Het overige nieuws

We hebben nog tot middernacht om met z'n allen - dus echt MET Z'N ALLEN - Akindo in Lommel te helpen. Het enige wat men ons vraagt is om op Facebook deze pagina te liken, leuk te vinden. Die ene klik van u kan voor Akindo, een instelling die broodnodig geld nodig heeft, het verschil maken tussen 15.000 euro of 0 euro. Om middernacht loopt de wedstrijd af en beslist Interlight in Lommel wie gewonnen heeft. (…) Het hele nieuwsbericht

Overpeltenaar Gert Lodewijks heeft vandaag in Sint-Truiden de wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract en voor beloften gewonnen. Dries Hollanders uit Helchteren werd 6de, Jordi Theunissen uit Neerpelt 18de. UPDATE Ronald Winters uit Achel viel en brak een sleutelbeen.

Het begin van de lente?

Zondag 31 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Het begin van de lente?ZoomMaak er mooie paasdagen van!

Houthalen-Helchteren - Straks schakelen we om naar het zomeruurVriestemperaturen buiten, maar toch schakelen we vannacht over op het zomeruur. We moeten dan uurwerken en klokken een uur vooruit zetten, want om 2 uur wordt het dan 3 uur. Concreet betekent dat een uurtje minder slapen. Morgenavond blijft het dan ook een uur langer licht.

Albina Siciliano overleden

Vrijdag 29 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Albina Siciliano overledenGisteren is Albina Siciliano overleden, de weduwe van Giuseppe Fiorino. Ze was 83 jaar. Morgen wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg.
Vorig jaar was maar liefst één op vier van de gewonde motorrijders in Limburg dodelijk of zwaar gewond. De "fout" ligt daarbij zeker niet altijd bij de motorrijder zelf. Meerdere factoren spelen een rol bij het tot stand komen van een ongeval, zegt het provinciebestuur. Dat wil nu samen met de lokale politiekorpsen, het Centrum voor Motorbeheersing, de stad Hasselt en de stad Lommel bij het begin van het nieuwe motorseizoen extra aandacht besteden aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken (…) Het hele nieuwsbericht

Slachtoffer van inbraken?

Woensdag 27 maart 2013
De federale gerechtelijke politie van Gent heeft een onderzoek gedaan naar een Chileense bende die zich vooral bezighield met inbraken in woningen. Aan de slachtoffers van dergelijke inbraken wordt gevraagd om hier te kijken naar de in beslag genomen buit; misschien zitten de bij hen gestolen spullen er bij. In totaal staan er 575 foto's van buitgemaakte spullen op die site.
Wanneer u een gestolen voorwerp herkent, kunt u dat melden via de website, samen met het codenummer dat op de foto bij elk voorwerp vermeld staat. Ook wordt aangeraden het notitienummer van de vaststelling van de inbraak mee te delen, meldt de lokale politie HANO.
Een school in de Bonnefantenstraat in Hasselt wordt gedurende 6 maanden kunstenaarscentrum. Z33, het huis voor actuele kunst van de provincie Limburg, start volgend jaar met een renovatie en een uitbreiding. Hiervoor werd  in 2011 het aanpalende schoolgebouw in de Bonnefantenstraat aangekocht. Tot eind maart wordt het gebouw gebruikt door de Katholieke Hogeschool Limburg. De daaropvolgende zes maanden zullen de lege ruimtes ter beschikking staan als ateliers voor kunstenaars en organisaties. Daarna (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Henckens overleden

Maandag 25 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Bertha Henckens overledenWoensdag is Bertha Henckens overleden, de echtgenote van Frits Gielen. Ze was 80 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Inbraak in dierenasiel

Zondag 24 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Inbraak in dierenasielZoomBij een inbraak in het Noodasiel in Lommel hebben onbekenden afgelopen nacht een doodzieke bulldog (foto) gestolen. De hond heeft verzorging nodig en het asiel vraagt aan de dief om het dier op de een of andere manier dringend terug te bezorgen. Aan eventuele getuigen wordt gevraagd zich te melden via tel. 0496/224350 of via een mailtje naar noodasielcrisisopvang[!]gmail.com. Alle tips worden discreet verwerkt. Bij de lokale politie is klacht ingediend.

Donkerder dan anders

Zaterdag 23 maart 2013
Vanavond ook gemerkt dat op heel wat plaatsen de lichten een uur gedoofd waren? Dat heeft te maken met "Earth Hour", de WWF-campagne die via een verandering in de dagelijkse gewoonten wil bereiken dat de strijd tegen klimaatverandering vruchten afwerpt.
Houthalen-Helchteren - Marie-Louise Vancronenburg overledenWoensdag is Marie-Louise Vancronenburg overleden, de weduwe van Marcel De Kinder. Ze was 78 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartceremonie (om 13.15 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.
Vanaf morgenavond vindt in heel de provincie een algemene SLimcontrole plaats. Dat betekent dat de 17 lokale politiekorpsen en de wegpolitie (voor de snelwegen) met mobiele ploegen snelheids- en alcoholcontroles houden. Die beginnen morgen/vrijdagavond rond 22u en stoppen maandagochtend om 6u.

Frans Gielen overleden

Donderdag 21 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Frans Gielen overledenDinsdag is Frans Gielen overleden, de echtgenoot van Maria Vaesen. Hij was 86 jaar. De uitvaartceremonie zal in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Helchteren.

Opvoedingswinkels blijven

Woensdag 20 maart 2013
De provincie blijft investeren in de zg. opvoedingswinkels. De provincieraad zette daarvoor vandaag het licht op groen. In de provincie is er in elke regio zo'n opvoedingswinkel. "Hoe complexer onze samenleving wordt, des te complexer opvoeden wordt," zegt gedeputeerde Frank Smeets. "Heel wat ouders kampen dan ook met vragen en onzekerheid rond opvoeding. Vaak geraakt men er vanzelf weer uit, volstaat een gesprek met de partner, of krijgt men voldoende steun uit de omgeving. Maar soms is er meer (…) Het hele nieuwsbericht

Opendeurdag bij het PLOT

Dinsdag 19 maart 2013
Komende zaterdag zet het PLOT, het provinciale opleidingscentrum inzake publieke veiligheid, zijn deuren open. Het zet die dag de opleidingen voor politie, brandweer en geneeskundige hulp in de kijker.
De politieschool zal in het volgende schooljaar meer dan 200 inspecteurs en hoofdinspecteurs opleiden. Er is niet alleen behoefte aan nieuwe politieambtenaren (van agent tot commissaris), maar ook aan ondersteunend burgerpersoneel zoals informatici, boekhouders, technici en andere (…) Het hele nieuwsbericht

Om over na te denken

Dinsdag 19 maart 2013
In de voorbije 40 jaar werden er in China naar schatting 336 miljoen abortussen en 196 miljoen sterilisaties uitgevoerd in het kader van de wet op de gezinsbeperking. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Gezondheid, meldt de Financial Times. Zonder die maatregelen zou de Chinese bevolking een 30 procent hoger zijn uitgekomen. Momenteel wonen er in China ongeveer 1,3 miljard mensen.

Klap voor melkveehouders

Dinsdag 19 maart 2013
Het zuivelverwerkend bedrijf FrieslandCampina heeft vandaag bekendgemaakt dat het de melkophaling voor een deel van Vlaanderen (hoofdzakelijk Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant) afbouwt. Limelco zal deze activiteit overnemen, meldt de Boerenbond. Nog vandaag heeft ook zuivelverwerker Danone aangekondigd dat de ophaling van melk bij meer dan 80 van zijn toeleveranciers zal worden stopgezet.
Beide beslissingen komen voor honderden melkveehouders, vooral in de drie genoemde provincies, zeer hard aan, (…) Het hele nieuwsbericht

Elza Viskens overleden

Dinsdag 19 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Elza Viskens overledenZaterdag is Elza Viskens overleden, de weduwe van August Canters. Ze was 84 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Altijd handig, die app

Maandag 18 maart 2013
Tegenwoordig kom je elke dag veel storende taalfouten tegen - in de krant, op Facebook, op tv... Terwijl het zo mooi is wanneer een taal correct wordt geschreven. Het Nederlandse Genootschap Onze Taal heeft een Taaladviesdienst, die vragen over de Nederlandse taal beantwoordt. Die zijn voortaan ook via een gratis app te raadplegen. Hier staat daar meer informatie over.

Rosa Papenkeels overleden

Maandag 18 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Rosa Papenkeels overledenVrijdag is Rosa Papenkeels overleden, de weduwe van Frans Houben. Ze was 92 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

De raad der wijzen (1)

Zaterdag 16 maart 2013
Elke zaterdag drink ik een koffie in brasserie The Lodge. Ik beken, ik ga daar niet zozeer voor de lekkere koffie, maar eerder voor de gezapige babbel. Daar aan de grote leestafel waar de kranten liggen, tref ik steevast een raad der wijzen aan, een verzameling grijze wijsheid die iedere keer zijn licht laat schijnen over de waan van de dag. Ziehier een uittreksel uit de debatten van vandaag:
- “Wat vindt gij van die campagne op televisie van Kom op tegen Kanker, waar kinderen hun tong uitsteken?” (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Actie Straat.net verlengd tot 24 maartZoomLimburg.net, dat in samenwerking met de Limburgse gemeentebesturen de zwerfvuilopruimactie "Straat.net" organiseert, heeft beslist om die actie te verlengen tot en met zondag 24 maart. Reden is dat er volgens Limburg.net nog veel zwerfvuil onder sneeuw ligt. Normaliter zou Straat.net alleen dit weekend plaatsvinden.
Houthalen-Helchteren - Gratis naar... 'De dame met het hondje'?ZoomZondag om 14u kunt u in CC Palethe in Overpelt gaan kijken naar "De dame met het hondje", naar een novelle van Tsjechov. Een oudere bankier en een jonge, onervaren vrouw ontmoeten mekaar. Ze zijn ongelukkig in hun huwelijk en we worden getuige van een ontluikende liefde. Wat als een zomerse flirt begint, eindigt in een hartverscheurend liefdesverhaal. Katrien De Becker (bekend uit Familie) en Herbert Flack spelen de rollen in deze theatervoorstelling. Kaartjes in voorverkoop kosten (…) Het hele nieuwsbericht

Linda Geyskens overleden

Donderdag 14 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Linda Geyskens overledenMaandag is Linda Geyskens overleden. Ze was 46 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Evangelische gemeente Paulus, Evence Coppéelaan 31 in Genk.
Ter ere van haar 60-jarig bestaan organiseert de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechtersvereniging op zaterdag 23 maart om 20u ‘De nacht van de ref" in zaal De Schans in Hechtel. Op het programma staan een receptie met toespraak van Frank De Bleeckere en een ode aan 60 jaar K.N.L.S.V. . Na het officiële gedeelte volgen een optreden van de groep Domino, een verrassingsact en een knallende fuif. Meer info
Jorge Mario Bergoglio (76), een Argentijnse jezuïet en aartsbisschop van Buenos Aires, is vanavond in Rome verkozen tot nieuwe paus van de katholieke kerk. Hij neemt de naam Franciscus aan.

Anna Thiesters overleden

Woensdag 13 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Anna Thiesters overledenZondag is Anna Thiesters overleden, de weduwe van Toon Eyckens. Ze was 84 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Het winterweer zorgt dat de afvalophaling van vandaag niet of zeer moeizaam verloopt, meldt Limburg.net. Door de sneeuw en gladheid zijn heel veel wegen voor de ophaalwagens niet bereikbaar en hierdoor kan het afval in deze straten niet opgehaald worden. De ophaalfirma’s Sita en Van Gansewinkel hebben Limburg.net laten weten dat de ophaling enkel haalbaar is bij woningen gelegen in het centrum of langs hoofdwegen.
Concreet betekent dit dat vandaag het grootste gedeelte van het aangeboden (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Vangansewinkel overleden

Dinsdag 12 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Jef Vangansewinkel overledenVrijdag is Jef Vangansewinkel overleden, de echtgenoot van Maria Kelchtermans. Hij was 87 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jetje Bruyninckx overleden

Dinsdag 12 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Jetje Bruyninckx overledenZondag is Jetje Bruyninckx overleden, de echtgenote van Maurice Maes. Ze was 74 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartceremonie in familiekring. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Centrum.

Verwen je postbode eens

Maandag 11 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Verwen je postbode eensZoomEen mens staat er te weinig bij stil, maar hebt u deze winter al eens aan uw postbode gedacht? Vanmorgen zagen we die van ons nog voorbijrijden, bijna volledig tegen de kou ingepakt, op neus en ogen na. Dié mannen en vrouwen, die voor ons op pad zijn om onze post te bezorgen, zijn degenen die mogen klagen over het slechte weer. Maar ze doen dat niet. Geef hen daarom morgen of zo eens een verwenmoment! (Foto Josh Vandijck)
Aan het eind van deze Week van de Vrijwilliger misschien nog een tip: Limburgse vrijwilligers kunnen in sommige gevallen een beroep doen op een gratis verzekering. Die wordt door de provincie Limburg aangeboden in samenwerking met de lokale besturen, en met steun van de Nationale Loterij. Deze verzekering vervangt de jaarverzekering van de vrijwilligers (en de leden) bij de gekende verenigingen niet. Maar ze kan ingeschakeld worden bij activiteiten waarbij men sporadisch een beroep doet (…) Het hele nieuwsbericht

Padden op pad

Vrijdag 8 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Padden op padZoomDe jaarlijkse trek van de amfibieën is na de lange winter eindelijk op gang gekomen. Door het zachte weer van de voorbije dagen ontwaken padden, salamanders en kikkers uit hun winterslaap en gaan ze massaal op zoek naar een plek om te paren. Maar de trek zal even snel weer voorbij zijn als hij begon: volgende week gaat het opnieuw vriezen en stopt de paddentrek. Verwacht wordt dat er een volgende piek komt in de tweede helft van maart. Gevolgen voor het overleven van de amfibieën zal de vrieskou niet hebben. De dieren zullen gewoon opnieuw beschutting zoeken tegen de kou. Foto: in Peer had Eddy Vandyck van Natuurpunt vanmorgen 41 padden, 29 kikkers, 12 salamanders en 1 alpensalamander in de emmer zitten. Hij heeft ze inmiddels over de straat geholpen.

Ida Winters overleden

Donderdag 7 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Ida Winters overledenMaandag is Ida Winters overleden, de echtgenote van Hugo Reekmans. Ze was 65 jaar. Zaterdag is er een afscheidsceremonie (om 11 uur) in Aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Sabina Diliën overleden

Donderdag 7 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Sabina Diliën overledenBij een ongeval in Saint Georges-Sur-Meuse is zondag, zoals gemeld, Sabina Diliën overleden. Ze was 18 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwdienst (om 13 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Helchteren.
Houthalen-Helchteren - Gratis naar... Ensemble Leporello?ZoomIn het kader van de reeks "CIRCUIT X" brengt Ensemble Leporello vrijdagavond om 20.30u in Palethe in Overpelt het stuk ‘Twee meisjes en een schurk’. Dat is vrij geïnspireerd op de Oud-Griekse Mythe van Tereus. Het is het verhaal van twee Griekse prinsessen, de gezusters Procne en Filomela. Met ‘Twee meisjes en een schurk’ hebben Annelore Stubbe en Mieke Laureys van ensemble Leporello een kleine theaterverrassing gemaakt: een ballade over lust, liefde en (…) Het hele nieuwsbericht
Zowat een jaar geleden ging het meldpunt "misbruik, geweld en kindermishandeling" van start, signaleert minister Jo Vandeurzen. Het meldpunt is gratis bereikbaar op het nummer 1712 en is bedoeld voor burgers die een vraag of melding hebben over alle vormen van geweld of misbruik. Dat kan gaan over partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmisbehandeling, pesten, geweld in gezagsrelaties maar ook over misdrijven met geweld.  Sinds  de start van 1712 ontving het meldpunt al 3732 oproepen. De nieuwe sensibiliseringscampagne die vandaag start, focust op partnergeweld.

Louise Paredis overleden

Dinsdag 5 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Louise Paredis overledenZaterdag is Louise Paredis overleden, de weduwe van Antoine Truyens. Ze was 75 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Op zaterdag 9 maart kan iedereen een gratis glaasje wijn of fruitsap komen proeven in alle Oxfam-Wereldwinkels, naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger. Tijdens die Week zetten de Wereldwinkels hun vrijwilligers in de bloemetjes. En de klanten kunnen zaterdag, samen met de vrijwilligers, het glas heffen op eerlijke handel en op de vrijwilligers zelf. 
Houthalen-Helchteren - Isabel Vizcaino-Valero overledenDonderdag is Isabel Vizcaino-Valero overleden, de weduwe van Julian Fernandez-Saez. Ze was 85 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Sint-Martinuskerk van Houthalen. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Hiep!

Vrijdag 1 maart 2013
Houthalen-Helchteren - Hiep!Op deze nationale complimentendag sturen we graag een compliment naar onze collega's van de Internetgazet Heusden-Zolder. Zij startten vandaag precies vijf jaar geleden met hun nieuwssite. En die heeft ook ginds veel succes. Vandaar onze welgemeende gelukwensen! Internetgazet Heusden-Zolder
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren