Het overige nieuws

Yvonne Aerts overleden

Maandag 30 november 2020
Houthalen-Helchteren - Yvonne Aerts overledenZaterdag is de in Houthalen woonachtige en uit Koersel afkomstige Yvonne Aerts overleden, de weduwe van Alphons Broux. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

De week van de afvalophaler

Zondag 29 november 2020
Houthalen-Helchteren - De week van de afvalophalerZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Opgepast: gladheid

Zondag 29 november 2020
Houthalen-Helchteren - Opgepast: gladheidZoomVannacht gaat het op vele plaatsen vriezen en is het uitkijken voor lokale rijmplekken. Het KMI geeft voor Limburg code geel. De strooidiensten staan dan ook paraat!

Een bedankje voor de boseigenaars

Zondag 29 november 2020
Houthalen-Helchteren - Een bedankje voor de boseigenaarsZoomWist jij dat de meeste bossen in Limburg beheerd worden door particulieren? Hun bossen zijn ontzettend belangrijk voor het milieu en de strijd tegen de klimaatopwarming. Ze filteren de lucht die we inademen, werken als een natuurlijke airco en zijn een thuis voor vele planten en dieren. Meer dan ooit trekken we met z’n allen naar het bos om er te ontspannen. Daarom zeggen De Bosgroepen “een dikke merci” aan al de boseigenaars die samen met hen hun bos duurzaam beheren.  Vandaag, (…) Het hele nieuwsbericht

Geld en smartphone gestolen

Zondag 29 november 2020
In een woning op de Reinpadstraat in Genk zijn een som geld en een smartphone gestolen. De bewoner stelde de inbraak vrijdagmiddag vast.

Maak van de nood een deugd!

Zondag 29 november 2020
Houthalen-Helchteren - Maak van de nood een deugd!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lokaal dichte mist

Zondag 29 november 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Lokaal dichte mistOnder invloed van hogedrukgebieden is het erg rustig in de atmosfeer. Het is daarbij koud en de kans op mist is groot. De wegen kunnen lokaal glad worden. Vanuit het westen kunnen storingen de volgende dagen onze regio stilaan bereiken en de neerslagkansen nemen toe. De aangevoerde lucht blijft echter relatief koud met in de Ardennen later op de week kans op wat winterse neerslag.
Vandaag is het in de ochtend op veel plaatsen mistig. De mist kan lokaal erg dicht zijn. Bovendien liggen (…) Het hele nieuwsbericht
Lennart Caubergs uit Oudsbergen, Lucas Caubergs uit Lummen en de besloten vennootschap Caubergs Lucas uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap Caubergs Grond- & Afbraakwerken opgericht met zetel aan de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grond- en afbraakwerken, rioleringswerken, bouw- en betonwerken en containerverhuur.

Veel fijn stof in de lucht

Vrijdag 27 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Er was de voorbije 24 uur veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roept de Vlaamse Milieumaatschappij de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid.

Wielen van auto gestolen

Vrijdag 27 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Reuvoortweg in Zonhoven zijn dieven er met de twee achterwielen van een auto vandoor gegaan. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Winkels mogen dinsdag open

Vrijdag 27 november 2020
#samentegencorona
Houthalen-Helchteren - Winkels mogen dinsdag openHet overlegcomité heeft nieuwe beslissingen genomen in het kader van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus:
- de winkels kunnen opnieuw opengaan vanaf 1 december, onder strenge voorwaarden.
- funshoppen is niet toegelaten.
- winkelen moet alleen (tenzij je hulp nodig hebt) en kort (maximaal een half uur) gebeuren.
- in winkels mag maximaal 1 klant per 10 m² aanwezig zijn.
- ook zwembaden en musea mogen vanaf 1 (…) Het hele nieuwsbericht

Fast Wash failliet verklaard

Vrijdag 27 november 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren de carwash Fast Wash bvba uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 26 december.

Veertigtal fietsen gestolen

Vrijdag 27 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA trof afgelopen week een groot aantal fietsen aan tijdens huiszoekingen in Genk. De fietsen zijn vermoedelijk gestolen en de politie is nu op zoek naar eventuele eigenaars. In het kader van een lopend onderzoek naar heling voerde de politie huiszoekingen uit in de Onderwijslaan en in de Jan Mathijs Winterslaan. Op deze plaatsen vond de politie een 40-tal fietsen, voornamelijk klassieke racefietsen. Twee Genkenaren werden ter plaatse gearresteerd.

Daar is de pixelteelt

Vrijdag 27 november 2020
Niet meer één gewas verbouwen op het land, maar dat land indelen in kleine vakjes en volstoppen met allerlei verschillende groenten en kruiden. Dat is pixelteelt. Wetenschappers en bedrijven ontwikkelen robots en slimme rekenprogramma’s om deze nieuwe aanpak mogelijk te maken. Een boeiend verhaal, dat u kunt lezen bij Nemo Kennislink: "Puzzelen met landbouwgrond"

Al 14 drugslabo's ontdekt

Vrijdag 27 november 2020
Houthalen-Helchteren - Al 14 drugslabo's ontdektDit jaar zijn er in Limburg al 14 drugslabo's en 15 dumpingen van chemisch afval ontdekt. Dat meldde het parket Limburg vandaag. Vorig jaar werden 14 labo's ontdekt en 23 dumpingen vastgesteld. Zeventig procent van de ontdekte labo's werden in Limburg opgezet en bleken vaak aangestuurd vanuit Nederland.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Actie rond verlichting zwakke weggebruikerZoomOm extra aandacht te vestigen op het belang van goede verlichting en reflecterende kledij of gadgets gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers’ in het kader van verkeersveiligheid opnieuw van start. Volgende week zullen de Limburgse politiekorpsen extra aandacht schenken aan de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan een ‘jongeren-pv’ worden uitgeschreven met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas van de politie. Het parket engageert zich om de processen-verbaal die de politie in het kader van de actie opstelt met prioriteit te behandelen. De thema-actie zal worden herhaald tijdens de week van 4 tot en met 8 januari 2021.

Opgelet voor valse websites

Vrijdag 27 november 2020
Houthalen-Helchteren - Opgelet voor valse websitesZoom Vandaag is het Black Friday, de grote jaarlijkse koopjesactie. Voor velen dé gelegenheid om een goede slag te slaan. Door de lockdown vindt de 2020-editie vrijwel uitsluitend online plaats. De FOD Economie waarschuwt om goed op te letten. Zo zijn er meer een meer valse websites online. Bij online shoppen is het belangrijk om een aantal goede reflexen aan te nemen en jezelf de juiste vragen te stellen, vooral als je te maken hebt met een webshop die je niet kent. Controleer dus of hij veilig is en of je de identiteit van de verkoper kunt achterhalen. Hoe zit het met de reputatie van de webshop? Zijn er verkoopsvoorwaarden? Controleer dat alles voordat je de aankoop doet. Een handig hulpmiddel is de Webshop Check van het Europees Centrum voor de Consument (ECC).

Twintig maanden voor drugsdealer

Donderdag 26 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Twintig maanden voor drugsdealerDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een veertiger uit Zonhoven veroordeeld voor het dealen van drugs en verboden wapenbezit. Hij kreeg twintig maanden cel. (PG)

Brand in asielcentrum

Donderdag 26 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest vanmorgen rond 6.15 uur uitrukken voor een brand in het asielcentrum aan de Kapelstraat in Heusden. Het kantoor van de directrice is volledig verwoest. In enkele andere vertrekken is er rookschade. Het parket heeft een branddeskundige opdracht gegeven de brandoorzaak te onderzoeken.

Grondwaterstanden nog steeds laag

Donderdag 26 november 2020
De grondwaterstanden in Limburg zijn nog steeds laag ondanks het opheffen van het captatieverbod. Uit metingen blijkt dat het grondwater in Vlaanderen gemiddeld 30 centimeter te laag staat voor deze periode van het jaar. In Limburg zijn die grondwaterstanden nog lager: "Dat heeft onder meer te maken met de ondergrond en met feit dat hier minder regen viel dan elders in Vlaanderen", zegt hydrologe Marijke Huysmans. "Normaal gezien zou er in de herfst meer regen moeten vallen om dat grondwater aan te vullen maar dat is niet gebeurd." (Radio2)

Ondertussen, bij bpost...

Woensdag 25 november 2020
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, bij bpost...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Hasselt start met wandelbussen

Woensdag 25 november 2020
Houthalen-Helchteren - Hasselt start met wandelbussenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Geen feestbussen bij De Lijn

Woensdag 25 november 2020
Houthalen-Helchteren - Geen feestbussen bij De LijnEr rijden tijdens eindejaar geen feestbussen bij De Lijn. Vanwege corona, natuurlijk. Iedereen wordt gevraagd om maximaal thuis te blijven; ook evenementen worden afgelast. Daardoor worden er met oudejaar geen extra bussen ingezet. De dienstregeling op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag is te bekijken in de routeplanner van De Lijn.

Onderzoek naar loop- en wandelsport

Woensdag 25 november 2020
Houthalen-Helchteren - Onderzoek naar loop- en wandelsportZoomWandel je sinds de lockdowns vaker of beweeg je liever op een andere manier? KU Leuven voert een grootschalig onderzoek naar loop- en wandelsporten tijdens de coronapandemie en vraagt jouw deelname. De antwoorden op deze vragenlijst worden wetenschappelijk en anoniem behandeld en zijn niet voor commercieel gebruik. Met de inzichten in profielen, gedragingen, attitudes en motieven van loop- en wandelsporters willen de onderzoekers beter inspelen op de wensen en noden. Meedoen kan via deze link.

Bestuurder gearresteerd

Woensdag 25 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Bestuurder gearresteerdPolitie CARMA merkte gisterenavond rond 17 uur in de Eggestraat in Genk een wagen op waarvan de bestuurder geen gordel droeg. De man werd aangemaand om te stoppen, maar vluchtte weg. Na een korte achtervolging stopte het voertuig in de Keinkesstraat en vluchtte de bestuurder te voet verder. De 30-jarige Genkenaar kon staande gehouden worden en werd gearresteerd. De man bleek een rijverbod te hebben en was bovendien onder invloed van verdovende middelen. Zijn wagen werd in beslag genomen. De man zal zich later nog moeten verantwoorden voor de politierechter.

23-jarige gewond bij botsing

Woensdag 25 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Wiekstraat in Genk botsten deze voormiddag rond 10.20 uur twee auto's. Een 23-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

eID voortaan met vingerafdrukken

Woensdag 25 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - eID voortaan met vingerafdrukkenZoomVanaf vandaag ziet de eID er een beetje anders uit en worden ook je vingerafdrukken er op opgeslagen De geldigheidsduur en de prijs van de nieuwe eID’s wijzigen niet. Je huidige kaart blijft gewoon geldig en enkele maanden voor de vervaldatum krijg je een brief om een nieuwe kaart aan te vragen.

Het wordt kouder

Woensdag 25 november 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt kouderEr komt een storing vanuit het westen aan en de bewolking neemt gestaag toe. De volgende dagen sleept een zwakke storing over onze streken met kans op wat lichte regen of motregen. Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en is de kans op zon groot, maar er komt een vrij schrale oostelijke wind te staan. Het wordt bovendien nog wat kouder met kans op grondvorst of nachtvorst.
Woensdag (25/11) zijn er enkele opklaringen in de ochtend, maar lokaal komen er ook lage wolken voor en is het nevelig of mistig. (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Ceyssens overleden

Woensdag 25 november 2020
Houthalen-Helchteren - Alice Ceyssens overledenOp 19 november overleed in Alken de uit Houthalen afkomstige Alice Ceyssens, de echtgenote van Jan Eerdekens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring.

Cecile Vanstiphout overleden

Woensdag 25 november 2020
Houthalen-Helchteren - Cecile Vanstiphout overledenOp 20 november is Cecile Vanstiphout overleden, de echtgenote van Jan Lijnen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in beperkte kring.

De visie van Fobie

Dinsdag 24 november 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Man (76) gewond bij botsing

Dinsdag 24 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 76-jarige man is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Fletersdel in Genk. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.30 uur.

Fiets en motorfiets weg

Dinsdag 24 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een carport en een garage aan de Reinpadstraat in Genk zijn een fiets en een motorfiets gestolen. De feiten zijn vandaag gepleegd.

Lien Vrancken overleden

Maandag 23 november 2020
Houthalen-Helchteren - Lien Vrancken overledenZaterdag is Lien Vrancken overleden, de weduwe van Georges Aleonis. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Hulplijn voor jongeren

Maandag 23 november 2020
#samentegencorona
Houthalen-Helchteren - Hulplijn voor jongerenZoomKetnet-wrapper Gloria Monserez liet via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan jongvolwassenen voor een enorme stap in hun leven. De coronacrisis maakt hen extra kwetsbaar. Eenzaamheid en mentaal onwelzijn loeren om de hoek. Toch durven veel jongeren de stap naar professionele hulp niet te zetten. (…) Het hele nieuwsbericht

Dampkap in brand

Maandag 23 november 2020
In de vooravond vatte de dampkap vuur in de keuken van een appartement aan De Vloot. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al geblust door de bewoner.
Houthalen-Helchteren - Week van afvalophaler of recyclageparkwachterZoomDagelijks zorgen heel wat recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat we op een eenvoudige manier ons afval kwijt kunnen. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om onze inwoners wegwijs te maken in de sorteerregels en het correct aanbieden van afval om er zo voor te zorgen dat het afval correct wordt ingezameld en zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden. Deze week worden tijdens de vijfde editie van de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler” hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom wordt deze week ook hun werk in de kijker gezet en roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Bromfietser (58) gewond bij botsing

Maandag 23 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 13 uur kwam het in de Melbergstraat in Genk tot een aanrijding tussen een auto en een 58-jarige bromfietser. Deze laatste werd daarbij gewond.

Johan Meynen overleden

Maandag 23 november 2020
Houthalen-Helchteren - Johan Meynen overledenZaterdag overleed de in Helchteren woonachtige Johan Meynen, de echtgenoot van Francine Vangenechten. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte familiekring plaats in de parochiekerk van Eksel.
Houthalen-Helchteren - 'Bodem van paardenweides is uit evenwicht'ZoomDe meeste paardenweides hebben te weinig koolstof in de bodem en hebben een bodem die uit evenwicht is. Er zijn verschillende oorzaken zoals overbegrazing en het gebruik van kunst- en drijfmest. De oplossing is het aanreiken van de humuslaag door het aanbrengen van organische stof. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het aanbrengen van compost. Samen met de Bodemkundige Dienst België, PXL en Viva Concept onderzocht Regionaal Landschap Lage Kempen hoe men dit kan aanpakken. De uitkomst zal worden toegelicht in een eindseminarie op 25 november. Meer info (Archieffoto)
Houthalen-Helchteren - Schoenen als symbool van partnergeweldZoomOp verschillende plaatsen in onze provincie (Beringen, Pelt, Hechtel-Eksel, Sint- Truiden, Herk-de-Stad, Zonhoven, Heusden-Zolder, Alken, Houthalen-Helchteren, Zutendaal,...) staan schoenen in een soort van 'crime scene". Ze visualiseren op pakkende wijze de 150 slachtoffers van potentieel dodelijk partnergeweld, die in 2018 in België door de parketten werden geregistreerd. Het is een actie van Vrouw & Maatschappij (CD&V Politica). Ze nodigt hiermee de toeschouwer uit om even stil te staan bij dat hoge cijfer en om zich bewust te worden van het feit dat we allemaal – autoriteiten én burgers - kunnen helpen om dat cijfer naar beneden te krijgen.

Twee fietsers gewond

Zondag 22 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk raakten gisterenvoormiddag rond 10 uur een auto en twee fietsers in een aanrijding betrokken. Een 52-jarige vrouw uit Oudsbergen en een 56-jarige Genkenaar raakten gewond.

Maria Wagtmans overleden

Zaterdag 21 november 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Wagtmans overledenWoensdag is Maria Wagtmans overleden, de echtgenote van Louis Willems. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt in stilte plaats.

Even de Flandrien Challenge rijden

Zaterdag 21 november 2020
Houthalen-Helchteren - Even de Flandrien Challenge rijdenZoomToerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen hebben de Flandrien Challenge gelanceerd, een sportieve uitdaging waarbij fietsers kunnen proberen een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Diepvints overleden

Zaterdag 21 november 2020
Houthalen-Helchteren - Mia Diepvints overledenOp 12 november overleed in Zolder de uit Houthalen afkomstige Mia Diepvints, levensgezellin van de in 2018 overleden Victor Neels. Zij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in familiale kring.

Florence Lijnen overleden

Zaterdag 21 november 2020
Houthalen-Helchteren - Florence Lijnen overledenWoensdag is de in Helchteren woonachtige Florence Lijnen overleden. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Zware woningbrand

Vrijdag 20 november 2020
Houthalen-Helchteren - Zware woningbrandDe brandweer moest vanavond uitrukken voor een zware woningbrand in de Caetsbeek in Genk. De brand ontstond in de berging. Er is schade in het hele huis. De brandoorzaak is niet gekend. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar.
Houthalen-Helchteren - Voor 11.322 achterstallige boetes geïndZoomPolitie CARMA organiseerde woensdag samen met de Vlaamse Belastingdienst verkeerscontroles in Genk en Houthalen-Helchteren. In totaal werden er 964 voertuigen gecontroleerd. De politie trof een bestuurder aan met een rijverbod. Zijn auto werd getakeld. Verder werd nog een auto getakeld omdat de bestuurder niet in orde was met zijn verzekering. Een andere bestuurder was onder invloed van verdovende middelen. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Daarnaast stelden we nog enkele overtredingen vast: (…) Het hele nieuwsbericht

Diefstal van juwelen

Vrijdag 20 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Mispadstraat in Genk is gisterenavond een diefstal vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met juwelen.

Fietsdieven gearresteerd

Vrijdag 20 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Fietsdieven gearresteerdWoensdag werden twee Genkenaren gearresteerd op verdenking van heling. In totaal werden 40 fietsen en fietsonderdelen aangetroffen.In het kader van een lopend onderzoek naar heling voerde Politie CARMA woensdag een huiszoeking uit in een woning op de Onderwijslaan en in twee garageboxen op de Jan Mathijs Winterslaan in Genk. Op deze plaatsen trof de politie in totaal 40 fietsen en/of fietsonderdelen aan. Een 27-jarige Genkenaar werd ter plaatse gearresteerd. Tijdens de huiszoeking in de Jan Mathijs (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Driesen overleden

Vrijdag 20 november 2020
Houthalen-Helchteren - Jaak Driesen overledenGisteren is de in Houthalen woonachtige en uit Hechtel afkomstige Jaak Driesen overleden. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats in Hechtel.

Het weer: somber

Vrijdag 20 november 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het weer: somberEen verzwakte storing schuift over onze streken en zorgt voor een somber weerbeeld. Wat neerslag is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt vooral op de wolkenvelden. Er wordt hierbij iets zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen staat er niet zo erg veel te gebeuren in de atmosfeer. Wolken domineren en soms kan er een drupje regen vallen. De temperaturen blijven relatief hoog.
Vrijdag (20/11) wisselen wolken af met enkele opklaringen. Op een bui na is het droog. Na de middag neemt de bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 19 november 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Chauffeur en passagier beboet

Donderdag 19 november 2020
Houthalen-Helchteren - Chauffeur en passagier beboetPolitie CARMA controleerde de voorbije nacht op de Weg naar Zwartberg een auto. De bestuurder en zijn passagier overtraden de coronamaatregelen door na middernacht op straat te zijn. Geen van beiden droeg een mondmasker. Bovenop deze overtredingen kreeg de bestuurder een proces-verbaal voor alcohol in het verkeer en het niet dragen van de veiligheidsgordel. Ook de passagier kreeg nog een proces-verbaal voor het niet dragen van de gordel.

Juwelen en documenten weg

Donderdag 19 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Eindgracht in Genk zijn juwelen en documenten gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

Scooterrijder (17) gewond

Donderdag 19 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Schietboomstraat in Genk botsten deze namiddag rond 14 uur een 17-jarige scooterrijder uit Genk en een lichte vrachtwagen. De scooterrijder raakte daarbij gewond.

Het aantal coronabesmettingen daalt

Donderdag 19 november 2020
Houthalen-Helchteren - Het aantal coronabesmettingen daaltZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe platform De ZorgSamen

Donderdag 19 november 2020
#samentegencorona
Houthalen-Helchteren - Nieuwe platform De ZorgSamenZoomDe ZorgSamen is een nieuw platform met tips voor mensen uit de zorg om fit te blijven. Wie in de zorg- of welzijnssector werkt of mantelzorger is, geeft vandaag alles wat hij kan. Met hart en ziel, dag in dag uit. Op dit platform vind je tips om goed voor jezelf te zorgen, veerkracht bij te tanken en elkaar te ondersteunen. Ook voor directe hulp kan je hier terecht. Walter Grootaers, Ann Wauters en longarts Eva Van Braeckel zijn enkele ambassadeurs.
Meer info via deze link.
Houthalen-Helchteren - Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautZoomOlympisch kampioen Tia Hellebaut wordt het gezicht van een campage rond vruchtbaarheid. Er blijkt immers iets aan de hand te zijn met onze vruchtbaarheid. Het is duidelijk dat er een groot kennistekort is rond vruchtbaarheid bij de Vlaamse bevolking. Vruchtbaarheidskansen én mogelijkheden in fertiliteitsbehandelingen worden veelal overschat. 18 plussers moeten weten dat naarmate de leeftijd hun eicel- en zaadcelkwaliteit afneemt.
Daarenboven toont nieuw onderzoek aan dat ook mannen (…) Het hele nieuwsbericht
Vruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia HellebautVruchtbaarheidscampagne met Tia Hellebaut
Zoom

'Hoe gezond is jouw grond?'

Donderdag 19 november 2020
Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op je levenskwaliteit? Daarom lanceert de OVAM ‘De Grote Grondvraag’. Via de website www.degrotegrondvraag.be kan je opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop je woont of werkt. En indien blijkt dat jouw grond een risicogrond is, helpt de OVAM je om jouw grond terug gezond te maken.  
Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in, voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan; voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze watervoorraden. Vandaar dit onderzoek.  

Liliane Balliën overleden

Donderdag 19 november 2020
Houthalen-Helchteren - Liliane Balliën overledenDinsdag is Liliane Balliën overleden, de echtgenote van Pierre Paesen. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring.

Ludo Holemans overleden

Woensdag 18 november 2020
Houthalen-Helchteren - Ludo Holemans overledenGisteren overleed Ludo Holemans, de echtgenoot van Sandra Corthouts. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Fietsers botsen: één gewonde

Woensdag 18 november 2020
Een 64-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren is deze namiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een andere fietser. Het ongeval gebeurde in de Dellestraat in Zonhoven.

Het is weer kadootjestijd...

Woensdag 18 november 2020
Houthalen-Helchteren - Het is weer kadootjestijd...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vrouw (46) gewond bij botsing

Woensdag 18 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.45 uur botsten twee auto's op de Europalaan in Genk. Een 46-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Vrachtwagens botsen op E314

Woensdag 18 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Zonhoven kwam het deze namiddag tot een aanrijding tussen twee vrachtwagens. Daarbij is één gewonde gevallen. Het ongeval had heel wat verkeershinder tot gevolg.

Brandweer raadt vuurwerk af

Woensdag 18 november 2020
Houthalen-Helchteren - Brandweer raadt vuurwerk afZoom‘Onze Rob’ en zijn hond Charlie zijn dit jaar terug als boegbeelden van de campagne #Ikknalzondervuurwerk van Netwerk Brandweer. Meer dan anders moet iedereen feesten in eigen bubbel. "We vrezen dan ook dat heel wat mensen zelf vuurwerk willen afsteken. Als brandweer raden we dit af, omwille van de risico’s op verwondingen, schade en dierenleed. We roepen op om te knallen (= te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Lijnen overleden

Woensdag 18 november 2020
Houthalen-Helchteren - Jan Lijnen overledenIn zijn woonst in Tongeren is maandag de uit Houthalen afkomstige Jan Lijnen overleden, de echtgenoot van Lut Huygen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in alle intimiteit plaats.

Rode Kruis lanceert nieuwe app

Woensdag 18 november 2020
#samentegencorona
Houthalen-Helchteren - Rode Kruis lanceert nieuwe appZoomRode Kruis-Vlaanderen lanceert vandaag een nieuwe gratis app die mensen, met concrete tips en uitleg, meer durf en zelfvertrouwen geeft om anderen in de buurt te helpen met psychische problemen. Zeker nu de coronacrisis weer volop piekt en de situatie nog harder weegt op het mentale welzijn van heel veel mensen, is de nood aan een ‘houvast’ – meteen ook de naam van de app – zeer hoog. Het idee is dat iedereen – ook als je een leek bent – een ander kan helpen en zo kan voorkomen dat milde problemen erger worden. De app ‘Houvast’ kan je downloaden in de appstore of via www.rodekruis.be/ehbp.

Toos Vlamings overleden

Dinsdag 17 november 2020
Houthalen-Helchteren - Toos Vlamings overledenIn RVT Vinkenhof overleed op 13 november Toos Vlamings, de weduwe van Jan Verleije. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Michaël Beelen overleden

Dinsdag 17 november 2020
Houthalen-Helchteren - Michaël Beelen overledenOp 5 november overleed Michaël Beelen. Hij was 32 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Gewond op fietsroutenetwerk

Dinsdag 17 november 2020
Vanmorgen is een 49-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren ten val gekomen op het fietsroutenetwerk in Hechtel-Eksel. Hij raakte daarbij gewond.

Voetgangster (53) aangereden

Dinsdag 17 november 2020
Houthalen-Helchteren - Voetgangster (53) aangeredenIn de Korte Hofstraat is gisterenavond rond 17.30 uur een 53-jarige voetgangster uit de gemeente aangereden door een auto. De vrouw liep daarbij verwondingen op.

Inbraak in clubhuis

Dinsdag 17 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag stelde men vast dat werd ingebroken in een clubhuis aan de Steenbeukstraat in Genk. De daders gingen aan de haal met een televisie, een bladzuiger , batterijen en een koffiezetapparaat.

Achiel Van den Broeck overleden

Dinsdag 17 november 2020
Houthalen-Helchteren - Achiel Van den Broeck overledenZaterdag is Achiel Van den Broeck overleden, de echtgenoot van Hilda Cosemans. Hij was 85 jaar. De begroeting en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden.

Auto uitgebrand

Dinsdag 17 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Auto uitgebrand
In de Reinpadstraat in Genk is een auto uitgebrand. Dat gebeurde vanochtend rond 1.30 uur.

Betty Loos overleden

Dinsdag 17 november 2020
Houthalen-Helchteren - Betty Loos overledenOp 12 november overleed Betty Loos, de echtgenote van Bart Huygh. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Daarna wordt ze begeleid naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Helchteren.

Voetganger aangereden door auto

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een voetganger door een auto aangereden op de Europalaan in Genk. Hij raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Auto rijdt in op vrachtwagen

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de Oosterring in Genk een auto achteraan op een vrachtwagen ingereden die stilstond voor de verkeerslichten. De automobilist raakte gewond.

Bijna 400 snelheidsovertredingen

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder vlogen 398 hardrijders tegen de lamp. Eén van hen reed 110 km per uur op een plaats waar de snelheid beperkt is tot 50 km per uur.

Zeven coronaboetes

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft de politie zeven coronaboetes uitgeschreven voor het negeren van het samenscholingsverbod of de nachtklok. De overtreders kregen een boete van 250 euro.

Dertien flessen lachgas aangetroffen

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder heeft de politie dertien flessen lachgas aangetroffen in de auto van een twintiger uit Genk. De jongeman had ook drugs op zak.

Werfcontainer opengebroken

Maandag 16 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben een werfcontainer opengebroken aan de Westlaan in Heusden-Zolder. Over de buit is niets geweten.

Tien coronaboetes bij vuurwerk

Zondag 15 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond werd er vuurwerk afgestoken in de Bijlkesstraat in Genk. De politie schreef de tien aanwezigen een coronaboete uit omdat ze het samenscholingsverbod niet respecteerden.

Drie fietsers gewond

Zondag 15 november 2020
Uit de oude doos
In de Oud-Termienstraat in Genk zijn gisterennamiddag twee fietsers gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Op de Hasseltweg raakte ook een fietser gewond bij een ongeval.

Stookolie gestolen

Zondag 15 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Oude Heide in Genk is stookolie gestolen. De diefstal is vrijdagavond vastgesteld. Op een werf in de Mosselerlaan zijn werkmaterialen en machines gestolen uit een container. De diefstal werd gisterenochtend opgemerkt.

Ophokplicht pluimvee

Zaterdag 14 november 2020
Houthalen-Helchteren - Ophokplicht pluimveeZoomVanaf morgen geldt er in ons land voor iedereen een ophokplicht voor kippen, duiven of ander pluimvee. In Oostende is er een besmetting van het vogelgriepvirus vastgesteld. Zowel professionele bedrijven als particulieren moeten hun kippen of ander pluimvee ophokken of afschermen.

Madeleine Houben overleden

Zaterdag 14 november 2020
Houthalen-Helchteren - Madeleine Houben overledenOp 7 november overleed Madeleine Houben, de weduwe van André Put. Zij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Michel Jacobs overleden

Zaterdag 14 november 2020
Houthalen-Helchteren - Michel Jacobs overledenOp 6 november overleed Michel Jacobs, de echtgenoot van Malis Michalski. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Heb je al een kerstboom?

Vrijdag 13 november 2020
Houthalen-Helchteren - Heb je al een kerstboom?ZoomOp vraag van klanten verkopen plantencentra nu al levende kerstbomen.Dat is ruim twee weken vroeger dan normaal. Volgens de uitbaters willen mensen het extra gezellig maken in huis tijdens deze lockdown. Je moet de kerstboom wel fris zien te houden anders verliest hij zijn naalden al voor Kerstmis, waarschuwt Radio 2.

Gewonde bij verkeersongeval

Vrijdag 13 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een gewonde gevallen bij een verkeersongeval op de Houthalenseweg in Zonhoven. Daar botsten een 87-jarige fietser en een auto. De fietser werd gewond.

Brievenbus ontploft

Vrijdag 13 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Zagerijstraat in Genk is de voorbije nacht een brievenbus ontploft. Vandalen hadden er een voetzoeker in gesmeten.

Maria Gerits overleden

Donderdag 12 november 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Gerits overledenMaandag is Maria Gerits overleden, de weduwe van Pierre Lehaen. Zij was 94 jaar. Het afscheid en het begraven van de urne vond in gezinsverband plaats op de begraafplaats in Helchteren.

Meer startende ondernemingen

Donderdag 12 november 2020
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er in Limburg 6.223 ondernemingen opgestart. Tijdens dezelfde periode vorig jaar waren er dat slechts 6.032. Limburg is de enige provincie waar het aantal startende ondernemingen is toegenomen.
Houthalen-Helchteren - Opgepast voor valse mails FOD FinanciënOpnieuw doen valse e-mails, zogezegd afkomstig van de FOD Financiën, de ronde. Hierbij belooft men u in het kader van de covid-19-crisis een fiscale tegemoetkoming. Om die te krijgen vragen de fraudeurs om u eerst aan te melden via MyMinfin. Doe dat zeker niet en negeer deze e-mail! Meer info over phishing en oplichting via deze link.

Fietsster (57) gewond bij botsing

Donderdag 12 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.15 uur botsten een auto en een 57-jarige fietsster in de Winterslagstraat in Genk. De fietsster liep daarbij verwondingen op.

Daar is de zelfrijdende tractor

Donderdag 12 november 2020
Houthalen-Helchteren - Daar is de zelfrijdende tractorZoomEen tractor die zonder bestuurder over een veld rijdt en daar zelfstandig aan de slag gaat, klinkt nog als toekomstmuziek, maar is over enkele jaren realiteit. Het strategisch onderzoekscentrum Flanders Make ontwikkelde de eerste zelfrijdende tractor in ons land die allerlei taken van de landbouwer kan overnemen. Tijdens de fruitoogst plaatst hij bijvoorbeeld lege kratten naast het veld. Zodra ze gevuld zijn met fruit, haalt hij ze weer op en plaatst ze in een vrachtwagen. Dergelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Extra bussen De Lijn

Donderdag 12 november 2020
Houthalen-Helchteren - Extra bussen De LijnOp maandag 16 november komen er opnieuw 164 extra autocars bij om de drukke ritten tijdens de schoolspits te ontlasten. Het totaal komt zo op 375. Daarnaast beboeten de controleurs het niet of niet correct dragen van het mondmasker en blijven ook alle eerder genomen preventiemaatregelen van kracht. Met slechts één doel: ervoor zorgen dat al onze reizigers vlot en veilig op hun bestemming geraken.

Een vaccin tegen het coronavirus

Woensdag 11 november 2020
Houthalen-Helchteren - Een vaccin tegen het coronavirusZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Het coronavirus ontrafeld

Woensdag 11 november 2020
Houthalen-Helchteren - Het coronavirus ontrafeldZoomHoe kunnen we het coronavirus overwinnen? En hoe werkt dat virus? Een uiterst verhelderend inzicht dat in deze video geleverd wordt door prof. dr. Filip Lardon van de Universiteit Antwerpen. Ga er eens voor zitten, u gaat er veel van opsteken!

Ondertussen, in Washington...

Woensdag 11 november 2020
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Washington...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Daar is de Sintbus weer!

Dinsdag 10 november 2020
Houthalen-Helchteren - Daar is de Sintbus weer!ZoomOm Sinterklaas en zijn Pieten niet onder een grote berg brieven te laten verdwijnen, verzamelt en verwerkt bpost alle brieven in een heus Sintsecretariaat. Alle kinderen kunnen tot 27 november 2020 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Het adres is: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel.

Ganzen vallen dood uit de lucht

Dinsdag 10 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Uit de Nederlandse provincie Utrecht komen meldingen dat daar ganzen dood uit de lucht vallen. Dat heeft te maken met de vogelgriep die daar sinds enkele weken flink toeslaat. Bij de Dierenambulance komen dagelijks tal van meldingen binnen van dieren die dood uit de lucht vallen of raar gedrag vertonen. Door de uitbraak van de vogelgriep geldt ook in ons land een ophokplicht voor pluimvee.

Jacqueline Meus overleden

Dinsdag 10 november 2020
Houthalen-Helchteren - Jacqueline Meus overledenZondag is de uit Houthalen afkomstige en in Genk woonachtige Jacqueline Meus overleden, de echtgenote van Albert Vandael. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: fam. Vandael, Langstukweg 18, 3600 Genk.
Houthalen-Helchteren - 'Vaccin van Pfizer voor 90% betrouwbaar'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)    

Pater Albert Debakkere overleden

Maandag 9 november 2020
Houthalen-Helchteren - Pater Albert Debakkere overledenZaterdag is pater Albert Debakkere, salesiaan van Don Bosco, overleden. Hij was 85 jaar en werd op 21 september 1967 in Oud-Heverlee priester gewijd. Hij was onder meer als pastoor werkzaam in Helchteren. De uitvaartliturgie vindt plaats in besloten kring.

Voetganger (29) aangereden

Maandag 9 november 2020
In de Kazernelaan is vanmorgen een 29-jarige voetganger uit de gemeente aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.
Vanwege de toenemende besmettingen en verstrengde coronamaatregelen heeft Natuurpunt beslist de jaarlijkse distributie van planten - met dit jaar de gratis klimaatbomen - uit te stellen tot februari 2021. Bij de actie zijn lokaal zowat 250 vrijwilligers betrokken.

Twee diefstallen

Zondag 8 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kruidhofstraat in Genk gingen dieven met bouwmaterialen aan de haal. Uit de kelder van een appartement aan de Burgemeester Gerard Bijnenslaan zijn drie batterijen, drank en het bedieningspaneel van een elektrische fiets gestolen.

Auto in vangrails

Zondag 8 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk is gisterenavond rond 17.50 uur een auto in de vangrails beland. Een 37-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Onder invloed van drugs

Zondag 8 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag plukte de politie op de Evence Coppéelaan in Genk een bestuurder uit het verkeer die onder invloed was van drugs. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken.

Het Wilde Westen

Zondag 8 november 2020
Houthalen-Helchteren - Het Wilde WestenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Maria Vanoppen overleden

Zaterdag 7 november 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Vanoppen overledenDinsdag is de uit Houthalen afkomstige en in Heusden-Zolder woonachtige Maria Vanoppen overleden, de echtgenote van Henri Put. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Man gewond bij botsing

Vrijdag 6 november 2020
Houthalen-Helchteren - Man gewond bij botsingEen man uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Paalsesteenweg en de Katermeerstraat in Paal. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Geen 'onze vader' meer

Vrijdag 6 november 2020
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Geen 'onze vader' meerVoor de familierechtbank van Brugge stond een man die niet langer de naam van zijn vader wilde dragen. Hij toonde twee brieven van zijn dokter, met het verhaal van een jeugd van stokslagen, stampen en vernederingen. 's Winters moest hij naar een onverwarmde veranda, zonder eten of beschutting. Ook moeder was het slachtoffer van de tiran en stierf toen haar zoon amper 21 was. Haar dood overlaadde hem met schuldgevoelens.
De minister van justitie had een naamswijziging geweigerd. Er was geen enkel bewijs van (…) Het hele nieuwsbericht
Nogal wat - vooral jonge - kandidaten-autobestuurder zaten met vragen en onzekerheden nu de rijlessen en -examens tot minstens 14 december zijn opgeschort. Voor hen is er goed nieuws. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft de wettelijk voorziene termijnen verlengd tot en met 30 september volgend jaar. "Personen van wie het theorie-examen en voorlopig rijbewijs verloopt of die het terugkommoment moeten volgen, geven we zo voldoende tijd om een nieuwe afspraak in te plannen. We creëren zo (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10.40 uur botsten een auto en een 59-jarige fietsster op de Hasseltweg in Genk. De fietsster liep daarbij verwondingen op.

Om natte voeten van te krijgen

Vrijdag 6 november 2020
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Om natte voeten van te krijgenZoomDe meeste projecties van de globale stijging van het zeeniveau lopen tot eind deze eeuw. Het smelten van de ijskappen is echter een zeer langzaam proces en eens de ijskappen uit evenwicht zijn, kan het nog honderden tot duizenden jaren duren voor een nieuw evenwicht is gevonden. In zijn doctoraatsstudie, gepubliceerd in het tijdschrift Earth System Dynamics, heeft glacioloog Jonas Van Breedam projecties gemaakt voor de stijging van het zeeniveau tijdens de komende 10.000 jaar. Hij maakte hiervoor (…) Het hele nieuwsbericht

Auto rijdt in op trailer

Donderdag 5 november 2020
Vanavond, kort voor 23 uur, is op de E314 een auto op een trailer ingereden. De bestuurster liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

De grens over in coronatijden

Donderdag 5 november 2020
Grensgevallen
Houthalen-Helchteren - De grens over in coronatijdenOmdat het voor grensbewoners niet altijd duidelijk is welke de coronamaatregelen zijn in elk land, ontwikkelden de Euregio Maas-Rijn en haar partners een instrument om daaraan te verhelpen. Met dit formulier kan je in een paar klikken de regelgeving vinden die op jouw situatie van toepassing is. Als de maatregelen veranderen, wordt er ook snel werk gemaakt van het bijwerken van deze tool, die je hier vindt.

Boormachine gestolen

Donderdag 5 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuisje op de Kensheide in Genk is een boormachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Dronken man vuurt op hond

Woensdag 4 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
In De Schom in Genk heeft een dronken man in de vooravond vijf keer geschoten op de hond van de buren. Dat zorgde voor opschudding in de buurt. Achteraf bleek dat de man gebruik gemaakt had van een alarmpistool.

Maria Vanderhoydonck overleden

Woensdag 4 november 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Vanderhoydonck overledenZondag is Maria Vanderhoydonck overleden, de weduwe van Louis Mentens. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Giovanni Fontana overleden

Dinsdag 3 november 2020
Houthalen-Helchteren - Giovanni Fontana overledenOp 24 oktober overleed Giovanni Fontana, de weduwnaar van Ghislaine Verding. Hij was 66 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag zijn in een huis aan de Egelantierstraat in Genk twee personen getroffen door koolstofmonoxide uit de kachel. Het betreft een moeder en dochter. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Gerda Van Noppen overleden

Dinsdag 3 november 2020
Houthalen-Helchteren - Gerda Van Noppen overledenZondag is de uit Gruitrode afkomstige en in Helchteren woonachtige Gerda Van Noppen overleden, de echtgenote van Fons Jonckers. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Natuur geeft ons een goed gevoel

Dinsdag 3 november 2020
Houthalen-Helchteren - Natuur geeft ons een goed gevoelZoomIn de natuur bewegen heeft een positief effect op hoe we ons voelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Christelijke Mutualiteit en de natuurvereniging BOS+gevoerd hebben sinds het begin van de corona-uitbraak . De twee organisaties, en de Limburgse Regionale Landschappen, roepen dan ook op om tijdens deze tweede lockdown meer de natuur in te trekken. Iedereen die op zoek wil naar wandelingen in zijn buurt of die eens een nieuw wandelgebied wil ontdekken in Limburg kan terecht op wandeleninlimburg.be. (Foto Hans Put)

Droog maar koud

Dinsdag 3 november 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Droog maar koudDrukstijgingen beperken de neerslagkansen sterk en met de kern van een hogedrukgebied die over onze regio komt te liggen krijgt de zon veel ruimte. Maar met het luwen van de wind is de kans op nevel en mist wel groot en het is koud.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend en het is droog. Er komen in de loop van de dag meer wolken opzetten en vooral na de middag vallen er ook enkele buien, bij de doortocht van een zwakke storing. Het wordt niet warmer dan 13 graden en de wind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Maandag 2 november 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Opgepast voor oplichters

Maandag 2 november 2020
Houthalen-Helchteren - Opgepast voor oplichtersDe politie waarschuwt nogmaals voor oplichting via telefoon of computer. Men merkt momenteel een enorme stijging van het aantal slachtoffers van oplichting via sms, mail en telefoon. Enkele voorbeelden: 
- Een familielid dat plots een nieuw nummer heeft en via Whatsapp vraagt of je snel wat geld kunt storten... Louche! 
- Een buurvrouw die plots een tweede profiel heeft en je aanspreekt in gebrekkig Nederlands... Louche!
- Microsoft belt je op (…) Het hele nieuwsbericht

54 corona-pv's tijdens weekend

Maandag 2 november 2020
Politie CARMA stelde 54 corona-pv's op tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie, van vrijdagavond  tot maandagochtend.. De overtredingen werden vastgesteld in het kader van het verplaatsingsverbod, de mondmaskerplicht, het samenscholingsverbod, het niet-respecteren van de social distance en de richtlijnen voor horeca. 23 van de 54 overtredingen vonden plaats tussen 0 en 5 uur en houden tevens een overtreding van de nachtklok in.


Annie Lijnen overleden

Maandag 2 november 2020
Houthalen-Helchteren - Annie Lijnen overledenIn het Vinkenhof is gisteren Annie Lijnen overleden. Ze was 75 jaar. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
Vanaf 2 november (middernacht zondag op maandag) zijn er geen publieke liturgische vieringen meer mogelijk. En dit alvast tot en met zondag 13 december. Huwelijken kunnen wel nog, maar enkel in aanwezigheid van de echtgenoten en getuigen en de voorganger. Ook uitvaartliturgie in de kerk blijft mogelijk, met een maximum van 15 personen (kinderen onder de twaalf jaar niet meegerekend).

Verraden door hoge snelheid

Zondag 1 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond controleerde Politie CARMA een bromfietser die met hoge snelheid in de Hengelhoefstraat in Genk reed. De verlichting van de bromfiets was niet in orde en de bestuurder had geen geldige verzekering. De bromfiets werd getakeld. De nodige PV’s werden opgesteld.

Vrouw (43) gewond bij botsing

Zondag 1 november 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk raakten gisterenmiddag rond 13.45 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 43-jarige vrouw uit Genk werd daarbij gewond.

Ophokplicht vanwege vogelgriep

Zondag 1 november 2020
Houthalen-Helchteren - Ophokplicht vanwege vogelgriepZoomWe meldden op 23 oktober al dat er in Nederland vogelgriep was uitgebroken. Nu heeft ook het FAVV, het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen, alarm geslagen. Als u thuis pluimvee of ander gevogelte hebt, zou u dit moeten lezen.

Oppassen bij het winkelen...

Zondag 1 november 2020
Houthalen-Helchteren - Oppassen bij het winkelen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen