Het overige nieuws

Na een overweldigende eerste editie zal ook deze tweede editie van BoslandTrail uitverkocht geraken. De laatste tickets gaan de komende dagen de deur uit. BoslandTrail mocht de eerste editie in 2018 direct 1.400 deelnemers verwelkomen. Deze tweede editie bood de organisatie 3.000 tickets aan en ook deze editie zal uitverkocht geraken. De komende dagen gaan de laatste tickets de deur uit. Maar liefst 11 verschillende nationaliteiten staan aan de start van de ultratrail. Het hele weekend lang is Bosland in de ban (…) Het hele nieuwsbericht

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Nand Wouters overleden

Dinsdag 10 september 2019
Hechtel-Eksel - Nand Wouters overledenZondag is Nand Wouters overleden, de levensgezel van Maria Vandervee. Hij was 82 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Inbrekers aangehouden

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Twee mannen uit Zonhoven en Genk zijn aangehouden in het kader van een woninginbraak in Houthalen eind juli. Rond 25 juli werd ingebroken in een woning op de Bremstraat. De inbrekers namen er juwelen, kledij, parfum, computermateriaal, werkgereedschap en twee televisietoestellen mee. Bij huiszoekingen in Houthalen-Helchteren en Zonhoven trof Politie CARMA de gestolen spullen aan. Een 22-jarige uit Houthalen-Helchteren werd eerder al aangehouden door de onderzoeksrechter. Op 5 september werd een 20-jarige persoon uit Zonhoven gearresteerd. Hij werd de dag nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter die ook hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Jacqueline Cox overleden

Maandag 9 september 2019
Hechtel-Eksel - Jacqueline Cox overledenGisteren is Jacqueline Cox overleden, de weduwe van André Jansen en de levenspartner van Pierre Bertels. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Eksel.
1

Veel schade bij bedrijfsinbraak

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Stuifzandstraat in Overpelt is ingebroken in bouwbedrijf Driesen. De inbraak is vanmorgen vastgesteld. Om in de kantoren te geraken hebben zij meerdere gaten in de muur gemaakt. De drie gemaskerde daders zijn op camerabeelden vastgelegd. Er is een spaarpot van de werknemers gestolen. Daarin stak zo'n 450 euro. De schade is beduidend groter dan de buit

Voor 16.000 euro buit

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Voor 16.000 euro buitEen standhouder uit Sint-Huibrechts-Lille is voor 16.000 euro aan materialen bestolen. Dat gebeurde tijdens het kampioenschap golfbiljart in het ontmoetingscentrum Wiriix aan de Pieter Breugellaan in Kleine Brogel.

Volleybal: Hechtel-Eksel verliest

Zondag 8 september 2019
Hechtel-Eksel heeft een uitoverwinning behaald in Dilsen-Stokkem. Uitslag: 2-3.

Moeder (43) en kind gewond

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Linzenstraat in Houthalen-Helchteren gebeurde zaterdagvoormiddag rond 10.30 uur een verkeersongeval. Een 43-jarige vrouw uit Hasselt en haar minderjarig kind raakten daarbij gewon

Winst voor HeVoc

Zondag 8 september 2019
Hechtel-Eksel - Winst voor HeVocIn de Beker van Limburg moesten de Heren van HeVoc naar reeksgenoot Mavo Dilsen. HeVoc sloeg meteen een kloof van 7 punten in set1. In receptie en aanvallend klopte alles. Vanaf set 2 viel de motor stil en door individuele fouten kwam de thuisploeg terug in de match. Maar HeVoc knokte zich met veel inzet en goed verdedigend werk naar de zege. Setstanden: 19/25,27/25,22/25,25/23 en 7/15. 
Uitslagen Dames HeVoc voor de Beker van Limburg: Wara Genk- HeVoc A 3-1; Sparvoc Lanaken - Hevoc InternetgazetB 1-3.

Aardsterren geven geen licht

Zaterdag 7 september 2019
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Aardsterren geven geen lichtZoomOp de foto een gekraagde aardster in Bosland. Aardsterren zijn stuifzwammen met twee omhulsels. Wanneer de buitenste schil openbarst vormt ze een sterachtige kraag rond de eigenlijke stuifbal. (Pierre Rutten)

KFC Hechtel - Linkhout 1-0

Zaterdag 7 september 2019
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel - Linkhout 1-0KFC Hechtel heeft vanavond thuis WS Linkhout geklopt met het kleinste verschil. Uitslag: 1-0. Het doelpunt viel na 30 minuten uit strafschop, omgezet door Bart Diepvents.

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.
1

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Eksel verslaat Thes Sport B

Vrijdag 6 september 2019
Hechtel-Eksel - KFC Eksel verslaat Thes Sport BIn tweede provinciale A heeft KFC Eksel vanavond zijn competitiewedstrijd op het veld van Thes Sport B gewonnen. Uitslag: 0-2. Thomas Beyen en Glenn Vervloet zorgden voor de doelpunten.

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Gerrit Koning overleden

Donderdag 5 september 2019
Hechtel-Eksel - Gerrit Koning overledenDinsdag is de in Eksel woonachtige Gerrit Koning overleden, de partner van Nan Vermeeren. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat u 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Gestolen auto aangetroffen in Eksel

Woensdag 4 september 2019
Hechtel-Eksel - Gestolen auto aangetroffen in EkselAan het Marktplein is een gestolen aangetroffen. Het voertuig werd in Antwerpen gestolen.

Spreuken in het straatbeeld

Woensdag 4 september 2019
Tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid, van 1 t/m 10 oktober, wil de gemeente spreuken laten opduiken in het straatbeeld. Men is dan ook op zoek naar ramen of winkeletalages van handelaars. De bedoeling is mensen te verrassen met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen, quotes om even bij stil te staan. Met de spreukenactie wil men niet alleen een glimlach opwekken, maar mensen ook doen nadenken over hun geestelijke gezondheid: hoe voelen we ons echt, vandaag? Bij interesse: contacteer de dienst welzijn via welzijn[!]hechtel-eksel.be, liefst voor 11 september.
Kort nieuws van bij de buren
Maandag werd Politie CARMA in kennis gesteld van een trouwstoet in de Sleedoornstraat in Houthalen-Helchteren afgelopen zaterdag waarbij schoten gelost werden met alarmpistolen. Aan de hand van videobeelden kon Politie CARMA de betrokken personen identificeren. Er werden dinsdag enkele huiszoekingen uitgevoerd in Genk, waarbij onder meer patronen voor een alarmpistool gevonden werden. De betrokkenen zelf en de pistolen waren niet aanwezig. Zij worden uitgenodigd voor verhoor en zullen de bewuste wapens moeten inleveren bij de politie. Er werd een PV opgesteld voor het illegaal dragen van een vuurwapen.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)
1

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Hechtel-Eksel - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  
Hechtel-Eksel - Politie zoekt getuigen inbraak meubelwinkelTijdens de nacht van donderdag op vrijdag van vorige week werd meubelwinkel Beter Meubel Goossens langs de Baan naar Bree in Peer bezocht door inbrekers. Onbekende daders sloegen een raam stuk en gingen aan de haal met een kluis.
“Om 03.38 uur vrijdag ochtend ging het alarm van de meubelzaak af”, zegt commissaris Eric Cenens van Politiezone Kempenland. “Onze interventieploeg was snel ter plaatse, maar de daders waren toen al verdwenen. Het uitstalraam naast de inkom van de winkel werd kapot geslagen. Er werd een kluis buitgemaakt. Die moet door de daders in een voertuig zijn geladen. Samen met het parket Limburg voeren wij een onderzoek naar de diefstal.” De politie vraagt getuigen van de feiten, of iedereen die nuttige informatie kan verstrekken, zich te melden. Dit kan op telefoonnummer 011/399 299 of via een mailtje aan info[!]politiekempenland.be.

Kluis leeggeroofd

Maandag 2 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de kantoren van een bedrijf aan de Tulpenlaan in Houthalen-Helchteren hebben dieven de inhoud van de kluis gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Damesvoetbal: Eksel - Hamont 0-8

Zondag 1 september 2019
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: Eksel - Hamont 0-8In eerste provinciale van het damesvoetbal verloor Eksel van Hamont met 0-8. Aan de rust was de stand 0-5.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Hechtel-Eksel - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!

Twee gewonden bij botsing

Zondag 1 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen een auto en een motorrijder in de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren raakten een 55-jarige man uit Peer en een 42-jarige vrouw, uit Houthalen-Helchteren gewond. Het ongeval gebeurde vrijdagavond rond 19.45 uur.
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van Verbroedering LommelHechtel is het seizoen goed begonnen in 3de Provinciale. Het ging winnen bij Verbroedering Lommel met 2-4. De bezoekers kwamen 0-2 voor via Niels Vanpol en Dimitri Mrgole. Net voor rust scoorde Lommel tegen. En na de koffie werd het 2-2. Maar de Duinenjongens wisten alsnog de 3 punten binnen te halen met doelpunten van Bart Diepvents en Frederic Maex.
15/09

Proficiat gouden en zilveren Maithe op het Belgisch Kampioenschap

jos maes
10/09

Proficiat wereldkampioen

jos maes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel