Het overige nieuws

Zaara failliet verklaard

Donderdag 28 februari 2019
De Ondernemersrechtbank heeft vandaag Zaara uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 maart ingediend worden.
Houthalen-Helchteren - Rem op nieuwe winkels buiten stadscentraZoomDe provincie Limburg gaat alle aanvragen voor het openen van nieuwe winkels in de periferie kritisch bekijken. Daartoe is besloten om de leegstand in handelskernen tegen te gaan. De provincie gaat ook projecten subsidiëren om de beleving in het binnenstedelijk gebied te verhogen.

Weg met drank en snoep

Donderdag 28 februari 2019
In de kantine in de Steenbeukstraat in Genk is afgelopen nacht ingebroken. Er verdwenen dranken en snoepgoed.

De échte reden van het mislukken

Donderdag 28 februari 2019
Houthalen-Helchteren - De échte reden van het mislukkenZoomFobie ziet het zo... het mislukte gesprek tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.

Inbraak in Kruidvat mislukt

Woensdag 27 februari 2019
Onbekenden poogden binnen te dringen in het Kruidvat aan de Vredestraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen pakt naast periodetitelOp het veld van Zonhoven VV is vanavond de testmatch tussen Koersel en Park Houthalen voor de tweede periodetitel in eerste provinciale gespeeld. Aan de rust was de stand 0-0. Koersel kwam op voorsprong maar Park Houthalen kon gelijk maken. De match eindigde op 1-1. Koersel won met stafschoppen. De keeper van Koersel kreeg rood.

Voetganger (69) gewond

Woensdag 27 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Wildekastanjelaan in Genk raakten gisterenavond een vrachtwagen en een 69-jarige voetganger uit Genk in een ongeval betrokken. De voetganger werd daarbij gewond.

Strijd tegen de droogte

Woensdag 27 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Strijd tegen de droogteZoomOm op toekomstige periodes van droogte voorbereid te zijn, gaat de provincie Limburg het Limburgse watersysteem in een dynamische waterbalans van vraag en aanbod omzetten. De knelpunten worden in kaart gebracht en er zal bekeken worden in welke Limburgse regio’s er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen. Limburg werkt hiervoor samen met Vlaamse topexperten inzake klimaat en droogte van vzw Bodemkundige Dienst van België, de afdeling Hydraulica van de Katholieke Universiteit Leuven (…) Het hele nieuwsbericht
Op de website wikifin.be staat sinds gisteren een vergelijkingstool waarmee u kan zien hoeveel een zichtrekening bij de verschillende banken in België kost. De simulator is uitgewerkt door de financiële toezichthouder FSMA in opdracht van minister van consumentenzaken Kris Peeters. Volgens de minister verschillen de kosten van een zichtrekening aanzienlijk van bank tot bank.

Schietpartij in Genk

Woensdag 27 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen even na 8 uur werd Politie CARMA opgeroepen voor een schietpartij op de Weg naar As in Genk, op de toegangsweg naar de openbare parking voor de appartementsgebouwen op de Europalaan. De verdachten zijn meteen na de feiten gevlucht in twee wagens. Minstens één van de hen zou gewond geraakt zijn. De verdachten of hun wagens zijn nog spoorloos. Het vuurwapen werd ter plaatse achtergelaten. Er zijn ook enkele bloedsporen en kogelhulzen aangetroffen. Een geparkeerde wagen werd beschadigd door (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Don Boscostraat

Woensdag 27 februari 2019
Morgennamiddag wordt in brasserie den Noordkant in Helchteren de woning Don Boscostraat 24 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 23a80ca.

Het zomerse februariweer

Dinsdag 26 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Het zomerse februariweerZoomEr zijn geen zekerheden meer wanneer we in februari temperaturen van om en bij de 20 graden ervaren. Maar in het carnavalsweekend wordt het winderig en nat, verwachten de weermannen en -vrouwen. (Cartoon: Fobie)

Record warm

Dinsdag 26 februari 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Record warmDe combinatie van een krachtig hogedrukgebied net ten oosten van onze streken en aanvoer van lucht uit substropische streken duwt het kwik vandaag en morgen naar recordwaarden. In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen toe en het kwik maakt een flinke duik.
Morgen/woensdag staat opnieuw een stralende zon op het programma. Na vriestemperaturen in de ochtend, bereikt het kwik opnieuw als maximumtemperatuur 19 graden. Er is bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen door middenberm

Dinsdag 26 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ging een vrachtwagen door de middenberm op de Europalaan in Genk. De bestuurder raakte gewond. Het ongeval zou te wijten zijn aan een klapband.

Damherten in beslag genomen

Dinsdag 26 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een verkeerscontrole op de Europalaan in Genk zijn vanmiddag negen damberten in beslag genomen. De dieren waren vastgebonden op een aanhangwagen.

Juwelen geroofd

Dinsdag 26 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden gingen met juwelen aan de haal in een woning aan de Asserweg in Genk. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Radio 2 loopt voor Kom op tegen KankerDe sportploeg van Radio 2 Limburg loopt vrijdag van het noorden van de provincie tot in de studio in Hasselt. Dat is 58 kilometer in totaal en dat doen ze om geld in te zamelen voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 24 maart.
Vrijdagochtend om 6.50u zal het startschot aan de kiosk in Achel te horen zijn. Middagpresentator Mathijs Bijnens fietst heel de weg langs loper Ilya Pardo. Wie het voelt kriebelen, kan inpikken op de route. Dat kan door een stukje mee te lopen, te (…) Het hele nieuwsbericht

Brandfase geel in Limburg

Maandag 25 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Brandfase geel in LimburgIn Limburg is vandaag de preventieve code geel afgekondigd: er bestaat een matig tot verhoogd risico op natuurbrand.

Bromfietser (56) gewond bij botsing

Maandag 25 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Bromfietser (56) gewond bij botsingVanochtend rond 0.15 uur botste een 56-jarige bromfietser uit Houthalen-Helchteren tegen een auto in de Saviostraat.  Hij raakte daarbij gewond.

Juwelen ontvreemd

Maandag 25 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Koebaan in Genk zijn juwelen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Asfaltvernieuwing op deel E314

Maandag 25 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert deze week asfaltherstellingen uit op de E314 in de richting van Leuven ter hoogte van de afrit 29 Houthalen-Helchteren. Over een strook van 700m vlak voor de afrit 29 Houthalen-Helchteren wordt de toplaag asfalt van de rechtse rijstrook vernieuwd. In een tweede werkzone verderop worden ook enkele vakken van de rechtse rijstrook hersteld. De werken worden vermoedelijk uitgevoerd tijdens de nachten van woensdag 27 en donderdag 28 februari, telkens van 20u tot (…) Het hele nieuwsbericht

Louise Battistini overleden

Maandag 25 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Louise Battistini overledenGisteren is Louise Battistini overleden. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Fietser (85) aangereden

Zondag 24 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Eikenenweg in Zonhoven is fietser Michaël S. uit Zonhoven gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Drie diefstallen

Zondag 24 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven maakten een laptop en een handtas buit in een huis aan de Omlooplaan in Genk. Uit een garage aan de Eikenlaan is een motorfiets gestolen. Uit de kelder van een appartementsgebouw aan de Molenstraat werd een fiets ontvreemd.

Drie gewonden bij ongeval

Zondag 24 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk zijn gisterenavond rond 17 uur een auto en een bromfietser gebotst. Daarbij vielen drie gewonden: een 18-jarige jongeman uit Bocholt, een 19-jarige jongeman uit Genk en een 22-jarige vrouw in Kasterlee.

Batibouw is begonnen

Zondag 24 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Batibouw is begonnenZoomVolgend jaar moet iedereen werkende rookmelders in huis hebben... (Cartoon Fobie) 

Verlies voor Helson

Zondag 24 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Verlies voor HelsonFC Helson heeft vandaag verloren van Lyra-Lierse: 1-2. Eendracht Houthalen ging met 0-2 winnen bij Berbroek-Schulen Sport. Houthalen VV won ook, en hoe: VV Voorshoven werd verslagen met 1-6.

Kreasa klopt Izegem

Zondag 24 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Kreasa klopt IzegemIn het handbal heeft Kreasa Houthalen Izegem verslagen met 19-24. Kreasa staat aan de leiding met vijf punten voorsprong op Izegem.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag brak brand uit in een garage aan de Leeuwerikstraat in Zonhoven. De garage brandde uit. Eén auto ging in de vlammen op, de andere kon tijdig buiten geduwd worden. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar door rook- en waterschade. De brandoorzaak is nog niet bekend. De brand werd bestreden door de brandweerposten van Genk en Hasselt.

Handige stippen

Zondag 24 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Handige stippenZoomDe vier stippen die aangeven dat je tegen pesten bent, zijn voor vele doeleinden bruikbaar, stelt Fobie vast...

De nuttige charme van een vulpen

Zondag 24 februari 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - De nuttige charme van een vulpenGisteren reed ik met de fiets naar Genk om er inktvulling voor mijn vulpen te kopen. Ik deed er bijna een uur over en dan nog eens evenveel terug. Gelukkig hadden ze mijn merk. Een welriekende winkeldame hielp me welwillend. Moe en voldaan kwam ik terug thuis.
De voldoening was des te groter toen ik weer vol genot mijn pen ter hand kon nemen, de pen die zacht over het papier glijdt. Als het ware sensueel streelt ze het vel. De letters laten zich sierlijker vormen dan met een proletarische bic. Schrijven is (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Park Houthalen

Zaterdag 23 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Verlies voor Park HouthalenPark Houthalen is vanavond met 2-1 gaan verliezen bij Bree-Beek. Voor Park scoorde Ugi Tunckurt.

Artsen tegen maagdelijkheidstest

Zaterdag 23 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
De nationale raad van de Orde der Artsen vindt dat "het ingaan op de vraag naar het opstellen van een getuigschrift aangaande de maagdelijkheid" niet gerechtvaardigd is. De raad sluit zich aan bij de verklaring van de WGO die de gezondheidsberoepsbeoefenaars aanbeveelt dergelijke testen niet uit te voeren en geen maagdelijkheidsgetuigschriften af te leveren.
"Het is niet mogelijk op basis van een klinisch onderzoek met zekerheid te verklaren dat een persoon nooit geslachtsverkeer had. Naast (…) Het hele nieuwsbericht

Nesto Martella overleden

Zaterdag 23 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Nesto Martella overledenWoensdag is Nesto Martella overleden. Hij was 59 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Miet Vandebeek overleden

Zaterdag 23 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Miet Vandebeek overledenDonderdag is Miet Vandebeek overleden, de weduwe van de in 1989 overleden Clement Leroy. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) in de parochiekerk in Helchteren.

Zonnig weekend

Vrijdag 22 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied nabij onze streken domineert het weerbeeld tijdens het weekend en de dagen nadien met vooral veel zon en weinig wolken. Het kwik kan daarbij flink oplopen en ligt een stuk boven de normale waarden. In de tweede helft van volgende week lijken storingen tot onze streken door te kunnen dringen en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag kan het even duren alvorens lage wolken en lokaal mist, overal opgeruimd zijn. Nadien is er ruimte voor hier en daar wat zon en klimt het (…) Het hele nieuwsbericht

Team wil schapenhouders helpen

Vrijdag 22 februari 2019
De natuurorganisaties Natuurpunt, Natagora en het WWF zijn een wolffencing-team aan het uitbouwen. Dat team zal eigenaars van schapen helpen om hun dieren goed af te schermen zodat wolven ze niet kunnen aanvallen.
De voorbije dagen en weken zijn er in Noord-Limburg weer verschillende schapen doodgebeten en alles wijst in de richting van een wolf. Het Agentschap voor Natuur en Bos roept de eigenaars van schapen in de buurt van Bosland en het militair domein van Helchteren trouwens (…) Het hele nieuwsbericht

Wiettelers veroordeeld

Vrijdag 22 februari 2019
Twee mannen zijn vandaag in Hasselt veroordeeld voor het uitbaten van een wietplantage in Hamont-Achel en in Houthalen-Helchteren. De ene kreeg 24 maanden cel, de andere 18 maanden. Ze moeten elk ook een boete van 6.000 euro betalen. De rechtbank verklaarde ruim ;127.000 euro vermogensvoordeel verbeurd.(PG)

Leerlingen op bedrijfsbezoek

Vrijdag 22 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Leerlingen op bedrijfsbezoekZoomLeerlingen van het Biotechnicum uit Bocholt bezochten het bedrijf van de familie Schouteden in Helchteren. Het veebedrijf van Schouteden telt 1.000 schapen en 120 melkkoeien. De schapen worden gebruikt voor het onderhoud van de natuurgebieden. (foto Biotechnicum).

Geld uit kassa gestolen

Vrijdag 22 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in een handelszaak aan de Europalaan in Genk. Er is geld uit de kassa gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Autodiefstal in Sint-Leonardusstraat

Vrijdag 22 februari 2019
In de Sint-Leonardusstraat in Houthalen-Helchteren is een auto gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Nieuwe betoging op vliegbasis Kleine BrogelZoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in de scholen...

Donderdag 21 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in de scholen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Scholieren houden klimaatmars

Donderdag 21 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk hebben scholieren deze namiddag een klimaatmars gehouden. Er waren zo'n 4.000 deelnemers.

Werken op E314

Donderdag 21 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Vanaf vrijdagavond 8 maart wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.
Op 11 maart start de uitvoering gedurende een tweetal maanden. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden, op de andere zijde van de autosnelweg.  

Euro Trucks failliet verklaard

Donderdag 21 februari 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Euro Trucks uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 maart ingediend worden.

Inbraak in opslagplaats

Donderdag 21 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een opslagplaats aan de Sint-Martensbergstraat in Genk maakten inbrekers allerlei werkmaterialen buit. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Man (54) gewond bij botsing

Donderdag 21 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk botsten vanmiddag rond 12.20 uur twee auto's. Een 54-jarige man uit Hulshout raakte daarbij gewond.

Rosa Unkelbach overleden

Donderdag 21 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Rosa Unkelbach overledenDinsdag is Rosa Unkelbach overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost.

Fruittelers lanceren perenjurk

Donderdag 21 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Fruittelers lanceren perenjurkZoomDe Zuid-Limburgse fruittelers gaan in Mexico hostesses uitsturen naar supermarkten en winkelcentra met schalen vol Conference-peren om uit te delen. Die hostessen zullen een aangepaste outfit aantrekken: een perenjurk. Cartoonist Fobie zag het zó voor zich.

Anna Schepers overleden

Donderdag 21 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Anna Schepers overledenMaandag is de uit Houthalen afkomstige Anna Schepers overleden; de weduwe van de in 2014 overleden Felix Nulens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in familiekring in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

De prins carnaval teelde wiet

Woensdag 20 februari 2019
Houthalen-Helchteren - De prins carnaval teelde wietZoomIn Rotem is gebleken dat prins carnaval in zijn tuin een wietplantage had verstopt... (Cartoon: Fobie)

De laatste show van Karl Lagerfeld

Woensdag 20 februari 2019
Houthalen-Helchteren - De laatste show van Karl LagerfeldZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Dierenartsen waarschuwen met Pup4LifeZoomDe Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Tinus Put overleden

Woensdag 20 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Tinus Put overledenZaterdag is Tinus Put overleden, de weduwnaar van de in 1996 overleden Maria Schrooten en levensgezel van Jo van de Laar. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat in Helchteren.

Soundbar, tv's en geld gestolen

Dinsdag 19 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een handelszaak aan de Zandoerstraat in Genk. De buit bestaat uit een soundbar, twee tv's en geld. De diefstal is vandaag vastgesteld. Ook vorige week werd in de Zandoerstraat een inbraak gepleegd.

Tegen stilstaande trekker

Dinsdag 19 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Zuidbroek in Genk is deze voormiddag rond 10.20 uur een auto tegen een stilstaande trekker van een vrachtwagen gereden. Een 36-jarige man uit Maasmechelen liep daarbij verwondingen op.

Roger Melotte overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Roger Melotte overledenDonderdag overleed de uit Helchteren afkomstige Roger Melotte, de weduwnaar van de in 2000 overleden Lea Moermans. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: woensdag (18.30- 19.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Zonhoven.

Tuinhuis in brand

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rukte de brandweer uit voor een brand in een tuinhuis aan de Molenstraat in Heusden-Zolder. Er is schade aan het dak. De brandoorzaak is nog niet bekend.

Werkmateriaal gejat

Maandag 18 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoeven in Heusden-Zolder is werkmateriaal uit een voertuig gestolen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

Bona Jaenen overleden

Maandag 18 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Bona Jaenen overleden
Vrijdag is Bona Jaenen overleden. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar
een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Handbal: Houthalen klopt Kraainem

Zondag 17 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen klopt KraainemIn de tweede nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen Kraainem verslagen met 35-27. Houthalen staat aan de leiding met drie punten voorsprong op Izegem.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: pijnlijk verlies voor CelticIn eerste nationale van het zaalvoetbal  heeft Celtic Houthalen met 3-1 verloren in Morlanwelz. Celtic staat voorlaatste in de stand met twee punten meer dan Morlanwelz.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Houthalen-Helchteren - De schapen zijn tegen de wolfZoomEn er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Park verliest bij Herk

Zondag 17 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Park verliest bij HerkPark Houthalen heeft vandaag met 2-0 verloren bij Herk FC. Ook Eendracht Houthalen verloor: tegen Eendracht Zelem werd het 1-2. Houthalen VV won wél: tegen Zutendaal VV B werd het 4-0.

Helson wint in Betekom

Zaterdag 16 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Helson wint in BetekomKFC Helson heeft vanavond gewonnen op het veld van K.AC. Betekom. Uitslag: 0-2

Fietsster zwaargewond

Zaterdag 16 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Bieststraat in Zolder raakten gisterennamiddag een auto en een fietsster in een aanrijding betrokken. De fietsster liep daarbij zware verwondingen op.

Brand bij verpakkingsbedrijf

Vrijdag 15 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Brand bij verpakkingsbedrijfDe brandweer moest vanavond uitrukken voor een brand op het dak van verpakkingsbedrijf Alpagro Packaging aan de Europarklaan. De brand zou veroorzaakt zijn door de zonnepanelen.

Gewond bij verkeersongeval

Vrijdag 15 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op de Meylandtlaan in Heusden-Zolder. De auto's werden bestuurd door een man uit Beringen en een inwoner van Heusden-Zolder. Eén van hen werd lichtgewond.

Veertig verkeersinbreuken

Vrijdag 15 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Veertig verkeersinbreukenDe politie Carma heeft gisteren een grote verkeersactie gehouden, onder meer in Bocholt, Houthalen-Helchteren en Oudsbergen. De agenten stelden 40 verkeesinbreuken vast, waarvan de helft op het niet dragen van de veiligheidsgordel. In het totaal werden zo'n 800 bestuurders gecontroleerd.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - LentegevoelEen hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Twee faillissementen

Donderdag 14 februari 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Ogun en Battiwelding, beiden uit Houthalen-Helchteren, failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot uiterlijk 14 maart ingediend worden.

Carma gaat tasers gebruiken

Donderdag 14 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Carma gaat tasers gebruikenDe politiezone Carma gaat een aantal agenten uitrusten met tasers of stroomstootwapens. Er wordt gestart met een proefproject van een jaar maar eerst moet Binnenlandse zaken nog zijn zegen geven.

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Staking De Lijn voorbijMorgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Hond in beslag genomen

Donderdag 14 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA nam gisteren een kleine verwaarloosde hond in beslag aan een woning op de Europalaan in Genk. Het hondje was erg mager en zijn vacht was onverzorgd. Het diertje werd overgebracht naar het dierenasiel.

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Vier Valentijn!Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Elektronisch materiaal ontvreemd

Donderdag 14 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in een zaak aan de Muizenstraat in Zonhoven. Zij maakten elektronisch materiaal buit.

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Conflict bij De Lijn blijft durenZoomDe kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Maria Ramaekers overleden

Woensdag 13 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Maria Ramaekers overledenGisteren is Maria Ramaekers overleden, de echtgenote van Jan Geuens. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel.Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Werfdiefstal op Weg naar Zwartberg

Woensdag 13 februari 2019
Op een bouwwerf aan de Weg naar Zwartberg is een stroomkabel van een kraan gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Derde wolf?ZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Meer dan 500 bestuurders te snel

Dinsdag 12 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder reden 535 van de 3.100 gecontroleerde bestuurders te snel. Eén chauffeur ontwikkelde een snelheid van 127 km per uur op een plaats waar een maximum snelheid geldt van 70 km per uur.

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Staking begint vanavond bij NMBSZoomVanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Wietplantage ontdekt

Dinsdag 12 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft een wietplantage ontdekt aan de Beringersteenweg in Heusden-Zolder. De planten werden vernietigd door de civiele bescherming van Brasschaat. Voor zover bekend zijn er geen arrestaties verricht.

Stroomkabels gestolen

Dinsdag 12 februari 2019
Op een bouwwerf aan de Weg naar Zwartberg zijn stroomkabels gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Dikketruiendag vandaag...Zoom                                                                                      (Cartoon: Fobie)

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Hinder bij De Lijn blijft durenStiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Een beetje lenteDe weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Bloedsporen in Naya-gebied opgelost

Dinsdag 12 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Bloedsporen in Naya-gebied opgelostZoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Mia Janssen overleden

Maandag 11 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Mia Janssen overledenIn het Jessa ziekenhuis in Hasselt is zaterdag Mia Janssen overleden, de weduwe van Jean Dirkx. Ze was 87 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 15u) in het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag of donderdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Man (35) gewond bjj aanrijding

Maandag 11 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Henry Fordlaan in Genk zijn deze namiddag rond 12.45 uur twee wagens gebotst. Een 35-jarige man uit Hasselt raakte daarbij gewond.

Ook staking bij NMBS

Maandag 11 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Ook staking bij NMBSDoor een staking vanaf dinsdag 12 februari (vanaf 22u) tot woensdag 13 februari (22u) zal het treinverkeer verstoord zijn. "We betreuren de mogelijke hinder die je hierdoor zal ondervinden. Een alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het beschikbare personeel", laat de NMBS weten. Voor je reisplanning raadpleeg je best de app of de website van de NMBS.

Alarmcentrale 112 staat centraal

Maandag 11 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Alarmcentrale 112 staat centraalHet is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gezet om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer voor (…) Het hele nieuwsbericht

Woning uitgebrand

Zondag 10 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Kapelstraat in Genk is afgelopen nacht een huis uitgebrand. Dat gebeurde tijdens de afwezigheid van de bewoners. De brand is vermoedelijk ontstaan door een kortsluiting.

Inbraak in cafetaria

Zondag 10 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Ringlaan in Zolder is afgelopen nacht ingebroken in de cafetaria van de sporthal. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Zaag en boormachine gestolen

Zondag 10 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Schemmersheide in Genk hebben onbekenden een werfcontainer opengebroken. De buit bestaat uit een zaag en een boormachine. De diefstal is vrijdagavond vastgesteld

Voetgangster (38) aangereden

Zondag 10 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de G. Lambertlaan in Genk is een 38-jarige voetgangster uit Genk gewond geraakt toen zij werd aangereden. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17 uur.

Helson verliest van Wellen

Zondag 10 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van WellenFC Helson heeft deze namiddag thuis met 1-2 verloren van KVK Wellen. Ook Eendracht Houthalen verloor: tegen SV Breugel werd het 5-3. Houthalen VV versloeg Ellikom met 0-4.

Boom omgewaaid

Zaterdag 9 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een boom omgewaaid in de Sint-Jansblok in Heusden. Er is schade aan de omheining van een huis.

Inbraak in bestelwagen

Zaterdag 9 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben werkmateriaal gestolen uit een bestelwagen in de Ketelstraat in Heusden. Zij hadden zoch toegang tot het voertuig verschaft door ee

Zaalvoetbal: Celtic klopt Roselies

Zaterdag 9 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic klopt RoseliesIn eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen Roselies verslagen met 9-5. Celtic staat elfde in de stand met 10 punten uit 14 wedstrijden.

Park Houthalen wint van Herkol

Zaterdag 9 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint van HerkolPark Houthalen heeft vanavond Herkol verslagen met 4-3.

Gusta Wielemans overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Gusta Wielemans overledenMaandag is Gusta Wielemans overleden, de weduwe van de in 1969 overleden Toine Hoogmartens. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcentrum De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Anna Vanrusselt overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Anna Vanrusselt overledenOp 1 februari overleed Anna Vanrusselt, de weduwe van de in 1982 overleden Michel Put. Zij was 90 jaar. Het afscheid vond plaats in inrtieme kring. Na de crematie werd zij uitgestrooid op de begraafplaats van Houthalen.

Man (74) gewond bij ongeval

Vrijdag 8 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Man (74) gewond bij ongevalEen 74-jarige man uit Houthalen-Hemchteren is gewond geraakt toen hij aangereden werd in de Guido Gezellelaan in Heusden. Het ongeval gebeurde gisterenavond.
Door de actie van de vakbonden is de dienstverlening van De Lijn in Limburg ook dit weekend verstoord, aldus een mededeling van de directie. Maandag verlopen de ochtend- en avondspits volgens het boekje. Overdag kan er dan opnieuw hinder zijn.

Drugsactie

Vrijdag 8 februari 2019
Houthalen-Helchteren - DrugsactieBij een drugsactie in Genk, Houthalen-Helchteren en Kinrooi zijn gisterenavond tien personen in het bezit gevonden van een gebruikershoeveelheid cannabis. Er werden onder meer ook twee verboden wapens in beslag genomen en twee illegalen ingerekend.

Regen en wind

Vrijdag 8 februari 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regen en windEen omvangrijke depressie ten noorden van onze streken stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vandaag krijgen we te maken met een eerste storing die voor veel bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Dievenbende veroordeeld

Vrijdag 8 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Dievenbende veroordeeldDe correctionele rechtbank heeft vandaag zware straffen uitgesproken tegen een Roemeense dievenbende die onder meer toesloeg in Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren en Tongeren. De straffen variëren van 12 tot 55 maanden. De daders zitten al meer dan 7 maanden in voorarrest. Zii ondernamen meer dan honderd inbraken of inbraakpogingen. (PG)

Werken E314 Heusden-Zolder

Vrijdag 8 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Werken E314 Heusden-ZolderZoomZoals eerder gemeld, legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar op de E 314 in Heusden-Zolder een derde rijstrook aan. Vanaf komende maandag 11 februari wordt de begroeiing van de middenberm gedurende enkele nachten verwijderd. Telkens wordt van 20 uur tot 6 uur de linkerrijstrook richting Nederland ingenomen door een mobiele werf. Het verkeer moet er dan over één rijstrook.
In een eerste fase wordt de autosnelweg in de richting van Leuven vernieuwd. De voorbereidende rooiwerken (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij Park Houthalen

Donderdag 7 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Trainer weg bij Park HouthalenTrainer Mathieu Mertens stopt per direct als trainer van Park Houthalen. Dat heeft hij vandaag aan het bestuur laten weten. Een meningsverschil blijkt aan de basis van zijn beslissing te liggen.

Fietsen gestolen uit garage

Donderdag 7 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Fietsen gestolen uit garageUit de garage van een woning aan de Essenstraat zijn twee fietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Vrouw omgekomen na verkeersongeval

Donderdag 7 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 48-jarige voetgangster uit Neerpelt is in de vooravond overleden nadat ze rond 15 uur levensgevaarlijk raakte toen zij gegrepen werd door een auto. Het ongeval gebeurde op de Oosterring in Genk ter hoogte van de afrit naar het Z.O.L.. Naar de precieze omstandigheden van het ongeval is een onderzoek aan de gang.

Ook morgen nog hinder bij De Lijn

Donderdag 7 februari 2019
Ook morgen zullen de lijnbussen in Limburg tijdens de ochtendspits (tot 9 uur) en avondspits (15.00 - 19.30 uur) normaal rijden. Tijdens de daluren is er wel nog hinder mogelijk. Dat meldt De Lijn.
Houthalen-Helchteren - De nieuwe 'Limburg Vakantiegids' is erZoomDe Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app.
Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun (…) Het hele nieuwsbericht

Eandis en Infrax worden Fluvius

Donderdag 7 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Eandis en Infrax worden FluviusZoomEandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.
Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de (…) Het hele nieuwsbericht

Dode in Albertkanaal

Woensdag 6 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer heeft vanavond een auto en een levenloos lichaam uit het Albertkanaal in Genk gehaald. Het slachtoffer is nog niet geidentificeerd.

Vandaag bij De Lijn

Woensdag 6 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Vandaag bij De LijnZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn zo goed als voorbij

Woensdag 6 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Staking De Lijn zo goed als voorbijDonderdag rijden de Limburgse lijnbussen tijdens de ochtend- (7 - 9u) en avondspits (15.30 - 18u) opnieuw volgens het boekje. Overdag zijn onderbrekingen op een heel beperkt aantal ritten wel nog mogelijk.
Kort nieuws van bij de buren
Op een rotonde op de Koning Boudewijnlaan in Genk kwam het gisterennamiddag rond 16 uur tot een aanrijding tussen een voetgangster en een wagen. De 59-jarige voetgangster uit Genk raakte daarbij gewond.

Klimaatdebat met de dag actueler

Woensdag 6 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Klimaatdebat  met de dag actuelerZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Roken in auto met kinderen verboden

Woensdag 6 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Roken in auto met kinderen verbodenVoortaan is het verboden om te roken in voertuigen in aanwezigheid van -16-jarigen. Het is de bedoeling om jongeren te beschermen tegen het vrijkomen van schadelijke chemische stoffen tijdens het roken. Hieronder valt ook de elektronische sigaret. De politie of gemeentelijke en provinciale toezichthouders kunnen inbreuken vaststellen. Deze milieu-inbreuken worden vervolgd en bestraft via het decreet van 05.04.1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Dit wil zeggen dat er geldboetes tussen (…) Het hele nieuwsbericht

François Stevens overleden

Woensdag 6 februari 2019
Houthalen-Helchteren - François Stevens overledenZaterdag is François Stevens overleden, de echtgenoot van Irène Bosmans. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Ghislaine Rector overleden

Woensdag 6 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Ghislaine Rector overledenZondag is Ghislaine Rector overleden, de weduwe van Simon Minnoye. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Nog altijd hinder door staking

Woensdag 6 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Nog altijd hinder door stakingZoomDe staking van de buschauffeurs in Limburg gaat vandaag nog verder. Gisteren zaten de vakbonden samen met de directie maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op. Voor de derde dag op rij wordt er in Limburg dus gestaakt. Deze ochtend is 20 procent van de Limburgse buschauffeurs aan de slag gegaan. Het gaat om chauffeurs van de onderaannemers. Ook een aantal ritten vanuit Limburg naar de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn verstoord.
De directie van De Lijn heeft een actieplan (…) Het hele nieuwsbericht

Zes everzwijnen gedood

Dinsdag 5 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een drukjacht in natuurgebied de Teut in Zonhoven zijn zes everzwijnen gedood. Volgens Natuur en Bos zit er een te grote populatie.

Hogere maxima

Dinsdag 5 februari 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hogere maximaMet zuidwestelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht over onze streken gestuwd. De temperaturen komen stilaan een flink stuk boven de normale waarden uit. Storingen en depressies doen daarbij geregeld onze streken aan, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen de volgende dagen.
Vandaag is het somber weer met af en toe wat motregen. Na de middag komt er meer regen vanuit het westen opzetten. Het wordt wel bijzonder zacht bij 11 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Tijdens het onderzoek in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Ook morgen zal het busverkeer van De Lijn nog niet opnieuw normaal verlopen. Na twee stakingsdagen zijn de gesprekken tussen directie en vakbonden in de late namiddag stopgezet - de vakbonden gaan de voorstellen van de directie morgen aan het personeel voorleggen.Volgens de bonden zal er ook morgen nog worden gestaakt, al is niet duidelijk op welke lijnen. Vanaf 6.30u morgenvroeg kan men de updates bekijken op de website verstoring.delijn.be.

Fietser (18) gewond

Dinsdag 5 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Bochtlaan in Genk botsten gisterenavond rond 20 uur een 18-jarige fietser uit Genk en een auto. De fietser raakte daarbij gewond.

Staking bij 'De Lijn' in Limburg

Dinsdag 5 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Staking bij 'De Lijn' in LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vlaams minister Ben Weyts heeft aan de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn en een expertengroep advies gevraagd over het houden van reptielen als huisdier. Zij hebben nu een "positieve lijst" uitgewerkt met alle reptielen die je als particulier thuis verantwoord kan houden. Weyts: “Op de positieve lijst staan de reptielen die je als particulier goed kan verzorgen, die je bij je thuis een geschikte huisvesting kan bieden en waar je makkelijk het juiste voedsel voor kan kopen.” De lijst - met de Latijnse namen van de reptielen - wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse regering. Wie nu een dier houdt dat niet op de lijst staat, mag dit verder houden. Je moet wel kunnen aantonen dat je het dier al had vóór het ingaan van het verbod én dat het dier bij jou blijft.
Grensgevallen
Houthalen-Helchteren - Inklapbare windturbine op PukkelpopZoomOp  de camping van Pukkelpop in Hasselt zal dit jaar voor de eerste keer een inklapbare windturbine staan die bekleed is met zonnepanelen en dus op twee manieren voor energie zorgt. Het is een initiatief van de faculteit bouwkunde van de T.U. Eindhoven. De "Green Energy Mill" zal 21m hoog worden en kan op een dag geplaatst en weer ingepakt worden. Onderzocht wordt nog of de constructie - waarvan een model op bijgaande foto - ook gebruikt kan worden als zendmast voor de Pukkelpop-organisatie. (Foto: Faas Moonen)
Houthalen-Helchteren - Laatste dag voor deelname FotofestivalZoomUw foto's een hele zomer in de Peltse straten: dat kan, al moet u dan wel snel zijn. Vandaag is het immers de laatste dag om uw foto's in te zenden. Alle info over het festival vindt u op de website: www.fotofestivalpelt.be. Het thema is ook deze keer 'Lens op de Mens', met de mens als onderwerp in al zijn facetten. Een internationale jury - bestaande uit juryvoorzitter Johan Brouwers, Patrizia Burra (Italië), Patrick Ceyssens, Zjuul (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Ludwina Iliaens overleden

Maandag 4 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Zuster Ludwina Iliaens overledenGisteren is zuster Ludwine Iliaens overleden. Zij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Woensdag (18 uur) is er een avondwake in het Filip Nerihuis in Houthalen-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zomder-Centrum.

Diefstal in café

Maandag 4 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een café aan de Zandoerstraat in Genk. De daders gingen met geld aan de haal. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Vrouw (24) gewond bij botsing

Maandag 4 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Vennestraat in Genk botsten gisterenmiddag om 12 uur twee auto's. Een 24-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Ook morgen staking bij De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Ook morgen staking bij De LijnVandaag was er een zo goed als algemene staking bij De Lijn in Limburg. Ook morgen dinsdag 5 februari gaat de stakingsactie verder. Mogelijk wordt die nog uitgebreid naar andere provincies. Wie de bus moet nemen, raadpleegt best eerst de website van De Lijn.

Kauwen op de voedertafel

Maandag 4 februari 2019
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - Kauwen op de voedertafelZoomOok kauwen bezoeken de voedertafel, al is er veel geduld nodig om ze zover te krijgen. Kauwen zijn zeer achterdochtige vogels die tijd nodig hebben om aan iets te wennen. Ze zijn monogaam en vormen koppels voor het leven. Het zijn vogels die het hele jaar rond hun nestplaats verdedigen tegen opdringerige soortgenoten. (Pierre Rutten)

Grote hinder door staking De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Grote hinder door staking De LijnZoomEr rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen beschikbaar zijn, beweren de vakbonden.  

Handbal: Beyne - Houthalen 26-28

Zondag 3 februari 2019
In tweede nationale mannen van het handbal heeft Houthalen Beyne verslagen met 26-28. Aan de rust was de stand 12-12.

Staking De Lijn

Zondag 3 februari 2019
Houthalen-Helchteren - Staking De LijnMaandag 4 februari leggen de vakbonden het werk neer in Oost-Limburg. Het gaat om de stelplaatsen van Winterslag, Kinrooi en Lanaken. Maar andere chauffeurs hebben laten weten solidair te zijn. Er zal dus mogelijk hinder zijn over heel de provincie. Je raadpleegt morgenvroeg vanaf 6.30u best de website van De Lijn voor updates over de staking.

Geld weg bij inbraak

Zondag 3 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een pand aan de Muizenstraat in Zonhoven is vanochtend ingebroken. De daders maakten geld buit. Het precieze bedrag is niet bekendgemaakt.

142 bestuurders te snel

Zondag 3 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Genk zijn 142 bestuurders betrapt op overdreven sneheid. Aan de controleposten passeerden 753 voertuigen. 16 chauffeurs werden geverbaliseerd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Er is ook een pv opgesteld voor een vervallen handelaarsplaat.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest van KoerselPark Houthalen heeft vanmiddag met 4-2 verloren van Weerstand Koersel. Eendracht Houthalen versloeg Sporting Winterslag met 3-0. Houthalen VV versloeg Heidebloem Wijshagen met 7-0.

Fawlty Towers

Zondag 3 februari 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Fawlty TowersMijn eerste hotelervaring dateert van 48 jaar geleden. De NGO die mij naar Afrika uitstuurde wilde dat ik voor mijn vertrek nog snel een cursus over coöperatieven zou volgen. In Oxford nog wel, toen Groot-Brittannië nog lang niet bij de Europese Unie was. In Oxford logeerde ik in een ouderwets hotel met hoog Fawlty Tower-gehalte. Ik had er uitzicht op een park waar eekhoorns van boom naar boom sprongen.
Mijn kamer was klein: een bed, een mini-kleerkast, een bureau en een stoel. Het was winter en (…) Het hele nieuwsbericht

Goedkoper met de bus op kamp

Zondag 3 februari 2019
Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Grotere groepen (vanaf 30 personen) moesten voor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ (speciaal voor de jeugdbeweging ingelegd, bovenop de normale dienstverlening) minstens € 200 per rit neertellen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerden een (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: Code Geel

Zaterdag 2 februari 2019
Houthalen-Helchteren - KMI: Code GeelDeze namiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1-3 cm vormen. Het KMI geeft daarom code geel.

Drugsdealer opgepakt

Vrijdag 1 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter in Hasselt heeft een dertiger uit Zonhoven onder aanhoudingsmandaat geplaatst nadat in zijn woning dealershoeveelheden MDMA, hasj, speed en cannabis werden aangetroffen

92 auto's gecontroleerd

Vrijdag 1 februari 2019
Houthalen-Helchteren - 92 auto's gecontroleerdPolitie CARMA voerde donderdag verkeerscontroles uit op enkele locaties in Genk, Houthalen-Helchteren en Zutendaal. In het totaal zijn 92 auto’s en 15 personen gecontroleerd. Enkele resultaten: 1 voertuig was niet ingeschreven, 2 voertuigen waren niet gekeurd, 2 voertuigen waren niet verzekerd, 1 persoon was onder invloed van drugs, 8 personen droegen geen veiligheidsgordel, 5 kinderen zaten niet in een kinderzitje, 10 voertuigen voldeden niet aan de technische eisen en 6 personen waren in het bezit van een kleine hoeveelheid drugs.

Het recht op vergissing

Vrijdag 1 februari 2019
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Het recht op vergissingEen zeer geliefde kaart uit het Algemeen Fonds van het bordspel Monopoly is die met ‘een vergissing van de bank in uw voordeel’. Maar, maakt zo’n vergissing in het echte leven ook gelukkig?
Zo was er een bofkont die na een verkeersongeval van zijn verzekeringsmaatschappij tweemaal de wrakwaarde van zijn total loss auto kreeg, zodat hij 6.580 euro te veel ontving. De verzekeringsmaatschappij zag bij de uitbetaling over het hoofd dat de verzekerde geen afstand deed (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen