Mijn huisgemaakte vidé is een jaartje geleden geplaatst. Dat receptje vind je terug in het archief op 12 september 2018.
Ingrediënten: Aardappelen – boter – ei – melk – nootmuskaat – peper en zout – olijfolie
Bereiding:
Aardappelen gaar koken in naar eigen keus al dan niet gezouten water.
Ondertussen de oven voorverwarmen op 220°c.
De aardappelen afgieten en met de stamper pureren met wat melk klontje boter, een eitje en nootmuskaat.
Als de puree geen brokjes meer bevat op een met bakpapier beklede ovenschotel storten en er een egaal verdeelde laag van maken. Deze laag insmeren met olijfolie. En met een spatel in gelijke porties verdelen. Dus eigenlijk gewoon gleufjes maken in de laag die groot genoeg zijn voor 1 persoon. Wat je ook kan doen, is een grote lepel nemen en hoopjes puree op de bakplaat leggen.
De puree in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen en 30min laten bakken tot er een krokant korstje rond is.