Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - NHC vangt in beslag genomen dieren opZoomHet Natuurhulpcentrum (NHC) heeft de jongste tijd heel wart dieren opgevangen die afkomstig zijn van inbeslagnames, onder meer vier rode wouwen, een Amerikaanse oehoe en twee bergcaracara's. Op één locatie werden grote vogels aangetroffen die in kleine, haastig opgezette kooien zaten. Ook zijn onder twee servals en zes roodbroekdwergvalkjes (foto) en vijftien tarantula's opgevangen.
Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn bijna 4.000 Limburgers met een eigen zaak gestart. Dat is het hoogste aantal ooit.

Licht wisselvallig

Woensdag 31 juli 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Licht wisselvalligKoude bovenluchten zorgen voor een onstabiele atmosfeer waarin buien gemakkelijk kunnen ontstaan. Bovendien wordt er vochtige maritieme lucht vanuit het zuidwesten aangevoerd. We zijn vertrokken voor enige tijd wisselvallig weer met een vrij grote kans op regenbuien. Tussendoor zijn er ook droge perioden en is er ruimte voor de zon. De maxima liggen rond of iets boven de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is daarbij kan op (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (84) gewond bij botsing

Woensdag 31 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Oudsbergen botsten deze voormiddag een auto en een bestelwagen. Een 84-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Twee fietssters gewond

Woensdag 31 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.15 uur botsten twee fietssters op de Hasseltweg in Genk. Beiden raakten gewond. De slachtoffers zijn een 84-jarige en een 19-jarige, beiden uit Genk.
Kort nieuws van bij de buren
In de zomermaanden zijn er traditioneel meer meldingen van overlast. Politie CARMA voert daarom extra controles uit op overlastgevoelige locaties.In Genk zijn twee driewielers en een quad uit het verkeer gehaald omdat ze tegen 100 km/u over de Stalenstraat reden. De bestuurders, drie twintigers uit Genk, kregen een proces-verbaal.

Mee in de processie

Woensdag 31 juli 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Mee in de processieJe hersenen kunnen rare kronkels maken. Toen ik deze morgen opstond, was het eerste waar ik aan dacht: de zeewijding in Oostende waar ik als jonge snaak in meeliep als figurant. Jaarlijks zegende de bisschop medio augustus de zee. Om dit mogelijk te maken was ik quasi verplicht mee te lopen in een processie. Vanaf het tweede leerjaar - zegge en schrijve 1956 - droeg ik een vaandel in die processie. Ik voelde me er belachelijk mee - een vod met onleesbare letters, dat maar niet wilde wapperen. Het hing altijd (…) Het hele nieuwsbericht

Rita Elsen overleden

Woensdag 31 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Rita Elsen overledenMaandag is Rita Elsen overleden, de echtgenote van Julien Vanheel. Zij was 68 jaar. De uitvaartlirurgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Tweede ronde Beker van België

Woensdag 31 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Tweede ronde Beker van BelgiëZoomIn de tweede ronde van de Beker van België voetbal neemt Koersel het op tegen Waver. Heur-Tongeren maakt de verplaatsing naar Montignies. Bocholt ontvangt Villers. Helson geeft thuis Vlaamse Ardennen partij. Esperanza Pelt moet naar Termien.

Herkol klopt Helson

Dinsdag 30 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Herkol klopt HelsonIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Herkol vanavond thuis Helson verslagen. Uitslag: 3-0. Aan de rust was de stand 2-0. Leekens, Willems en Plessers scoorden de doelpunten.

725.000 toeristen in juli

Dinsdag 30 juli 2019
In juli zijn er 725.000 toeristen naar Limburg gekomen, zo blijkt een rondvraag van Toerisme Limburg. Dat zijn er zo'n 5 procent meer dan in juli van vorig jaar. Het valt op dat toeristen nu gemiddeld vijf in plaats van vier nachten blijven. Er werden ook meer last minutes geboekt.

Fietser gewond bij aanrijding

Dinsdag 30 juli 2019
In de Heidestraat is gisterenavond rond 18.45 uur een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer, een Nederlander, is naar het ziekenhuis gebracht.

Fiets gestolen aan woning

Dinsdag 30 juli 2019
Aan een woning op de Merelstraat is een fiets gestolen. Dat gebeurde maandagnamiddag.
Kort nieuws van bij de buren
Aan een brug op de Swinnenwijerweg in Genk zijn afdekroosters en een afvoerbuis gestolen.

Succesrijke zomerkoopjes

Maandag 29 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Succesrijke zomerkoopjesZoomDe zomerkoopjes zijn een succes in Limburg. Er is zo'n twee procent meer verkocht dan tijdens de zomerkoopjes van 2018. Dat zegt de Mode Unie.
Houthalen-Helchteren - 20 procent meer kraantjeswater verbruiktTijdens de hittegolf vorige week is in Limburg 20 procent meer kraantjeswater gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de Watergroep. In de rest van Vlaanderen lag het verbruik nog hoger.

Laurent Brouwers overleden

Maandag 29 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Laurent Brouwers overledenZaterdag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Laurent Brouwers overleden, de weduwnaar van Anna Verlinden en van Grietje Vandelook. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Vrachtwagen tegen boot

Maandag 29 juli 2019
Deze namiddag rond 17 uur belandde aan de Oosterring in Genk een vrachtwagen tegen een auto met aanhangwagen waarop een speedboot stond. Bij het ongeval viel één gewonde.

Clementine Bormans overleden

Maandag 29 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Clementine Bormans overledenIn Helchteren is gisteren Clementine Bormans overleden, de weduwe van de in 1986 overleden Louis Corthouts. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken in Peer.

Auto geslipt: één gewonde

Zondag 28 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel is vanmorgen rond 6.30 uur een auto geslipt. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Park verliest van Linden

Zondag 28 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Park verliest van LindenIn een bekerwedstrijd heeft Park Houthalen vandaag met 2-0 verloren van VK Linden. Helson klopte Opglabbeek met 5-1.

Drie ongevallen

Zondag 28 juli 2019
Aan de kruising van Sledderlo en de Putwijerstraat in Genk is deze voormiddag rond 11.30 uur een fietser aangereden door een auto. Een 53-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond. Op de Turfstraat botsten gisteren rond 16 uur twee auto's. Daarbij raakten een 46-jarige en een 18-jarige vrouw uit Zonhoven gewond. Op de Europalaan gebeurde gisteren een kop-staartbotsing tussen een auto en een lichte vrachtwagen met aanhangwagen. Er vielen drie gewonden: een 45-jarige man uit Maasmechelen, een 44-jarige man uit Oudsbergen en een 27-jarige man uit Genk.

Gyproclift gestolen

Zondag 28 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Vennestraat in Genk is een gyproclift gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Morgen bekervoetbal

Zaterdag 27 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Morgen bekervoetbalZoomMorgen staat er bekervoetbal op het programma. Esperanza Pelt trekt naar ESK Leopoldsburg. Helson ontvangt Kabouters Opglabbeek. Heur-Tongeren speelt thuis tegen Luik. KVK Beringen moet naar De Kempen. Park Houthalen moet naar VK Linden. Koersel ontvangt Houtem VV. Stal trekt naar Witgoor Dessel. SV Breugel maakt de verplaatsing naar Heusden-Zolder.

Met de groeten uit Thailand

Zaterdag 27 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Met de groeten uit ThailandZoomDaar maakte Patrick Jacobs deze prachtige foto van een zonsondergang. 

De laatste bergrit in de Ronde

Zaterdag 27 juli 2019
Houthalen-Helchteren - De laatste bergrit in de RondeZoomOm half drie start de laatste en ingekorte bergrit in de Ronde van Frankrijk. Verrassingen zijn niet uitgesloten, zegt Fobie.

Julien Smolders overleden

Zaterdag 27 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Julien Smolders overledenDinsdag is de uit Koersel afkomstige Julien Smolders overleden, de echtgenoot van José Quintens. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: maandag (19-20 uur) in funerarium Debacker-Put aan de Guldensporenlaan.

Weg met juwelen

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers maakten juwelen buit in een woning aan de Lillerbaan in Peer. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Ondertussen, in Frankrijk...

Vrijdag 26 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Frankrijk...ZoomNa het inkorten van de Tourrit van vandaag en die van morgen lijkt het er op dat de Ronde van Frankrijk een spectaculaire ontknoping zal kennen, denkt Fobie...

Pech voor inbrekers

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Hazedansweg in Zonhoven probeerden dieven binnen te dringen in een woning. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Kort nieuws van bij de buren
De brand van een haag aan het kerkenpaadje in Gruitrode heeft gisterenavond heel wat schade aangericht aan een woning en een chalet. De blussingswerkzaamheden namen geruime tijd in beslag. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Vier diefstallen

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een appartementsgebouw aan de Dieplaan in Genk zijn speelgoed, enkele jassen en een juwelenkistje gestolen. Uit de kelder van een appartement in de Zonneweeldelaan is een mountainbike gestolen. Op een bouwwerf aan de Nieuwe Kuilenweg is een slijpschijf ontvreemd. Aan een woning aan de Bremstraat is een aanhangwagen gestolen.

Vrouw (53) gewond bij botsing

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Duinenlaan in Genk botsten gisterenavond rond 21.30 uur twee auto's. Daarbij raakte een 53-jarige vrouw uit Zutendaal gewond.

Gestolen auto teruggevonden

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Priesterhaagstraat in Genk is gisterenavond een gestolen auto beschadigd teruggevonden. De wagen was kort voordien ontvreemd op een parking aan de Daalstraat in Zutendaal.

Drugsdealer (30) opgepakt

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 30-jarige Genkenaar is gisteren nan huiszoeking gearresteerd op verdenking van dealen. nderzoek wees uit dat de man mogelijk drugs verhandelde vanuit zijn woning in de Verbindingslaan. Tijdens de huiszoeking vonden de agenten een precisieweegschaal en restanten van cannabis, XTC en ketamine. In een stofzuiger in de garagebox vond de politie een grote hoeveelheid voorverpakte cannabis en een zak met een honderdtal XTC-pillen. De politie nam ook twee vuurwapens en een mes in beslag. De man werd voor (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen staking NMBS

Vrijdag 26 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Morgen staking NMBSDoor een staking is er op zaterdag 27 juli een alternatieve treindienst. Ongeveer drie op vijf treinen zullen rijden. "We raden je aan om, vanaf nu tot vlak voor je vertrek, geregeld de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen", laat de NMBS weten.

Tegen openslaand portier van auto

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 51-jarige fietsster uit Peer reed deze voormiddag in de Stationsstraat in Leopoldsburg tegen het openslaand portier van een auto. Zij werd daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Nare herinneringen

Donderdag 25 juli 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Nare herinneringenGisteren schoot een nare herinnering door mijn hoofd. Iets van bijna 40 jaar geleden. Op mijn werk lachte M me uit toen ik op zekere dag opdaagde in mijn marcelleke. Ook die dag was het een hondsdag als vandaag. Het asfalt trilde en de mussen tuimelden van de hitte van de telegraafdraden. (Toen waren er nog veel mussen en bestond de telegraaf nog - in plaats van de sms.) "Ah jefke in zijn onderlefke," schamperde M. Een andere keer kwam ik op mijn pantoffels naar het werk. Ik voelde mij gemakkelijk in die slippers. (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder (30) gewond bij val

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een 30-jarige motorrijder uit Peer ten val gekomen in de Hermeslaan in Genk. Hij raakte daarbij gewond.

Nieuw warmterecord: 40,6°

Donderdag 25 juli 2019
Om 14.55u werd op de vliegbasis van Kleine Brogel een temperatuur van 40,6° gemeten. Dat is een nieuw warmterecord. Naar verwachting zal de temperatuur nog even stijgen.

Inrijden op agenten: 8 jaar cel

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Inrijden op agenten: 8 jaar celDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een veertiger uit Genk vandaag met 8 jaar celsttraf bedacht omdat hij in december 2017 tijdens een alcholcontrole in Genk probeerde in te rijden op tien politieagenten. De rechtbank heeft zijn  onmiddellijke aanhouding bevolen. (PG)

Geseinde man ingerekend

Woensdag 24 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een patrouille in de Stalenstraat in Genk is gisterennamiddag een man uit Genk gearresteerd. De politie haalde hem uit het verkeer omdat hij zonder gordel reed. Bij controle van zijn identiteit en kentekenplaat bleek de bestuurder drie keer geseind te staan voor een bevel tot gevangenneming in het kader van diefstallen, drugs, en slagen en verwondingen. Daarbovenop stond hij ook nog geseind in het buitenland. De man bracht een nacht in de politiecel door en werd woensdag overgebracht naar de gevangenis.

Verkeersoverlastcontrole

Woensdag 24 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie Carma heeft gisteren bij een verkeersoverlastcontrole in Genk vijftien overtredingen vastgesteld. Vier personen konden geen geldig rijbewijs voorleggen. Verder werden onder meer vier motorrijders geverbaliseerd wegens overtreding van de kledijvoorschriften. Ook werden drie parkeerovertredingen op mindervalidenplaatsen geverbaliseerd.

Drie auto's beschadigd

Woensdag 24 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Nieuwe Kuilenweg in Genk zijn afgelopen nacht drie auto's beschadigd. Onbekenden staken enkele banden plat.

Tips voor een tuin in de hitte

Woensdag 24 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Tips voor een tuin in de hitteZoomDe hitte is geen fijne ervaring voor echte tuiniers. Ze zien veel planten, struiken of bomen afsterven door de droogte. Is daar iets aan te doen? Bij VRT-nieuws lazen we dit interessante verhaal over tuinieren in de hitte.

Warmterecord gebroken

Woensdag 24 juli 2019
Vanmiddag werd het warmterecord verbroken: op de vliegbasis van Kleine Brogel werd om 14.30u een temperatuur van 38,9 graden C° gemeten en om 16.03u een temperatuur van 39,9 graden. In Koersel ging het zelfs om 40°. Nooit eerder werd die temperatuur in België opgetekend.

Extreem heet!

Woensdag 24 juli 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Extreem heet!Tussen een kern van hogedruk over de Oostzee en een krachtige depressie ten westen van Ierland wordt over het Europese vasteland lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. In onze streken resulteert dit tot nog nooit geziene hoge temperaturen. Het wordt recordwarm. De volgende dagen kunnen storingen onze streken bereiken en geraken we verlost van de tropische temperaturen, al blijft het nog steeds behoorlijk warm.
Vandaag (24/07) is het zonnig en tropisch warm weer. Het kwik bereikt (…) Het hele nieuwsbericht

Menny Vanlingen overleden

Woensdag 24 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Menny Vanlingen overledenGisteren is Menny Vanlingen (72) overleden. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Helson verliest van Torpedo

Dinsdag 23 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van TorpedoHelson heeft zijn oefenwedstrijd tegen Torpedo verloren met 0-4. De doelpunten vielen in de tweede helft. Vrijdag trekt Helson op stage.
Het KMI heeft dinsdag code rood afgekondigd voor de hitte van de komende dagen, maar voor de natuur geldt vanaf morgen volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) code oranje. Dat betekent dat de brandtorens in Limburg bemand worden. Natuur en Bos vraagt wandelaars om extra voorzichtig te zijn. Kampvuren zijn in veel gevallen niet meer toegelaten. “We bekijken geval per geval of we toestemming geven voor een kampvuur”, zegt Guy Winters van het ANB. “Maar in de meeste gevallen is dit niet meer mogelijk deze week.”

Woningprijzen licht gestegen

Dinsdag 23 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Woningprijzen licht gestegenZoomDe gemiddelde prijs van een huis in Limburg is licht gestegen maar de prijs voor een appartement is stabiel gebleven. Een huis kost in Limburg nu gemiddeld 240.000 euro, een appartement bijna 200.000 euro. (Bron:Notarisbarometer).

Radio gestolen

Dinsdag 23 juli 2019
Dieven gingen met een radio aan de haal in een woning aan de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Crossmotor gestolen

Dinsdag 23 juli 2019
Uit een woning aan de Eksterstraat is een crossmotor gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Weg met geld en gsm

Dinsdag 23 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Klotbroek in Genk is ingebroken in een auto. Er is geld en een gsm gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.30 uur raakten een 64-jarige fietser uit Genk en een auto in een aanrijding betrokken op de Lantmeestersweg in Genk. De fietser werd daarbij gewond.

Het is overal heet...

Dinsdag 23 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Het is overal heet...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De 51-jarige Peter Winters uit Hechtel die sinds geruime tijd in Engeland woonde, is zondagnamiddag omgekomen toen  zijn tweedekker neerstortte in het Britse graafschap Kent. Hij zat als passagier in het vliegtuig. De piloot raakte lichtgewond. De oorzaak van de crash is nog niet gekend.

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Houthalen-Helchteren - KMI waarschuwt met code geelOok het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

Kentekenplaat gestolen

Maandag 22 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Molenstraat in Hechtel-Eksel is de kentekenplaat van een auto gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Weg met dvd-speler

Maandag 22 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Frans Allardstraat in Genk is gisteren ingebroken in een woning. Er is een dvd-speler gestolen.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoomDe verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Afval tijdig buitenzetten!Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.

Bert Coenen overleden

Zondag 21 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Bert Coenen overledenOp 10 juli overleed Bert Coenen, hoofdinspecteur bij politie Carma. Hij was 57 jaar en laat zijn echtgenote en drie kinderen na.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Henry Fordlaan in Genk botsten vrijdagnamiddag een bestelwagen en een 66-jarige motorrijder uit Maasmechelen. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Trainingen hervat bij Helson

Zaterdag 20 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Trainingen hervat bij HelsonHelson heeft de trainingen hervat. De komende weken staan er oefenwedstrijden op het programma tegen Torpedo Hasselt, Herkol, Sporting Hasselt, Hades en Leopoldsburg.

Liliane Vaes overleden

Zaterdag 20 juli 2019
Donderdag is Liliane Vaes overleden, de echtgenote van Etienne Snoeckx. Zij was 71 jaar. Vrijdag (19 uur) is er een gebedswake in de parochiekerk van Houthalen.

Verkeersoverlastactie

Vrijdag 19 juli 2019
De politie heeft gisteren een verkeersoverlastactie gehouden in Genk. Enkele resultaten: twee bestuurders onder invloed van drugs; persoon in het bezit van een mes; een motorrijder met een niet-verzekerd voertuig en vier personen die geen veiligheidsgordel droegen.

Auto niet ingeschreven

Vrijdag 19 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag plukte de politie op de Weg naar As in Genk een 19-jarige automobilist uit het verkeer. Dat gebeurde nadat de agenten had vastgesteld dat de jongeman er een onaangepaste snelheid op nahield en een agressief rijgedrag vertoonde. Bij controle bleek dat de auto niet ingeschreven is bij de Dienst voor het Wegverkeer.

Auto tegen geparkeerd voertuig

Vrijdag 19 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Emiel Van Dorenlaan in Genk botste vanochtend om 4.25 uur een auto tegen een geparkeerd voertuig. Een 39-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Drugsafval gedumpt

Vrijdag 19 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Vogelzangstraat in Zonhoven werden 13 vaten en 48 jerrycans met drugsafval gedumpt. De vondst werd vanmorgen ontdekt.

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Opnieuw hittegolfEen storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Limburg boven in LourdesZoomDonderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Motorrijder gewond in Helchteren

Donderdag 18 juli 2019
Op de hoek van de Kazernelaan en de Oude Postbaan in Helchteren raakten vanavond een motorrijder en een auto in een aanrijding betrokken. De motorrijder werd daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Musical Bernadette de Lourdes ontroertZoom De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht

55 jongeren leven op straat

Donderdag 18 juli 2019
In Limburg leven momenteel zo'n 55 jongeren op straat. In Hasselt zijn er dat tien maar ook in Pelt zijn er meerdere daklozen.

Opgepast voor bronstige reeën

Donderdag 18 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Opgepast voor bronstige reeënZoomAls je de komende maand met de auto door natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken ze daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier:als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen. (Foto Bart Liesenborgs)
Houthalen-Helchteren - Geen water oppompen uit onbevaarbare waterlopenZoomNa nieuw overleg met de partners van het Limburgse droogte-overleg wordt het eerder uitgevaardigde capatieverbod (oppompverbod) op de onbevaarbare waterlopen omwille van de aanhoudende droogte nog verder gedifferentieerd uitgebreid met ingang van 19 juli 2019. Dat meldt het provinciebestuur. Het is nu verboden water te capteren uit ALLE ONbevaarbare waterlopen, uitgezonderd (dus waar het wel mag): uit de onbevaarbare waterlopen in het stroomgebied van de Gete in Herk-de-Stad en (…) Het hele nieuwsbericht

18-jarige steelt tractor

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 18-jarige jongeman uit Oudsbergen is vanochtend gearresteerd na diefstal van een tractor. De jongeman beschikte niet over een geldig rijbewijs en was onder invloed van drank en drugs. Politie CARMA kreeg een melding van een gestolen tractor op een boerderij in de Klein Stukkenstraat in Bree. De eigenaar hoorde omstreeks 6 uur in de ochtend zijn tractor vertrekken en sprong in de wagen om er achteraan te rijden. In de Luytenstraat merkte de dief hem op en stopte hij langs de kant van de weg. Even later (…) Het hele nieuwsbericht

Slapende chauffeur onder invloed

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 6 uur trof de politie op de Hasseltweg in Genk een stilstaande auto aan op de rijbaan. De 28-jarige bestuurder uit Genk lag te slapen achter het stuur. De man was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is tijdelijk ingetrokken. Zijn auto was beschadigd en moest getakeld worden.

Auto tegen geparkeerde voertuigen

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Onderwijslaan in Genk botste vanochtend rond 3 uur een auto tegen twee geparkeerde voertuigen. Daarbij raakte een 28-jarige Genkenaar gewond.

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 18 juli 2019
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Linzenstraat botsten gisterenavond twee auto's. Een 31-jarige man uit Sint-Truiden en een 56-jarige vrouw uit Borgloon raakten daarbij gewond.

Mountainbike gestolen

Donderdag 18 juli 2019
In de Bronstraat is een mountainbike gestolen. De mountainbike stond in de garage van een woning.

Dag van de verzoening in Lourdes

Donderdag 18 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Dag van de verzoening in LourdesZoomDeze ochtend stond de eucharistieviering van de Limburgse bedevaarders in het teken van de verzoening. De viering werd door bisschop Patrick Hoogmartens geleid. Daarna namen de pelgrims deel aan de kruisweg waarbij het leven van Jezus werd vergeleken met het leven van Bernadette maar waar ook de vertaling naar het heden werd gemaakt. Vanavond staat één van de hoogtepunten op het programma: de kaarsjesprocessie. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Geld weg bij inbraak

Woensdag 17 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een pand aan de Heuveneindeweg in Zonhoven. Er is geld gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Warm, warmer, heet...

Woensdag 17 juli 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Warm, warmer, heet...Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.
Vandaag, na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolking. De maxima liggen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Gedeeltelijke maansverduisteringZoomHet was helder weer en dus hebben veel mensen afgelopen nacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (Foto: Inge Jespers)
Houthalen-Helchteren - Opvallend veel jongeren in LourdesZoomWie denkt dat er in Lourdes alleen maar oude mensen rondlopen heeft het goed mis. Er zijn opvallend veel jongeren aanwezig vooral binnen de groepen om zieken, ouderen of personen met een beperking te helpen. Ook bij de groep van het bisdom Hasselt is er een groep jongeren. Vandaag brachten zij een evocatie van het leven van Bernadette. Een fotoverslag via deze link.

De zomer van 1969 (3)

Woensdag 17 juli 2019
Houthalen-Helchteren - De zomer van 1969 (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Eetdagen van de fanfare geven we normaliter niet als nieuws; daar is de kalender voor. Maar in dit geval maken we een uitzondering. Op zondag 18 augustus organiseert Koninklijke Fanfare Sint-Trudo uit Helchteren haar 7de eetdag in zaal De Roepsteen in Helchteren. Er is eetgelegenheid van 11u45 tot 13u30 en van 17u tot 20u. Kaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij Bert Cuppens op telefoonnummer 0496 597 906.
Houthalen-Helchteren - Limburgers voorop in internationale vieringZoomDe Limburgse bedevaarders namen deze ochtend in Lourdes deel aan de internationale viering. In de ondergrondse kerk Sint-Pius X, goed voor 25.000 zitplaatsen, werd die viering gehouden voor een bont internationaal gezelschap. Ruim 100 priesters namen er aan deel. Onder hen ook Limburgs bisschop Patrick Hoogmartens die ondertussen in Lourdes is gearriveerd. Na de mis trokken de priesters in stoet naar de grot waar Maria verscheen aan Bernadette. Namiddag staat in het teken van de jongeren. Bekijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Kletskassa bij Jumbo

Dinsdag 16 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Kletskassa bij JumboZoomDe warenhuisgroep Jumbo experimenteert in een Nederlands filiaal met een zg. "kletskassa", meldde De Standaard vandaag.  Klanten kunnen er hun aankopen afrekenen bij een medewerk(st)er zonder dat ze zich moeten haasten en ook een gezellige babbel kan er nog wel af. Onze cartoonist Fobie zag het zó voor zich...
Houthalen-Helchteren - 'Er liggen kernbommen op Kleine Brogel' (NAVO)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Openingsdag Lourdesbedevaart

Dinsdag 16 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Openingsdag LourdesbedevaartZoomDe Limburgse bedevaarders in Lourdes hebben vandaag de eerste dag van hun programma afgewerkt. De dag begon met de verzamelen van de zieken en personen met een beperking om dan voor te gaan in de openingsprocessie. Na de groepsfoto en de lunch werd een eerste misviering gehouden voor de Limburgse delegatie. Na die openingsviering ging de groep in stoet mee in de sacramentsprocessie. Een twintigtal verpleegster, een grote groep jongeren en de mijnwerkers-brancardiers zorgden voor de nodige assistentie. (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser tegen geparkeerde auto

Dinsdag 16 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Eikenlaan in Genk is gisterenavond rond 20.40 uur een 40-jarige fietser uit Genk tegen een geparkeerde auto gereden. Hij raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - 50 jaar geleden (2): de maanlandingZoomOp 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Bedevaarders goed aangekomenZoomDe bedevaarders van het bisdom Limburg zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en al op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Houthalen-Helchteren - 50 jaar geleden: de zomer van '69ZoomEen van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomVandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes
Zoom

Twee botsingen

Zondag 14 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 29-jarige vrouw uit Oudsbergen is gisterennamiddag gewond geraakt bjj een botsing tussen twee auto's op de Dieplaan in Genk. Bij een kop-staartaanrijding op de Hoevenzavellaan raakte vrijdagavond een 31-jarige man uit Genk gewond.

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 
Houthalen-Helchteren - Vijf spelers verlaten Houthalen VVVijf spelers van Houthalen VV trekken naar een andere ploeg: Jarde Jeurissen naar Boorsem, Yusuf Ercan naar Winterslag, Thimo Giannarakis naar Wiemismeer, Jorn Simons naar Termien en Giel Schepers naar Heusden-Zolder.

50 jaar AVT

Zaterdag 13 juli 2019
Houthalen-Helchteren - 50 jaar AVTZoomIn de vooravond was er veel volk present op de viering van de 50ste verjaardag van Atletiekvereniging Toekomst in de Golazo-Arena in Heusden-Zolder. Onder hen veel atleten, ex-toppers, bestuursleden maar ook afgevaardigden van de gemeenten Heusden-Zolder, Hasselt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Peer.
Voorzitter Gerry Folens van de Vlaamse Atletiek Liga had in zijn toespraak veel lof voor de werking van AVT. Hij gaf een opsomming van de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Deze ploegen treden aan in eerste prov.ZoomVolgende ploegen treden komend seizoen aan in eerste provinciale: Achel VV, FC Alken, Bree-Beek, Bregel, Halen, Herk FC, Herkol, Koersel, ESK Leopoldsburg, E. Mechelen a/d Maas, Meeuwen SK, Park Houthalen, Schoonbeek Beverst, Torpedo Hasselt, Zepperen-Brustem, Zonhoven United.
Houthalen-Helchteren - Definitieve reeksindeling vierde prov. BZoomVolgende ploegen maken tijdens het komend seizoen deel uit van vierde provinciale B. Dat heeft de Voetbalbond bekendgemaakt: Dilsen-Stokkem B, Ellikom, Grote Brogel, E. Houthalen, Kolonie, Lanklaar, Leut, Molenbeersel, Paal-Tervant B, Termolen, Turkse Rangers, Voorshoven, Waterloos, Wijshagen, Winterslag, HW Zonhoven, Zonhoven United B.

Lenie Snyers overleden

Zaterdag 13 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Lenie Snyers overledenGisteren is Lenie Snyers overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Oost waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - Definitieve reeksindeling derde prov. AZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van derde provinciale A goedgekeurd. Volgende ploegen treden aan:  Bokrijk, Boorsem, Boxberg, Calcio Genk, Genk VV, Grimbie, Houthalen VV, Lanaken, SLW Maaseik, Maasland NO, E. Mech. a/d Maas B, Neeroeteren, Opglabbeek, Opitter, Opoeteren, Umitspor Maasmechelen.

Een afrastering van 600 km

Vrijdag 12 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Een afrastering van 600 kmZoomOm schapen te beschermen tegen de wolven is zowat 600 km afrastering nodig, zeggen wolvenkenners. Dat inspireerde Fobie voor deze cartoon...

Martinus Schurgers overleden

Vrijdag 12 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Martinus Schurgers overledenGisteren is in Helchteren de in Hechtel woonachtige Martinus Schurgers overleden, de echtgenoot van Florentine Aerts. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula ' Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 9 uur botsten een 26-jarige fietser uit Genk en een auto op het kruispunt van de Hasseltweg en de Genkerhei in Genk. De fietser werd daarbij gewond.

Ongevallen met everzwijnen

Donderdag 11 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend reed een autobestuurder vijf everzwijnen aan op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De dieren kwamen daarbij om. De chauffeur bleef ongedeerd. Zijn auto werd zwaar beschadigd. Vanavond konden op dezelfde weg drie autobestuurders overstekende evers niet ontwijken. Een paar dieren kwamen om.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, bij een wegcontrole...Zoom
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Motordieven ingerekend

Donderdag 11 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Maandagavond zijn twee mannen uit Visé gearresteerd. Zij worden verdacht van de diefstal van een motorfiets in de Leeuwerikstraat in Genk op 30 juni. Eén man werd woensdag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het slachtoffer, een 19-jarige Genkenaar, had de motorfiets te koop gesteld op het internet. Twee Franstalige mannen toonden interesse en maakten een afspraak om de motor te bekijken. Nadat de eigenaar bedreigd werd met een alarmpistool ging het duo er vandoor met de (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weer

Donderdag 11 juli 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weerWe komen in een wisselvallige periode terecht, waarbij storingen tot over onze streken kunnen dringen. Eerst is de neerslag beperkt tot wat gedruppel, maar de volgende dagen zijn er buien en is er kans op onweer. Vanaf zondag volgen er opnieuw enkele droge dagen. Vandaag is het vaak zwaar bewolkt en er kunnen lokaal enkele regenbuien vallen. Daarbij bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 24 graden bij een matige westenwind.
Vrijdag vallen er geregeld buien. De kans op onweer is (…) Het hele nieuwsbericht

Hubert Volders overleden

Donderdag 11 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Hubert Volders overledenDinsdag is Hubert Volders overleden, de echtgenoot van Lut Stokbroeckx. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Mauro Corsetti overleden

Donderdag 11 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Mauro Corsetti overledenMaandag is de uit Houthalen afkomstige Mauro Corsetti overleden, de echtgenoot van Maria Rosa Fantuzi. Hij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie in Hoevenzavel (Genk).
Kort nieuws van bij de buren
In de Lindenstraat in Genk raakten gisterennamiddag rond 17 uur een auto en een 76-jarige voetgangster uit Genk in een ongeval betrokken. De voetgangster werd daarbij gewond.

Caravan uitgebrand

Woensdag 10 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een bosweg in de directe omgeving van camping Heidestrand in Zonhoven is vanmiddag een caravan door brand verwoest. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Brand in achterbouw

Dinsdag 9 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Eekhoornstraat in Oudsbergen ontstond gisterenavond brand bij het wegbranden van een wespennest. Het vuur sloeg over naar een achterbouw. Er is voornamelijk schade aan hetdak.
Houthalen-Helchteren - Tien nieuwe spelers voor Houthalen VVTien nieuwe spelers zullen komend seizoen de kleuren van Houthalen VV verdedigen: Stef Cuypers (Stal); Stef Hendrickx (HW Zonhoven); Alessandro Panzetta (Termolen); Marko Bojanovic (Vechmaal);  Dries Geusens en Graziano Etneo (Helson); Jesper Lathouwers (Gestel) én Emre Hira, Ihab Benyahia en Kurt Van Dessel (Eendracht Houthalen).

Tractor vat vuur

Dinsdag 9 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Tractor vat vuur
Vanavond vatte een tractor vuur op de Marcel Habetslaan in Genk zodat de brandweer moest uitrukken. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Francesco Carratta overleden

Dinsdag 9 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Francesco Carratta overledenVrijdag is Francesco Carratta overleden, de weduwnaar van Cosima Coppola. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
Houthalen-Helchteren - Versterking voor Park HouthalenPark Houthalen heeft zich versterkt met acht spelers: Daan Wauters (Zonhoven VV); Jens Slegers (Termien); Michael Tambak (RKSV Minor); Cherif Achraf (Schaarbeek); Kristof Conings (Zutendaal); Timmy Bienek (Torpedo); Kenny Müllenmeister (Mechelen-aan-de-Maas) en Jeffrey Grondelaers (Berg en Dal).
Aan een woning aan de Pastorijstraat is een auto gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Tapijten gestolen

Maandag 8 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Schutterslaan in Oudsbergen zijn twee tapijten, een tv en badlinnen gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.

Auto belandt in berm

Zondag 7 juli 2019
Op de Grote Baan in Helchteren ging vanavond een auto van de baan. De wagen belandde in de berm. De bestuurder bleef ongedeerd.
Dieven drongen in de nacht van vrijdag op zaterdag binnen in een handelszaak aan de Grote Baan. Er is geld gestolen.
Op de Herebaan-Oost botsten gisternamiddag rond 16.30 uur een auto en een 79-jarige fietsster uit de gemeente. De fietsster liep daarbij verwondingen op.
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Resadastraat in Genk is een aanhangwagen gestolen. Die stond aan een huis. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Evence Coppéelaan in Genk raakten gisterenavond een auto en een 48-jarige fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste is daarbj gewond geraakt.
Houthalen-Helchteren - Vier nieuwe spelers bij E. HouthalenEendracht Houthalen heeft vier nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Erdinc Durusoy (Amandina), Mert Kececi (Anadol), Mikail Sinan (Helson) en Kristof Claes (Breugel).
Houthalen-Helchteren - Natuurpunt organiseert VlindertellingZoomDit is een Zwartsprietdikkopje. Een relatief kleine vlinder. Misschien merkt u hem op tijdens de grote vlindertelling die Natuurpunt organiseert. Hier leest u er meer over! (Foto Pierre Rutten)

Maria Lando overleden

Zaterdag 6 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Maria Lando overledenGisteren is Maria Lando overleden, de echtgenote van Natale Costa. Zij was 77 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meulenberg. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - De koning ontving Eddy MerckxZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Eddy, Eddy, Eddy!

Vrijdag 5 juli 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Eddy, Eddy, Eddy!Eddy Merckx won 50 jaar geleden de Tour de France. 50 jaar, een halve eeuw, het lijkt veel en toch is het niets. Eddy won toen de Tour, ik de wereld. Ik was amper 21, een man blakend van gezondheid, barstend van energie. De acne pukkels konden mij niet deren. De wereld leek de verkeerde kant op te gaan, maar wij gingen die botweg veranderen, samen, met velen. Elke week was er wel een betoging. Toch hing ik ook nogal eens de clown uit met mijn vrienden. Toen kon dat nog volop. Lachen was normaal. De (…) Het hele nieuwsbericht

Auto in brand gestoken

Vrijdag 5 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een braakliggend stuk aan het kruispunt van de Hoevenzavellaan en de Minderbroedersstraat in Genk moest de brandweer gisterenavond rond 20.15 uur een autobrand blussen. De brand werd aangestoken, zo heeft onderzoek uitgewezen.

Drie gewonden bij botsing

Vrijdag 5 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen zijn gisteren rond 17 uur drie gewonden gevallen bij een kop-staartaanrijding. De slachtoffers zijn uit Peer en Genk.

De kat kwam weer

Vrijdag 5 juli 2019
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - De kat kwam weerZe woonden samen. Hij en zij. En de kat. Maar na twintig maanden kwam er een einde aan.Zij ging weg. Hij bleef. Samen met de kat.
Een paar maanden later schreef zij hem een brief. Of zij de kat en de meubeltjes van de kat niet mocht hebben. De kat is van mij en blijft bij mij, liet hij weten. "Dan maar naar de rechtbank", zei zij. Zelf had de kat, een roerend goed, niets te zeggen.
“Wat telt zijn de papieren”, zei de rechtbank van Gent en keek naar het paspoort van de kat, de chip en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vorig jaar 604 verkeersdoden

Vrijdag 5 juli 2019
In 2018 werden er 38.455 verkeersongevallen geteld met in totaal 49.354 slachtoffers, waaronder 45.114 lichtgewonden, 3.636 zwaargewonden en 604 personen die om het leven kwamen binnen de 30 dagen na het ongeval. Dat meldt Statbel, de statistiekendienst van de Fod Economie. Ten opzichte van 2017 gaat het om een lichte stijging van het aantal ongevallen (+1,1%) en het aantal lichtgewonden (+0,9%) en een meer uitgesproken daling van het aantal zwaargewonden (-3,3%). Het aantal overlijdens binnen de 30 dagen na het ongeval is met 0,8% gedaald.

Ondertussen, in Genk...

Vrijdag 5 juli 2019
Vanaf vrijdagavond 12 juli tot eind augustus renoveert het Agentschap Wegen en Verkeer de oude spoorwegbruggen op de Torenlaan in Zwartberg. In die periode zal het gemotoriseerd verkeer op de N76 slechts over één rijstrook in elke richting kunnen rijden ter hoogte van de werfzone. Ook het kruispunt met de Lucien Londotstraat wordt vernieuwd en is niet toegankelijk tot eind augustus. Vanaf eind juli is ook de Cockerillplaats afgesloten van de Torenlaan.

Website 'Processierups.nu'

Vrijdag 5 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Website 'Processierups.nu'ZoomBij ons gaat de provincie in de herfst gemeenten en deskundigen samenroepen om te kijken wat er volgend jaar aan de processierups kan gedaan worden, in Nederland is er op initiatief van het bevoegde ministerie een kennisplatform in oprichting waarin alle partijen samenwerken. Een van de eerste acties is de oprichting van de website Processierups.nu. Daarin geven experts op meer dan 100 vragen antwoord. En zit uw vraag er niet tussen, dan kunt (…) Het hele nieuwsbericht

'Le grand départ'

Vrijdag 5 juli 2019
Houthalen-Helchteren - 'Le grand départ'ZoomBrussel is bijna klaar voor de start van de Ronde van Frankrijk, stelde Fobie vast.

Zomers warm

Vrijdag 5 juli 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zomers warmEen wig van hogedruk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot onze streken en kan het weer gunstig beïnvloeden. Tijdens het weekend verliest deze wig zijn invloed en kunnen zwakke storingen tot onze regio doordringen met voornamelijk bewolking. Na het weekend bouwt een volgende wig van hogedruk op over onze streken, maar deze is minder krachtig.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor flinke zonnige perioden. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Rijden onder invloed: 18 maanden celAchttien maanden cel: dat is de straf die een veertiger uit Zonhoven kreeg voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs en omdat hij een auto bestuurde hoewel hij al meer dan 20 keer een levenslang rijverbod had opgelopen. De auto van zijn partner is verbeurd verklaard omdat ze haar auto ter beschikking had gesteld van de man hoewel zij wist dat hij een rijverbod had opgelopen.

Marleen Schrijvers overleden

Vrijdag 5 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Marleen Schrijvers overledenDinsdag is Marleen Schrijvers overleden. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

De Tourgekte kan beginnen...

Donderdag 4 juli 2019
Houthalen-Helchteren - De Tourgekte kan beginnen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Inbraak en inbraakpoging

Donderdag 4 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Lange Schouwenstraat in Zonhoven kwamen dieven over de vloer. In de Keurstraat bleef het bij een inbraakpoging.
Houthalen-Helchteren - Toeristische vulkaan Stromboli weer actiefZoomOp het eiland Stromboli is de gelijknamige vulkaan uitgebarsten, stelde cartoonist Fobie vast...

'Leg geen stenen tuinen aan!'

Donderdag 4 juli 2019
Houthalen-Helchteren - 'Leg geen stenen tuinen aan!'ZoomDat is de oproep van Philip Duts, de voorzitter van de Limburgse Imkersbond. "Onze bijen hebben het de laatste jaren al moeilijk genoeg en hebben nood aan veel bloemen. En net nu zien we een trend van stenen tuinen, dat is uiteraard nefast voor het voedsel dat bijen nodig hebben. Als je de natuur een handje wil helpen, zorg dan voor veel bloemen in je tuin", zegt Duts. Het is voor de voorzitter de taak van iedereen om de natuur te beschermen. "Gelukkig zijn er wel veel steden en gemeenten die zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Geerinckx overleden

Donderdag 4 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Jos Geerinckx overleden
Dinsdag is Jos Geerinckx overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Brand in achterbouw

Donderdag 4 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag heeft het gebrand in de achterbouw van een woning aan de Heuveneindeweg in Zonhoven. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een mazouttank. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Hemmenweg in Zonhoven raakte een 33-jarige fietser uit Zonhoven gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde vanmorgen.
Houthalen-Helchteren - Derde rijstrook E314 klaar tegen bouwverlofZoomDe aanleg van de derde rijstrook richting Nederland op de E314 in Heusden-Zolder zit in de laatste rechte lijn, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgende week wordt ‘s nachts de signalisatie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan voor het bouwverlof gebruik maken van de vernieuwde autosnelweg met derde rijstrook (foto). Ook de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland gaan dan opnieuw open.
Vanaf maandagavond 8 juli wordt er tot het einde van de week ‘s nachts gewerkt om de signalisatie aan te passen. In het begin van de week wordt het verkeer richting Nederland op de vernieuwde autosnelweg gebracht. (Foto AWV)
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een juwelendiefstal vastgesteld in een woning aan de Winterslagstraat in Genk. Bij een inbraak in een huis aan de Omloopbaan is een digitaal fototoestel ontvreemd.

Grote schade door brand

Woensdag 3 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor de middag is brand uitgebroken in een woning aan de Heuveneindeweg in Zonhoven. Het vuur heeft grote schade aangericht. De oorzaak is nog niet gekend.
Houthalen-Helchteren - Nu ook verdwaalpaal in Europese RaadZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Lutgarde Vanbriel overleden

Woensdag 3 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Lutgarde Vanbriel overledenVrijdag is Lutgarde Vanbriel overleden. Zij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Marleen Schrijvers overleden

Woensdag 3 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Marleen Schrijvers overledenGisteren overleed Marleen Schrijvers, de echtgenote van Valère Jarych. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Jef Souvereyns overleden

Dinsdag 2 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Jef Souvereyns overledenZondag is Jef Souvereyns overleden. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Ghislaine Geelen overleden

Dinsdag 2 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Ghislaine Geelen overledenGisteren is Ghislaine Geelen overleden. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Politie zoekt potloodventer

Dinsdag 2 juli 2019
Gisterenavond werd een fietsende dame met een potloodventer geconfronteerd in de Teewisstraat in Opglabbeek. De vrouw negeerde de man en fietste verder maar de man liep haar achterna. De vrouw wist echter te ontkomen. De politie spoort de potloodventer op.

Kind gered uit water

Dinsdag 2 juli 2019
In de zwemzone van de Plas in Kelchterhoef heeft een man een kind (7) uit het water gered. Het kind heeft aan het voorval geen schade overgehouden.

Motorrijder omgekomen

Dinsdag 2 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een motorrijder uit Genk omgekomen in Malmedy. De man was er met zijn voertuig uitgegleden op een olievlek.

Ondertussen, aan zee...

Dinsdag 2 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, aan zee...ZoomDaar is de verdwaalpaal "Het lachend kakske" gestolen, stelde Fobie vast.

Twee fietsers gewond

Maandag 1 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven zijn gisterenavond twee fietsers gewond geraakt op de hoek van de Beskensstraat en de Schopdriesweg. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 21 uur is een 19-jarige Genkenaar slachtoffer geworden van diefstal van zijn motorfiets in de Leeuwerikstraat in Genk. De man had de motorfiets te koop gesteld op het internet. Twee Franstalige mannen toonden interesse en maakten een afspraak om de motor te bekijken. Ze maakten een korte testrit in de straat. Toen ze aanstalten maakten om met de motor te vertrekken, bedreigde één van de twee de eigenaar met een alarmpistool. Hij loste daarbij enkele schoten. Niemand raakte gewond. Het duo ging er met de motorfiets vandoor in de richting van de André Dumontlaan.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 2.30 uur is in de Vennestraat in Genk een auto tegen een boom gebotst. Een 20-jarige man, een 17-jarige jongen en drie 16-jarige jongens, allen uit Genk, raakten gewond. Gisterenavond rond 20.15 uur is een 16-jarige bromfitser uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Hoogstraat.
Er komt grote hinder aan op de grote ring rond Hasselt, alleszins aan de oostzijde. De aangekondigde start van "fase 2" van de werken op het kruispunt met Universiteitslaan en Boudewijnlaan, bij het provinciehuis, is voorzien voor morgenavond. Vanaf 20u tot vrijdagochtend 5 juli (06.00 u.) wordt het verkeer daar stap voor stap omgezet naar de tijdelijke wegenis rondom het kruispunt. Er wordt aanzienlijke verkeershinder verwacht. Bereid alvast een alternatieve route voor... Vanaf vrijdagochtend tot begin 2020 zal alle verkeer over deze tijdelijke wegenis verlopen.

Paula Bukenbergs overleden

Maandag 1 juli 2019
Houthalen-Helchteren - Paula Bukenbergs overledenVrijdag is Paula Bukenbergs overleden, de echtgenote van Pino Lupo. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naatr Zwartberg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen