Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Let op gordel, geen gsm-gebruik in autoVanaf maandag tot en met 7 april gaan de Limburgse politiezones extra aandacht schenken aan het gebruik van een gsm aan het stuur en het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Dat meldt gouverneur Herman Reynders.

Alfons Ambroos overleden

Woensdag 26 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Alfons Ambroos overledenVrijdag is Alfons Ambroos overleden, de weduwnaar van Agnes Lieben. Hij was 76 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Huurderssyndicaat boos op minister

Dinsdag 25 februari 2014
Het Limburgs Huurderssyndicaat is boos omdat minister Freya Vandenbossche (sp.a) deze week besliste om de huursubsidie voor de laagste inkomens te verlagen naar een vast basistarief van 120 euro. Dat betekent 110 euro minder per maand voor een alleenstaande met leefloon.
Een huursubsidie is een tegemoetkoming in de huurprijs voor mensen met een laag inkomen die verhuizen van een slechte of onaangepaste huurwoning naar een goede aangepaste woning. Het Huurderssyndicaat pleit ervoor om het (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Lijnen overleden

Dinsdag 25 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Jeanne Lijnen overledenDonderdag is Jeanne Lijnen overleden, de weduwe van Emiel Lijnen. Ze was 92 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jef Dreesen overleden

Maandag 24 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Jef Dreesen overledenVrijdag is Jef Dreesen overleden, de echtgenoot van Jeanne Put. Hij was 86 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Lillo. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Leo Vroman overleden

Zondag 23 februari 2014
'Kom vanavond met verhalen
hoe de oorlog is verdwenen
en herhaal ze honderd malen
alle malen zal ik wenen...'


Dat komt uit "Vrede", een van de bekendste gedichten van Leo Vroman. De Nederlandse dichter is gisterochtend overleden in Fort Worth, in de VS, waar hij al lang woonde. Vroman wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandstalige dichters. Hij werd 98 jaar.

Overspel en toch onderhoudsgeld?

Vrijdag 21 februari 2014
Tribunaliteiten
Vaak is de oorzaak het gevolg van een gevolg. Dat moet ons hoogste rechtscollege, het hof van cassatie, ook hebben gedacht toen het op 21 oktober 2011 oordeelde dat, als een echtgeno(o)t(e) "een zware fout" maakt, hij of zij niet automatisch alle rechten verliest op een onderhoudsgeld na echtscheiding. Van belang is na te gaan of een zware fout van de andere echtgenoot niet de echte oorzaak is van de "ontwrichting" van het huwelijk. De uitspraak van het hof van cassatie maakt dat bij processen over onderhoudsgeld (…) Het hele nieuwsbericht
Hoe lang moet een mens wachten op een reünie van Talking Heads? Opperhoofd David Byrne ziet het vooralsnog niet zitten en dus is het tijd voor plan B met een verzameling muzikanten en acteurs met de legendarische concertfilm ‘Stop making sense’ op het netvlies gebrand. Losjes vertrekkend vanuit die mijlpaal uit de rockgeschiedenis worden de Talking Heads eigenhandig nieuw leven ingeblazen. Byrning Down The House, dus, vrijdagavond in De Posthoorn in Hamont. Met leden van o.a. (…) Het hele nieuwsbericht

Jef 's Hertogen overleden

Maandag 17 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Jef 's Hertogen overledenDonderdag is Jef 's Hertogen overleden, de echtgenoot van Mia Op 't Eynde. Hij was 69 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. DInsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Marie-Louise Vranken overleden

Zaterdag 15 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Marie-Louise Vranken overledenIn het woon- en zorgcentrum  'Vinkenhof' is op zondag 9 februari Marie-Louise Vranken overleden, de echtgenote van François De Hondt. De asvertrooiing en de uitvaartdienst hebben in intieme kring plaatsgevonden.

Pierre Maestripieri overleden

Zaterdag 15 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Pierre Maestripieri overledenWoensdag is Pierre Maestripieri overleden, de weduwnaar van Paula Goffinghs. Hij was 82 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd na een afscheidspleichtigheid (om 10.45 uur) in de aula van het crematorium 'De Tesch' in Hasselt.

Joannes Donné overleden

Woensdag 12 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Joannes Donné overledenZaterdag is Joannes Donné overleden. Hij was 85 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.  

Yvonne Wouters overleden

Dinsdag 11 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Yvonne Wouters overledenZaterdag is Yvonne Wouters overleden, de weduwe van Jaak Neyens. Ze was 84 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Laak. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Wie bewaakt het bouwbudget?

Zaterdag 8 februari 2014
Tribunaliteiten
Wie plannen smeedt om te bouwen heeft het met zijn architect over het budget. De bouwheer ziet graag een zo klein mogelijk budget, niet in het minst omdat het ereloon van de architect een percentage is van het budget. Maar de bouwheer wil ook dat de architect het budget respecteert. Geen wonder dat discussies over het budget regelmatig bij de rechtbank belanden.
Zo was er in Waals-Brabant een echtpaar dat langs zijn huis een appartement wilde bouwen. Het contract met de architect sprak van een "summiere en (…) Het hele nieuwsbericht
Het provinciaal comité van de voetbalbond heeft beslist om dit weekend alle wedstrijden voor de reserven, jeugd en G-voetbal af te gelasten. Dat is uiteraard het gevolg van het weer. Veel terreinen liggen er onbespeelbaar bij

Horeca krijgt meer tijd

Vrijdag 7 februari 2014
De horeca krijgt meer tijd om zich aan te passen aan de "geregistreerde kassa". Dat zei minister van financiën Koen Geens vanmiddag in Hasselt. Er komt een langere overgangsperiode en pas vanaf 1 januari 2016 zal er gesanctioneerd worden.

Oppassen voor de wafelverkoper

Vrijdag 7 februari 2014
De politie Kempenland waarschuwt voor een oplichter die deur aan deur wafels verkoopt. Tussen 31 januari en 7 februari deden al 8 mensen aangifte. De man belt aan en zegt wafels, truffels of appelen te verkopen ten voordele van SRW Heppense Kankerstichting. Hij int een som geld tussen 5 en 10 euro. De kopers ontvangen een betalingsbewijs met vermelding van de naam De Meuter André en het adres Kruisstraat 17 te 3970 Leopoldsburg. Op het document staat een leveringsdatum. De bestelling wordt nooit geleverd en zowel de stichting als het adres zijn fictief.
Wanneer u met deze "verkoper" in contact komt, kunt u best naar de politie bellen op 011/399 299.  Mensen die al een bestelling deden en betaald hebben, kunnen aangifte doen.

Kort maar interessant (5)

Donderdag 6 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Kort maar interessant (5)Zoom*** Zoals bijen zwermen de meer dan 100.000 sterren op bovenstaande foto rond het centrum van de heldere bolvormige sterrenhoop M15. Hij is een overblijfsel uit de vroege jaren van ons melkwegstelsel. M15 is gemakkelijk zichtbaar met een verrekijker, en heeft in het midden een van de dichtste concentraties van sterren, met een overvloed aan variabele sterren en pulsars. Het is een foto genomen door de Hubble-ruimtetelescoop. M15 ligt ongeveer op 35.000 lichtjaren van de aarde, in de richting van het (…) Het hele nieuwsbericht
Kort maar interessant (5)
Zoom

Louis Theys overleden

Donderdag 6 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Louis Theys overledenDinsdag is Louis Theys overleden, de echtgenoot van Lisa Schrooten. Hij was 81 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jef Verbist overleden

Donderdag 6 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Jef Verbist overledenDinsdag is Jef Verbist overleden, de echtgenoot van Emma Hendrikx. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 13 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Lei Bosmans overleden

Woensdag 5 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Lei Bosmans overledenZaterdag is Lei Bosmans overleden, de echtgenoot van Godelieve Quintens. Hij was 79 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum.

Karate: 6 Vlaamse titels voor KCAR

Dinsdag 4 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Karate: 6 Vlaamse titels voor KCARZoomOp het Vlaams karatekampioenschap in Hasselt heeft karateclub KCAR uit Eksel-Peer-Helchteren-Overpelt zondag liefst 18 podiumplaatsen en 6 titels gehaald, het hoogste aantal van de deelnemende clubs. In de voormiddag haalden Ward Lemmens uit Helchteren en Laura Sikorski uit Peer hun slag thuis in het onderdeel “kata”. Eva Kuipers greep nipt naast het goud en werd 2e, Brecht Evens deed het meer dan behoorlijk met een 3e plaats. In de namiddag was er het onderdeel (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Op 'teynde overleden

Dinsdag 4 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Willy Op 'teynde overledenZondag is Willy "Suske" Op 'teynde overleden, de echtgenoot van Kim Hermans. Hij was 57 jaar. De uitvaartdienst en de teraardebestelling zullen in intieme kring plaatsvinden. 

Jef Poelmans overleden

Maandag 3 februari 2014
Houthalen-Helchteren - Jef Poelmans overledenDonderdag is Jef Poelmans overleden, de weduwnaar van Irma Follon. Hij was 82 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Huismus leidt het vogeltelweekend

Zondag 2 februari 2014
Dit weekend hebben al meer dan 10.000 mensen in ruim 7500 tuinen vogels geteld tijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. De resultaten lopen nog volop binnen via www.vogelweekend.be, maar na 200.000 getelde vogels is het nu al duidelijk dat het uitblijven van de winter voor verschuivingen heeft gezorgd in de samenstelling van het Vlaamse tuinvogelbestand. Zo zaten er volgens de voorlopige resultaten in de gemiddelde Vlaamse tuin 28 vogels. Dat is flink minder dan tijdens andere jaren (vorig jaar waren (…) Het hele nieuwsbericht
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren