Het overige nieuws

Beurs rond afscheid, dood en rouw

Donderdag 31 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Beurs rond afscheid, dood en rouwZoomMensen gaan op zoek naar zinvolle manieren om met de dood om te gaan. Annemie Peeters begon enkele jaren geleden met het beschilderen van doodskisten in het gezelschap van familieleden van de overledene. Tijdens het beschilderen van een kist komen vaak de gesprekken los en dat werkt therapeutisch, merkte ze. Ze kreeg steeds meer vraag naar een aanvullend aanbod op het reguliere circuit van de begrafenisondernemer. Vanuit die vraag bundelde ze nu een aantal kunstenaars, therapeuten en (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie op de actualiteit

Woensdag 30 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - De visie van Fobie op de actualiteitZoomIn Maaseik stond gisteravond een auto in de Maas...

Georges Kenens overleden

Dinsdag 29 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Georges Kenens overledenZaterdag is Georges Kenens (Georges van Tin) overleden. Hij was 86 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Joseph Lenaerts overleden

Dinsdag 29 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Joseph Lenaerts overledenZaterdag is Joseph Lenaerts overleden, de weduwnaar van Paula Bielen. Hij was 80 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lillo. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Stin Janssen overleden

Dinsdag 29 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Stin Janssen overledenVrijdag is Stin Janssen overleden, de weduwe van Louis Lemmens. Ze was 93 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Ziekenhuispersoneel bedreigd

Maandag 28 oktober 2013
Personeelsleden van de spoed van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder zijn vanmorgen vroeg met de dood bedreigd door de zoon van een vrouw die er was binnengebracht. Terwijl het personeel zich om zijn moeder bekommerde, schreeuwde de jongeman hen verwensingen naar het hoofd en dreigde ermee een verpleegster te doden. Als bijkomend argument gaf hij daarbij aan dat hij van de Meulenberg was...
Het personeel verwittigde de politie en stelde de interne alarmprocedure in werking, waardoor er hulp kwam van de andere afdelingen. De politie maakte een pv op, twee personeelsleden dienden meteen een klacht in. De directie heeft het incident besproken en heeft morgenvroeg een onderhoud met de zonechef van de politie om te kijken of nog meer veiligheidsmaatregelen of -afspraken kunnen gemaakt worden. Nu al bestaat de afspraak dat de politie meteen komt bij een alarm. 

Maria Meus overleden

Zaterdag 26 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Maria Meus overledenWoensdag is Maria Meus overleden, de weduwe van Victor Lijnen. Ze was 81 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jozef Werkman. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Robert Theunis overleden

Vrijdag 25 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Robert Theunis overledenWoensdag is Robert Theunis overleden, de echtgenoot van Georgette Schepers. Hij was 60 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Zaterdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Daar is de wintertijd weer

Donderdag 24 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Daar is de wintertijd weerZoomIn de nacht van zaterdag op zondag schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd.  Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!
 

Kies je favoriete plekje

Woensdag 23 oktober 2013
Toerisme Limburg is in elke gemeente op zoek naar hét favoriete plekje langs het fietsroutenetwerk. Wie denkt zo'n plekje gevonden te hebben, kan daarvan een foto maken en die uploaden via www.toerismelimburg.be/favorieteplekje. Het plekje dat in elke gemeente verkozen wordt, krijgt een vermelding op het fietsroutenetwerk. En als jouw plekje in de top-3 belandt, kan je er zelf ook nog een vakantie van 500 euro in Limburg mee winnen!

Luc Gerits overleden

Woensdag 23 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Luc Gerits overledenMaandag is Luc Gerits overleden. Hij was 57 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondgebed in de kerk van Houthalen-Centrum.

Georges Meekers overleden

Dinsdag 22 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Georges Meekers overledenZondag is Georges Meekers overleden, de weduwnaar van Maria Migchels. Hij was 86 jaar. De begrafenis en uitvaartdienst zullen in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Helchteren.

Irene Van Loo overleden

Dinsdag 22 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Irene Van Loo overledenDonderdag is Irene Van Loo overleden, de weduwe van Eugeen Dupont. Ze was 77 jaar. De uitvaartdienst met de urne zal dinsdag plaatsvinden in de aula van begrafenissen Witters en Baers.

Raymond Stas overleden

Maandag 21 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Raymond Stas overledenDonderdag is Raymond Stas overleden, de echtgenoot van Josette Vanrusselt. Hij was 72 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 11 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.

Jef Diliën overleden

Dinsdag 15 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Jef Diliën overledenZaterdag is Jef Diliën overleden, de weduwnaar van Roza Boermans en de levensgezel van Lia Vermaele. Hij was 92 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Lieske Vandeursen overleden

Zaterdag 12 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Lieske Vandeursen overledenVorige week zaterdag is Lieske Vandeursen overleden, de weduwe van René Daenen. Ze was 96 jaar. Naar haar wens heeft de uitvaartdienst in intieme kring plaatsgevonden.

We zijn met 11,1 miljoen

Donderdag 10 oktober 2013
Volgens de officiële cijfers van de FOD Economie telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2013 11.099.554 inwoners. Tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2013 is de bevolking met 63.606 eenheden gestegen, wat op nationaal niveau overeenkomt met een groei van 0,6%. Die groei is iets minder sterk dan die van de laatste 5 jaar, maar is toch niet onbelangrijk.
Op nationaal niveau is de bevolkingsgroei voor iets meer dan een kwart toe te schrijven aan de natuurlijke (…) Het hele nieuwsbericht

Benefiet in Kuringen voor Sint-Oda

Woensdag 9 oktober 2013
Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert op 27 oktober om 14.30u een klassiek benefietconcert in de Tiendeschuur van Abdijsite Herkenrode in Kuringen. Een prachtige locatie, omringd door natuurgebied met wortels tot in de Middeleeuwen. De opbrengst is ten voordele van St-Oda. Met de opbrengst wil het dienstencentrum voor zijn bewoners (met een matig tot diep verstandelijke of meervoudige beperking) kansen creëren om meer van de natuur te genieten.
Het concert wordt gegeven door (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Jonckers overleden

Woensdag 9 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Maria Jonckers overledenMaandag is Maria Jonckers overleden, de echtgenote van Willy Peeters. Ze was 74 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een afscheidsdienst (om 11 uur) in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Het is maar dat u het weet

Dinsdag 8 oktober 2013
In Duitsland organiseert de politie donderdag een "flitsmarathon". Verspreid over het land wordt dan op 8.600 plaatsen de snelheid van voertuigen gedurende 24u gecontroleerd. In totaal worden daarvoor 14.700 politieagenten ingezet.
Halverwege deze maand start het Vlaams bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Dat heeft minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen aangekondigd. Mannen en vrouwen van 56 jaar tot en met 74 jaar zullen om de twee jaar een uitnodiging in de bus krijgen, samen met een test, de immonochemische Fecaal Occult Bloed Test (iFOBT). Dat is momenteel de meest geschikte test voor dikkedarmkankeropsporing.
De test bestaat uit een cilindervormig flesje met daarin een staafje. Iedereen kan de (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Gerits overleden

Dinsdag 1 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Mia Gerits overledenZaterdag is Mia Gerits overleden, de echtgenote van Arnold Huisman. Ze was 83 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Nieuwe website voor CLB

Dinsdag 1 oktober 2013
Houthalen-Helchteren - Nieuwe website voor CLBZoomHet CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) krijgt een nieuwe website en start hiermee vanaf morgen met een eigen chatkanaal. Met de slogan DEL you problems, take CTRL of your life tracht het centrum jongeren aan te sporen om niet bij de pakken te blijven zitten. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen via de site elke woensdag tussen 18 en 21 uur (behalve in de schoolvakanties) veilig, gratis en anoniem vragen stellen aan opgeleide medewerkers.
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren