Geurden overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Mia Coenen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Geert Speelmans overleden

Woensdag 5 april 2023
Genk - Geert Speelmans overledenOp 29 maart is Geert Speelmans overleden. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Vier Genkse bedrijven failliet

Dinsdag 4 april 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag vier Genkse bedrijven failliet verklaard: aannemer GGR Construct, Astarta, confectiebedrijf DVBS en BBK Transport. Schuldvorderingen moeten voor 3 mei ingediend worden.
Genk - E. Termien trekt middenvelder aanEendracht Termien heeft de 19-jarige defensieve middenvelder Wout Bormans aangetrokken. Hij komt over van Lommel SK.
Ter hoogte van de rotonde van de Europalaan met de Stationsstraat is vanmiddag een 49-jarige fietsster uit Genk aangereden door een auto. Zij liep daarbij verwondingen op.

Lydia Strugala overleden

Dinsdag 4 april 2023
Genk - Lydia Strugala overledenOp 1 april overleed Lydia Strugala, de weduwe van de in 2012 gestorven Louis Jaenen. Zij was 68 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscbeid en de asverspreiding op de begraafplaats van As vinden plaats in besloten kring.
Kort nieuws van bij de buren
In de Sparrenstraat in Zonhoven is vanmorgen brand ontstaan aan een elektrisch verwarmingstoestel. Een handdoek die op het toestel lag had vlam gevat.

Weersverandering!

Dinsdag 4 april 2023
Weerbericht
Genk - Weersverandering!Een hogedrukgebied over het noorden van Europa vindt aansluiting met een hogedrukgebied over de Azoren waardoor de atmosfeer erg rustig is met licht bewolkt of helder weer. Overdag krijgen we veel zon, maar tijdens de nacht kan het ook flink afkoelen. Een storing kan op donderdag deze coalitie doorbreken en trekt over onze streken met enige tijd regen. Daarachter is de atmosfeer onstabiel.
Vandaag is het zonnig, al komen er ook enkele hogere wolken voor, maar die hinderen de zon nauwelijks. De (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in Shopping 1

Dinsdag 4 april 2023
Genk - Brand in Shopping 1Deze voormiddag ontstond brand in een juwelierszaak in Shopping 1. De brand werd veroorzaakt door een kortsluiting aan een transformator. De schade is beperkt gebleven.

Zes volwassen dopelingen

Dinsdag 4 april 2023
Kerk
Genk - Zes volwassen dopelingenZaterdag worden zes Limburgers gedoopt tijdens de paaswake. Het gaat om drie vrouwen en drie mannen. De dopelingen zijn tussen de 19 en de 64 jaar.

Het ideale huwelijk

Dinsdag 4 april 2023
Zomaar even tussendoor
"Wanneer een vrouw trouwt met een man, hoopt ze dat hij zal veranderen - maar dat doet hij niet. Wanneer een man trouwt met een vrouw, hoopt hij dat ze NIET zal veranderen - maar dat doet ze wél."
(Gehoord op ZDF)

Finland treedt toe tot de NAVO

Dinsdag 4 april 2023
Genk - Finland treedt toe tot de NAVOZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Paula Biesmans overleden

Dinsdag 4 april 2023
Genk - Paula Biesmans overledenGisteren is Paula Biesmans overleden, de echtgenote van André Vastmans. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Donie Noviello overleden

Dinsdag 4 april 2023
Genk - Donie Noviello overledenOp 30 maart zijn Donie Noviello (45) en zijn levenspartner Gisela Lenaers (55) overleden. De uitvaartliturgie van Donie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de paochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan. Het afscheid van Gisela Lenaers vindt in intieme kring plaats.
Het is maar dat je 't weet
Vorig jaar is er 213 ton zwerfvuil en sluikstort opgeruimd langs Limburgse snel- en gewestwegen. De kostprijs voor het opruimen daarvan bedroeg iets minder dan 740.000 euro. Hotspots in Limburg waar het Agentschap Wegen en Verkeer veel afval vindt zijn onder meer Houthalen en Tessenderlo.
Genk - Ondertussen, in de Vlaamse Ardennen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wiellader gestolen

Maandag 3 april 2023
Genk - Wiellader gestolenBij een bedrijf aan de Mondeolaan is een wiellader gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.
Het Referee Department heeft zich vandaag uitgesproken over de fel gecontesteerde strafschop in KRC Genk - OH Leuven na een vermeende fout van Mark McKenzie op OHL-spits Gonzalez. Volgens het Referee Department werd de strafschop onterecht toegekend. “De VAR-interventie wordt niet ondersteund omdat de beelden geen duidelijk contact tonen tussen de Genkse verdediger en de aanvaller van OHL".

Palmerina Monni overleden

Maandag 3 april 2023
Genk - Palmerina Monni overledenZaterdag is Palmerina Monni overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Ignazio Mattana. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat.
Genk - Damesvoetbal: Merkem - Genk B 2-4In eerste nationale van het damesvoetbal heeft KRC Genk B met 2-4 gewonnen van Famkes Merkem. De ruststand was 1-3. Voor Genk scoorden Meyers, De Meester, Beyens en Groven.

Je plant maakt lawaai

Zondag 2 april 2023
Zomaar even tussendoor
Gestreste planten maken geluiden die door sommige dieren op vele meters afstand te horen zijn, en het soort geluid komt overeen met het soort slechte dag dat ze hebben. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Cell.
De onderzoekers ontdekten dat planten geluidjes maken naargelang de stress die ze ervaren. Ze vermoeden dat het nerveuze, knappende geluid een bijproduct is van cavitatie, waarbij kleine belletjes barsten (…) Het hele nieuwsbericht
Deze namiddag heeft een KRC-supporter een hartstilstand gekregen tijdens de wedstrijd KRC Genk- OH Leuven. De zeventiger werd gereanimeerd en onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht.

Turkse Rangers - As-Niel 2-0

Zondag 2 april 2023
Genk - Turkse Rangers - As-Niel 2-0Turkse Rangers heeft vanmiddag As-Niel Utd geklopt met 2-0.

Verlies voor Genk VV

Zondag 2 april 2023
Genk - Verlies voor Genk VVIn Derde Provinciale heeft Genk VV thuis tegen Umitspor Maasmechelen verloren met 0-3.
Genk - Thuisverlies voor Bokrijk SportIn Vierde Provinciale heeft Bokrijk Sport thuis met 1-4 verloren van Zepperen-Brustem B.

Future Winterslag wint derby

Zondag 2 april 2023
Genk - Future Winterslag wint derbyIn Vierde Provinciale heeft Future Winterslag de derby tegen STA Genk gewonnen met 3-0.
Genk - Eendracht Termien - Nijlen 4-0Eendracht Termien heeft vanmiddag Nijlen geklopt met 4-0. De doelpuntenmakers waren Janssen, Ospitalieri, Dauwe en Piras. Termien staat tweede in de stand op drie punten van Wezel Sport.
Vanmiddag speelt KRC Genk thuis tegen Oud-Heverlee Leuven (OHL). De selectie: doelmannen: Vandevoordt, Leysen, Penders; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Munoz, Preciado, Cuesta; middenvelders: Aziz, Heynen, Castro, Trésor, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss en aanvallers Samatta, Sor,  Paintsil en, Oyen.
Het is maar dat je 't weet
In België bedroeg de genderloonkloof, d.w.z. het verschil in uurloon tussen mannen en vrouwen, 5,0% in 2021. Dit betekent dat vrouwen in 2021 gemiddeld 5,0% minder per uur verdienden dan hun mannelijke collega's. Bij werknemers jonger dan 25 jaar is de loonkloof tussen mannen en vrouwen nog steeds negatief met -0,1%, maar neemt deze sterk toe met de leeftijd tot 4,5% voor 35-44-jarigen en zelfs 8,5% voor 55-64-jarigen. (Statbel)

Volleybal: LVL - Antwerp 1-3

Zondag 2 april 2023
In het volleybal (Liga dames Challenge Play-off - nationaal) heeft Ladies Volley Genk met 1-3 verloren van Antwerp.
Genk - Zaalvoetbal: Genk - Wellen 3-1In het zaalvoetbal (beloften 2B - nationaal) heeft ZVK A5 Genk met 3-1 gewonnen van U. Wellen. ZVK A5 Genk straat vijfde in de stand.
Genk - Damesvoetbal: Genk C - STVV B 5-1In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KRC Genk C met 5-1 gewonnen van STVV B. KRC Genk C staat tweede in de stand.

Bilzen B - Racing Boxberg 5-2

Zaterdag 1 april 2023
Genk - Bilzen B - Racing Boxberg 5-2Racing Boxberg is vanavond met 5-2 gaan verliezen bij Belisia Bilzen B.

Bregel Sport - Bree-Beek 0-1

Zaterdag 1 april 2023
Genk - Bregel Sport - Bree-Beek 0-1Bregel Sport hefet vanavond thuis met 0-1 verloren van Bree-Beek.
Genk - Zaalvoetbal:  Ranst- Full Genk 3-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Full Genk met 3-5 gewonnen bij Solona Ranst. Full Genk staat zesde in de stand.
Genk - Damesvoetbal:  Standard - KRC Genk 1--1In play-off 1 van de superleague hebben de KRC Genk Ladies 1-1 gelijkgespeeld op Standard. Voor Genk scoorde Duijsters.

Emiel Bollen overleden

Zaterdag 1 april 2023
Genk - Emiel Bollen overledenOp 30 maart is Emiel Bollen (83) overleden, de echtgenoot van Jeanne Hermans. Hij woonde in Diepenbeek maar was afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de pariochiekerk van Wimmertingen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Ann Smeets overleden

Zaterdag 1 april 2023
Genk - Ann Smeets overledenIn Beverst is op 29 maart Ann Smeets overleden. Zij was 47 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in uivaratcentrum Matheï in Bilzen.

Ferdinand Dirkx overleden

Zaterdag 1 april 2023
Genk - Ferdinand Dirkx overledenOp 30 maart is Ferdinand Dirkx overleden, de weduwnaar van de in 2022 gestorven Madeleine Bollingh. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen