Het overige nieuws

Chauffeur rijdt in op politie

Zondag 31 december 2017
Houthalen-Helchteren - Chauffeur rijdt in op politieZaterdagavond organiseerde Politie CARMA een SLIM-actie op verschillende locaties in de zone. In Genk trachtte een bestuurder op de Emiel Vandorenlaan rond 22 uur aan de controle te ontsnappen en reed hierbij in op de controlepost. Na een achtervolging kon de Genkenaar enkele km verderop gearresteerd worden. De 41-jarige agressieve Genkenaar moest met geweld uit zijn auto gehaald worden. De onderzoeksrechter heeft hem onder aanhoudingsmandaat gesteld.

Vervuiling

Zondag 31 december 2017
Vandaag gelezen
"Ik zag enkele dagen geleden op de Franse televisie een interview met een Franse astronaut die in het ruimtestation Sojoez logeerde. Hij vertelde dat je vanuit de ruimte bepaalde steden niet meer kan zien door de vervuiling. Dat verontrust mij enorm. Ik heb ook al vluchten genomen tussen Sjanghai en Peking waarbij je niets onder je kon zien door de vervuiling. Daar word ik bang van."
Paul-François Vranken, eigenaar van het op een na grootste champagnehuis ter wereld, in De Tijd.

Oudejaarsparty

Zondag 31 december 2017
Houthalen-Helchteren - OudejaarspartyZoomVannacht zendt BBC1 een concert van Chic uit. Dat is een heel goed gekozen tijdstip, want vandaag veertig jaar geleden ontstond hun grote hit ‘Le Freak’. Lees hier dat Nile Rogers deze opgestoken vinger op muziek zette omdat hij geweigerd werd op een oudejaarsparty.

Stan Vannieuwenhoven overleden

Zaterdag 30 december 2017
Houthalen-Helchteren - Stan Vannieuwenhoven overledenIn WZC Het Dorp in Helchteren is Stan Vannieuwenhoven overleden, de echtgenoot van Lieske Eerdekens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Rosina Scalzo overleden

Vrijdag 29 december 2017
Houthalen-Helchteren - Rosina Scalzo overledenOp 26 december overleed Rosina Scalzo, de echtgenote van Mario Quattrmano. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt morgen (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost.

Peter Vromans overleden

Vrijdag 29 december 2017
Houthalen-Helchteren - Peter Vromans overledenOp 25 december overleed de uit Lommel afkomstige Peter 'Pierke Frit' Vromans, de echtgenoot van Rooske Vromans. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10..30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Helena Broens overleden

Vrijdag 29 december 2017
Op 23 december overleed de uit Meeuwen afkomstige Helena Broens, de weduwe van Martinus Berben. Zij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Drie paarden in beslag genomen

Donderdag 28 december 2017
Houthalen-Helchteren - Drie paarden in beslag genomenIn de Holenteerstraat in Winterslag (Genk) nam de politie deze voormiddag twee paarden en een pony in beslag. Er was geen drinkwater voorzien en de vacht van de dieren was onverzorgd. De schutting was ook veel te klein en er waren gevaarlijke obstakels in de weide, waaraan ze zich zouden kunnen kwetsen. De eigenaar had al meerdere waarschuwingen gekregen om de nodige aanpassingen te doen. De politie liet de dieren vandaag ophalen door medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder. (…) Het hele nieuwsbericht

André Hoogmartens overleden

Woensdag 27 december 2017
Houthalen-Helchteren - André Hoogmartens overledenOp 16 december overleed André Hoogmartens, de echtgenoot van Paula Janssen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vandaag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Vijf inbraken

Maandag 25 december 2017
Dieven maakten zaterdagavond juwelen buit bij een inbraak in Dijskensdal in Genk. In een appartementsgebouw in opbouw op de Evence Coppéelaan zijn vier gasketels gestolen. Op kerstavond werd ingebroken in drie woningen: in een huis in Klotbroek bestaat de buit uit geld, een sporttas en voetbalschoenen; in een woning in de Nieuwstraat zijn juwelen en horloges weg en in een huis aan het Vlakveldplein zijn juwelen en geld ontvreemd.

Winkel overvallen

Maandag 25 december 2017
Houthalen-Helchteren - Winkel overvallenZaterdag is een winkel op Bosdel in Genk op gewelddadige wijze overvallen. Kort voor 10 uur vielen twee gewapende mannen met bivakmuts binnen in de winkel. Ze knevelden er twee mannelijke medewerkers en dwongen een vrouwelijke medewerker de kluizen te openen. De vrouw werd daarbij bedreigd met een vuurwapen. Er waren geen klanten aanwezig op dat moment. De overvallers namen het geld uit de kluizen en vluchtten weg. Buiten wachtte een derde persoon hen op in een bestelwagen. De medewerkers raakten niet (…) Het hele nieuwsbericht

Arrestaties na vechtpartij in café

Maandag 25 december 2017
Gisterenochtend brak een vechtpartij uit in een café op de Weg naar As in Genk. De politie arresteerde twee mannen. Een 36-jarige man uit Heusden-Zolder zou omstreeks 3 uur het café binnengekomen zijn, dreigend met een mes. Hij zou daarbij een 36-jarige man uit Genk en 30-jarige vrouw aangevallen hebben. Zij raakten hierdoor lichtgewond. Er ontstond een vechtpartij met meerdere cafégasten die de man trachtten buiten te werken. De politie werd verwittigd en ging op zoek naar de verdachte. (…) Het hele nieuwsbericht

Een zalige Kerst!

Maandag 25 december 2017
Houthalen-Helchteren - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers, adverteerders en medewerkers een fijn kerstfeest.

En wie won de dvd?

Zondag 24 december 2017
Houthalen-Helchteren - En wie won de dvd?ZoomHet was Hilaire Willems, die de man in het gezelschap over iets anders liet dromen dan over kerstbeeldjes. Hij mag de dvd deze week in de bus verwachten. Met de nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks wachten we tot na nieuwjaar, en dan vliegen we er weer in!

Livia Bove overleden

Zondag 24 december 2017
Houthalen-Helchteren - Livia Bove overledenVrijdag is in Houthalen Livia Bove overleden, de weduwe van Luigi Rossi. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindeman.

Eugène Bogaerts overleden

Zaterdag 23 december 2017
Houthalen-Helchteren - Eugène Bogaerts overledenIn Helchteren is donderdag Eugène Bogaerts overleden, de weduwnaar van Elvire Konings en de partner van wijlen Annie Habraken. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Basketbal: Cuva verliest bekermatch

Vrijdag 22 december 2017
Houthalen-Helchteren - Basketbal: Cuva verliest bekermatchIn de achtste finale van de Beker van Vlaanderen basketbal heeft Cuva Houthalen verloren van Gistel-Oostende. Uitslag: 88-92.

Dag en nacht: Tele-Onthaal

Vrijdag 22 december 2017
Elke dag bellen of chatten meer dan 300 mensen naar Tele-Onthaal. Dat is in de overgang van oud naar nieuw niet anders. Tele-Onthaal kent geen sluitingsdagen en is permanent bereikbaar in de vroege ochtend, het holst van de nacht of op een feestdag.
Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u, woensdag en zondag vanaf 15u).

19-jarige gewond bij ongeval

Vrijdag 22 december 2017
De 19-jarige Joram P. uit Houthalen is vanmorgen rond 8.15 uur gewond geraakt bij een ongeval en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde op de Thonissenlaan in Hasselt.

10.290 euro aan boetes geind

Donderdag 21 december 2017
Houthalen-Helchteren - 10.290 euro aan boetes geindVandaag heeft de politie van 8 tot 16 uur in samenwerking met de Vlaamse belastingsdienst een verkeersactie georganiseerd in  Genk en Houthalen. Er werd voor 10.290 euro aan achterstallige boetes geïnd. Er werden ook boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, bellen aan het stuur en rijden zonder rijbewijs.

Fietser (62) gewond

Donderdag 21 december 2017
Gisterenavond rond 21.45 uur kwam het in de gemeente tot een aanrijding tussen een auto en een fietser. Fietser Leon S. (62) uit Houthalen-Helchteren werd daarbij gewond.

Verdachten van schietpartij aangehouden

Donderdag 21 december 2017
Er zijn drie verdachten aangehouden van de schietpartij in Genk op maandag 11 december, waarbij één persoon zwaargewond raakte. Op 11 december rond 16 uur werd de wijk Kolderbos opgeschrikt door een schietpartij. Ter hoogte van een bushalte op het kruispunt van de Priesterhaagstraat en de Nieuwstraat, werd een Volkswagen Golf klemgereden door een Chevrolet. Een inzittende van de Chevrolet stapte uit en vuurde van dichtbij enkele schoten af op een passagier in de Golf. Een 25-jarige man uit (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag wordt in brasserie Den Noordkant de woning gelegen Zestienhuizenstraat 39 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 7a37ca en heeft een K.I. van 490 euro.

Twee voertuigen uitgebrand

Dinsdag 19 december 2017
Houthalen-Helchteren - Twee voertuigen uitgebrandIn de tuin van een huis aan de Moesstraat in Genk zijn afgelopen nacht twee voertuigen uitgebrand: een Maserati en een bestelwagen. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Bied je afval correct aan

Dinsdag 19 december 2017
Houthalen-Helchteren - Bied je afval correct aanZoomDagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk. Om die reden start Limburg.net vanaf januari met een (…) Het hele nieuwsbericht

'Roundup schadelijk voor de natuur'

Dinsdag 19 december 2017
Houthalen-Helchteren - 'Roundup schadelijk voor de natuur'ZoomGlyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen - waaronder het product Roundup van Monsanto - brengen wel degelijk schade toe aan de natuur. Het middel is giftig voor waterjuffers en vormt zo een bedreiging voor watergebonden natuur. Tot die conclusie komen onderzoekers van de KULeuven, in een studie die recent gepubliceerd werd in het vakblad Aquatic Toxicology. Meer info
(Foto Theo Van Vlierden)

Rob Praets overleden

Maandag 18 december 2017
Houthalen-Helchteren - Rob Praets overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Rob Praets overleden, de echtgenoot van Ellen Maris. Hij was 45 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Helene Moons overleden

Maandag 18 december 2017
Houthalen-Helchteren - Helene Moons overleden
In WZC Vinkenhof in Houthalen is vandaag Helene Moons overleden, de weduwe van Jaak Van Roey. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Bertha Winters overleden

Maandag 18 december 2017
Houthalen-Helchteren - Bertha Winters overledenVrijdag is de uit Peer afkomstige Bertha Winters overleden, de echtgenote van Mathieu Houben. Ze was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Handbal: Kreasa - Atomix 21-33

Zondag 17 december 2017
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa - Atomix 21-33In mannen eerste klasse van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 21-33 verloren van Atomix. Aan de rust was de stand 14-15.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 december 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomJe kan dezer dagen in elke gemeente wel terecht voor een kerstmarkt, en daar is telkens voor elk wat wils, bevestigt cartoonist Stijn Lodewijks op deze cartoon. Wat zegt "Jos" als hij zijn vrouw hoort roepen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend verneemt u of u gewonnen hebt!

En wie won de dvd?

Zondag 17 december 2017
Houthalen-Helchteren - En wie won de dvd?ZoomHet is Leo Mennen, die bovenstaand tekstje instuurde voor de winkelende madame. Overigens hadden vrijwel alle inzendingen wel ergens te maken met het betalen van die stapel aankopen - een tekening uit het leven gegrepen, als het ware! Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: zwaar verlies voor CelticIn de Eerste Nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen thuis zwaar verloren van leider FP Halle-Gooik. Uitslag: 0-8. C. Houthalen staat negende in de stand met 13 punten uit 12 wedstrijden.

Overlastcontroles

Zondag 17 december 2017
De politie heeft van gisterenavond 21 uur tot vanochtend 4 uur controles verricht in vijf cafés en op enkele overlastplaatsen in Genk en Houthalen-Helchteren. Eén persoon had een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich, een andere een verboden wapen. Het wapen werd in beslag genomen. Er werden ook enkele pv's opgesteld voor het overtreden van het rookverbod in cafés. In een café werd ook een gestolen kentekenplaat teruggevonden.

Dina Dekker overleden

Zondag 17 december 2017
Houthalen-Helchteren - Dina Dekker overledenIn WZC Vinkenhof is donderdag Dina Dekker overleden, de weduwe van Louis Bellefroid. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Nieuwe bvba: Mapo Print

Zaterdag 16 december 2017
Jan Schoonbrood uit Houthalen-Helchteren, Simcha Nyssen en Michel Vercauteren, beiden uit Antwerpen, én Ann Jordens uit Zonhoven hebben de bvba Mapo Print opgericht met zetel aan de Europarklaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het industrieel beprinten en/of lakken van plaatmaterialen en panelen; drukkerij, boekbinderij én groot- en kleinhandel in papierwaren en bureelbenodigdheden.

Valère Nulens overleden

Zaterdag 16 december 2017
Houthalen-Helchteren - Valère Nulens overledenDonderdag is Valère Nulens overleden, de echtgenoot van Maryse Swerts. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van crematorium De Tesch aan de Prins-Bisschopssingel in Hasselt.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Als de politie over zichzelf schrijftEen inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Drie crossmotoren gestolen

Donderdag 14 december 2017
Uit een achterliggende garage aan de Vliegpleinstraat in Zonhoven zijn drie crossmotoren gestolen.

Man gearresteerd na dollemansrit

Donderdag 14 december 2017
Houthalen-Helchteren - Man gearresteerd na dollemansritIn Houthalen-Helchteren heeft de politie CARMA gisteravond een twintiger uit Meeuwen-Gruitrode gearresteerd na een achtervolging van ca. 40km die in Bocholt was begonnen. Vanuit een tankstation daar had de politie een oproep gekregen waarin men zich zorgen maakte over een erg dronken man die met de wagen aan het tankstation was toegekomen. Wanneer Politie CARMA ter plaatse kwam, reed de bestuurder van de BMW Coupé net weg over de Kaulillerweg in de richting van Bocholt-centrum. De patrouille besloot (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaar ongeval met dronken bestuurder

Woensdag 13 december 2017
Houthalen-Helchteren - Zwaar ongeval met dronken bestuurderEen dronken bestuurder die vanmorgen een zwaar ongeval veroorzaakte op de Hasseltweg in Genk, was eerder in de nacht zijn rijbewijs al kwijtgespeeld. Hij wordt bovendien verdacht van vluchtmisdrijf.
Vanochtend botsten op de Hasseltweg een auto en een bestelwagen. De bestuurster van de auto, Döndü M. (41) uit Genk, werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze verkeerde niet in levensgevaar. De andere bestuurder, een 29-jarige man uit Bilzen, liep lichte verwondingen op. Zijn rijbewijs (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe hoofdcoach bij Kreasa

Woensdag 13 december 2017
Houthalen-Helchteren - Nieuwe hoofdcoach bij KreasaHandbalclub Kreasa Houthalen heeft een nieuwe hoofdcoach. Edwin Janssen volgt de ontslagen Patrick Stegemann op.

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomHet jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Weg met watermeter

Woensdag 13 december 2017
In de Kolderbosstraat is ingebroken in een woning. De dieven gingen er met een watermeter vandoor. De diefstal is deze namiddag vastgesteld.

Dure patronen

Woensdag 13 december 2017
Houthalen-Helchteren - Dure patronenEen dertiger uit Genk heeft vandaag van de rechter in Hasselt een werkstraf van 75 uren gekregen wegens het bezit van 434 hagelpatronen. Als hij de werkstraf niet uitvoert moet hij 7 maanden de cel in. De hagelpatronen zijn verbeurd verklaard met het oog op vernietiging. De Genkenaar kwam al eerder in aanraking met het gerecht. (PG).

Nieuwe vennootschap: Lagelli

Woensdag 13 december 2017
Daniël Ruzik uit Houthalen en Noah Nulens uit Hasselt hebben de vennootschap onder firma Lagelli opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Cipressenstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren het uitbaten van een foodtruck en van traiteurs- en cateringdiensten én ambulante handel.

Nieuwe bvba: Vndt

Woensdag 13 december 2017
Furkan Agim uit Houthalen-Helchteren en Kenny Vandormael uit Hoeselt hebben de bvba Vndt opgericht met zetel aan de Bronweg in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een superette; het organiseren van feesten, partijen en evenementen; grondwerken en ruwbouw.

Willy Vandebroek overleden

Woensdag 13 december 2017
Houthalen-Helchteren - Willy Vandebroek overledenVrijdag is Willy Vandebroek overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Maria Doumen overleden

Woensdag 13 december 2017
Houthalen-Helchteren - Maria Doumen overledenZaterdag is Maria Doumen overleden, de weduwe van Gerard Rutten. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Houthalen-Helchteren - De vergeten gitaristZoomVandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

Winkeldieven op heterdaad betrapt

Dinsdag 12 december 2017
Houthalen-Helchteren - Winkeldieven op heterdaad betraptDeze namiddag rond 14.30 uur zijn twee winkeldieven op heterdaad betrapt in een supermarkt aan de Vennestraat in Genk. Een 35-jarige en een 43-jarige Georgiër probeerden voor een aanzienlijk bedrag aan inktpatronen te ontvreemden. De winkeldetective hield de mannen tegen en verwittigde de politie. Die nam het duo voor verhoor mee naar het politiecommissariaat. Het parket zal de verdachten, met toepassing van het snelrecht, voor de rechtbank brengen.

Nieuwe nv: Ima ITG2

Dinsdag 12 december 2017
Bart Aerens uit Zomergem, Johan Doucé uit Beringen, de bvba Gmac uit Retie, Mario Hermie uit Eeklo en de bvba Miau hebben de nv Ima ITG2 opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vastgoedinvesteringen, het verstrekken van leningen, nijverheidsstudies én engineering, research & ontwikkeling, productie en verkoop van technische producten.

Nieuwe bvba: BmP Consulting

Dinsdag 12 december 2017
Joris Put en Elke Bosmans, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba BmP Consulting opgericht met zetel aan het Kempenhof. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer immobiliën en de import en export van schoonheidsproducten, geschenkartikelen, parfums en fantasiejuwelen.

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Houthalen-Helchteren - Poseren in de sneeuwZoomOp deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Het blijft gevaarlijk op de wegZoomOok voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.

Zware klap

Maandag 11 december 2017
Op het kruispunt van de Westerring en de Zuiderring in Genk botsten deze voormiddag rond 9.35 uur twee auto's. Eén auto belandde tegen de pijler van een brug. De bestuurder zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Simon H. (23) uit Hasselt raakte daarbij zwaargewond. Passagier Kristel V. (43) raakte lichtgewond.

Hond in beslag genomen

Maandag 11 december 2017
De politie heeft vrijdag in de Keistraat in Genk een hond in beslag genomen na een bijtincident. Tijdens de afwezigheid van de eigenaar is een American Stafford aangevallen door een Mechelaar. Beide honden verbleven op hetzelfde adres. De aangevallen hond overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Gelijkspel voor CelticIn eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen 3-3 gelijk gespeeld bij Gelko EisdenDorp. Paulus scoorde de doelpunten van Celtic.

Handbal: Doornik - Kreasa 29-22

Zondag 10 december 2017
Houthalen-Helchteren - Handbal: Doornik - Kreasa 29-22In het handbal (mannen eerste nationale) heeft Kreasa Houthalen met 29-22 verloren in Doornik. Aan de rust was de stand 13-12.

Basket: Cuva geklopt door Melsele

Zondag 10 december 2017
Houthalen-Helchteren - Basket: Cuva geklopt door MelseleIn mannen top divisie 1 van het basketbal heeft Cuva thuis met 87-94 verloren van Melsele.  Quarters: 31-26, 20-17, 15-23, 17-17, 4-11. Cuva B verloor van Kangoeroes B met 62-73.
Houthalen-Helchteren - Sint-Barbara gevierd in het Italiaanse GencaZoomIn het Italiaanse Genca is vandaag Sint-Barbara gevierd. Het is een groep ex-mijnwerkers uit Beringen, Zolder, Houthalen en Winterslag die terugkeerden naar Italië maar de traditie van de mijnwerkers in ere houden en daar hoort uiteraard Sint-Barbara bij. (Foto Antonio Parisi)
FLASH Het Provinciaal Comité Limburg van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden van zondagnamiddag 10 december en de wedstrijden van maandag 11 december.

Nieuwe bvba: Untold Stories

Zondag 10 december 2017
Nicole Boes en Robin Vangansewinkel, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Untold Stories opgericht met zetel aan de Brelaarstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en detailhandel in kleding; vervaardiging en afwerking van slaapkamer-, eetkamer- en zitkamermeubels en advies op het gebied van public relations en communicatie.

Gevaarlijk glad op de wegen

Zondag 10 december 2017
Houthalen-Helchteren - Gevaarlijk glad op de wegenZoomDoor de hevige sneeuwval is het gevaarlijk glad op de weg. Zowel de autosnelwegen als de lokale wegen zijn bedekt met een flinke laag sneeuw. Het is dus uitkijken voor wie vandaag nog weg wil.

Anna Ostach (105) overleden

Zaterdag 9 december 2017
Houthalen-Helchteren - Anna Ostach (105) overledenDonderdag is Anna Ostach overleden, de weduwe van Jozef Kazmierczak. Zij was 105 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Brandstofdiefstallen

Vrijdag 8 december 2017
In Genk hebben weer brandstofdieven toegeslagen. Zowel in de Zenobe Grammestraat als in de Goudstraat werd brandstof uit voertuigen gestolen. De benadeelden zijn niet alleen hun brandstof kwijt maar moeten ook hun brandstoftank laten herstellen. Vorig jaar kreeg de politie melding van een twintigtal brandstofdiefstallen in Genk.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Nieuw nummer voor apotheek van wachtZoomWie in Limburg wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is kan vanaf maandag bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief. Het nieuwe nummer vervangt het 0903-betaalnummer. “Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, zegt apotheker Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens (…) Het hele nieuwsbericht

'Ik ben moe gevochten'

Donderdag 7 december 2017
Houthalen-Helchteren - 'Ik ben moe gevochten'Het regent bruin-rode bladeren terwijl ik op de bus wacht aan de Grote Baan. De wind ijlt. Ik heb een afspraak met een dakloze in Hasselt. Auto's razen voorbij. Het regent en er is geen schuilhok. Mijn pet heeft het hard te verduren. In de bus schuiven god-de-vaderachtige wolken voorbij. Bronsbruine beukhagen passeren trillenderwijs.
Ik ontmoet Marco (40 jaar) in een café. Marco* is al meer dan een half jaar dakloos. Hij heeft een zwaar leven achter de rug. Hij groeide op in Houthalen in een ontwricht (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg armste provincie

Donderdag 7 december 2017
Van alle Vlaamse provincies lag het gemiddeld inkomen per inwoner in 2015 met 17.771 euro het laagst in Limburg. De provincie Vlaams-Brabant voert net als de voorgaande jaren de lijst aan met 20.805 euro. In Oost-Vlaanderen bedroeg het gemiddeld inkomen 19.160 euro, in de provincie Antwerpen 18.565 euro en in West-Vlaanderen 18.492 euro. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Kwart minder doden op Limburgse wegen

Donderdag 7 december 2017
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Limburgse wegen 20 doden gevallen. Dat zijn er 7 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 14,5 procent.

Paula Hendrickx overleden

Donderdag 7 december 2017
Houthalen-Helchteren - Paula Hendrickx overledenGisteren overleed Paula Hendrickx, de echtgenote van Louis Van Hout. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Maandagavond (19 uur) is er een avondwake in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost, waarna gelegenheid tot groeten.

Pelletkachel implodeert

Woensdag 6 december 2017
Gisterenavond moest de brandweer uitrukken naar een woning aan de Bethaniëstraat in Genk waar een pelletkachel was geïmplodeerd. De spuitgasten hebben het huis geventileerd.

Felicie Kelchtermans

Woensdag 6 december 2017
Houthalen-Helchteren - Felicie KelchtermansOp 2 december is Felicie Kelchtermans overleden, de weduwe van Emiel Haveneers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur)  in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Roger Melotte overleden

Woensdag 6 december 2017
Houthalen-Helchteren - Roger Melotte overledenMaandag is Roger Melotte overleden, de echtgenoot van Jeanette Dilien. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in rouwcentrum De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Bedankt Sinterklaas!

Woensdag 6 december 2017
Houthalen-Helchteren - Bedankt Sinterklaas!ZoomVandaag, 6 december, is het Sinterklaas, het grote kinderfeest waar al de brave kinderen snoep en speelgoed krijgen.

Agnes Lasuy overleden

Dinsdag 5 december 2017
Houthalen-Helchteren - Agnes Lasuy overledenOp 2 december overleed Agnes Lasuy. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Huiszoekingen in drugsonderzoek

Dinsdag 5 december 2017
De federale gerechtelijke politie heeft afgelopen nacht onder meer huiszoekingen uitgevoerd in Bocholt, Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. De huiszoekingen kaderden in  een onderzoek naar de aanmaak van synthetische drugs, zoals XTC. Ook in Nederland - o.m. Bergeijk en Eindhoven - en Duitsland zijn gelijktijdig huiszoekingen uitgevoerd. In het totaal zijn zes arrestaties verricht waarvan vier in ons land. (PG)
Houthalen-Helchteren - Illegale wapenverkoop op rommelmarktZoomDe politie  nam gisteren een groot aantal wapens in beslag op een rommelmarkt in De Kring in Waterschei (Genk). Een van de standhouders verkocht ze er illegaal en onder de toonbank.
De politie kreeg een tip over illegale wapenverkoop op de wekelijkse rommelmarkt in De Kring in Waterschei. De agenten ontdekten er een verzameling van 61 wapens. Het gaat om 6 stroomstootwapens, 2 peppersprays, 8 werpmessen, 22 boksijzers, 6 werpsterren, 7 vlindermessen en 10 springmessen. Alle wapens (…) Het hele nieuwsbericht

Award voor Reynders

Dinsdag 5 december 2017
Reynders Bouw & Interieur uit Houthalen-Helchteren heeft de nationale Schrijnwerk Award in de wacht gesleept. Het bedrijf kreeg de prijs voor de inrichting van het interieur van Axa in Brussel.

Wie wint de dvd?

Maandag 4 december 2017
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd?ZoomGeen winnaar van de dvd voor de wedstrijd van afgelopen week. De tekstjes waren gewoon niet goed genoeg. Eigenlijk zocht iedereen het bij iets met "knal", maar echt plezierige vondsten waren er niet bij.
Dan maar de nieuwe opgave! Iedereen kent wel de stress van het plaatsen van de kerstboom. Ook cartoonist Stijn Lodewijks, blijkbaar. Wat antwoordt de man op de vraag van zijn echtgenote? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
In mannen top divisie 1 heeft Cuva Houthalen met 87-93 verloren van Gistel Oostende. Quarters: 23-22, 18-27 (41-49), 22-26 (63-75), 24-8.

Handbal: Houthalen-Merksem 23-23

Zondag 3 december 2017
In mannen eerste nationale van het handbal eindigde de wedstrijd Houthalen-Merksem op 23-23. Aan de rust was de stand 11-11.

Benefietconcert voor Ukelila

Zondag 3 december 2017
Houthalen-Helchteren - Benefietconcert voor UkelilaZoomDeze namiddag werd het benefietconcert voor Ukelila in het Casino Moderne van Waterschei een overrompelend succes met 400 luisteraars. Ukelila is een muziekproject dat kinderen van de basisschool een muziekinstrument leert bespelen zonder kennis van de notenleer. Ook de Savioschool uit Meulenberg neemt daar aan deel, naast scholen in Genk en Beringen. Het concert werd opgeluisterd door het koor Kantikune, pianist Marc Erckens, leerlingen van de muziekacademie en Sazmuzikanten van Koersel.(Jef Lingier)
In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft C. Houthalen Malle verslagen met 5-2. In de rangschikking staat C. Houthalen tiende met 12 punten uit 10 wedstrijden.

Betrapt met kalasjnikov

Zondag 3 december 2017
Houthalen-Helchteren - Betrapt met kalasjnikovGroot was de verwondering van politieagenten toen zij vrijdagavond tijdens een alcoholcontrole in de Nieuwstraat in Heusden-Zolder in een auto met twee jongeren een kalasjnikov aantroffen. Het wapen werd in beslag genomen.

Helson wint bij Koersel

Zondag 3 december 2017
Houthalen-Helchteren - Helson wint bij KoerselHelson heeft vandaag Koersel verslagen. Uitslag: 1-4. Helson staat aan de leiding met 6 punten voorsprong op Herk FC en Helson. Eendracht Houthalen verloor met 1-3 van Lommel-Kolonie en staat na 17 wedstrijden vijftiende met 8 punten. Houthalen VV  ging met 1-4 winnen bij buur Termolen.  In de stand staat Houthalen VV na 17 wedstrijden tweede met 44 punten;
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stimuleert de woonzorgcentra in hun omslag van papierwerk naar de digitale realiteit van vandaag. Daarom krijgen alle erkende woonzorgcentra en bepaalde dagverzorgingscentra een subsidie om de digitalisering te versnellen. Zo wordt voor de volgende twee jaar een bedrag van 443.000 euro voorzien om de woonzorgcentra te begeleiden naar meer digitale samenwerking met andere zorgverleners. Bewoners van een woonzorgcentrum worden (…) Het hele nieuwsbericht

Tina Gerits overleden

Zondag 3 december 2017
Houthalen-Helchteren - Tina Gerits overleden Op 28 november overleed de uit Lommel afkomstige Tina Gerits, de weduwe van André Daniels. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum De Backer-Put in Houthalen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Hendrikus Evens overleden

Zondag 3 december 2017
Op 28 november overleed de uit Meeuwen afkomstige Hendrikus Evens. Hij was 79 jaar en wordt woensdag 13 december begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren.

Inbreker betrapt in elektrozaak

Zondag 3 december 2017
Houthalen-Helchteren - Inbreker betrapt in elektrozaakIn de nacht van vrijdag op zaterdag werd een inbreker in een elektrozaak in Heusden-Zolder op heterdaad betrapt door de eigenaar. De inbreker had het raam van het keldergat stuk geslagen en was zo binnen geraakt. Nadat hij betrapt was vluchtte hij weg. De politie kon nadien een 19-jarige verdachte in de buurt arresteren. Het parket Limburg besloot de verdachte onmiddellijk te dagvaarden via de procedure snelrecht. De man zal zich voor de correctionele rechter moeten verantwoorden op 14 december.

Kijken mag

Zondag 3 december 2017
Houthalen-Helchteren - Kijken magZoomOp deze dag in 1968 kregen The O’Kaysions een gouden plaat voor ‘Girl Watcher’, eigenlijk hun enige successingle die op de vijfde plaats in de Amerikaanse hitparade piekte. Lees hier het verhaal achter dit vrolijke liedje.

Park verliest van Beringen

Zaterdag 2 december 2017
Houthalen-Helchteren - Park verliest van BeringenPark Houthalen heeft vanavond verloren van KVK Beringen. Uitslag: 0-1. Het staat zestiende in de stand met 7 punten uit 14 wedstrijden.

Willy Mathijs overleden

Zaterdag 2 december 2017
Houthalen-Helchteren - Willy Mathijs overledenOp 28 november overleed Willy Mathijs, de echtgenoot van Simone Jacobs. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroetingsmoment: zondag (18-19 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Paul Peeters overleden

Zaterdag 2 december 2017
Houthalen-Helchteren - Paul Peeters overledenOp 29 november overleed de uit Beringen afkomstige Paul Peeters. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.

David Knuts overleden

Vrijdag 1 december 2017
Houthalen-Helchteren - David Knuts overledenOp 26 november overleed Houthalenaar David Knuts. Hij was 25 jaar. Het afscheid vindt morgen (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Vanavond was er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Oost.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Een huurovereenkomst met slechte punten...E.L. huurde in Antwerpen een appartement op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Na zes jaar zegde hij de huur op en vertrok. Omdat hij de huurwaarborg niet terugkreeg, daagde hij zijn huurbaas voor het vredegerecht van Antwerpen. Daar moest hij ervaren dat voor een rechter niet alles is wat het lijkt.
Hij legde aan de vrederechter uit dat hij het appartement huurde voor € 520 per maand en een korting kreeg van € 100 per maand tot de badkamer was afgewerkt. De afwerking bleef uit en (…) Het hele nieuwsbericht

Twaalf procent minder werklozen

Vrijdag 1 december 2017
In vergelijking met vorig jaar zijn er in Limburg 12 procent werklozen minder. De werkloosheid in Limburg ligt sedert enige tijd onder het Vlaams gemiddelde.

Nieuwe bvba: Paesen Hilde

Vrijdag 1 december 2017
Hilde Paesen uit Bree heeft de bvba Paesen Hilde opgericht met zetel in Europark. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen.

F-Parts failliet

Vrijdag 1 december 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft F-Parts uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 30 december worden ingediend.
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren