Ingrediënten: Aardappelen, ui, tomaat, kruidenboter en gemalen kaas. Bereiding: Laat de oven voorverwarmen op 200 °C. Voor dit gerecht hoef je geen aardappelen te schillen, maar was ze wel grondig. Makkelijk hé! Ben je geen liefhebber van aardappelen in de schil? Dit gerecht kan je ook perfect bereiden met geschilde aardappelen. Neem 2 snijplanken van gelijke hoogte, klem er een aardappel tussen en snijd inkepingen in de aardappel. Dankzij de snijplanken ben je er zeker van dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Je kan hiervoor eventueel ook 2 houten lepels gebruiken. Steek tussen de schijfjes tomaat, ui en kruidenboter. Schik de aardappelen in een ovenschaal en bestrijk ze rijkelijk met gesmolten boter. In plaats van boter kan je eventueel ook olijfolie gebruiken. Kruid de aardappelen met grof zout en peper en paprikapoeder. Plaats de aardappelen in de oven 30min afgedekt, bestrooi met kaas en een 10 minuutjes zonder folie. Na 35 à 45 minuten op 200°C zullen ze lekker knapperig zijn aan de buitenkant en heerlijk zacht binnenin. Afhankelijk van de grootte van de aardappelen zullen ze meer of minder tijd nodig hebben om te garen. Prik daarom af en toe eens in de aardappelen om te checken of ze al gaar zijn. Tip: Gebruik aardappelen van ongeveer dezelfde grootte, dan ben je zeker dat ze allemaal op hetzelfde ogenblik gaar zijn.
(Inge Jespers)