Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Auto tegen boom in BinnenvaartstraatZoomIn de Binnenvaartstraat in Houthalen belandde vanavond rond 20.45 uur een auto tegen een boom. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. De gewonden zijn een 22-jarige man uit de gemeente en een 22-jarige vrouw uit Diepenbeek. De auto is zwaar beschadigd.

Gestolen auto onderschept

Zondag 31 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA merkte gisterenvond rond 22.40 uur op Schiepse Bos in Genk een wagen op waarvan de kentekenplaten niet klopten. De bestuurder werd aangemaand om te stoppen, maar vluchtte weg. Tijdens zijn vlucht beging hij meerdere verkeersinbreuken en veroorzaakte een verkeersongeval op de Ceintuurlaan. Niemand raakte gewond. Na een korte achtervolging kon de politie het voertuig stoppen op de Rietstraat. De 29-jarige bestuurder uit As was onder invloed van verdovende middelen en had een hoeveelheid drugs op zak. De auto bleek gestolen en werd getakeld. De bestuurder en zijn 40-jarige vrouwelijke passagier uit Genk werden gearresteerd.

Tieners roepen op tot geweld

Zondag 31 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Tieners roepen op tot geweldPolitie CARMA voerde vrijdag en zaterdag nog drie bijkomende gerechtelijke arrestaties uit naar aanleiding van de oproepen tot gewelddadig protest in Genk. Zaterdag bleef de aangekondigde onrust in het centrum van Genk uit. Twee personen werden bestuurlijk gearresteerd in het stadscentrum. Het onderzoek naar de identificatie van de onruststokers leidde vrijdag en zaterdag nog tot drie gerechtelijke arrestaties. Een 16-jarige uit As werd vrijdag gearresteerd en verhoord, een 15-jarige uit Genk viel (…) Het hele nieuwsbericht

Het grote vogeltelweekend

Zaterdag 30 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Het grote vogeltelweekendZoomDit weekend vindt weer Het Grote Vogeltelweekend van Natuurpunt plaats. Tel jij ook de vogels in je tuin? Stuur je gegevens door via deze website. Zo maak je deel uit van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen.

KMI: code geel

Zaterdag 30 januari 2021
Houthalen-Helchteren - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel  voor gladheid. Een neerslagzone met regen en sneeuw blijft vanavond en het eerste deel van de nacht nog over ons land hangen. "We verwachten nog kans op smeltende sneeuw of sneeuw over de noordelijke helft van het land. In de zuidelijke helft blijft het vrij zacht en gaat het voornamelijk om regen. In de gebieden waar er nog een tijdlang lichte sneeuw valt, verwachten we een sneeuwdek van 1 of 2 cm. In de loop van de nacht wordt het overwegend droog. Op de meeste plaatsen gaat het vriezen, waardoor er zich ijsplekken kunnen vormen", zegt het KMI.

Ondertussen, in Oostende...

Zaterdag 30 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Oostende...ZoomEremetaalvissers? Cartoon: Fobie)

Rina Suymers overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Rina Suymers overledenDinsdag is Rina Suymers overleden, de echtgenote van Antoine Ambroos. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Rouwadres: fam. Ambroos-Suymers, Guldensporenlaan 18, 3530 Houthalen.

Rosa Claesens overleden

Zaterdag 30 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Rosa Claesens overledenDonderdag is Rosa Claesens overleden, de weduwe van Jan Vekens. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Winters weekend

Vrijdag 29 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Winters weekendVanuit het westen schuift zachte, maar gestoorde lucht over onze streken. Gelijktijdig tracht koude lucht van polaire oorsprong ons land te infiltreren vanuit het noorden. Er wordt een stevige strijd geleverd tussen beide luchtmassa's, waarbij de zachte lucht dit weekend het onderspit moet delven. In de loop van volgende week, kan de zachte lucht weer domineren, maar op de lange termijn lijkt het een stuk kouder te worden.
Morgen (30/01) schuift de koude polaire lucht over onze treken en dat merken we (…) Het hele nieuwsbericht

Silobrand bij metaalbedrijf

Vrijdag 29 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond brand in een silo bij metaalbedrijf Everzinc aan de Industrieweg in Zolder. De brandweer had er uren werk.

Fietsster (35) aangereden

Vrijdag 29 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 35-jarige fietsster raakte vanmiddag rond 12.45 uur gewond toen zij op het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Pater Amideuslaan in Heusden-Zolder aangereden werd door een auto. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

Bromfietser (16) gewond bij val

Vrijdag 29 januari 2021
Een 16-jarige bromfietser uit Houthalen-Helchteren is gisterenavond rond 18.10 uur gewond geraakt bij een val. Het ongeval gebeurde op de Weg naar As in Oudsbergen.

Juwelen, geld en tablets gestolen

Vrijdag 29 januari 2021
In een woning aan de Motmansstraat zijn juwelen, geld en drie tablets gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA heeft gisteren twee tieners uit As gearresteerd die via sociale media opriepen tot gewelddadig coronaprotest. De jongeren zijn respectievelijk 14 en 15 jaar. De 15-jarige is na verhoor vrijgelaten, de 14-jarige is ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Wat kost een foto die je niet wilde betalen?U gebruikte zonder toestemming foto’s van een beroepsfotograaf. Komt u er dan vanaf met een betaling van zijn prestaties? Of moet u ook nog eens een schadevergoeding betalen? Die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen recent beantwoorden.
De fotograaf in kwestie had na een advertentie van een immobiliënmakelaar voor een fotowedstrijd een reportage gemaakt over een huis. Na de wedstrijd hoorde de fotograaf niets meer van de makelaar. Ondertussen zag hij zijn foto’s verschijnen op de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Alle matrassen welkom op containerparkZoomVanaf nu kan je alle matrassen gratis naar de containerparken van Limburg.net brengen, ongeacht de staat ervan. Eerder werd aangegeven dat ze niet vervuild of nat mochten zijn, maar ook deze matrassen worden nu gratis aangenomen. Er is vanaf nu dan ook een aparte knop voor matrassen op de ingangszuil voorzien. Mensen die vanaf 1 januari 2021 nog voor hun matras hebben moeten betalen als grofvuil, krijgen dit integraal teruggestort.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Online kunstveiling: 'KUNST voor MS'ZoomOp zaterdag 6 februari organiseert MS-Liga Vlaanderen in samenwerking met een enthousiaste kunstacademie een online kunstveiling. Met deze veiling willen tal van amateurkunstenaars en enkele professionele kunstenaars hun steentje bijdragen om het goede doel te steunen. Alle opbrengsten gaan integraal naar de vzw.
Om een bod uit te brengen, dient u een account aan te maken op de website Kunstveiling Online. Hierna kunt u van 06/02 (12u00) tot en met 15/02 (20u00) een bod uitbrengen op uw favoriet schilderij en/of beeldhouwwerk. Na het aflopen van de veiling, wordt u zo spoedig mogelijk gecontacteerd. De vzw zorgt er persoonlijk voor dat het kunstwerk bij u terecht komt (via post of een centraal afhaalpunt).   

Terugval Limburgse economie

Vrijdag 29 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Terugval Limburgse economieDe Limburgse economie kende in 2020 een stevige terugval door de coronacrisis, maar de schade is niet veel groter dan in 2019. Dat berekende Voka – Kamer van Koophandel Limburg in haar conjunctuurbarometer. Het ‘beperkte’ verlies is te danken aan het vierde kwartaal van 2020, waarin het herstel op gang kwam. “Dat herstel zet zich verder in 2021, maar is afhankelijk van hoe de coronacrisis en de brexit worden aangepakt door het beleid.  "Bovendien rekenen we op een (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (44) gewond bij botsing

Donderdag 28 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Landwaartslaan in Genk kwam het vanmiddag rond 13 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij werd een 44-jarige vrouw uit Genk gewond.

Hogere temperaturen

Donderdag 28 januari 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hogere temperaturenIn een strakke westelijke luchtstroming worden storingen in snel tempo naar onze streken gestuurd. Hierbij staat er flink wat regen op het programma, maar er wordt ook bijzonder zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima in de dubbele cijfers uitkomen. De volgende dagen krijgen we nog meer regen, maar het wordt stilaan terug iets kouder. In het weekend is er kans op nachtvorst. Vandaag is het betrokken en er zijn perioden met soms intense regen. Pas tegen de avond wordt het droger vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Helson start met ploeg in 4de provincialeFC Helson start komend seizoen met een ploeg in vierde provinciale. Kris Doné staat in voor de begeleiding.

Geluksmails tegen winterdip

Woensdag 27 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Geluksmails tegen winterdipZoomVeel mensen hebben last van een winterdip, zeker in deze coronatijden. Hoewel de winter zijn charmes heeft, snakken heel wat mensen naar warmte en licht in deze donkere periode. Tot aan de lente organiseert Vormingplus Limburg extra (online) activiteiten met een opbeurende insteek. Daarnaast stuurt Vormingplus wekelijkse geluksmails met artikels vol positivisme om deze donkere periode door te komen.
"Het lijkt wat vroeg (…) Het hele nieuwsbericht

Extra-controles op gsm-gebruik

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Extra-controles op gsm-gebruikZoomVan 1 tot en met 6 februari gaan de Limburgse politiezones tijdens de thema-actie ‘Afleiding in het verkeer (smartphone, ...)’ extra aandacht besteden aan chauffeurs die een gsm gebruiken aan het stuur. De bedoeling van de thema-actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar dat het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig (artikel 8.4 van de Wegcode) met zich meebrengt. Een sms-bericht versturen wanneer je stilstaat in de file of aan een verkeerslicht is trouwens ook verboden.

'Vlaanderen vakantieland' komt terug

Woensdag 27 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 'Vlaanderen vakantieland' komt terugZoomEén werkt momenteel aan een nieuwe versie van het iconische programma Vlaanderen vakantieland. Dat zal dit voorjaar met een eerste seizoen al te zien zijn op Eén en keert ook later in het najaar nog terug op Eén, meldt de VRT. Het programma wordt ondersteund door Toerisme Vlaanderen. Meer info

Nieuwe vennootschap: Lim E.G.A.

Woensdag 27 januari 2021
Latif Hüyük uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Limburgse Elektriek Gas aansluitingen, verkort Lim E.G.A., opgericht met zetel aan de Kerklaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer industriële reiniging, car-wash, schilderwerken, de uitbating van een benzinestation en de aanleg van pijpleidingen voor het vervoer van gas en petroleumproducten.

Nieuwe CurieuzeNeuzen gezocht

Woensdag 27 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Nieuwe CurieuzeNeuzen gezochtZoom
In 2018, toen CurieuzeNeuzen onderzoek deed naar luchtvervuiling, schreven meer dan 50.000 burgers, gezinnen, leerkrachten en lokale besturen zich in.  Nu is er een nieuw onderzoek naar hitte en droogte in Vlaanderen. CurieuzeNeuzen wil op een laagdrempelige manier, een zo groot mogelijke impact hebben. Jij kan helpen om de lokale impact van klimaatverandering grondig in kaart te brengen. Schrijf je in via deze link en word wetenschapper in eigen tuin. (foto An Van Gijsegem)

Parket waarschuwt relschoppers

Dinsdag 26 januari 2021
Het parket Limburg heeft vandaag relschoppers gewaarschuwd voor de eventuele gerechtelijke gevolgen.
"De voorbije dagen circuleerden er talrijke berichten in de sociale media waarbij werd opgeroepen tot gewelddadige protestacties tegen de coronaregelgeving. Parket Limburg wenst te benadrukken dat het aanzetten tot dergelijke gewelddadige manifestaties strafbaar is, " aldus het parket.
"Parket en politiediensten nemen elk bericht zeer ernstig en verlenen prioriteit aan het identificeren (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor vogelgriep

Dinsdag 26 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Opgepast voor vogelgriepZoomHet Voedselagentschap (FAVV) waarschuwt voor het vogelgriepvirus, dat circuleert nog bij wilde vogels in België. Daarom geven ze de boodschap aan particuliere houders van pluimvee om je vogels afschermen (en beschermen) tegen het contact met wilde vogels. Je moet je dieren eten en drinken geven in het hok of op een manier zodat wilde vogels hier geen toegang tot hebben. Je mag geen water geven dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben. Alle (…) Het hele nieuwsbericht

Die 'verklaring op eer'

Dinsdag 26 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Die 'verklaring op eer'Vanaf morgen zijn opnieuw alleen essentiële grensoverschrijdende verplaatsingen toegestaan. Om dit aan te tonen, moet je een "verklaring op eer" kunnen voorleggen. Daar heerst nogal wat onduidelijkheid over. Maar hier kan je het formulier downloaden om te printen en in te vullen.

Drugs verstopt in stofzuiger

Dinsdag 26 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Drugs verstopt in stofzuigerHet Openbaar ministerie heeft een werkstraf van 200 uren en een boete van 8.000 eurogevorderd tegen een dertiger uit Genk die drugs dealde. Bij een huiszoeking ontdekte de drugshond 111 XTC-pillen en meer dan 20 zakjes wiet in zijn stofzuiger. Op 23 februari kent de man zijn straf. (PG)
Houthalen-Helchteren - Trajectcontroles eindelijk in werkingZoomDe federale politie heeft eind vorig jaar de functionaliteit voor trajectcontrole op het AMS geactiveerd. AMS of ANPR Management System staat voor een volledig nieuwe nationale databank die gegevens van inbreuken sneller naar de verwerkingscentra kan doorsturen Op die manier kunnen de regionaal bevoegde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC) de verkeersovertredingen automatisch verwerken en omzetten in processen-verbaal. Zowel in het jaar 2019 als vorig jaar werden er meer dan 2 miljoen (…) Het hele nieuwsbericht
Het amateurvoetbal wordt voor dit seizoen definitief stopgezet. Dat heeft de crisiscel van de Belgische Voetbalbond zojuist beslist. Het besluit komt uiteraard niet helemaal onverwacht. Het betekent dus dat onder meer de provinciale voetbalploegen tot en met 4de Provinciale dit seizoen niet meer in competitie zullen komen. Er komen dit jaar dan ook geen stijgers of dalers. Jeugdvoetbal tot en met de U13 blijft nog wel mogelijk.

Brand bij Aperam

Maandag 25 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond brand in de kelder van het staalverwerkende bedrijf Aperam aan de Swinnenwijer in Genk. De brandweer was het vuur snel meester.

Werkstraf voor belager

Maandag 25 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Werkstraf voor belagerEen twintiger uit Genk heeft een werkstraf van 80 uren gekregen voor het belagen van zijn ex-vriendin. Hij belde haar maar liefst 130 keer op en stuurde haar onder meer berichten met bedreigende en beledigende boodschappen. (PG)
Houthalen-Helchteren - Zuster Marie-Louise Millen overledenIn WZC Immadi in Hasselt is de uit Houthalen afkomstige zuster Marie-Louise Millen overleden. Zij was 97 jaar en lid van de congregatie Zusters Kindsheid Jesu. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Kiewit-Hasselt.

Brand in tuinhuis

Zondag 24 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Zolderseweg in Heusden-Zolder ontstond gisterennamiddag brand in een tuinhuis zodat de brandweer moest uitrukken. De brand was accidenteel van aard.

Ondertussen, in Oostende...

Zondag 24 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Oostende...ZoomOok in de kuststad blijven de kapperszaken dicht... (Cartoon: Fobie)

Adeline De Cleene overleden

Zondag 24 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Adeline De Cleene overledenWoensdag is Adeline De Cleene overleden, de echtgenote van Jan Buzon. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring

Bob Uytterhoeven overleden

Zaterdag 23 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Bob Uytterhoeven overledenIn Helchteren is woensdag Bob Uytterhoeven overleden, de echtgenoot van Julienne Wouters. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: fam. Uytterhoeven-Wouters, Helzoldstraat 100, 3530 Houthalen-Helchteren.

Bromfiets in beslag genomen

Vrijdag 22 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie van Heusden-Zolder heeft de bromfiets van een 16-jarige jongen ingenomen. De bromfiets was niet verzekerd en niet ingeschreven. De bromfietser heeft geen rijbewijs en droeg geen helm. De opgedreven bromfiets kan een snelheid van 85 km per uur ontwikkelen. De jongen was ook onder invloed van wiet.

Dieven duiken op in slaapkamer

Vrijdag 22 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is ingebroken in een woning aan de Breugellaan in Zolder terwijl de bewoners in bed lagen. De dieven doken zelfs op in de slaapkamer. Volgens de eerste vaststellingen is er enkel 40 euro gestolen.

Dertiger terroriseerde ex-vriendin

Vrijdag 22 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Dertiger terroriseerde ex-vriendinHet Openbaar ministerie heeft vandaag 37 maanden celstraf gevorderd tegen een dertiger uit Heusden-Zolder voor het terroriseren van zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend. Het bleef niet bij verbale agressie. Het verdict in deze zaak valt op 19 februari. (PG)

Twee vrouwen gewond bij ongeval

Vrijdag 22 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Wiemesmeerstraat en de Hoogveldstraat in Genk botsten gisterenavond rond 21.30 uur twee auto's. Een 52-jarige vrouw uit Zutendaal en een 60-jarige vrouw uit Genk raakten daarbij gewond.

Winters weekend

Vrijdag 22 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Winters weekendKoudere lucht stroomt over onze streken en dat merken we vooral tijdens de komende nachten. Het gaat dan licht vriezen. In de onstabiele luchtmassa zijn er echter soms ook buien en die kunnen winters worden. Begin volgende week is het nog even koud, maar dan zetten Atlantische storingen zich door en gaat het regenen. Samen met de regen wordt dan gevoelig zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag is het droog en de zon kan door de wolken breken. Vooral in de namiddag is er geregeld zon. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Meat World en La Fayette failliet

Donderdag 21 januari 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Meat World en La Fayette, beiden uit Houthalen-Helchteren, failliet verklaard.

Ondertussen, in de VS...

Donderdag 21 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in de VS...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Drie gewonden bij botsing

Donderdag 21 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk zijn drie gewonden gevallen bij een aanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde vanavond.

Weekend zonder alcohol

Donderdag 21 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Weekend zonder alcoholOpgelet, want het komende weekend organiseert de politie een 'Weekend zonder alcohol'. En ook al zijn er geen cafés open en moet je voor middernacht binnen zijn, dan nog kun je uiteraard met teveel alcohol achter het stuur plaatsnemen. Daarom zal de lokale politie controles houden op de gemeente- en gewestwegen en mag je ploegen van de federale wegpolitie aan de op- en afritten van de snelwegen en de parkings verwachten. De acties lopen van vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur. Het is meteen ook het sluitstuk van de BOB-wintercampagne.

Dieven weg met speelgoed

Donderdag 21 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen in een woning aan de Zonnedauwstraat in Genk met speelgoed aan de haal. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Fietsster (57) gewond bij aanrijding

Woensdag 20 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botsten een auto en een 57-jarige fietsster op de Kludweg in Zonhoven. De fietsster is daarbij gewond geraakt.

Lucienne Janssens overleden

Woensdag 20 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Lucienne Janssens overledenZondag is Lucienne Janssens overleden, de weduwe van Georges Vancauwenbergh. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: fam. Vancauwenbergh-Janssens, Guldensporenlaan 18, 3530 Houthalen.
Houthalen-Helchteren - We krijgen allemaal een digitale meterZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Vrouw (38) gewond bij ongeval

Woensdag 20 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Burgemeester Gerard Bijnenslaan in Genk vond gisterenavond een kop-staartbotsing tussen drie voertuigen plaats. Een 38-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Houtstapel in brand

Woensdag 20 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Herestraat in Zonhoven heeft gisterenavond een grote houtstapel vuur gevat zodat de brandweer moest uitrukken. De oorzaak van de brand is niet gekend.
Houthalen-Helchteren - Wachten op eedaflegging van Joe BidenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Twintiger gevat met drugs

Dinsdag 19 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een patrouille van de Federale Wegpolitie controleerde een auto op de E313 in Bilzen. In de auto vonden de inspecteurs een grote hoeveelheid cannabis en een grote som cash geld. De 25-jarige bestuurder uit Genk werd gearresteerd. In samenwerking met Politie CARMA voerde men even later ook een huiszoeking uit in de woonst van de verdachte. Opnieuw vond men een grote hoeveelheid cash geld. Het geld, de drugs en de auto werden in beslag genomen. De twintiger werd overgebracht naar het commissariaat in Genk en is voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden.

Even pauze voor de digitale meter

Dinsdag 19 januari 2021
De Vlaamse overheid heeft beslist om tot begin april 2021 geen digitale meters bij zonnepaneleneigenaars te laten plaatsen. Ze doet dat totdat de financiële compensatieregeling in de regelgeving is opgenomen en dus voor alle zonnepaneleneigenaars voldoende duidelijk is. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.
Op de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) werden inmiddels antwoorden gepubliceerd op de meest gestelde vragen over het arrest van het Grondwettelijk Hof (…) Het hele nieuwsbericht

Ludo Lemmens overleden

Maandag 18 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Ludo Lemmens overledenGisteren is Ludo Lemmens overleden, de echtgenoot van Rita Scheelen. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren.

Nog altijd is het virus overal...

Maandag 18 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Nog altijd is het virus overal...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Drugsbende veroordeeld

Maandag 18 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Drugsbende veroordeeldDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft vandaag een zevenkoppige drugsbende veroordeeld. De twintigers kregen werkstraffen of celstraffen van één jaar.

Twee kettingzagen gestolen

Maandag 18 januari 2021
Er is ingebroken in de kelder van een woning aan de Springstraat. De daders gingen aan de haal met twee kettingzagen.

Machines gestolen uit garagebox

Maandag 18 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een garagebox aan de Karekietstraat in Genk zijn vandaag enkele machines gestolen. Het gaat onder meer om een slijpmachine, een boormachine en een schroefmachine.

Zware rookontwikkeling in woning

Maandag 18 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Butastraat in Heusden-Zolder deed zich vandaag een zware rookontwikkeling voor, veroorzaakt door de verwarmingsketel. De brandweer heeft de woning geventileerd.

Leon Vrijsen overleden

Maandag 18 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Leon Vrijsen overledenVrijdag is de uit Helchteren afkomstige en in Heusden woonachtige Leon Vrijsen overleden, de echtgenoot van Louisa Claes. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Claude Dupont overleden

Maandag 18 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Claude Dupont overledenOp 13 januari overleed de uit Houthalen afkomstige en in Genk woonachtige Claude Dupont, de levenspartner van Philomena Achten. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Dertiger gewond bij botsing

Maandag 18 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Heuveneindeweg in Zonhoven is een 38-jarige man gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

WZC dicht na corona-uitbraak

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - WZC dicht na corona-uitbraakHet WZC De Bloemelingen in Zolder is tijdelijk gesloten na een corona-uitbraak. 17 bewoners en één personeelslid raakten besmet.

Watermeters gestolen

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kelder van een appartementsgebouw aan de Muggenberg in Genk zijn watermeters gestolen. De diefstal werd vrijdag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op 4 locaties in Genk en As zijn verkeerscontroles uitgevoerd, gericht op gordeldracht en gsm-gebruik achter het stuur. 11 personen werden betrapt zonder gordel en 4 personen werden beboet voor gsm-gebruik. Daarnaast stelde Politie CARMA nog 23 andere overtredingen vast, zoals: lading vrachtwagen niet gezekerd, misbruik proefrittenplaat, ontbreken van kinderzitje, boorddocumenten niet in orde, technische gebreken, niet tijdig gekeurd, bestuurder met voorlopig rijbewijs zonder begeleider. Van 73 bestuurders werd een ademtest afgenomen, maar niemand blies positief.

Boetes voor samenscholingen

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kreeg de politie een melding van een samenkomst in een woning in Genk. Naast de twee bewoners waren nog zeven personen aanwezig. Ze kregen allen een boete van 250 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Ook in As werden gisterenavond boetes opgesteld voor een samenscholing in een woning. Hier werden negen personen aangetroffen, waarvan drie zich probeerden te verstoppen in een berging. Acht meerderjarigen kregen een boete van 250 euro. Voor een minderjarige aanwezige is een PV opgesteld.

Boetes voor samenscholing

Zondag 17 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kreeg de politie een melding van een samenkomst in een woning in Genk. Naast de twee bewoners waren nog zeven personen aanwezig. Ze kregen allen een boete van 250 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod.

De visie van Fobie

Zondag 17 januari 2021
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

KMI: code geel

Zaterdag 16 januari 2021
Houthalen-Helchteren - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en ijzel. Rond de middag bereikt een storing met sneeuw het westen van het land. Zij breidt zich daarna landinwaarts uit om tegen het einde van de namiddag of het begin van de avond het oosten te beïnvloeden. In de loop van de nacht verlaat de storing ons land via het oosten. Over het westen zet de sneeuw zich vanavond om in regen, over het centrum gebeurt dit vannacht.

Louis Maris overleden

Zaterdag 16 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Louis Maris overledenWoensdag is in WZC De Bloemelingen in Heusden-Zolder de uit Houthalen afkomstige Louis Maris  overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Gusta Theys. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Houthalen-Helchteren - 'Pfizer beperkt beloofde vaccinlevering'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sneeuw, nadien dooi

Vrijdag 15 januari 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Sneeuw, nadien dooiVerbonden aan een depressie met kern nabij IJsland trekt een storing over onze regio. Met de aanwezige koude lucht wordt de neerslag op deze storing winters. Daarbij is er kans op een sneeuwtapijtje van enkele cm. Na de doortocht van de storing, stroomt echter zachte lucht over onze streken en zet de dooi zich in. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar nadien worden in een zuidwestelijke luchtstroming Atlantische regengebieden naar onze streken gestuurd. Het wordt bovendien een flink (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop met paniek zaaien!'

Vrijdag 15 januari 2021
Houthalen-Helchteren - 'Stop met paniek zaaien!'UNIZO Limburg verneemt met verbazing dat er bij de huidige coronacijfers al opnieuw wordt gesproken over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels, dit in het kader van het zogemaande plan B, bij een verslechtering van de coronacijfers. "De cijfers zijn gestabiliseerd en we zitten momenteel op een plateau, zoals virologen vandaag zelf nog aangaven. Daarmee doen we het beter dan onze buurlanden", zegt Erik Bervoets van UNIZO Limburg. "Dit is dan ook niet het moment om onze ondernemers met (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Craftspeople

Vrijdag 15 januari 2021
Serkan Yildiz uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Craftspeople opgericht met zetel aan de Vredelaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van consultancy-activiteiten en het uitvoeren van audits.
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde aan een tankstation op de Hasseltweg in Genk twee Nederlanders nadat ze betrapt werden op een wisseltruc. Een man ging het tankstation binnen en paste een wisseltruc toe om zo cash geld en twee flessen motorolie te stelen. Enkele dagen later ging een tweede man naar hetzelfde tankstation en probeerde dezelfde wisseltruc toe te passen. De uitbater herkende deze keer het verhaal en contacteerde Politie CARMA. Twee Nederlanders van 44 en 58 jaar werden ter plaatse gearresteerd. In hun wagen werden meerdere flessen motorolie aangetroffen. Het duo werd meegenomen naar het politiecommissariaat en werd verhoord. Het parket dagvaardde intussen beide verdachten via snelrecht.

'Handbal geen topsport meer'

Vrijdag 15 januari 2021
Houthalen-Helchteren - 'Handbal geen topsport meer'ZoomSport Vlaanderen heeft beslist om het handbal, voor wat betreft de komende olympiade, van de topsportlijst te halen. De aanleiding van deze beslissing is tweeledig: het feit dat ons land er niet in geslaagd is een plaats bij de top-8 van de wereld af te dwingen en de stilstand van de werking bij de clubs vanwege het ontbreken van een semi- of professioneel statuut. De Vlaamse Handbalvereniging verliest evenwel niet alle steun van Sport Vlaanderen. Net zoals de voorbije jaren zal de VHV ook nu projecten indienen om de sport op elk niveau te blijven ontwikkelen. Naar de Olympiade van 2028 toe wil de Vlaamse Handbalvereniging de topsportdraad opnieuw oppikken, aldus een mededeling van de VHV.

Nieuwe vennootschap: CKS partners

Donderdag 14 januari 2021
Bart Claes uit Hasselt, Ann Claes uit Zonhoven en de naamloze vennootschap CKS Fashion uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap CKS Partners opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groot- en kleinhandel in kleding, schoenen en accessoires voor heren, jongens, dames en meisjes.
Houthalen-Helchteren - Limburgse ondernemers zingen de coronabluesZoomOp de tweede donderdag van het jaar houdt Voka – Kamer van Koophandel Limburg traditioneel zijn Nieuwjaarsinvitito. Door de gekende coronamaatregelen kan het evenement vandaag niet doorgaan. Daarom komt Voka – KvK Limburg met een creatief alternatief waarin ondernemers nog steeds de hoofdrol krijgen: een bluesnummer om elkaar te tonen dat we samen blijven doorgaan. Als corona het toelaat, komt er een zomereditie van de Invitito op 16 juni 2021.
Voorzitter Karin Van De Velde: (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Regeling 'terugdraaiende teller' vernietigdZoomHet Grondwettelijk Hof heeft de regeling vernietigd waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. De Vlaamse energieregulator Vreg was tegen die regeling gekant omdat die het effect van de nieuwe digitale meter - namelijk ervoor zorgen dat mensen met zonnepanelen hun stroom meer zouden verbruiken op het moment dat ze ze opwekken - teniet zou doen.
“De politiek mag hier niet te licht over gaan, daarvoor zijn er te veel Vlaamse gezinnen gedupeerd," zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze laat het arrest momenteel door experten grondig analyseren en trekt morgen naar de ministerraad om te bespreken welke opties er nog zijn - of niet meer zijn - voor de getroffen gezinnen.

Vaccinatie in Limburg...

Donderdag 14 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Vaccinatie in Limburg...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jos Lemmens overleden

Donderdag 14 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Jos Lemmens overledenGisteren is de in Helchteren woonachtige Jos Lemmens overleden, de echtgenoot van Vera Wouters. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Lemmens was Ere-commissaris van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond.

Schorsing coach gehalveerd

Donderdag 14 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Schorsing coach gehalveerdIn beroep is de twee jaar schorsing van Kristof Geurden, de U21-coach van Houthalen VV, gehalveerd. De schorsing was een gevolg van een incident bij de wedstrijd tegen Loksbergen.

Nieuwe vennootschap: Belkos

Woensdag 13 januari 2021
Mentor Thaqi heeft de besloten vennootschap Belkos opgericht met zetel aan de Bunekensstraat. Het betreft een algemene bouwvennootschap.

Fietser (38) gewond bij aanrijding

Woensdag 13 januari 2021
Een 38-jarige fietser uit de gemeente is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde vanmorgen op de Herckenrodesingel in Hasselt.

Auto tegen middenberm

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is op de E314 in Zolder een auto tegen de middenberm gereden en over de kop gegaan. De bestuurder liep daarbij verwondingen op.

Metaaldieven gearresteerd

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.30 uur arresteerde Politie CARMA twee mannen aan het voormalig slachthuis op de Europalaan in Genk. Het tweetal werd op heterdaad betrapt tijdens een metaaldiefstal. Het gaat om een 43-jarige Genkenaar en een 35-jarige man uit Diepenbeek. Het duo verschijnt binnenkort via de snelrechtprocedure voor de rechter.

Fietser (42) gewond bij botsing

Woensdag 13 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wennel in Genk raakten gisterennamiddag een auto en een 42-jarige fietser uit Genk in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Frank Lemmens T1 van Helson

Dinsdag 12 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Frank Lemmens T1 van HelsonFrank Lemmens is volgend seizoen de T1 van FC Helson. Eerder was hij actief bij Weerstand Koersel en Reppel.
Houthalen-Helchteren - Eerstelijnzones verfijnen vaccinatiestrategieDe acht Limburgse Eerstelijnszones (ELZ) hebben maandag tijdens hun wekelijks overleg de COVID-vaccinatiestrategie voor Limburg verfijnd. De ELZ’s engageren zich om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners op elkaar af te stemmen, met als doel een effectieve en kwalitatieve COVID-19-vaccinatie voor elke Limburger.
De acht ELZ’s engageren zich om tegen 1 februari minstens één volledig operationeel vaccinatiecentrum te installeren per ELZ. Tegen 15 februari (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder rijdt 142 km per uur

Dinsdag 12 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Beringersteenweg in Heusden-Zolder is een motorrijder betrapt die 142 km per uur reed. De snelheid is er beperkt tot 70 km per uur. De motorrijder zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

Juwelen en horloges gestolen

Dinsdag 12 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in een woonst in de Dijkstraat in Genk. Zij maakten niet alleen juwelen maar ook horloges buit.

Pierre Copermans overleden

Dinsdag 12 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Pierre Copermans overledenGisteren is de in Helchteren woonachtige Pierre Copermans overleden, de weduwnaar van Lèneke Roberti. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Opnieuw wat kouder

Dinsdag 12 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Opnieuw wat kouderNa de doortocht van een koufront, die overigens een flinke plens hemelwater los liet, wordt vanuit het noordwesten koudere lucht aangevoerd. De volgende dagen naderen fronten, maar die kunnen net niet over onze streken doordringen. De wolkenvelden krijgen we wel, maar het kan mogelijk droog blijven. Volgend weekend wordt er opnieuw neerslag van betekenis verwacht en die kan tijdelijk een winters karakter hebben.
Vandaag valt er gedurende lagere tijd regen. Na de middag wordt het droger en (…) Het hele nieuwsbericht

Meer familiaal en partnergeweld

Maandag 11 januari 2021
Vorig jaar waren er in Limburg 50 procent meer oproepen voor familiaal en partnergeweld in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Algemeen Welzijnswerk. En dat zou weleens te maken kunnen hebben met de coronamaatregelen. (Radio 2)

Twee niet-verzekerde auto's

Maandag 11 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft de politie in het weekend twee niet-verzekerde auto's in beslag genomen. De agenten betrapten ook twee chauffeurs onder invloed en een bestuurder die het opgelopen rijverbod aan zijn laars lapte.

Wolf mooi in beeld

Maandag 11 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Wolf mooi in beeldZoomGisterenmiddag kon natuurfotograaf Robby Scheelen in het landbouwgebied tussen de twee belangrijkste leefgebieden van de wolven prachtige beelden maken van één van de Limburgse wolven. Voor Welkom Wolf, het meldpunt van natuurvereniging Landschap vzw, was deze zoveelste spectaculaire waarneming mét bewijsmateriaal de aanleiding om even te tellen hoeveel zekere waarnemingen er in één jaar tijd binnenkwamen, alleen al van het wolvenroedel in Noord-Limburg. Dat blijken er meer dan 50 te zijn, of gemiddeld één per week. (Foto Robby Scheelen)

Nieuwe Michelinsterren uitgereikt

Maandag 11 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Nieuwe Michelinsterren uitgereiktZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Wegwijs in het secundair onderwijs

Maandag 11 januari 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Wegwijs in het secundair onderwijsZoomDe overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Daarom slaan Vrij CLB Limburg, de Limburgse GO! CLB’s en het Provinciaal CLB Limburg de handen in elkaar en gaan online!
Op de website wegwijsinhetsecundaironderwijs.be vind je als leerling en als ouder alles wat je moet weten over het kiezen zelf en over de keuzemogelijkheden, in woord en beeld. Je vindt er ook info over alle secundaire scholen in Limburg. Benieuwd naar de website? Scan de QR-code hierbij!
Nog vragen? Chat dan met het CLB op 25 januari en 4 februari tussen 19 en 21 uur (ga naar de website of scan de code). Graag een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak met je eigen CLB. Succes!
Houthalen-Helchteren - Overheid werkt aan vaccinatiecentraDe Vlaamse regering wil 120 vaccinatiecentra oprichten. Daar zal de brede bevolking, wanneer er voldoende vaccins zijn, 7 dagen op 7 aan een hoog tempogevaccineerd kunnen worden. Met een blauwdruk van zo’n vaccinatiecentrum krijgen de zorgraden en lokale besturen de handvatten en richtlijnen om ze tegen midden februari klaar te hebben.
De blauwdruk verduidelijkt onder andere hoe in een vaccinatiecentrum de doorstroom van te vaccineren personen optimaal kan verlopen, welke (…) Het hele nieuwsbericht

Einde voor basketcompetitie

Zondag 10 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Einde voor basketcompetitieZoomBasketbal Vlaanderen besliste vandaag dat de seniorcompetities en de competities voor alle jeugdcategorieën vanaf U14 niet meer zullen hervatten in seizoen 2020-2021. Dit naar aanleiding van de aanhoudende maatregelen om het COVID-19 virus tegen te gaan. In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet.

Brand in garage

Zondag 10 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond ontstond brand in de garage van een woning aan de Hortstraat in Zonhoven, vermoedelijk door een kortsluiting. De schade bleef beperkt.

Dieren uit Litouwen in het NHC

Zondag 10 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Dieren uit Litouwen in het NHCZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek is deze namiddag een hele lading dieren uit Litouwen gearriveerd. Het gaat om zeven lynxen, twee brilkaaimannen, twee Taiwanese rattenslangen, een wimpergekko en een tijgerpython. Alle dieren werden bij privépersonen in beslag genomen. Eén van de lynxen had een gebroken poot en werd onmiddellijk verzorgd. Morgen volgt een complexe operatie. (Foto's NHC)
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Dieren uit Litouwen in het NHCDieren uit Litouwen in het NHC
Zoom

Weg met grasbrander

Zondag 10 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Voskenslaan in Genk is een gasbrander en een fiets gestolen. In een magazijn in Steenakker is koperdraad gestolen.

Auto botst tegen rotonde

Zondag 10 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk botste gisterenavond rond 18 uur een auto tegen de rotonde. Een 32-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Code geel: mist en gladheid

Zaterdag 9 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Code geel: mist en gladheidVanavond, vannacht en morgenochtend verwachten het KMI opnieuw (aanvriezende) mist. Plaatselijk is dichte mist mogelijk (zichtbaarheid minder dan 100 of zelfs 50 m) en dit in het hele land. Daarom geeft het KMI code geel.
Houthalen-Helchteren - Ook politiezones bij vermogensonderzoekDit jaar zullen ook de lokale politiezones worden betrokken bij de nieuwe aanpak van uitvoering van correctionele geldboetes en verbeurdverklaringen. Dat heeft het parket Limburg vandaag bekendgemaakt.
In het voorjaar van 2019 besloten het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg, de FOD Financiën en de federale gerechtelijke politie Limburg te starten met een nieuwe aanpak. Nadat de Universiteit Hasselt ondersteuning bood bij het opmaken van de werkprocessen, startten de FGP (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Aerts overleden

Zaterdag 9 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Aerts overledenWoensdag is de uit Houthalen afkomstige en in Genk woonachtige Maria Aerts overleden, de echtgenote van Jacky Jennen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Georges Bielen overleden

Zaterdag 9 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Georges Bielen overledenWoensdag is Georges Bielen overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid heeft in intieme familiekring plaats. Rouwadres: Kruisvenstraat 19, 3530 Helchteren.

Vaccineren in België

Vrijdag 8 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Vaccineren in BelgiëZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Twee inbraken in dezelfde straat

Vrijdag 8 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen gisteren binnen in twee panden aan de Engstegenseweg in Zonhoven. Dat leverde hen geld en juwelen op. Vermoedelijk gaat het in de twee gevallen om dezelfde daders.

Vanaf maandag weer nachtvluchten

Vrijdag 8 januari 2021
Vanaf maandagavond 11 januari worden de nachtvluchten van de vliegbasis Kleine-Brogel weer hervat. Gedurende deze nachtvluchten oefenen de piloten met navigatie, onderschepping, luchtgevechten en noodprocedures om hun vaardigheden op peil te houden, zegt de vliegbasis.

Leon Verbist overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Leon Verbist overledenWoensdag is Leon Verbist overleden, de echtgenoot van Alfonsine Maes. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Hij wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen-Centrum.
Houthalen-Helchteren - Protocol rond 'probleemwolf' goedgekeurdZoomWolven die overdag in een veld nabij een woning gefilmd worden, wolven die zich regelmatig voeden met schapen, wolven die er in slagen een landbouwstal binnen te lopen,… Het zijn voorvallen waar al snel het woord ‘probleemwolf’ in de mond genomen wordt. Toch is het zo dat in veel van deze situaties de wolven gewoon natuurlijk gedrag vertonen. Om hier meer duidelijkheid in te scheppen en er correcte maatregelen aan te koppelen, is er een Vlaams protocol opgemaakt door Natuur en Bos (…) Het hele nieuwsbericht

Controle op fietsverlichting

Vrijdag 8 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de schoolroutes in Heusden-Zolder heeft de politie gisteren controles gehouden op de fietsverlichting. Twaalf fietsers kregen een proces-verbaal, twaalf anderen kwamen er met een waarschuwing vanaf.

Ophokplicht blijft van kracht

Vrijdag 8 januari 2021
De ophokplicht van pluimvee omwille van de vogelgriep geldt nog steeds. Sinds midden november moet al het pluimvee in ons land opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook indien je slechts enkele kippen houdt. Deze maatregel blijft nog voor onbepaalde duur van kracht. De dreiging van besmetting via wilde vogels blijft hoog, laat het FAVV weten. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier die contact met wilde vogels onmogelijk ùaakt. Blijf op de hoogte van de situatie via de website van de FAVV.

Jean Timmers overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Jean Timmers overledenWoensdag is de uit Wijchmaal afkomstige en in Houthalen woonachtige Jean Timmers overleden, de echtgenoot van Godelieve Bleyen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Fernand Heyligen overleden

Vrijdag 8 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Fernand Heyligen overledenWoensdag is de in Helchteren woonachtige en uit Koersel afkomstige Fernand Heyligen overleden, de echtgenoot van Albertine Kerfs. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte familiekring plaats in de parochiekerk van Helchteren.

Uitslag tombola kalender

Vrijdag 8 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Uitslag tombola kalenderZoomDe kalender van Mijnwerkers-Brancardiers is in Limburg nog altijd een begrip. Op het voorblad staat ook altijd een uniek tombolanummer. De winnende nummers voor 2021 zijn 210784, 212759 en 214595. De opbrengst van de kalenderverkoop is ten voordelen van de ziekenreizen naar Lourdes door LDB Hasselt. Heb je een van de winnende nummers? Neem dan contact op via 0479 24 29 18.

Collectie oude munten gestolen

Donderdag 7 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden pleegden een diefstal in een woning aan de Hasseltweg in Genk. Er is een collectie oude munten gestolen.

Bromfietser (30) gewond bij botsing

Donderdag 7 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk raakten een auto en een 30-jarige bromfietser uit Genk in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Ensornominaties online te bekijken

Donderdag 7 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Ensornominaties online te bekijkenZoomThe Roxy Theatre in Koersel is momenteel de enige bioscoop in Limburg die films online aanbiedt. En nu de Ensornominaties 2020 bekend gemaakt zijn, zetten we graag enkele films in de kijker die je online kan bekijken dankzij The Roxy Theatre.
"Van alle genomineerde films hebben we bijna alle regisseurs over de vloer gekregen: Willem Wallyn (All Of US), Eva Cools (Cleo), Bas Devos (Ghost Tropic), Sven Huybrechts (Torpedo), Lars Damoiseaux (Yummy) en Kristof Bilsen (Documentaire MOTHER). Patrice Toye (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor valse agenten

Donderdag 7 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Opgepast voor valse agentenIn Limburg zijn nepagenten aan het werk. Zij bellen aan in een politie-uniform, zogezegd voor een controle. Maar in de praktijk bestelen ze de mensen. Het gaat om twee mannen in uniform, een derde kompaan wacht in een zwarte bestelwagen. Er werden al op verschillende plaatsen feiten gemeld. De politie vraagt dan ook om waakzaam te zijn. "Vraag altijd naar een legitimatie bij de agenten en om een woning te doorzoeken is een huiszoekingsbevel nodig. En agenten verplaatsen zich niet met een zwarte (…) Het hele nieuwsbericht

Controle op tweewielers

Woensdag 6 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie zette in Zonhoven 137 fietsers en bromfietsers aan de kant voor een controle. De verlichting van 18 tweewielers bleek niet in orde.

8.530 nieuwe bedrijven in Limburg

Woensdag 6 januari 2021
In 2020 zijn in Limburg ondanks coronatijd 8.530 nieuwe bedrijven opgericht. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2019.

Kans op vlokje sneeuw

Woensdag 6 januari 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Kans op vlokje sneeuwTussen een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot de Scandinavische landen en depressies over de Middellandse-Zee, overheerst een koude noordoostelijke luchtstroming over onze streken. Een storing komt vanuit het oosten opzetten en kan mogelijk voor wat lichte sneeuwval zorgen. Na een koud, maar droog weekend, wordt het stilaan zachter. Daarbij nemen de regenkansen wel toe.
Vandaag houdt het grijze weerbeeld aan. In de ochtend kan het nevelig zijn, nadien overheersen wolken. In de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Vaccineren hier, vaccineren daar...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Dinsdag 5 januari 2021
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Tegen paal op E314

Dinsdag 5 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de E314 in Genk een auto tegen een paal beland. De bestuurder is daarbij gewond geraakt. De auto is goed voor de schroot.

FC Helson krijgt nieuwe trainer

Dinsdag 5 januari 2021
Houthalen-Helchteren - FC Helson krijgt nieuwe trainerEerste provincialer FC Helson krijgt een nieuwe trainer. De huidige trainer Geert Persoons traint de club tot op het einde van dit seizoen.

Geld en juwelen weg

Dinsdag 5 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een pand aan de Heeldstraat in Genk hebben dieven geld en juwelen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Vogelpik plots heel populair

Dinsdag 5 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Vogelpik plots heel populairZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Maandag 4 januari 2021
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Valse kentekenplaat

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk is deze namiddag een auto voor controle uit het verkeer gehaald. De wagen had een duidelijk vervalste kentekenplaat. Men stelde ook vast dat het voertuig niet was ingeschreven, verzekerd of gekeurd. De bestuurder had geen rijbewijs. De auto is in beslag genomen.

Vrouw (43) gewond bij botsing

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rozenkranslaan in Genk botsten vanmorgen rond 7.30 uur twee auto's. Daarbij is een 43-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt.

Inbraak in werfketen

Maandag 4 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag stelde men twee diefstallen vast uit twee werfketen op de Weg naar As en de Rozenkranslaan in Genk. Er zijn bij een inbraak allerlei elektrische werkmaterialen gestolen.

Josée Evens overleden

Maandag 4 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Josée Evens overledenOp 31 december is de uit Wijchmaal afkomstige en in Helchteren woonachtige Josée Evens overleden, de echtgenote van Julien Ketelbueters. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden lieten vanmiddag een bommetje ontploffen in een vuilnisbak op Inakker in Heusden-Zolder. De vuilnisbak werd vernield.
Houthalen-Helchteren - Nog 2 jaar vergoeding voor wolvenschadeZoom"Veehouders die binnen twee jaar geen maatregelen nemen om hun dieren te beschermen tegen de wolf, zullen niet meer kunnen rekenen op een schadevergoeding." Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir vanmorgen gezegd in een uitzending van TVL. De Vlaamse regering komt voor 80 procent tussen in de kosten van een omheining tegen wolven, maar volgens de minister maken te weinig veehouders gebruik van deze subsidie. Volgende week hoopt de minister een definitief kader voor mogelijke probleemwolven te hebben; zo kan objectief bepaald worden of het gedrag van de wolven in Limburg "problematisch" is. (foto Jean Beerten)

Vanavond jubileumuitzending

Zaterdag 2 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Vanavond jubileumuitzendingZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Albert De Ridder overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Albert De Ridder overledenOp 27 december overleed de uit Opglabbeek afkomstige en in Houthalen woonachtige Albert De Ridder, de echtgenoot van Maria Valladolid. Hij was 65 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

André Achten overleden

Zaterdag 2 januari 2021
Houthalen-Helchteren - André Achten overledenOp 27 december overleed André Achten, de weduwnaar van Maria Reynders. Hij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Geweld tegen politie

Vrijdag 1 januari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie Carma heeft op oudejaar in Genk een 18-jarige opgepakt voor openbare dronkenschap. Hij moest zijn roes uitslapen in de cel. Hij kreeg ook een proces-verbaal voor geweld tegen de politie.

Nieuw: Awouters Beton 3.0

Vrijdag 1 januari 2021
Martijn Awouters (28) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Awouters Beton 3.0 opgericht met zetel aan de Reitstraat. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen.

Nieuwjaar in de Ardennen

Vrijdag 1 januari 2021
Houthalen-Helchteren - Nieuwjaar in de ArdennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen