Ingrediënten:
5 kipfilets - 1 eetlepel zout - 1 eetlepel knoflookpoeder - 1 eetlepel paprikapoeder - 1 theelepel chilipoeder - 1 theelepel peper - ½ theelepel cayennepeper - 20 plakjes spek - 1 kopje BBQ-saus - 10 plakjes cheddarkaas - ½ rode ui, gesneden - 2 rode paprika, in plakjes
Bereiding:
Snijd elke kipfilet kruiselings in tweeën en snijd de grotere helft vervolgens horizontaal opnieuw, zodat 3 koteletten ontstaan. Doe in een grote kom.
Meng het zout, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zwarte peper en cayennepeper.
Giet de kruidenmix over de kip en meng. Leg de kip opzij.
Leg de plakjes spek in een broodpan en zorg ervoor dat de bodem en zijkanten volledig bedekt zijn en dat de reepjes over de zijkanten hangen.
Leg hierop de gekruide kip, 2 eetlepels barbecuesaus, 5 plakjes cheddarkaas, terug kip, 2 eetlepels barbecuesaus, paprika, ui, 2 eetlepels barbecuesaus, paprika, kaasplakjes en de resterende kip. Wikkel vervolgens de overhangende reepjes spek over de bovenkant van de kip.
Bedek het met folie en bak gedurende 1 uur. Verwijder vervolgens de folie, giet overtollig vet af en bak nog 30 minuten onbedekt, zorg ervoor dat de kip gaar is en het spek bruin en knapperig is.
Haal het spekbrood uit de oven en zet de grill aan. Keer het brood om op een rooster op een bakplaat en bedruip het brood met de resterende barbecuesaus.
Bak gedurende 5 minuten, totdat het glazuur iets opdroogt.
Snijd en serveer.
(Inge Jespers)