Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Een fotoboek van Hans, InternetgazetmedewerkerZoomEen medewerker van de Internetgazet heeft geen tijd om zich te vervelen. Daarom lopen we over van bewondering voor Hans Put, onze man in Beringen. Die slaagde er in zijn schaarse vrije tijd nog in om een prachtig fotoboek over Beringen te maken. Vanmorgen overhandigde hij het eerste exemplaar aan burgemeester Webers van die stad. Dat gebeurde voor dag en dauw, bij zonsopgang - de rest van de dag had Hans geen tijd meer. Op de foto: het binnenste van een koeltoren van de vroegere elektriciteitscentrale van de koolmijn - een foto uit het fotoboek. (Foto Hans Put)

Paarden in beslag genomen

Vrijdag 31 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Paarden in beslag genomenIn de wijk Boxbergheide in Genk nam Politie MidLim vandaag twee grote paarden in beslag. De dieren stonden in een weide in de Gracht. Ze hadden er onvoldoende eten en beschikten niet over drinkwater. Door enkele mankementen konden de paarden ook niet meer in hun stal. Verder kon de politie vaststellen dat de dieren kale plekken hadden en zeer slecht verzorgde hoeven. De eigenaars kregen enkele weken geleden al een waarschuwing, maar vandaag kon geen verbetering vastgesteld worden. Hun paarden worden nu (…) Het hele nieuwsbericht
Pieter Beerten uit Helchteren én Vincent Vrijsen en Niek Peeters, beiden uit Hechtel, hebben de vennootschap onder firma (VOF) Tupolev Digital Agency opgericht met zetel aan de Broekstraat in Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwikkelen, uitbaten en hosten van websites en het maken van filmmateriaal voor bedrijven, verenigingen, particulieren en evenementen.

Guy Festjens overleden

Woensdag 29 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Guy Festjens overledenOp 25 maart overleed Guy Festjens, de echtgenoot van Agnes Cielen. Hij was 78 jaar en gewezen leerkracht in Don Bosco Helchteren. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Membruggen.

Paula Terrijn overleden

Woensdag 29 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Paula Terrijn overledenOp 24 maart is Paula Terrijn overleden. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Met de groeten uit... Hasselt

Dinsdag 28 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Met de groeten uit... HasseltZoomAls u nog nooit de Japanse tuin in Hasselt bezocht hebt, dan is het nu hét moment, signaleert Marcella Stappers. "De kerselaren en magnolia's bloeien. En wat een pracht!" (Foto Marcella Stappers)

Code geel in Limburgse bossen

Dinsdag 28 maart 2017
Het warme lenteweer in Limburg zorgt voor een verhoogd risico op bosbranden, meldt TVL. Op dit moment geldt er code geel in de Limburgse bossen. Dat bekent dat de vegetatie droger wordt en dat er een verhoogde waakzaamheid is.
Aan de Oude Postbaan in Helchteren is een sluikstorter uit Hamont-Achel betrapt. De man dumpte er 11 vuilniszakken en een oude reiskoffer. Een getuige noteerde zijn nummerplaat en speelde die door aan de politie. De man mag een fikse geldboete verwachten en zal ook voor de opruimingskosten moeten opdraaien.

Niet meer roken in de wachtrij

Dinsdag 28 maart 2017
Grensgevallen
Vanaf zaterdag mag er niet meer gerookt worden in de wachtrij bij attracties van de Efteling. De Club van Elf, een samenwerkingsverband van de 21 grootste pretparken en dierentuinen van Nederland, heeft dit besloten. De reden voor het rookverbod heeft volgens een woordvoerster te maken met het 'unieke karakter' van de rijen. "Je kunt niet even uit de rij stappen als je ergens last van hebt", legt ze uit. "Daarom hebben we nu het besluit genomen."

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Dinsdag 28 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomLeo Swinnen en Dirk Van Bun stelden een nieuwe fietsgids samen voor Noord- en Midden-Limburg en presenteerden die gisteren officieel aan de pers. Leo Swinnen: "Mijn vrouw en ik zijn fervente fietsers, maar dikwijls waren we teleurgesteld dat we nergens iets konden drinken. Ofwel vonden we niets op onze weg, ofwel was de zaak gesloten. Vandaar het idee voor een fietsgids met leuke tussenstops. We stippelden 21 prachtige fietstochten uit met telkens een vier à vijf stopplaatsen." Dankzij de (…) Het hele nieuwsbericht
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Zoom

Nieuwe bvba: Rudi Evens

Dinsdag 28 maart 2017
Rudi Evens en Linda Paredis, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Rudi Evens opgericht met zetel aan de Bijendries. Doel van de vereniging is onder meer landschapsverzorging, het bouwrijp maken van terreinen en het schilderen van gebouwen.

Vzw Play&Joy Events opgericht

Dinsdag 28 maart 2017
Jan Cornelissen uit Eksel, Joris Corthouts uit Houthalen en Pieter Put uit Hechtel hebben de vzw Play&Joy Events opgericht met zetel aan de Ekselsebaan. Doel van de vereniging: het organiseren van sportieve en socioculturele evenementen.

Margaretha Herder overleden

Dinsdag 28 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Margaretha Herder overledenZondag is Margaretha Herder overleden, de weduwe van Gerd Thyssen. Zij was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11uur) plaats in de aula van rouwcenter De Backer-Put in de Guldensporenlaan. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur).
De vier Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn hebben een nieuwe website gelanceerd. Hierop vinden ondernemers informatie over grensoverschrijdend zakendoen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gaat van het starten van een bedrijf in een buurland tot het raadplegen van informatie over specifieke thema’s als grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met diverse organisaties als de Grensinfopunten (GIP) en EURES, een samenwerkingsverband van Europese arbeidsbureaus.

Win een dvd!

Zondag 26 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd!ZoomWat zegt die man in de ligzetel terwijl zijn vrouw, op deze prachtige lentedagen, voorbereidingen treft voor het planten van bloemen? Stuur ons een plezierige tekst voor in dat lege tekstballonnetje en je maakt kans op een dvd of een boek! Graag voor vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com, mét vermelding van uw postadres! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 26 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Vanherk, maar hij krijgt de dvd alleen in de bus als hij ons zijn postadres mailt. De jury vond zijn tekst voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks de beste. Zo dadelijk een nieuwe opgave!

Oppassen: vals geld

Zondag 26 maart 2017
Onbekenden betaalden met vals geld tijdens de carnavalstoet in Bree, meldt Radio2. De politie kreeg 2 meldingen van valse briefjes van 50 euro. De briefjes zijn meegenomen voor verder onderzoek. De daders zijn nog niet gevat.

Straks niet vergeten...

Zaterdag 25 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Straks niet vergeten...ZoomKomende nacht om 2u wordt de klok een uur vooruit gezet. Dat betekent een uur minder slapen, donkerder ochtenden maar langer zonlicht 's avonds. Want we gaan de zomertijd in! (Foto Marcel Gijbels)

Josée Kesters overleden

Vrijdag 24 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Josée Kesters overledenWoensdag is Josée Kesters overleden, de echtgenote van Peter 't Hooft. Zij was 79 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put in Helchteren.

Zware verkeersagressie

Vrijdag 24 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Zware verkeersagressieGisterenavond werd een 19-jarige Genkenaar gearresteerd nadat hij meerdere auto’s beschadigde op de Europalaan in Genk. Eén persoon raakte lichtgewond.
Rond 21.30 uur was bij Politie MidLim een oproep binnen gelopen in verband met verkeersagressie in de omgeving van het station. De politie ging ter plaatse en trof er verschillende personen aan die overstuur waren, en meerdere beschadigde voertuigen. Een jongeman zou achteruit gereden hebben over de laterale weg van de Europalaan, in de (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Met vuile handen naar de rechtbankEen leverancier van een pitazaak eiste voor de rechtbank van koophandel van Gent 6.659 euro van de uitbater omwille van onbetaalde facturen voor drank en voedingswaren. De uitbater beweerde contant te hebben betaald en eiste dat de leverancier niet alleen de leveringsbons, maar ook zijn boekhouding liet zien aan de rechtbank. Niet nodig, vond de rechtbank, want de pitabarhouder had de facturen zonder protest in ontvangst genomen en moest dus betalen. De pitaverkoper nam dit niet en tekende beroep aan bij het hof (…) Het hele nieuwsbericht

Busverkeer lichtjes verstoord

Vrijdag 24 maart 2017
Een aantal personeelsleden van busexploitanten die voor De Lijn rijden nemen vandaag deel aan een vakbondsactie tegen sociale dumping. De betrokken exploitanten slagen er toch in om vrijwel alle ritten te verzekeren op een beperkt aantal ritten na. Dit betekent dat het busverkeer in Limburg lichtjes verstoord is.

Greta Geenard overleden

Vrijdag 24 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Greta Geenard overledenIn Helchteren overleed op 17 maart Greta Geenard, de echtgenote van Maurice Peters. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vond in intieme kring plaats.

Wat vind jij van de gemeente?

Donderdag 23 maart 2017
Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente. Voor de Vlaamse overheid is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er daar genoeg groen? Wat vind jij van je woning? Ben je tevreden over de diensten van de gemeente? Maak je gebruik van de beschikbare voorzieningen?
De Vlaamse overheid beschikt over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom (…) Het hele nieuwsbericht

Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingen

Donderdag 23 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Uitkeringsfraude: 14 huiszoekingenGisteren  heeft de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg Limburg 14 huiszoekingen laten uitvoeren in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige uitkeringsfraude. Die handelt meer bepaald om ziekteuitkeringen die werden toegekend en uitbetaald aan personen die hierop vermoedelijk geen enkel recht hadden. Het betreft een fraudesysteem dat zich reeds eerder heeft voorgedaan, doch de omvang van de vermoedelijke fraude die werd gepleegd, is blijkbaar veel groter dan dit het (…) Het hele nieuwsbericht

Joske Houben overleden

Donderdag 23 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Joske Houben overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Joske Houben overleden, de echtgenoot van Rosa Lemmens. Hij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Fikse straf voor wiettelers

Donderdag 23 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Fikse straf voor wiettelersEen man uit Houthalen en twee mannen uit Heusden-Zolder zijn vandaag veroordeeld voor het telen van wiet in Paal en Houthalen. De man uit Houthalen kwam er met 12 maanden cel met uitstel vanaf. De twee anderen werden met 24 maanden cel waarvan de helft met uitstel bedacht. De drie kregen ook een boete van 6.000 euro waarvan de helft met uitstel. (PG)

Naar één Bosgroep Limburg

Donderdag 23 maart 2017
De vijf Limburgse Bosgroepen organiseren zaterdag voor de tiende keer een contactdag voor hun 4 528 leden en sympathisanten. Vandaag  beheren 2.838 eigenaars samen 20.125 ha bos in onze provincie. 8.400 ha daarvan is privé-bos; de rest is voornamelijk in handen van gemeenten. Vanaf 26 maart 2017 zal er in Limburg nog maar één Bosgroep actief zijn: Bosgroep Limburg vzw.

Patrick Houben overleden

Donderdag 23 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Patrick Houben overledenMaandag is Patrick Houben overleden. Hij was 54 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put in Houthalen in aanwezigheid van de familie.

Autodieven aangehouden

Woensdag 22 maart 2017
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft drie twintigers onder aanhoudingsmandaat geplaatst in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar diefstallen van auto's, met name van VW's Golf GTI. Bij huiszoekingen zijn verschillende auto-onderdelen aangetroffen zoals motorblokken en navigatiesystemen. Ook is een grote geldsom in beslag genomen.

Inbreker aangetroffen in kast

Woensdag 22 maart 2017
Vanochtend  rond 4 uur werd een inbreker op heterdaad betrapt in een hotel op de Hasseltweg in Genk. De hoteluitbater verwittigde de politie toen hij een verdacht persoon opmerkte aan een kelderluik aan de zijkant van het gebouw.  De inbreker was via het luik de kelder ingegaan en probeerde er de kelderdeur naar de keuken open te breken. Hij moest zijn poging staken omdat Politie MidLim snel ter plaatse was en het gebouw doorzocht. De man werd door de politie aangetroffen in een metalen kast in de (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Deschepper overleden

Woensdag 22 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Albert Deschepper overledenOp 18 maart overleed Albert Deschepper, de weduwe van Aline Simons en de levensgezel van Jeanne Wuytens. Hij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Morgennamiddag wordt in café Amici de woning Nachtegalenstraat 62 in Houthalen-Oost openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 06a07ca en heeft een K.I. van 637 euro.

Nieuwe bvba: Bad Paprika

Dinsdag 21 maart 2017
Ike Janssen uit Sint-Truiden en Anthony Vangeel uit Hasselt hebben de bvba Bad Paprika opgericht met zetel aan de Eikendreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches, recepties, congressen en beurzen én het uitgeven, verspreiden en verkopen van drukwerk, websites en alle mogelijke vormen van zowel digitale als analoge informatiedragers.
Vandaag gelezen
Sommige Japanse bejaarden krijgen korting op hun begrafenis bij inlevering van hun rijbewijs. Met deze ietwat macabere prikkel wil de Japanse regering het aantal dodelijke ongevallen verminderen. Inwoners van de provincie Aichi krijgen 15 procent korting bij het uitvaartcentrum. In 2016 werd 13 procent van de dodelijke verkeersongevallen in Aichi veroorzaakt door bestuurders ouder dan 75.
Vorig jaar kregen oudere bestuurders in Aichi 15 procent korting op noedels aangeboden in ruil voor hun rijbewijs. In andere delen van het land biedt men bijvoorbeeld korting in winkels of goedkope taxiritten aan.(Bron: ii.nl)
Op de Limburgse wegen zijn vorig jaar 39 verkeersdoden gevallen, dat zijn er 15 minder dan in 2015. Het aantal verkeersongevallen in onze provincie is vorig jaar lichtjes gedaald. Er gebeurden 3.095 ongevallen.

Zaterdagnacht gaat zomeruur in

Maandag 20 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Zaterdagnacht gaat zomeruur inIn de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart gaat het zomeruur in.  De klok wordt dan één uur vooruit gezet. 2 uur wordt 3 uur. Eén uur minder = één uur minder slapen...

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 19 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomDe nieuwe opgave voor ons tekstballonnetje lijkt vooral bestemd voor mannen met een gezonde sixpack, maar ook anderen mogen natuurlijk deelnemen. Zegt cartoonist Stijn Lodewijks: "Het mooie weer van de voorbije week doet de mensen beseffen dat ze echt wel in gang moeten schieten als ze in dat leuke kleedje of die leuke short willen geraken tegen de zomer." Wat antwoordt de nieuwe klant dan aan de uitbater van de fitness?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vergeet niet uw postadres te vermelden en misschien wordt u wel winnaar!

Wie won de DVD?

Zondag 19 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de DVD?ZoomHet is Paul van Kilsdonk met bovenstaand tekstje. De cartoon van Stijn Lodewijks en het onderwerp lieten veel triviale tekstjes binnenkomen...  Zoals het gras dat twee kontjes hoog moet zijn, andere dingen die hangen en zo.
Straks een nieuwe opgave!

Nieuwe bvba: Voegwerken Beliën

Zaterdag 18 maart 2017
Jean Beliën uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Voegwerken Beliën opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ruwbouw, metselwerk, voegwerken, stukadoorswerk en schilderwerken.

Moet kunnen

Vrijdag 17 maart 2017
Vandaag gelezen
Er loopt een proef met een app waarmee huisartsen een tolk via een beveiligde internetverbinding gratis kunnen laten praten met een patiënt die ze niet begrijpen of niet goed bereiken. Bron: L'Avenir. (Gelezen op waalsweekblad.be)
Houthalen-Helchteren - Afschermplicht pluimvee bij hobbyhouders opgehevenZoomMinister van Landbouw Willy Borsus heeft vanmiddag de meeste maatregelen voor vogelgriep opgeheven voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, voor duiven en voor struisvogels (!). Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot. Meer info
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - De toegevoegde waarde van landbouwZoom"Limburg, zoals heel Vlaanderen en Europa, zou zich ook eens de vraag moeten stellen wat het economisch oplevert, die landschapvernietigende landbouw. In Limburg zie je monoculturen nog steeds terrein winnen ten koste van hoogstamboomgaarden en kleine landschapselementen, maar de toegevoegde waarde van de landbouw neemt af. In de totale economie stelt het al helemaal niets voor en als je de subsidies zou afschaffen is het gewoon niet rendabel. Tijd voor een betere landbouw, met méér toegevoegde waarde en méér respect voor mens en natuur."
Politicoloog Joathan Holslag, afkomstig uit Hamont-Achel, op Facebook. (Archieffoto)
Houthalen-Helchteren - Verwaarloosde dieren in beslag genomenPolitie Midlim nam gisteren een pony en vier geiten in beslag. De ondervoede dieren stonden in een weide in de Watertorenstraat in Winterslag. Twee geitjes zaten er opgesloten in een bouwvallige stal, met twee poten vastgebonden. De andere geitjes en de pony leefden in een wei vol puin en afval. Er was onvoldoende eten en drinken aanwezig. Ook was de pony niet gechipt en twee geiten droegen geen oormerk. De dieren konden gered worden dankzij een melding van een burger. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder vangt de dieren op.

Bvba Eley failliet

Donderdag 16 maart 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van de  bvba Eley uit de Groenstraat in Houthalen. Schuldvorderingen moeten voor 16 april ingediend worden. De firma werd in november 2012 opgericht.

Nieuwe bvba: Stuka Project

Donderdag 16 maart 2017
Rosolino en Claudio Nicosia, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Stuka Project opgericht met zetel aan de Koekoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer pleisterwerken, plafonneerwerken, voegwerken en groothandel in bouwmaterialen.
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van de firma H&G Transport en Logistiek uit de Acaciastaat. Schuldvorderingen moeten voor 16 april ingediend worden.

Geslaagde Clean House-actie

Donderdag 16 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Geslaagde Clean House-actieVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met FGP Limburg, voor de negende keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages. Op tien verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Op zes plaatsen werden effectief plantages aangetroffen. In totaal gaat het om 2.032 planten met een potentiële opbrengst (indien gedurende één jaar succesvol gekweekt en geoogst) van 1,9 miljoen euro.  Verder werd 24.600 euro cash geld aangetroffen en werden twee auto’s in beslag genomen. Zes verdachten werden gearresteerd. Drie van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vervolgens aangehouden.

'Mijn gifvrije tuin'

Donderdag 16 maart 2017
Het is maar dat je 't weet
Of je nu een grote tuin of een bescheiden stadstuin hebt, iedereen kan zijn tuin pesticidenvrij onderhouden. Heb je geen ervaring of groene vingers? Geen nood: ‘Mijn gifvrije tuin’ bundelt tips voor vier soorten tuinen. Je kan kiezen tussen een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin. Voor elke tuin zijn er specifieke tips die je meteen op weg helpen naar een gifvrije tuin. Succes!

Sandro De Rango overleden

Donderdag 16 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Sandro De Rango overledenGisteren is Sandro De Rango overleden, de echtgenoot van Tina Curro. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: vrijdag 19-20 uur.

En nu Limburg

Woensdag 15 maart 2017
Vandaag gelezen
"1,25 miljard euro Vlaams belastinggeld voor de overkapping van de Ring rond Antwerpen, de oude Vesten. Mooi zo! Bij een eerlijke verdeling van de middelen heeft Limburg nu recht op 600 miljoen voor de overkapping van de snelwegen in Hasselt, Diepenbeek en het Park Midden-Limburg, het enige natuurreservaat van Vlaanderen. Of de overkapping van de Noord-Zuid."
(Prof. Lode Vereeck van de UHasselt op Facebook)

Nieuwe bvba: Ando Energy

Woensdag 15 maart 2017
Antonio Scarpone uit de gemeente heeft de bvba Ando Energy opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Huidevettersstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwikkelen, de bouw, het onderhoud en het beheer van duurzame energieproducten.

Openbare verkoping: Groenstraat

Woensdag 15 maart 2017
Morgennamiddag wordt in het Sportcafé Houthalen-Oost het handelshuis Groenstraat 2 openbaar verkocht. Het staat op een perceel van 2a39ca.
Houthalen-Helchteren - Bestelwagen met cannabis onderscheptGisterennamiddag rond 14 uur werd door de douane in Genk een voertuig onderschept met bijna 600 cannabisplanten en materialen voor de kweek ervan. Het voertuig werd naar de afrit Genk-Oost geleid. De bestuurder werd er gearresteerd door een douanebeambte. De verdachte, een 26-jarige Albanees, werd overgebracht naar het politiecommissariaat in Genk en werd er door de politie verhoord. De man moest vanmorgen voor de onderzoeksrechter in Tongeren verschijnen en werd aangehouden. Het verdere onderzoek is in handen van politiezone MidLim.

Edgard Pollers overleden

Dinsdag 14 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Edgard Pollers overledenVrijdag overleed, zoals gemeld, Edgard Pollers, de echtgenoot van Alphonsine Pointis. Hij was 76 jaar. De afscheidsviering vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20.30 uur) in rouwcenter De Backer - Put.

Hoera! Even een blauwtje lopen

Maandag 13 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Hoera! Even een blauwtje lopenZoomWie dezer dagen de heidegebieden in Limburg en Antwerpen bezoekt, heeft een grote kans om getrakteerd te worden op een uniek schouwspel: blauwe kikkers. Mannelijke Heikikkers kleuren namelijk blauw (foto) om een vrouwtje te strikken. Lang duurt dat niet: na enkele dagen is de koppeltijd voorbij en nemen mannetjes weer hun bruine kleur aan. Lees meer bij Natuurpunt (Foto Peter Engelen)

Win een dvd - of een boek!

Zondag 12 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomHeerlijke dag vandaag hé, met die lentelucht en al die goedgezinde mensen buiten. Stijn Lodewijks maakte er een cartoon over. En als u het plezierigste tekstje levert voor het lege tekstballonnetje, kunt u deze week een boek of een dvd winnen! Mail uw tekstje - en uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Controle-actie in café

Zondag 12 maart 2017
Bij een controle in een café in de gemeente heeft de politie MidLim drie klanten met een kleine hoeveelheid cannabis betrapt en één persoon met een verboden wapen. Het wapen werd in beslag genomen. De controle kaderde in een actie tegen overlast.
De openbare verkoping van de woning Gagelstraat 56 heeft in eerste roep 46.000 euro opgebracht. Er kan nog een hoger bod worden ingediend.

En wie won de dvd?

Zondag 12 maart 2017
Houthalen-Helchteren - En wie won de dvd?ZoomHet is Wyll Verdonk met bovenstaand tekstje. Het was klaarblijkelijk een moeilijke opgave, deze keer. Het aantal inzendingen in de aard van "Maar mijn broodje is gebakken" was niet te tellen. Ook "Nu maar wat vakantie nemen" scoorde goed. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Lisette Herten overleden

Zaterdag 11 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Lisette Herten overledenOp 5 maart overleed Lisette Herten, de echtgenote van Luc Gerits. Zij was 72 jaar. Vandaag had de afscheidsplechtigheid plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Joannes Bielen overleden

Zaterdag 11 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Joannes Bielen overledenWoensdag is Joannes Bielen overleden, de echtgenoot van Juliette Feyen. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put in Houthalen.

Miet Linden overleden

Zaterdag 11 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Miet Linden overledenDonderdag is de uit Hechtel afkomstige Miet Linden overleden, de echtgenote van Frits Cornelissen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put in Houthalen.

Sluikstorter geflitst

Vrijdag 10 maart 2017
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Sluikstorter geflitst‘In Beverly Hills gooien ze het afval niet weg’, zei Woody Allen. ‘Ze maken er tv-shows van.’ Wordt er in Beverly Hills niet gesluikstort, in België wel. Het is bij wet verboden en er staan gevangenisstraffen op van één maand tot vijf jaar en geldboetes van 100 tot 500.000 euro.
Zo stond voor de correctionele rechtbank van Oost-Vlaanderen verleden jaar een man terecht die aan de Waldamkaai in Gent drie vuilniszakken uit zijn Mercedes haalde en achterliet. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Boek: 50 jaar bisdom Hasselt

Vrijdag 10 maart 2017
Het bisdom Hasselt viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid van dat jubileum verschijnt een bijzonder boek. Daarin gidst prof. Mathijs Lamberights (KU Leuven) de lezer door het rijke verleden van het bisdom. In negen hoofdstukken biedt hij een inkijk in de wijze waarop de Kerk in Limburg evolueerde van de eerste bekende Belgische bisschop Servatius uit de vierde eeuw tot de uitdagingen van onder meer secularisatie en schaalvergroting in de eigen rijd. Het boek verschijnt op 31 mei. De intekenprijs (tot 26 mei) bedraagt 18 in plaats van 22,50 euro. Het boek is verkrijgbaar in het PIC, Tulpinstraat, 75 Hasselt of bij uitgeverij Halewijn in Antwerpen.

Hoeveel is je schat waard?

Donderdag 9 maart 2017
Op zondag 2 april organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een expertisedag. Dan kan je daar tussen 10.30u en 17u door experts gratis je antiquiteiten laten identificeren en schatten. Het museum doet hiervoor een beroep op ARGVS, een vereniging van kunstexperts. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de waardebepaling van kunst en antiek.
ARGVS vaardigt 5 experts af, gespecialiseerd in zilverwerk, antieke juwelen, postzegels, beeldende kunst uit de 19de en 20ste (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
Onderzoekers van de Universiteit van Westelijk Ontario maten de hersengolven van patiënten voor en na het uitzetten van de beademing. Klinisch dood, omdat het hart niet meer werkte, bleken de hersenen van de overledenen nog minutenlang delta-golven te produceren. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag hoe het moment van overlijden precies te bepalen is. Dat is belangrijk voor orgaandonatie. (Bron: ii.nl)

Actie 'Gordel en kinderzitjes'

Donderdag 9 maart 2017
Om iedereen aan te zetten om de gordel altijd en overal te dragen - ook achteraan - zal er tijdens de provinciale thema-actie 'Gordel en kinderzitjes' extra aandacht besteed worden aan bestuurders die al dan niet een gordel dragen of die geen geschikt kinderbeveiligingssysteem gebruiken. Deze thema-actie van de politie en de provincie loopt tot 27 maart.

Mauro Benelli overleden

Donderdag 9 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Mauro Benelli overledenDinsdag is Mauro Benelli overleden, de echtgenoot van Rita Manfredi. Hij was 74 jaar en wordt zaterdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meulenberg. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put.

Maria Vijfeyken overleden

Donderdag 9 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Maria Vijfeyken overledenDinsdag is de uit Houthalen afkomstige Maria Vijfeyken overleden, de weduwe van Cyriel Hulsmans. Zij was 83 jaar en wordt zaterdag begraven,  na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Zolder-Centrum.

José Follon overleden

Woensdag 8 maart 2017
Houthalen-Helchteren - José Follon overledenIn Helchteren is gisteren José Follon overleden, de echtgenote van Louis Vangansewinkel. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur).

Nieuwe bvba: Senza Groep

Woensdag 8 maart 2017
De gewone commanditaire vennootschap Rocky Management uit Kessel-Lo,  Glenn Houbrechts uit Heusden-Zolder, de gewone commanditaire vennootschap Van Gossem uit Diepenbeek en Benjamin Indeherberge uit Zonhoven hebben de bvba Senza Groep opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de productie, verdeling, markrting en de verkoop van voedingswaren en het organiseren  van feesten, seminaries en proeverijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomIn februari mochten we niet drinken, in maart zo weinig mogelijk vlees eten, komen in april de bakkers aan de beurt? Er is in de sociale en andere media veel discussie over deze oproepen. Daarom tekende Stijn Lodewijks deze cartoon. Welke tekst zou jij in het lege tekstballonnetje willen zetten? Mail dat tekstje - met je postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Zaterdag verneem je of je gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 5 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de DVD?ZoomHet is Luc Hoeben. Hij bedacht bovenstaand tekstje voor het lege tekstballonnetje en krijgt een dezer dagen de dvd in de bus. Het was een inspiratierijke cartoon, met heel wat toespelingen op de zin van carnaval, de "veel te luide" muziek die van op de carnavalswagens te horen is, het feit dat er maar weinig actuele toestanden meer over de hekel worden gehaald... Carnaval leeft, maar mensen vragen zich af of het "zó" moet.
Dadelijk de nieuwe opgave!
Maak dat mee!
Een Luikse dierenarts raadde de eigenaars van een hondje 8 jaar geleden aan, hem te laten inslapen, omdat het hondje door een ziekte zeker spoedig dood zou gaan. De baasjes stemden verdrietig in. Dus ze keken gek op toen onlangs iemand meldde dat hun hondje gevonden was, dat bleek uit de chip. En inderdaad was dat hun dood gewaande hondje. De dierenarts zegt dat hij destijds dacht dat het gezin psychisch niet opgewassen was tegen een langdurige ziekte, hij had de hond niet doodgemaakt, liet hen er wel voor betalen, en hij gaf de hond, die toch niet ziek bleek, aan een nieuw baasje. De oude eigenaars hebben een klacht tegen de dierenarts ingediend, zij vrezen dat de arts vaker patiënten oplichtte. (Bron: Waalsweekblad.be)
Houthalen-Helchteren - Versoepeling maatregelen vogelgriepZoomHoewel het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, versoepelde het Voedselagentschap vanaf 1 maart enkele van de verplichte voorzorgsmaatregelen voor situaties die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels. Deze versoepelingen zijn bepaald op basis van een nieuwe risicoanalyse. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor hobbyhouders van vogels en betreffen zowel de ophokregeling als het verzamelverbod. Meer info

Nieuwe bvba: Starline InVest

Donderdag 2 maart 2017
Starline InVest: dat is de naam van de bvba die door Ronny Smeets en Stefan Muller, beiden uit Houthalen-Helchteren, werd opgericht. Tot het doel van de bvba behoren onder meer het voeren van een patrimoniumvennootschap, projectontwikkeling, grondwerken én warmte- en geluidsisolering. De bvba met een maatschappelijk kapitaal van 20.000 euro is gevestigd aan de Herebaan-Oost.

Virske Gorissen overleden

Donderdag 2 maart 2017
Houthalen-Helchteren - Virske Gorissen overledenDinsdag is de uit Houthalen afkomstige Virske Gorissen overleden, de weduwe van Albert Gorissen. Zij was 98 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Houthalen.

Openbare verkoping: Gagelstraat

Donderdag 2 maart 2017
Morgennamiddag wordt in hotel/brasserie Belfleur de woning Gagelstraat 56 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 4a32ca en heeft een KI van 282 euro.

Nieuwe bvba: Adrist

Woensdag 1 maart 2017
Stefanie Adriaensens uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Adrist opgericht met zetel aan de Torenstraat. Doel van de vennootschap is het uitoefenen van een tandartspraktijk. Het maatschappelijjk kapitaal bedraagt 18.550 euro.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen