Pulled pork is varkensvlees dat gedurende een langere tijd bij een lage temperatuur wordt gebraden. Taai vlees wordt met deze bereidingswijze mals. Omdat de spiervezels als het vlees gaar is gemakkelijk uit elkaar kunnen worden getrokken, wordt het zo genoemd.
Ik heb de kant en klare versie gebruikt wat enkel nog opgewarmd diende te worden. Je kan het ook makkelijk zelf maken met ontbeend varkenshouder en dan meer als 3u garen in een oven op 150°c maar hier had ik de tijd niet voor dus maakte ik het mij gemakkelijk.
Ingrediënten:
Aardappelen- Parmezaan - 3eieren – paneermeel – pulled pork – zachte ronde broodjes – tomaat – komkommer – ijsbergsla – BBQ saus – smeltkaas
Bereiding:
Was de aardappels grondig zodat alle zand en dergelijke eraf is. Snijd in partjes. Kluts de eieren men 100gr Parmezaan met een paar el paneermeel. Dompel de aardappelpartjes eerst in het ei en daarna in het Parmezaan mengsel.
Verwarm de pulled pork zoals op de verpakking staat
Was de groentjes schil de komkommer. En snijd in schijfjes
Dit mag een 45min in een oven op 180°c
Snijd het broodje open. Smeer de bodem in met BBQ saus daarop mag sla schijfjes komkommer schijfjes tomaat en een plak smeltkaas. Dan de pulled pork nog eens smeltkaas en het met BBQ saus ingesmeerde deksel van het broodje. Zet eventueel vast met een prikker.
Samen met de aardappelpartjes serveren en we kunnen weer aan tafel.(
Inge Jespers)